Ollie Rhen: "Molim vas", usvojite reformu policije!

Post Reply
Ce_Gevara

#1 Ollie Rhen: "Molim vas", usvojite reformu policije!

Post by Ce_Gevara »

03.04.2008. 07:39 Ollie Rhen: "Vjerujem da će ovi zakoni biti usvojeni kako bi otvorili put potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU-om 28. aprila u Luxembourgu..."

Evropski komesar za izduzenje (enlargement EU) Evrope zamolio je u srijedu čelnike bh. stranaka da učine sve kako bi u četvrtak usvojili reformu policije koju Evropljani već godinama zahtijevaju.

"Molim vas, radite sada u ovim satima koji su preostali i učinite da ti zakoni budu usvojeni", izjavio je komesar Ollie Rehn pred Komisijom za vanjske poslove Evropskog parlamenta.

Citirane izjave Ollie Rhena prenosi i velikosrpski propagandni organ u Sarajevu, "Dnevni Avaz", dižući ih na nivo velike, alarmantne naslovnice izdanja od 3. aprila. Iako nam i Rhen i "Avaz" tako svoj pritisak nameću, možemo ih upotrijebiti da njihov pritisak -- odbacimo! Zašto i kako?

Sasvim nehotice, izjave Ollie Rhena razbijaju jednu opasnu, samodestruktivnu zabludu koja godinama opterećuje bh. političku scenu -- zabludu koju mnogi naši ljudi sami sebi nameću, ili im je diktiraju ljuti neprijatelji preko svojih surogata i jataka.

Opišimo tu obmanu udomaćenim demobilizirajućim, samoponižavajućim, samodestruktivnim krilaticama, izrekama, parolama …. koje naši ljudi, kao i naši neprijatelji, ponavljaju kao mantru "opranog mozga":

"Mi smo mali, nismo bitni, naša se ne pika … ko nas pita, biće onako kako svijet odluči … "oni" će uraditi sa nama šta god "oni" žele … međunarodna zajednica radi kako je njoj volja, mi tu nemamo šanse ... svijet mrzi muslimane …" I tako dalje … do besvijesti !

Ali, nehotice nam te zablude upravo Ollie Rhen razbija, kada političare u vlasti "moli" da učine ono što EU niti može, niti namjerava uraditi: legalizirati tvorevinu nastalu genocidom, Republiku srpsku i njenu policiju, kojima je Svjetski sud kao takvim presudio!

Niti jedan organ "međunarodne zajednice", niti jedna država ne može, ne želi, i neće prekršiti Internacionalno pravo, Povelju UN, Presudu Svjetskog suda -- jer na tim temeljima postoje, funkcioniraju i njihove države; bilo velika i snažna Njemačka, bilo mala Danska, bilo nova članica EU Slovenija ...

Niti EU, niti strani ambasador odn. država, niti organ UN, … ne može, niti će narediti zvaničnom Sarajevu da prekrši Internacionalno pravo! Jedini koji to mogu uraditi, a da to ne bude prekršaj Internacionalnog prava, su poslanici iz stranaka u kojima participiraju Bošnjaci (koje godinama govore da su pro-bosanski orijentirane ali drugo rade u domenu pravnih pitanja). Dakako, to su SDA, SBiH i SDP. Sada, s obzirom na parlamentarnu većinu, konkretno tzv. "Stranka za BiH" može u kolaboraciji sa strankama iz RS i dva HDZ-a, doista prekršiti Povelju UN, Presudu Svjetskog suda -- te tako ozakoniti nad svojim glasačima zločin, kojega niti Ollie Rhen odn. EU, a niti bilo ko iz "svijeta", ne može i neće ozakoniti.

Mi JESMO VAŽNI, i uvijek smo to bili. Naša se pita, i zato moramo odbaciti Ollie Rhena. A moramo odbaciti i samozablude, pa ćemo bez ikakvih dilema odbiti i Ollie Rhena i Milorada Dodika i Nikolu Špirića i Harisa Silajdžića ...

Ljudi kažu: "Sam pao, sam se udario". Mi ne smijemo sami pasti, mi ne smijemo sami sebe udariti. Evropska Unija će nas primiti u integracijske procese u svakom slučaju, pogotovo kada pokažemo da smo državotvorni, da sami sebe nećemo poniziti, da sami nad sobom nećemo ozakoniti genocid i ratni zločin.
jeza u ledja

#2 Re: Ollie Rhen: "Molim vas", usvojite reformu policije!

Post by jeza u ledja »

Bosnjacki kongres strikes again. :roll:
Maraschino

#3 Re: Ollie Rhen: "Molim vas", usvojite reformu policije!

Post by Maraschino »

Rhen nije rekao koji zakoni, nego da se mi dogovorimo oko reforme policije. Bilo je i prije prijedloga pa gospoda kaze '' To za nas nije prihvatljivo i po cijenu EU integracija"" . Sta se desilo nakon toga, nista. Mi ne radimo reformu policije radi EU vec radi sebe samih, jer mi ovdje zivimo.
Ce_Gevara

#4 Re: Ollie Rhen: "Molim vas", usvojite reformu policije!

Post by Ce_Gevara »

SVJETSKI SAVEZ DIJASPORE - SAOPCENJE ZA JAVNOST
07-04-2008

Svjetski savez dijaspore trazi i moli sve zastupnike Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine da jos jednom, prije nego bude kasno, dobro razmisle i donesu odluku u interesu svih gradjana Bosne i Hercegovine, ukljucujuci i nas u dijaspori. Svima nama je poznat razlog zbog kojeg smo, vecina nas, van nase domovine i nemojte dozvoliti da, usvajanjem Zakona o policiji, zabetonirate i zapecatite stanje nastalo agresijom i ratnim desavanjima.

Mi smo svjesni situacije u kojoj se trenutno nalazi Bosna i Hercegovina i podrzavamo svaku odluku koja vodi evropskim integracijama, ali isto tako ne mislimo da se po svaku cijenu mora pristati na sve kompromise i sva uvjetovanja od strane OHR-a i Evrope.

Ni u kojem slucaju, mi u dijaspori, ne podrzavamo opstanak entitetskih policija i smatramo da je jedino pravo rjesenje drzavna policija koja ce moci djelovati u oba entiteta i koja ce imati ista prava i obaveze na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Svjetski savez dijaspore ce uvijek podrzavati sve odluke i zakone koji vode ka Evropi ali samo pod uvjetom da Bosna i Hercegovina bude jaca i kompaktnija kao zajednicka drzava svih naroda i gradjana koji u njoj zive i svih nas koji se osjecamo gradjanima Bosne i Hercegovine a koji smo trenutno razasuti po cijelom svijetu.

Nikada necemo pomagati niti podrzavati razbijanje BiH i tako i ovaj put dizemo glas za Zakone o policijskim reformama na tri evropska principa i samo i dosljedno se moramo njih pridrzavati i usvajanjem takvih zakona jos vise se pribliziti Evropsko uniji.

S postovanjem,

Senada Softic-Telalovic
Predsjednica, Svjetskog saveza dijaspore BiH (SSD BiH)
TRANCEMoDe

#5 Re: Ollie Rhen: "Molim vas", usvojite reformu policije!

Post by TRANCEMoDe »

Jedna dobra vijest za sve nas gradjane BIH: zakon o reformi policije je usvojen veceras oko 23:50 h.
Maraschino

#6 Re: Ollie Rhen: "Molim vas", usvojite reformu policije!

Post by Maraschino »

TRANCEMoDe wrote:Jedna dobra vijest za sve nas gradjane BIH: zakon o reformi policije je usvojen veceras oko 23:50 h.
ako jeste, CESTITKE

sto ste trazili, to ste i dobili
jeza u ledja

#7 Re: Ollie Rhen: "Molim vas", usvojite reformu policije!

Post by jeza u ledja »

Ako jeste..... HVALA KURCU!!
voajer

#8 Re: Ollie Rhen: "Molim vas", usvojite reformu policije!

Post by voajer »

E jadni i ovi sitni evropski cinovnici sa nama. Svako malo im se gace zatresu da ce im propast karijere zbog nas, a mislili su na lagan nacin zaradit kintu :mrgreen:

Krv, znoj i suze, moliiiim vas usvojite :-) :-) :-)

Suverenost evropske diplomatije...
Ivan92

#9 Re: Ollie Rhen: "Molim vas", usvojite reformu policije!

Post by Ivan92 »

Ovi su nagradjeni, legalizovani, obozavani od strane Srbo-muslimana iz SBiH, SDA i SDP:

Image

Image

Image

Za pare i rodjenu majku bi prodali.
Post Reply