REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post Reply
windas

#1 REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by windas »

Reis investitor: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI !?

http://burek.blogger.ba/arhiva/2008/03/13/1428140
tempora

#2 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by tempora »

Steta sto autor bloga nije postavio link teksta pa da mozemo sami prosuditi o cemu je rijec.A prica o finansiraju skolskih udzbenika mi se cak ne cini ni senzacionalnom, vec prelazi u sferu fantastike. :|
Mobile_Disco

#3 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by Mobile_Disco »

windas wrote:Reis investitor: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI !?

http://burek.blogger.ba/arhiva/2008/03/13/1428140

Samo ??? :lol:
carla del ponte

#4 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by carla del ponte »

A svi smo se pitali što će on u Davosu :D
paratrooper

#5 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by paratrooper »

pa nece valjda u ljubljansku banku :D
zrikavac48

#6 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by zrikavac48 »

Ne razumijem se u politiku, ekonomiju, demografiju i sl... Ali, nesto se pitam: Ako je istina da je ulozio u Holandiji taj novac, zasto umjesto toga nije ulozo/investirao u nesto produktivno u Srebrenici/Podrinju. Time bi osigurao ostanak i opstanak povratnika, a u tom slucajubi se jos Srebrenicana/Podrinjaca odlucilo na povratak. Ili mozda, reis Ceric racuna da je bolje da Bosnjaka nema u Srebrenici/Podrinju.
windas

#7 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by windas »

Pitanje je cije pare ulaze, i otkud mu ... :bih:
Svjedok istorije

#8 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by Svjedok istorije »

Smijesno je da Ceric ulaze tolike pare da bi propagirao Islam u Holandiji, a Republika Srpska je mjesto gdje su muslimani najugorozeniji na svijetu, sto je u njegovoj nadleznosti.

To ti ja kao dijeliti pare bogatima, a gledati da ti djeca umiru od gladi.
turban

#9 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by turban »

Ima li neko nekakav dokaz,mislim dali je iko vidio ocima svojim....E.106 000 uzivo... :run:
popajic

#10 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by popajic »

Nije Ceric nikakvu lovu ulozio u Holandiju i nikakve tamnosnje srednje skole.Dao je novac za izdavanje SVOJE knjige o islamu.
I to je to.Nista spektakularno.Bar sto se ovoga tice.
Svjedok istorije

#11 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

popajic wrote:Nije Ceric nikakvu lovu ulozio u Holandiju i nikakve tamnosnje srednje skole.Dao je novac za izdavanje SVOJE knjige o islamu.

Nije nimalo logicno da trebaju tolike pare za knjigu. Pa za 3000-4000 KM je mogo stampati knjigu u Bosni i onda ju je mogao prodavti gdje god hoce.

Tolike pare ze knjigu moze dati samo neko ko sjedi na milionima. Knjiga nije neki egzistencijalni prioritet.

Pitanje je da li se moze vjerovati novini. Mejdutim, kada se zna kako rade novine na zapadu, gdje novina ne bi ugrozila svoju egzistencju da se provali kako izmislja vijesti, i gdje se za izmisljenu vijest placaju milionske ostete, ja mislim da je vijest tacna.
brdo

#12 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by brdo »

eh bas ti taj koi tacno zna koliko je ko i kuda polozio ,mora da si veliki izazivac nacionalnih ispada dok tako pises- ili si dodikov igrac (jebote on a ti njega)gnjida :x
turban

#13 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by turban »

Trla baba dlan da joj prodje dan... :lol: :lol:
dushmanka_sa

#14 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by dushmanka_sa »

Jedan od mnogih... :roll:
turban

#15 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by turban »

Ma ako treba dodacu i ja jednu hiljadarku eurocica,iz kaprica da dusmani CRKNU... :D :D :D
zrikavac48

#16 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by zrikavac48 »

turban wrote:Ma ako treba dodacu i ja jednu hiljadarku eurocica,iz kaprica da dusmani CRKNU... :D :D :D
Bosno moja jadna li si pored ovakvih glupana( i Hercegovino)!
Srebrenico/Srebrenicani ovakvi ce te pustiti da skapas i nestanes.
tempora

#17 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by tempora »

Svjedok istorije wrote:
popajic wrote:Nije Ceric nikakvu lovu ulozio u Holandiju i nikakve tamnosnje srednje skole.Dao je novac za izdavanje SVOJE knjige o islamu.

Nije nimalo logicno da trebaju tolike pare za knjigu. Pa za 3000-4000 KM je mogo stampati knjigu u Bosni i onda ju je mogao prodavti gdje god hoce.

Tolike pare ze knjigu moze dati samo neko ko sjedi na milionima. Knjiga nije neki egzistencijalni prioritet.

Pitanje je da li se moze vjerovati novini. Mejdutim, kada se zna kako rade novine na zapadu, gdje novina ne bi ugrozila svoju egzistencju da se provali kako izmislja vijesti, i gdje se za izmisljenu vijest placaju milionske ostete, ja mislim da je vijest tacna.

Ocigledno da sa ovom izjavom pokazujes minimalno poznavanje rada novina.Novine na zapadu itekako plasiraju netacne, polutacne i apsolutno netacne vijesti.U Holandiji primjera radi, postoji emisija pod nazivom "Laz vlada" u kojoj se svake sedmice otkrivaju neistiniti clanci ( citaj senzacionalni!).
Po pitanju ove vijesti postoji krajnja kontradikcija: holandska vlada je nedavno usvojila zakon o besplatnim skolskim udzbenicima!! Ili novina laze, ili je reis Ceric finansirao kompletno holandsko skolstvo. :zzzz:
windas

#18 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by windas »

Los si primjer uzeo , u toj TV emisiji (LAZ VLADA),
je prije dvi tri sedmice negirano postojanje logora OMARSKA !!!
Svjedok istorije

#19 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

tempora wrote:
Svjedok istorije wrote:

Ocigledno da sa ovom izjavom pokazujes minimalno poznavanje rada novina.Novine na zapadu itekako plasiraju netacne, polutacne i apsolutno netacne vijesti.U Holandiji primjera radi, postoji emisija pod nazivom "Laz vlada" u kojoj se svake sedmice otkrivaju neistiniti clanci ( citaj senzacionalni!).
Po pitanju ove vijesti postoji krajnja kontradikcija: holandska vlada je nedavno usvojila zakon o besplatnim skolskim udzbenicima!! Ili novina laze, ili je reis Ceric finansirao kompletno holandsko skolstvo. :zzzz:

Vijest kaze da je on "investirao 106000 eura u izdavacku kompaniju". To je jedina "vijest". Sve drugo su samo nagadjanja zasto je on bas u tu kompaniju investirao dio svog kapitala, pa neki Holandjani koji su paranoicni od Islama, misle da je to da bi on kroz tu investiciju stekao uticaj u kompaniji i sirio "islam".

Dakle, jedino sto treba provjeriti je da li je on investirao sve te pare u tu izdavacku kompaniju ili nije. Sve drugo se ne moze utvrditi, jer samo on zna motive zasto je investirao bas u tu kompaniju. Ja licno mislim da je on investirao pare bas tu jer je to dobra investicijakoja ce mu oploditi pare.

A sto se tice kredibiliteta zapadne stampe, onda upravo to da imaju emisije kao sto je "Laz vlada" potvrdjuje da postoji kontorola medija. Kredibilitet se postize tako sto se kontrolisu i stavljaju na stub srama oni koji lazu.

Naravno da ce uvijek biti senzacionalnih vijesti kojima se prodaju novine, i koje mogu biti "zasecerene" tj. frizirane, ali ova vijest nije u toj klasi da bi prodavala novine u Holandiji, pa nema ni motivacije u besplatnoj novini da bude frizirana na bilo koji nacin.
turban

#20 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by turban »

zrikavac48 wrote:
turban wrote:Ma ako treba dodacu i ja jednu hiljadarku eurocica,iz kaprica da dusmani CRKNU... :D :D :D
Bosno moja jadna li si pored ovakvih glupana( i Hercegovino)!
Srebrenico/Srebrenicani ovakvi ce te pustiti da skapas i nestanes.
Ispeci pa reci,kaze nas narod.
Ali sa povrsnim zakljuckom mogao bi se i ja sloziti,samo moja poruka je malo vise iz dubine,mislim malog mozga... 8)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#21 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by mIRCerka »

Svjedok istorije wrote:

Za 3000 KM je mogao ostampati 100 primjeraka trvdih korica, kvalitetnije stampe...

Brdo, malo lakse sa psovkama, mirci je ustala na lijevu nogu (ili mozda da pustim da tebi neko napise isto za Reisa ili bilo koga).

Ja sa bloga na linku ne nadjoh taj tekst...
AmsterdamA

#22 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by AmsterdamA »

Evo ispod teksta, mudraci. Posto vidim da su neki u HOL, razumjet ce. Mi smo na burekblogu pojasnili u tekstu ali i komentarima vjerodostojnost informacije i sta je moguca pozadina plasoiranja ovakve vijesti u medijima.
Prvi link nije bilo moguce pronaci jer taj list nema arhive. Vec je sutradan bio izbrisan. Zato smo dali drugi, koji se mogao otvoriti. Zasto lazete ovdje.?

Schoolboeken uit Bosnië
Moefti: leerlingen vo ’verblijden’ met waarden uit islam
dinsdag 11 maart 2008 om 17:17
Als het aan de grootmoefti van Bosnië Mustafa Ceric ligt, worden Nederlandse scholen in het voortgezet onderwijs voorzien van lesmateriaal met daarin de kernwaarden van de islam verwerkt.
Door John Maes
AMSTERDAM Daarmee wil hij meer begrip kweken bij jongeren voor de islam. Dat melden medewerkers van uitgeverij Wolfsen, een Nederlandse uitgeverij in oprichting die door de grootmoefti wordt gefinancierd. Om welke vak(ken) het gaat, wordt nog onderzocht.In een persbericht wijzen ze op de Europese aanbestedingsplicht voor schoolboeken, en in het bijzonder op een wetsartikel waarin staat dat scholen de meest voordelige aanbieding moeten accepteren. "De Groot Mufti wil de Nederlandse scholen erop attenderen dat wanneer deze boeken bij een Europese uitgeverij gedrukt worden en goedkoper zijn dan andere lesboeken, de scholen verplicht zullen zijn deze aan de lesstof toe te voegen."Dat treft: de grootmoefti zei op 6 maart dat te vrezen voor een moslimholocaust in Europa. "Sindsdien is Ceric bezig geweest voldoende geld in te zamelen om een goedkope serie schoolboeken te laten drukken. De grootmoefti is de grote geldschieter", zegt Naomi Velzen van de uitgeverij.Ceric zou zich na ontwikkelingen in Nederland zoals Submission, de moord op Van Gogh en Fitna, belangstelling voor Nederland hebben opgevat. "Op het moment dat er meer begrip bij kinderen zal ontstaan voor de islam, zullen spanningen in de samenleving op de lange termijn afnemen", aldus Velzens collega Johan Vriezeveen. Hij zegt dat Mustafa Ceric  106.000 heeft overgemaakt voor het onderzoek en de opstartkosten. Uitgeverij Wolfsen moet nog bij de Kamer van Koophandel worden geregistreerd.Een website en mailadressen worden nog aangevraagd. Velzen en Vriezenveen werden tijdens een rugzakreis benaderd door een Bosnische vrouw, die hen met Ceric in contact bracht. Ceric is via de uitgeverij telefonisch niet bereikbaar.Volgens het ministerie van Onderwijs is de markt van studieboeken een vrije markt. "Het is aan scholen om daar een beslissing in te nemen," aldus een woordvoerder.
turban

#23 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by turban »

AmsterdamA wrote:Evo ispod teksta, mudraci. Posto vidim da su neki u HOL, razumjet ce. Mi smo na burekblogu pojasnili u tekstu ali i komentarima vjerodostojnost informacije i sta je moguca pozadina plasoiranja ovakve vijesti u medijima.
Prvi link nije bilo moguce pronaci jer taj list nema arhive. Vec je sutradan bio izbrisan. Zato smo dali drugi, koji se mogao otvoriti. Zasto lazete ovdje.?

Schoolboeken uit Bosnië
Moefti: leerlingen vo ’verblijden’ met waarden uit islam
dinsdag 11 maart 2008 om 17:17
Als het aan de grootmoefti van Bosnië Mustafa Ceric ligt, worden Nederlandse scholen in het voortgezet onderwijs voorzien van lesmateriaal met daarin de kernwaarden van de islam verwerkt.
Door John Maes
AMSTERDAM Daarmee wil hij meer begrip kweken bij jongeren voor de islam. Dat melden medewerkers van uitgeverij Wolfsen, een Nederlandse uitgeverij in oprichting die door de grootmoefti wordt gefinancierd. Om welke vak(ken) het gaat, wordt nog onderzocht.In een persbericht wijzen ze op de Europese aanbestedingsplicht voor schoolboeken, en in het bijzonder op een wetsartikel waarin staat dat scholen de meest voordelige aanbieding moeten accepteren. "De Groot Mufti wil de Nederlandse scholen erop attenderen dat wanneer deze boeken bij een Europese uitgeverij gedrukt worden en goedkoper zijn dan andere lesboeken, de scholen verplicht zullen zijn deze aan de lesstof toe te voegen."Dat treft: de grootmoefti zei op 6 maart dat te vrezen voor een moslimholocaust in Europa. "Sindsdien is Ceric bezig geweest voldoende geld in te zamelen om een goedkope serie schoolboeken te laten drukken. De grootmoefti is de grote geldschieter", zegt Naomi Velzen van de uitgeverij.Ceric zou zich na ontwikkelingen in Nederland zoals Submission, de moord op Van Gogh en Fitna, belangstelling voor Nederland hebben opgevat. "Op het moment dat er meer begrip bij kinderen zal ontstaan voor de islam, zullen spanningen in de samenleving op de lange termijn afnemen", aldus Velzens collega Johan Vriezeveen. Hij zegt dat Mustafa Ceric  106.000 heeft overgemaakt voor het onderzoek en de opstartkosten. Uitgeverij Wolfsen moet nog bij de Kamer van Koophandel worden geregistreerd.Een website en mailadressen worden nog aangevraagd. Velzen en Vriezenveen werden tijdens een rugzakreis benaderd door een Bosnische vrouw, die hen met Ceric in contact bracht. Ceric is via de uitgeverij telefonisch niet bereikbaar.Volgens het ministerie van Onderwijs is de markt van studieboeken een vrije markt. "Het is aan scholen om daar een beslissing in te nemen," aldus een woordvoerder.
Daj ovo na Bosanski... :-)
AmsterdamA

#24 Re: REIS CERIĆ ULOŽIO € 106 000 U HOLANDIJI

Post by AmsterdamA »

Ima Tempora, on je ovdje zaduzen za pametne misli pa i za pametne zakljucke koji se mogu izvesti iz ovog teksta.
Post Reply