Prostacki tekst

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sebilj

#1 Prostacki tekst

Post by sebilj »

Evo kako pise jedan "novinar", koliko samo primitivizma i bijede u njegovim rijecima:

Piše: DANIJEL IVANKOVIĆ

LONDON - Sportska priča ovih dana u Bosni i Hercegovini postao je Nathan Ellington, nogometaš s Jamajke, koji je izrazio želju da nastupi za izabranu selekciju BIH. Pa, dobro došo predsjedniče, pardon sine Nathane.

Ono što se u prvi mah lako može zaključiti činjenica je da Nathan, zvani Duke, ima vrlo opasnu suprugu. Supruga je Bosanka, kako se čini ona prava tradicionalna, a o čemu svjedoči i spoznaja da je svog dragog Nathana još 2004. godine nagovorila da prijeđe na islam.

"Mali" je to bespogovorno učinio, te kao pravi Bosanac poslušao svoju gospođu. Sada ga njegova Tuzlanka nagovara da uzme i bh državljanstvo, te zaigra za voljenu BIH. Možda je gospođi dosadila engleska kišurina, pa bi malo češće u svoju zemljicu Bosnicu, jer niđe nema takvih tračeva, takve baklave i takve kafice ko u Bosni...

Jedino čega joj u Engleskoj nemože nedostajati to su vijesti s Pincoma, jer je Pincom Nathanu i gospođi mu dostupan i u Engleskoj. Eto, toliko daleko se vidimo!

Treći najskuplji igrač Prve engleske lige?

A baš bi Nathan bio zanimljiv u Kodrinoj izabranoj vrsti. Ma sigurno bi ga raja zavoljela. Možda i zbog bradice koju nosi, a koja podsjeća na bosanske vehabije. Pa ako su za BIH mogli igrati Bajano, Hrgović, Milenković, Krunić, Radeljić i neki drugi koji nemaju veze s BIH zašto se ne bi zbilja pokušalo i sa "crnim" Nathanom, koji je Sabahudinu Topalbećireviću u razgovoru za FTV priznao kako mu se u BIH najviše sviđaju hrana i kultura.

Čovječe, pa čini se baš pristojan mladić, nije ni star - 26 mu godina. Nagovaraju se Barbarez, Salihamidžić i još neki drugi umirovljenici, a ovaj se sam u najboljim godinama nudi.

Ali pazite, na stranu šala, riječ je o sjajnom nogometašu. Evo sam baš danas malo gledao cijene na njemačkom Transfermarktu za igrače Prve engleske lige u kojoj Ellingtonov Watford trenutno zauzima odlično drugo mjesto i samo su dva igrača u čitavoj ligi skuplji od našeg tamnoputog Bosanca s Jamajke koji ima englesko državljanstvo.

Skuplji su naime Danac Martin Abrechsten (7.5 milijuna eura) iz West Bromwich Albiona i James Beattie (6 milijuna eura) iz Sheffield Uniteda, dok naš Ellington košta 4.875.000 eura.

Još koju Bosanku poslati na Jamajku!

S Watfordom ima ugovor do 30. lipnja 2012. godine, a menadžer mu je Tony Finnigan. E nisam provjerio jeli i to Bosanac, pa ako nije preporučio bih mu da ga pod svoje skute preuzme naš proslavljeni menadžer Nusret Jašari. Šta je taj samo igrača preko reprezentacije prodao vani, a od čega su koristi imali i Pašalić, Ušanović, Baka Slišković i drugi...

Treba ga svakako testirati, jer kako naša raja kaže "Ko nije prob'o nije ni ub'o"! Nego vidim s njim u Watfordu imaju još dvojica s Jamajke. Jedan je Damien Francis, a drugi Jobi McAnuff. Možda bi trebalo provjeriti jesu li zauzeti, pa ako nisu poslati tamo k njima još koju Bosanku. A kad ih one prekrste na islam i njih pozvati pod nacionalne skute.

Možda netko ovu "ozbiljnu zajebanciju" naopako shvati, međutim nema ništa loše ako igra koji crnac u repki. Pa vidjeli ste kako se u Hrvatskoj voli Eduardo, u Norveškoj John Carew, u Njemačkoj onaj ružni Gerald Asamoah.

A kad smo već kod Jamajčana sjetite se prije par godina kako je slovensko državljanstvo uzela ona zgodna atletičarka Marlene Ottey i nastupila za njih. Još nju nije uštipno nikakav Janez već curi došlo samoj od sebe da trči za Sloveniju.

Nije bila maratonka već sprinterka, ali kažu da je svejedno odjednom mogla pretrčati slovensku plažu. Ma i Nathan mi se čini dobro spreman pa ja vjerujem da će odjednom moći pretrčati našu plažu u Neumu. Samo da ne uleti u hrvatsko more, jer bi onda Slavonac Stipe Mesić opet morao Hercegovce učiti pecanju ribe.

Kodro jarane zovi ovog našeg Nathana!

A s obzirom da naša himna nema teksta odmah mi na pamet pada onaj legendarni pjevač s Jamajke Bob Marley. Ako bi se preko našeg Nathana povezali s Jamajčanima možda bi nam jednu pjesmu od Boba Marleya posudili za himnu, a to bi odgovaralo i Bošnjacima i Srbima i Hrvatima, jer nas većina slabo razumije jamajčanski jezik.

To se zove kompromis. Evo i ja ovim putem upućujem apel izborniku Kodri da pozove Nathana: Meho jarane, zovni ga, sigurno nećeš pogriješiti! Znam da nije isto ako našeg dragog izbornika zamolim ja ili netko drugi. Kodro će mene poslušati. Jel tako Meho da hoćeš?

A baš mi nešto drago zbog ovog našeg Nathana. Još nagovoriti onog Senegalca iz Želje Boubacara Dialibu da uzme naše nadaleko priznato državljanstvo, te onog Williama Tabija što je igrao u Posušju i Širokom, a koji je sada u Šibeniku, i vidjet ćeš pajdo moj selekcije. Pola bijelih, pola crnih. Ko Francuzi. Kod njih Ribery - Henry - Zidane, a kod nas Nathan - Hrgović - Gušo - Boubacar...

A derneka! Istinita je ljudi moji i statistika koja kaže da je naš Nathan u Engleskoj već zabio preko 100 golova. Pa BIH poslije Mehe Kodre i Elvira Bolića nije imala takvog strijelca.

Bolan Watford je klub. Skoro ko Sarajevo i Željo. Tamo primjerice igra i nigerijski reprezentativac Danny Shittu, estonski reprezentativni vratar Martin Poom, tamo je i Alhassan Bangura iz Siera Leonea. Nešto mi govori da bi se i taj svidio našoj raji, ali dosta zasad Nathan. Idemo jednoga po jednoga dovesti. Čujete li vi Bosanke i Hercegovke. Daj, malo se trgnite.

12.3.2008.
Pincom.info
tempora

Post by tempora »

Zar se ovo naziva novinarom? :roll:
lunci

#3 Re: Prostacki tekst

Post by lunci »

sebilj wrote:Evo kako pise jedan "novinar", koliko samo primitivizma i bijede u njegovim rijecima:

Piše: DANIJEL IVANKOVIĆ
u smece i "autor" i "tekst"
Maraschino

Post by Maraschino »

Dobar - novinar

Los - novinar

zao - novinar

:bih: :bih:
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

auuuu primitivizma i nekultureeee,
jel ovaj novinar iz Hrvatske.... :roll:
karanana

Post by karanana »

bosanska rijec wrote:auuuu primitivizma i nekultureeee,
....republike herceg bosna
tempora

Post by tempora »

Ovim pitanjem podrzavas njegov tekst.Jer ako ustanovimo da je iz Hrvatske, to bi valjda znacilo da "nam je sve jasno?"Na isti nacin na koji on predstavi Bosnu.
Odakle je, sasvim je nebitno, jer njegovo porijeklo ne moze nista reci o primitizvu, ev nacionalizmu, sofinizmu ili cemu vec.Ali on sam,svojim tekstom moze reci dosta toga.I to je ono sto je bitno.Nikakva drzava, narod ni nacija. :(
adnan.BIH

Post by adnan.BIH »

Ma ustaša neki. :D :D :D

Pogledajte na wikipedii. Watford paid a club record £3.25 million for the striker, a fee that could rise to £4.25m depending on appearances.

Jedina stvar zašto je ovaj protiv jeste ovo:
Since 2004, he has been a practicing Muslim. He is married to a Bosnian woman and expressed his will to play for the Bosnia and Herzegovina national football team.[/url]
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

tempora wrote:

Ovim pitanjem podrzavas njegov tekst.Jer ako ustanovimo da je iz Hrvatske, to bi valjda znacilo da "nam je sve jasno?"Na isti nacin na koji on predstavi Bosnu.
Odakle je, sasvim je nebitno, jer njegovo porijeklo ne moze nista reci o primitizvu, ev nacionalizmu, sofinizmu ili cemu vec.Ali on sam,svojim tekstom moze reci dosta toga.I to je ono sto je bitno.Nikakva drzava, narod ni nacija. :(
po tvojoj logici podrzavam tekst zato sto sam pitala da li je novinar iz Hrvaske , jel me zaista zanima, da li je iz Hrvatske..... jer i nisam imala priliku moram priznati citati ovakve maloumne i ogranicene tekstove u posljednje vrijeme iz te zemlje . Mada posljednji primjeri sa TV Nove,namece pitanje kako i tako respektabilne TV kuce dozvoljavaju sebi propuste da li novinara ili uradnika sada ne znam, ili nisu daleko oni koji kazu sacuvaj me boze srpskog junastva i hrvatske kulture.
lady midnight

Post by lady midnight »

ma zaboli me pravo otkuda je ovaj jadnik koji sebe smatra nekakvim autorom...

samo ustvrditi da je "nekulturan" po meni fula samu srzh ovih bljuvotina; jeste da smo od pincoma navikli na dosta toga, ali ovakvo samodopadno i degutantno ismijavanje chovjeka na osnovu stvari koje nemaju veze sa sportom niti bi se ikoga trebale ticati, a pogotovo biti predmet bilo kakvih javnih komentara - porijeklo, boja kozhe, vjera i izbor brachnog partnera - a sve pod plashtom nekakvog komentarisanja nogomente scene, je chisti, nefiltrirani rasizam. jedan javni portal sebi ne bi smio dozvoliti objavljivanje ovakvih gadosti. ako je i od pincoma, previshe je.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

za ovo bi im trebalo upakovati TUZBU samo takvu. po milion i jednoj osnovi.

razvaliti jednom to sovinistico-rasisticko leglo debilizma.
Last edited by Bea_Trix on 12/03/2008 12:50, edited 1 time in total.
tempora

Post by tempora »

bosanska rijec wrote:
tempora wrote:

po tvojoj logici podrzavam tekst zato sto sam pitala da li je novinar iz Hrvaske , jel me zaista zanima, da li je iz Hrvatske..... jer i nisam imala priliku moram priznati citati ovakve maloumne i ogranicene tekstove u posljednje vrijeme iz te zemlje . Mada posljednji primjeri sa TV Nove,namece pitanje kako i tako respektabilne TV kuce dozvoljavaju sebi propuste da li novinara ili uradnika sada ne znam, ili nisu daleko oni koji kazu sacuvaj me boze srpskog junastva i hrvatske kulture.
Po mojoj logici da, jer postaviti pitanje porijekla za mene implicira predrasudu po kojoj se eto moze utvrditi i razlog ovakvog teksta.Nista licno.
Maraschino

Post by Maraschino »

meni je vise na Skutora :-)
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

tempora wrote:
bosanska rijec wrote:
tempora wrote:

Po mojoj logici da, jer postaviti pitanje porijekla za mene implicira predrasudu po kojoj se eto moze utvrditi i razlog ovakvog teksta.Nista licno.
e pa to sto kod tebe implicira je takodje predrasuda.
maajaa

Post by maajaa »

dno dna
trebaju li mu preporuke za Expres ili neki drugi 'zuti tisak' :-D
Last edited by maajaa on 12/03/2008 12:54, edited 1 time in total.
tempora

Post by tempora »

bosanska rijec wrote:
tempora wrote:
bosanska rijec wrote: po tvojoj logici podrzavam tekst zato sto sam pitala da li je novinar iz Hrvaske , jel me zaista zanima, da li je iz Hrvatske..... jer i nisam imala priliku moram priznati citati ovakve maloumne i ogranicene tekstove u posljednje vrijeme iz te zemlje . Mada posljednji primjeri sa TV Nove,namece pitanje kako i tako respektabilne TV kuce dozvoljavaju sebi propuste da li novinara ili uradnika sada ne znam, ili nisu daleko oni koji kazu sacuvaj me boze srpskog junastva i hrvatske kulture.
e pa to sto kod tebe implicira je takodje predrasuda.
Uredu, prihvatam opasku i potrudit cu se da razbijem tu predrasudu.Hvala.
sinus

Post by sinus »

Ovaj tekst treba prevesti na Engleski jezik i poslati engleskim sportskim portalima, pa i u Afriku nek ljudi vide kako ovi sa pincoma "nisu" uopšte rasistički nastrojeni. I navesti velikim boldiranim slovima izvor odakle je potekao tekst :D
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

Post by grunt »

Ovakvi kretenski tekstovi mogu se objavljivati samo kod nas,odavno nisam čitao veću glupost,otvori se zemljo pa nas sve progutaj :evil: !!!
ZZZlica

Post by ZZZlica »

bljak, pincom.info je nadmašio sam sebe u primitivizmu + rasizmu = fašizmu
nevjerovatna količina smrada koja inače dolazi s tog portala je dosegla vrhunac
:roll:
plavi85

Post by plavi85 »

samo da se zna ovo mu nije prvi ovakav text tip je pro u nastrojen sječam se nekih textova u sportu. :x :x :x
Sensei

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 18:57, edited 1 time in total.
za_sada_bez_dobrog_nicka

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Poslao sam prigovor Regulatornoj agenciji za komunikacije pa da vidimo...
burekodsira

Post by burekodsira »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Poslao sam prigovor Regulatornoj agenciji za komunikacije pa da vidimo...
svaka cast! i meni su dokdijali :D samo dok se nakanim pa i ja posaljem pa da vidimo vise :D
olduser

Post by olduser »

taj danijel ivanknovic mi ide na onu tvar nenormalno...
valja gluposti zesce, ovo mu nije prvi tekst, svaki njegov tekst je da mu se covjek odmah sjeti tetke...

pincom isto ne valja vraga. ne citam vijesti, odem samo da vidim djevojku dana :D
artzy

#25 Re: Prostacki tekst

Post by artzy »

Retard.
Post Reply