Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
Moderator: anex
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
Jedinica je bila sa šunkom, čini mi se.

- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#2 Re: Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
PipiDugaDevetka wrote:Jedinica je bila sa šunkom, čini mi se.
I dodje obavjestenje da su kao, eto ... ta dva paketa "pokvarena", a uz to i naredba da se oni iz svake kutije izvade i da moraju biti spaljeni, ....
Jaran i ja se zgledasmo i ono, ... ma ja, ... idemo to odvojiti i spaliti.
Kakvi su to derneci narednih dana bili. Naslo se i malo rakije pravljene od rize, ...
Mozda je to bio "haram", ali .... koji bi to tek haram bio spaliti.
-
jasminasab
#3 Re: Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
Jaoooj, ja sam najvise voljela "chicken a la king" !
A od slatkisa, sok od visnje koji je najbolji bio ako se lize s dlana.
I kikiriki puter...
I price o tome kako je ko saznao sta je ustvari Tabasco.
A od slatkisa, sok od visnje koji je najbolji bio ako se lize s dlana.
I kikiriki puter...
I price o tome kako je ko saznao sta je ustvari Tabasco.
-
paratrooper
#4 Re: Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
jel ko jeo mrave ?
- Bosanac sa dna kace
#5 Re: Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
sto ste vi gustirali, nama u Banovice ako je sta uspjelo dopast....
sjecam se onih jaja u prahu i dana kad nam je ostalo da samo to jedemo
sjecam se onih jaja u prahu i dana kad nam je ostalo da samo to jedemo
- Tesssa
#6 Re: Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
Ja sam najvise volila one spuzvaste ploce sa vocem koje potopis u vodu, pa ko fol dobijes jagode
kikiriki puter niko od blizih nije volio, tako da sam i tu dobro profitirala uvijek
Mamu nagovaram godinama da napravi ratni kolac, ona kaze kako jednostavno ne bi znala i kako ne bi odolila da ne stavi u njega normalne sastojke...
kikiriki puter niko od blizih nije volio, tako da sam i tu dobro profitirala uvijek
Mamu nagovaram godinama da napravi ratni kolac, ona kaze kako jednostavno ne bi znala i kako ne bi odolila da ne stavi u njega normalne sastojke...
- Op3r4t0r
#7 Re: Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
kikiriki puter je bio odlican, znam da je to bio najcesci poklon koji sam dobijao za 10-ti rodjendan jedne od ratnih godina
, poneko bi donio i ono pakovanje marmelade koje je bilo skoro isto kao kikiriki puter 
- Taras Buljba
#8 Re: Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
U mene jaran maz`o esenciju na hljeb od mekinja
Smrdio je na 2 km ...
Smrdio je na 2 km ...
- fantom slobode
#9 Re: Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
Pecenje hljeba u "Pretis"loncu, pocetak sa papirima, a kraj na suncevu energiju 
Nosanje povelikog cutuka borovine sa Borija do Kosevskog brda i slavodobitno rasparcavanje istog na zadovoljstvo ukucana.
Rucno probijanje 50cm duplo armiranog betona zbog plinske cijevi
(tuga te uhvati kada ugledas armaturu na pola puta 
Porijeklo cijevi za plin iz Doma sindikata.
Sistem snadbjevanja strujom za lampu i televiziju preko visokih bandera na duzini 2,5km sa 6 raznih ucesnika.
Kada smo vec kod struje sjecam se jednog sto je dobijao na 17 sprat istu preko krana pored njegovog nebodera.
I pamtim razvod braka kod komsije sa istog sprata, kome je zena ispustila donesenu vodu iz pune kade, da bi je oprala
Nosanje povelikog cutuka borovine sa Borija do Kosevskog brda i slavodobitno rasparcavanje istog na zadovoljstvo ukucana.
Rucno probijanje 50cm duplo armiranog betona zbog plinske cijevi
Sistem snadbjevanja strujom za lampu i televiziju preko visokih bandera na duzini 2,5km sa 6 raznih ucesnika.
Kada smo vec kod struje sjecam se jednog sto je dobijao na 17 sprat istu preko krana pored njegovog nebodera.
I pamtim razvod braka kod komsije sa istog sprata, kome je zena ispustila donesenu vodu iz pune kade, da bi je oprala
- Bosanac sa dna kace
#10 Re: Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
sjecam se kuhane bundeve, bundeva nam je bila nekako bljak, gorka, imali smo kravu pa smo se ja i burazeri nadali da je to za kravu a ne za nas, a jes djavola, nije se imalo sta drugo, bundeva se malo proprzi jos na kapi ulja, masla ili kajmaka ako se ima, ako se nema glodji sa kuhanim krompirom i zharom 
- turban
#11 Re: Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
fantom slobode wrote:Pecenje hljeba u "Pretis"loncu, pocetak sa papirima, a kraj na suncevu energiju
Rucno probijanje 50cm duplo armiranog betona zbog plinske cijevi(tuga te uhvati kada ugledas armaturu na pola puta
Ovo je strasno i tuzno...
- Bosanac sa dna kace
#12 Re: Sjećam se:Umjetnost preživljavanja
jel se ovo zove tragikomedija?turban wrote:fantom slobode wrote:Pecenje hljeba u "Pretis"loncu, pocetak sa papirima, a kraj na suncevu energiju
Rucno probijanje 50cm duplo armiranog betona zbog plinske cijevi(tuga te uhvati kada ugledas armaturu na pola puta
Ovo je strasno i tuzno...