DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ivana2004

#1 DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by Ivana2004 »

Do kada će se od Sarajeva praviti džamahirija a pri tome burno reagovati na izjave seoskog kabadahije iz manjega nam BiH entiteta kada Sarajevo proglašava Teheranom. Međutim, malo kasnije se nazovi gospodin ispravio i rekao: "Šta fali Teheranu, Teheran je lijep grad, ima manje džamija od Sarajeva". I mislim da je gospodin 100% u pravu. Nakon rata je krenuo masovni trend izgradnje vjeskih objekata. Džamije su se gradile s koca i konopca. Gdje god vidiš plodno mjesto ti džamiju posadi: Alipašino polje, Grbavica, raznorazne novosagrađene mahale, Prešernov trg, između zgrada i kuća, pa čak i jedna pored druge iako ih dijeli 50 metara vazdušne linije... Tako stradaše parkovi, kojih ionako imamo premalo za „glavni grad“ jedne države, kao i parkinzi kojih smo također u deficitu. Kod nas izgleda vlada pravilo obrnute proporcije: što je više auta daj što manje parkinga, što je više djece daj što manje parkova. Šta se djeca imaju igrati lopte, žmire, ganje, limuna i narandže kad se mogu fatati alkohola, droga, raznih plejstejšna i nitenda.

Onda dođosmo do najnovijeg poteza legalnih nam vlasti: izgradnja džamije u naselju Ciglane. Da ne govorimo o tome kako je lokacija objekta više nego neodgovarajuća (najlakše će „oni“ zatvoriti sve kafiće okolo) ili kako se nanovo ukida dio parkinga, ali šta je s djecom koja opet ostaju bez djela platoa na kojem voze bicikla, role ili se igraju bez straha od auta.

Dosta nam je izgradnje i džamija i crkvi – pravite nam parkove i pustite nas da zajedno živimo. Pravim vjernicima neće smetati da prošetaju 200m od platoa na Ciglanama do jedne od najljepših i najstarijih džamija u Sarajevu: Alipašine džamije. Drugim narodima nije smetao mehdžid. Nas pustite da sjedimo na suncu u bašti Lore, da gledamo djecu kako se igraju i da uživamo u „multietničkom“ Sarajevu. Pustite nas da sami biramo svoju vjeru a da uvažavamo tuđu. Ne budite ljutnju kod ljudi radi još većih razlika između vjera – toga nam je dosta.
forza milan

#2 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by forza milan »

I nek mi sad neko kaze da se ti nisi juce prijavila po zadatku da izneses necija razmisljanja koja su ti metodom presadjivanja ubacena u glavu. Sto se mene tice moglo bi u sarajevu biti manje dzamija, ne bih se bunio ali mi ni najmanje ne smetaju. De se zapitaj je li prirodno da od marin dvora do stupa nema nijedne dzamije (pa i crkve isto) a na tom prostoru zivi preko 100 000 hiljada ljudi, dobrim dijeolom muslimana. Govorim o periodu prije rata, za vladavine komunizma. Problem je dakle vise u tome sto si u startu stvari postavila pogresno i za kriterij uzela jednopartijski, totalitarni rezim koji je u evropi dozivio krah i svaku vrstu osude. Samo izgleda u tvojoj glavi jos nije. Zao mi te je. :( :(
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by mIRCerka »

forza milan wrote:I nek mi sad neko kaze da se ti nisi juce prijavila po zadatku da izneses necija razmisljanja koja su ti metodom presadjivanja ubacena u glavu. Sto se mene tice moglo bi u sarajevu biti manje dzamija, ne bih se bunio ali mi ni najmanje ne smetaju. De se zapitaj je li prirodno da od marin dvora do stupa nema nijedne dzamije (pa i crkve isto) a na tom prostoru zivi preko 100 000 hiljada ljudi, dobrim dijeolom muslimana. Govorim o periodu prije rata, za vladavine komunizma. Problem je dakle vise u tome sto si u startu stvari postavila pogresno i za kriterij uzela jednopartijski, totalitarni rezim koji je u evropi dozivio krah i svaku vrstu osude. Samo izgleda utvojoj glavi jos nije. Zao mi te je. :( :(
Zar ti mislis da je crkva kod 3.gimn izgradjena nakon rata? Ili katolicka kod PTTa? Pofalici?
Ring a bell?

Sine, pogresno su te informisali.
forza milan

#4 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by forza milan »

mIRCerka wrote:
forza milan wrote:I nek mi sad neko kaze da se ti nisi juce prijavila po zadatku da izneses necija razmisljanja koja su ti metodom presadjivanja ubacena u glavu. Sto se mene tice moglo bi u sarajevu biti manje dzamija, ne bih se bunio ali mi ni najmanje ne smetaju. De se zapitaj je li prirodno da od marin dvora do stupa nema nijedne dzamije (pa i crkve isto) a na tom prostoru zivi preko 100 000 hiljada ljudi, dobrim dijeolom muslimana. Govorim o periodu prije rata, za vladavine komunizma. Problem je dakle vise u tome sto si u startu stvari postavila pogresno i za kriterij uzela jednopartijski, totalitarni rezim koji je u evropi dozivio krah i svaku vrstu osude. Samo izgleda utvojoj glavi jos nije. Zao mi te je. :( :(
Zar ti mislis da je crkva kod 3.gimn izgradjena nakon rata? Ili katolicka kod PTTa? Pofalici?
Ring a bell?

Sine, pogresno su te informisali.

Ne mislim. JEdino je ona bila prije tu. PAlo mi je to napamet i dok sam piso ali kontam haj da ne zakomplikujem recenicu i eto, odmah se neko uhvati. No u pravu si. Jedino je ona i bila od bogomolja. NEmoj racunat Buca Potok, Aneks itd. A jesam li ja u pravu kad kazem da nije bilo nijedne dzamije na tom prostoru???
Ereinion

#5 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by Ereinion »

Molimo cijenjene posjetioce da ne hrane trolove. Hvala :thumbup:
mIRCerka

#6 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by mIRCerka »

forza milan wrote: Ne mislim. JEdino je ona bila prije tu. PAlo mi je to napamet i dok sam piso ali kontam haj da ne zakomplikujem recenicu i eto, odmah se neko uhvati. No u pravu si. Jedino je ona i bila od bogomolja. NEmoj racunat Buca Potok, Aneks itd. A jesam li ja u pravu kad kazem da nije bilo nijedne dzamije na tom prostoru???
2 ckrve, katolicka i pravoslavna, u 500 metara duzine...
Jedno vrijeme nakon 2.svj.rata je veci dio te relacije o kojoj pricas bila livada. Dobrinja je bila MOCVARA sa izuzetkom nedjarica i sela MAHALA koji su bili naseljeni, samim tim bile i dzamije tu. STARE DZAMIJE. Ja izgubila prve zube kad se d2 gradila, na temeljima nekih zgrada smo pravili klackalice od greda. Gdje je bilo stanovnistva, bilo je i bogomolja. Cak u mracno doba komunizma. Zamisli. Moj dedo bio rudar, imao partijsku knjizicu, njegova zena bila pobozna, uvijek samiju nosila.
Stoga, malo se bolje raspitaj prije nego pocnes da se ofiras, ili ce na kraju ispasti da je "paljenjem svjetla" i ukidanjem komunizma, islam konacno dosao na ove prostore...fakat...
Dendrlix

#7 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by Dendrlix »

Ima dzamija na D.Malti.

Sto se tice teme, meni ne smetaju dzamije taman da svaki musliman ima svoju dzamiju. Sve dok se ne prave nasim parama.
forza milan

#8 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by forza milan »

mIRCerka wrote:
forza milan wrote: Ne mislim. JEdino je ona bila prije tu. PAlo mi je to napamet i dok sam piso ali kontam haj da ne zakomplikujem recenicu i eto, odmah se neko uhvati. No u pravu si. Jedino je ona i bila od bogomolja. NEmoj racunat Buca Potok, Aneks itd. A jesam li ja u pravu kad kazem da nije bilo nijedne dzamije na tom prostoru???
2 ckrve, katolicka i pravoslavna, u 500 metara duzine...
Jedno vrijeme nakon 2.svj.rata je veci dio te relacije o kojoj pricas bila livada. Dobrinja je bila MOCVARA sa izuzetkom nedjarica i sela MAHALA koji su bili naseljeni, samim tim bile i dzamije tu. STARE DZAMIJE. Ja izgubila prve zube kad se d2 gradila, na temeljima nekih zgrada smo pravili klackalice od greda. Gdje je bilo stanovnistva, bilo je i bogomolja. Cak u mracno doba komunizma. Zamisli. Moj dedo bio rudar, imao partijsku knjizicu, njegova zena bila pobozna, uvijek samiju nosila.
Stoga, malo se bolje raspitaj prije nego pocnes da se ofiras, ili ce na kraju ispasti da je "paljenjem svjetla" i ukidanjem komunizma, islam konacno dosao na ove prostore...fakat...

Pa nena ti je bila pobozna jer ti je dedo bio nepismeni rudar. Da je bio profesor na univerzitetu ili recimo rektor ja bih te pito bi li ti nena nosila samiju i bila pobozna. J apitam je li bilo dzamije na podrucju novoizgradjenih naselja gdje je zivjelo sigurno oko 100 000 muslimana. Je li bilo dzamija u tom periodu kada su prava i sloboe bile na svom vrhuncu i nisu imale kud dalje???
mojgrad

#9 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by mojgrad »

forza milan wrote:I nek mi sad neko kaze da se ti nisi juce prijavila po zadatku da izneses necija razmisljanja koja su ti metodom presadjivanja ubacena u glavu. Sto se mene tice moglo bi u sarajevu biti manje dzamija, ne bih se bunio ali mi ni najmanje ne smetaju. De se zapitaj je li prirodno da od marin dvora do stupa nema nijedne dzamije (pa i crkve isto) a na tom prostoru zivi preko 100 000 hiljada ljudi, dobrim dijeolom muslimana. Govorim o periodu prije rata, za vladavine komunizma. Problem je dakle vise u tome sto si u startu stvari postavila pogresno i za kriterij uzela jednopartijski, totalitarni rezim koji je u evropi dozivio krah i svaku vrstu osude. Samo izgleda u tvojoj glavi jos nije. Zao mi te je. :( :(
Ti ocigledno nisi iz Sarajeva, jer da jesi znao bi da bas na Marijin Dvoru ima crkva Svetog Josipa, s desne strane, odmah kad izadjes iz tramvaja. Pa onda imas dzamiju (koja je bila bombardovana u ratu ali je u funkciji) u Magribijinoj ulici, isto tako u neposrednoj blizini..
Volila bih da ljudi koji ne poznaju 'svoj' grad malo prosetaju njime i zavuku se u sporedne ulicice a ne da misle poznaju grad time sto prosetaju Ferhadijom i pojedu cevape na Carsiji :mrgreen:

Sto se tice gradnje vjerskih objekata meni su mnogo ljepse starije one prijeratne nego ove nove. Trebali bi prvo da obnove staru gradnju (i tako sacuvaju tradiciju i kulturu, od istorijskog znacaja nase zemlje) prije nego se krene sa novom gradnjom.
mIRCerka

#10 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by mIRCerka »

forza milan wrote:
Pa nena ti je bila pobozna jer ti je dedo bio nepismeni rudar. Da je bio profesor na univerzitetu ili recimo rektor ja bih te pito bi li ti nena nosila samiju i bila pobozna. J apitam je li bilo dzamije na podrucju novoizgradjenih naselja gdje je zivjelo sigurno oko 100 000 muslimana. Je li bilo dzamija u tom periodu kada su prava i sloboe bile na svom vrhuncu i nisu imale kud dalje???
Za ovo sam sebi opali samar.
Moj dedo je bio pismen, vise nego sto je trebao biti za posao rudara. Imao je ljepsi glas od svakog imama kojeg su moje usi cule, ne zato sto je to bio moj dedo, vec zato sto je imao takvu boju glasa i sa takvom emocijom je kuisao da ti suze na oci krenu. Majka je bila pobozna jer je bila pobozna a ne zato sto je htjela da bude vidjena. To sto ti poznajes ljude koji su "paljenjem svjetla" spalili crvene knjizice i postali vjernici, to je problem tvoje prostorne ogranicenosti.
PS Moj dedo se uvijek borio za opste dobro i drustvenu korist, tako je i zemlju prodao bukvalno za dinar da se izgradi jedna fabrika. Jer to treba NARODU. Ali dede nazalost vise nema. I sve je manje ljudi poput njega. Nazalost.
luciferino

#11 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by luciferino »

mojgrad wrote:
forza milan wrote:I nek mi sad neko kaze da se ti nisi juce prijavila po zadatku da izneses necija razmisljanja koja su ti metodom presadjivanja ubacena u glavu. Sto se mene tice moglo bi u sarajevu biti manje dzamija, ne bih se bunio ali mi ni najmanje ne smetaju. De se zapitaj je li prirodno da od marin dvora do stupa nema nijedne dzamije (pa i crkve isto) a na tom prostoru zivi preko 100 000 hiljada ljudi, dobrim dijeolom muslimana. Govorim o periodu prije rata, za vladavine komunizma. Problem je dakle vise u tome sto si u startu stvari postavila pogresno i za kriterij uzela jednopartijski, totalitarni rezim koji je u evropi dozivio krah i svaku vrstu osude. Samo izgleda u tvojoj glavi jos nije. Zao mi te je. :( :(
Ti ocigledno nisi iz Sarajeva, jer da jesi znao bi da bas na Marijin Dvoru ima crkva Svetog Josipa, s desne strane, odmah kad izadjes iz tramvaja. Pa onda imas dzamiju (koja je bila bombardovana u ratu ali je u funkciji) u Magribijinoj ulici, isto tako u neposrednoj blizini..
Volila bih da ljudi koji ne poznaju 'svoj' grad malo prosetaju njime i zavuku se u sporedne ulicice a ne da misle poznaju grad time sto prosetaju Ferhadijom i pojedu cevape na Carsiji :mrgreen:

Sto se tice gradnje vjerskih objekata meni su mnogo ljepse starije one prijeratne nego ove nove. Trebali bi prvo da obnove staru gradnju (i tako sacuvaju tradiciju i kulturu, od istorijskog znacaja nase zemlje) prije nego se krene sa novom gradnjom.
Ima još jedna predivna mala džamija na tome lokalitetu iznad Alipašine ulice. Da se kladimo da Forza ne zna koja je i gdje se tačno nalazi. :P
mojgrad

#12 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by mojgrad »

MirCeka u potpunosti se slazem sa tobom, da je bogo malo vise takvih ljudi danas kao sto su to bile nase dede i nane. Starije generacije su se bar borile za nesto nisu samo bile okrenute sebi i svojim potrebama.
Moja nana je hadzinica, ko zna sta to znaci shvatice da takav neko ne moze biti nepismen. Daidza mi je hafiz, sta to znaci? Da su nepismeni? Nekad me prosto strah ogranicenosti umova pojedinaca, a na zalost takvih je sve vise i vise. Tada (citaj prije rata) smo bili pismeni a sada pocinjem vjerovati da je sve manje i manje ljudi koji ulazu u svoje licno obrazovanjei napredak. Sto bi kad je lakse diplomu kupiti :(
mIRCerka

#13 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by mIRCerka »

citajuci foryamilana kontam sve da on nije mozda tajin mali koji se boji i namjerno minira teme ....
nosara

#14 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by nosara »

Ovaj narod nekad stvarno pokazuje da ni ne zasluzuje bolje...
Pasiflora

#15 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by Pasiflora »

Sreca da imamo ovih kao forza (jao sto me nesto podsjeca na Ahmeda Nurudina) da nam "otvore" oci i objasne kako smo svi na dobitku otvaranjem vjerskih objekata - cak i oni koji su prije rata pristojno zivjeli, a sada kopaju po kontejnerima da svoju agoniju malo produze.
king kong

#16 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by king kong »

iskreno...da li se ikad iko zapita koja je svrha svih ovih džamija ako će one stajati prazne...

...kao što je to slučaj sa džamijom na Grbavici koja je izgrađena na mjestu gdje je nekad stajalo nadaleko poznato "Brdo", na kojem su se djeca igrala, družila, provodila najljepše dane svog života?

btw. pored iste te džamije, u kojoj nikad nema više od 10 vjernika (vjerovatno jer već ima jedna manje od kilometar dalje, na mjestu gdje je nekad bilo obdanište pored škole nekad poznate pod imenom "Boriša Kovačević", i na drugu stranu isto manje do kilometra udaljena prema naselju Hrasno) stoji, isto tako bivše, obdanište, koje je sad leglo svega i svačega...

e da se niko nije sjetio da ostavi Brdo a da sruši to ruglo od zgrade i da umjesto njega naprave vjerski objekat a da se djeca i dalje imaju gdje igrati...

niko normalan u ovom gradu ne podržava izgradnu tolikih vjerskih objekata:

1. na mjestima gdje su stvarno neprimjereni
2. dok su nam bolnice i zdravstvene ustanove ispod svakog nivoa
3. dok nam javni saobraćaj liči na onaj iz Indije i Pakistana
4. dok saobraćajnice u i oko grada izgledaju kao iz najsiromašnijih krajeva ove planete
5...
da ne nabrajam dalje, mislim da smo svi shvatili poentu...

naši problemi su dublje prirode, ovo je samo mazanje očiju, i krst na Zaltištu, i džamija na Ciglanama, i reforma policije, i laprdanja naših kvazi političara, koji hodaju po svijetu a mi živimo u smradu i prljavštini...i tako vrijeme prolazi...
mojgrad

#17 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by mojgrad »

king kong wrote:iskreno...da li se ikad iko zapita koja je svrha svih ovih džamija ako će one stajati prazne...

...kao što je to slučaj sa džamijom na Grbavici koja je izgrađena na mjestu gdje je nekad stajalo nadaleko poznato "Brdo", na kojem su se djeca igrala, družila, provodila najljepše dane svog života?

btw. pored iste te džamije, u kojoj nikad nema više od 10 vjernika (vjerovatno jer već ima jedna manje od kilometar dalje, na mjestu gdje je nekad bilo obdanište pored škole nekad poznate pod imenom "Boriša Kovačević", i na drugu stranu isto manje do kilometra udaljena prema naselju Hrasno) stoji, isto tako bivše, obdanište, koje je sad leglo svega i svačega...

e da se niko nije sjetio da ostavi Brdo a da sruši to ruglo od zgrade i da umjesto njega naprave vjerski objekat a da se djeca i dalje imaju gdje igrati...

niko normalan u ovom gradu ne podržava izgradnu tolikih vjerskih objekata:

1. na mjestima gdje su stvarno neprimjereni
2. dok su nam bolnice i zdravstvene ustanove ispod svakog nivoa
3. dok nam javni saobraćaj liči na onaj iz Indije i Pakistana
4. dok saobraćajnice u i oko grada izgledaju kao iz najsiromašnijih krajeva ove planete
5...
da ne nabrajam dalje, mislim da smo svi shvatili poentu...

naši problemi su dublje prirode, ovo je samo mazanje očiju, i krst na Zaltištu, i džamija na Ciglanama, i reforma policije, i laprdanja naših kvazi političara, koji hodaju po svijetu a mi živimo u smradu i prljavštini...i tako vrijeme prolazi...

:thumbup: potpisujem
callmethebreeeze

#18 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by callmethebreeeze »

ja sam prije par sedmica pricao sa jednim ucenim covjekom, porijeklom iz irana. iako je u dijaspori izjasnjava se kao musliman. pricao mi je kako je danas u iranu jako puno raje koja ne haje za vjeru, razlog je jednostavan: jer im drzava to namece. obrnuto je bilo za vrijeme Mohammade Reze Pahlavija koji je na silu htio iran modernizirati - tada se stanovnisto okrenulo islamu. ovo sto islamska zajednica i politicari rade u bosni vodi ka tome da ce se iskreni vjernici odstraniti od vjere, a u ove novoizgradjenje dzamije ce im dolaziti jetset koji se kurva, krade, ali ponekad i dodju na bajram namaz pa mogu proci kao dobri vjernici.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#19 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by hrasno38 »

Ovo je samo nastavak price o bezobzirnosti neimara i pretvaranja Sarajeva u nesto sto bi se jednog dana i moglo nazvati jednonacionalnim gradom ili necemu sto je slicno Teheranu. Ali dobro da se razumijemo nisam protiv vjerskih objekata ali protiv mjesta gdje se grade jesam 100% i izgradnja dzamija na takvim mjestima se granici sa zahtjevima parlamentaraca za penzijama od 3500 KM ili u prevodu sa krajnjim bezobrazlukom. Jedna dzamija pored dvije skole gdje je sruseno jedno vjestacko djecije brdo za sankanje, druga pored Omladinskog centra i 20 metara zracne linije od prozora zgrada, treca opet pored skole na Grbavici, cetvrta na Kosevu pored obdanista i evo sad peta na mjestu gdje se okuplja mlada raja pa moglo bi se i nazvati i na jednom od kultnih mjesta okupljanja sarajevske raje i naravno opet ispod prozora ljudi u naselju gdje nisu sigurno 100% Bosnjaci. Ovakvim potezima svi oni koji tu zive desetcima godina, idu u skole a nisu Bosnjaci imat ce potpuno pravo da kazu da ovo vise nije njihov grad. Dzamije se ne grade na tim mjestima tek onako i to ima i te kako svoju pozadinu isto kao i uvodjenje vjeronauke u vrtice. Ja se nisam bori za ovakvo Sarajevo a siguran sam 100% ni svi ostali koji su se borili za ovaj grad i dali zivote za njega a nisu Bosnjaci. Siguran sam i da se masa Bosnjaka ne slaze sa ovakvom gradnjom. Svim tim se samo daju sve jaci argumenti da jedan kriminalac kao sto je Milorad Dodik ce uskoro imati pravo kada kaze da Sarajevo lici na Teheran. Naravno najtuznije od svega je sto je pola tih dzamija poluprazno da ne kazem prazno i to odlicno znaju u IZ-u ali hoce da jednostavno pokazu tko je najjaci. Vecina tih dzamija nije gradjena nasim parama i to je nesporno ali zar nije bilo postenije tim "humanim" donatorima para reci da nama trebaju tvornice, bolnice, domovi staraca, informaticka oprema po skolama i fakultetima, da nam trebaju pare za lijecenje bolesne djece, da ima u ovoj drzavi najmanje 30% ljudi koji samo mozda 2-3 puta mjesecno na trpezi vide meso. Dzamije ni u snovima nece rijesiti te probleme niti ih mogu rijesiti niti ljudi iz IZ-a zele da probaju da rijese probleme obicnih ljudi.
@forzamilan, ako mrzis komuniste to je tvoja stvar ali kad blebeces bez argumenata onda je to vec nesto drugo. Moras jos mnogo pitanja da postavis starijim i pametnijim da bi saznao pravu istinu i da bi znao kako smo lijepo i bezbrizno zivjeli u tom sistemu. A u njemu nije srusena niti jedna dzamija niti jedna crkva. I ovaj narod je isao i u te dzamije i u te crkve i samo se nije mogla jedna stvar a to je biti i vjernik i komunista. To je jednostavno bilo pravilo i onaj koji je na vlasti ima pravo da stvara pravila i da odredjuje kako se ponasati u njegovom okruzenju. Ja sam u ovome gradu trece koljeno i nikada niko koga ja poznam nije imao problema sa tim sto je vjernik ali svi ti ljudi su bili samo vjernici, ali oni istinski i cisti a ne novokomponovani. I u ovome gradu makar u moje vrijeme nikada niko nije dominirao jer nas je bolila ona stvar kako se ko zvao i koje je vjere ili da li je u partiji. Vazno je bilo samo kakav je ko covjek. A takve kao sto si ti nije volio niko. I na kraju da ti kazem da je taj jednopartijski sistem ovom narodu donio mir i blagostanje 45 godina, posao, socijalnu zastitu, bolnice, skole, puteve, pruge, pasos za putovanje po cijelom svijetu, mogucnost da bez straha spavas na svakoj livadi, sportske dvorane, bazene, stadione, TVORNICE, zaposlene ljude, stanove, automobile, vikendice, OLIMPIJADU i mogao bih nabrajati do zore i nista od ovoga ne bih mogao da napisem za danasnje vlasti. To su argumenti koji su jaci od bilo kojih danasnjih i ne mogu se nikako pobiti osim gnusnim lazima.
callmethebreeeze

#20 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

pojedini dijelovi sarajeva me podsjecaju na pojedine dijelove kosovske mitrovice.
a ovo nije kompliment.
Leonid Breznjev

#21 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by Leonid Breznjev »

callmethebreeeze wrote:pojedini dijelovi sarajeva me podsjecaju na pojedine dijelove kosovske mitrovice.
a ovo nije kompliment.
mislis na ove dijelove ili? :D :D

Image
callmethebreeeze

#22 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arslan wrote:
callmethebreeeze wrote:pojedini dijelovi sarajeva me podsjecaju na pojedine dijelove kosovske mitrovice.
a ovo nije kompliment.
mislis na ove dijelove ili? :D :D

Image

hehehe. lijevo od tog mosta kad krenes niz ulicu kroz albanski dio. da vidis shiza i gradnje.
:roll:
Leonid Breznjev

#23 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

pa sta ces vjetropire, modernizacija arhitekture.. jebi ga, hoce svi naprijed.. :)
callmethebreeeze

#24 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arslan wrote:pa sta ces vjetropire, modernizacija arhitekture.. jebi ga, hoce svi naprijed.. :)
ja ne znam da li bi se arhitetki slozili da se radi o "modernizaciji" arhitekture. mozda bi im bilo simpaticno vidjeti koliko arhitekata amatera ima na balkanu.
Leonid Breznjev

#25 Re: DO KAD VIŠE GOSPODO DRAGA, DO KAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!

callmethebreeeze wrote:
Arslan wrote:pa sta ces vjetropire, modernizacija arhitekture.. jebi ga, hoce svi naprijed.. :)
ja ne znam da li bi se arhitetki slozili da se radi o "modernizaciji" arhitekture. mozda bi im bilo simpaticno vidjeti koliko arhitekata amatera ima na balkanu.
ama ko su oni da se slazu sa balkanskim profesionalcima moj vjetre! pa nema pametnije elite od balkanske... nigdje.. :D
Post Reply