Pravi Bosanac !!!!!

Post Reply
novljanin03

#1 Pravi Bosanac !!!!!

Post by novljanin03 »

PREDSJEDNIK NA UDARU
Željko Komšić, kolektivni predsjednik BiH
ŽELJKO KOMŠIĆ - ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH ODGOVARA KRITIČARIMA
ŽELJKO KOMŠIĆ, član Predsjedništva BiH, na kraju mandata u kojem je predsjedavao državnim rukovodstvom, otvoreno je odgovorio na pitanja naše novinarke i beskompromisno se okomio na svoje političke i medijske kritičare i protivnike

Željko Komšić
Uprkos simpatijama koje zbog “narodske” retorike ima kod građana, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ovih je dana zbog takvih javnih istupa, atipičnih za funkciju koju obavlja, u nemilosti kritizera iz BiH, ali i međunarodne zajednice. Čašu je prelilo njegovo prošlosedmično odbijanje da prisustvuje seminaru o evropskim integracijama u Briselu. Zapravo, ovaj do sada najmlađi član Predsjedništva BiH, dobitnik Zlatnog ljiljana, političar sa epitetom “čovjeka iz naroda”, hrvatski član Predsjedništva kojeg Hrvati ne smatraju “svojim”, mandat je i počeo atipično, sporim navikavanjem na tjelohranitelje i protokol. Za Slobodnu Bosnu Komšić “bez dlake na jeziku” (obučen u farmerice i sportsku jaknu) komentira kritike pristigle na njegovu adresu, ali i ocjenjuje trenutne političke procese u BiH.

ZAŠTO SAM ODBIO OTIĆI NA “NEFORMALNO” DRUŽENJE SA OLLIJEM REHNOM
Žestoko ste kritizirani ovih dana, posebno nakon što ste ste odbili poziv evropskog komesara za proširenje Ollija Rehna da u Briselu učestvujete na seminaru o evropskim integracijama. Kazali ste kako ne želite prisustvovati “večernjoj školi EU”. U Briselu ste, gospodine Komšiću, boravili kao šef jedne države i nisu li lični stavovi trebali ostati po strani?
Da, žestoko su me kritikovali. Ali, ravnam se po onoj čuvenoj, narodnoj, "gledaj ko ti govori, a ne šta ti govori"! Ili Vi mislite da bih se trebao zabrinuti i zamisliti zbog onih koji su me kritikovali? Mislim naravno na sve njih lično i pojedinačno! Kada me već pitate za "sastanak" sa gosp. Rehnom, hajde da obrnemo pitanje, a zašto mislite da bih ja, u privatnoj ulozi i iz ličnih razloga, odbio susret sa gosp. Rehnom? Zašto mislite da ja imam nešto protiv njega iz ličnih razloga? Naprotiv, iz ličnih razloga, ja bih se sastao sa njim. Ali, pojašnjenja radi, ja nisam odbio susret sa gosp. Rehnom, jer isti nije bio ni planiran, ni dogovaran sa gosp. Rehenom ili njegovim Uredom. Taj navodni "sastanak" kako su ga već nazvali, prvobitno je bio planiran kao seminar. I kada se krenulo sa organizacijom tog seminara, sastanka, šta li već, ja sam ljudima koji su i uputili poziv, prije skoro mjesec dana, rekao da nije prilično zvati na seminare vodeće lidere bilo koje zemlje, pa i BiH. To je, po mom mišljenju, neadekvatan, da budem precizan, omalovažavajući odnos, prema rukovodstvu bilo koje zemlje! Kakvi god da smo! Još tada sam rekao da neću prisustvovati takvom seminaru - sastanku. Ja znam šta je Evropska unija, ili da, ponovo, budem precizan, znam koje zemlje su članice, znam koliko zvjezdica ima njihova zastava, znam za njihove standarde, znam kakve efekte cijelog procesa integracije možemo očekivati, čak i za one koji će biti bolni, itd. Također sam rekao da mene ne trebaju ubjeđivati u to da je ovakva reforma policije dobra i da ja neću promijeniti mišljenje. Originalna ideja za seminar-sastanak je plod "naše bh. pameti", lansirana iz bh. institucija i organizovana preko OHR-a, a ne preko gosp. Rehna. I još nešto, raspitajte se zašto na tom sastanku nije bio gosp. Solana iako je bio najavljivan?! Mene ne pitajte, ja na tom sastanku nisam bio! Kako god, mislim da je došlo vrijeme da zaustavimo praksu da nam razni stranci "nogom otvaraju vrata" u bilo kojem uredu, a pogotovo u uredima u kojima sjede najviši dužnosnici ove zemlje, da se mi poslušno odazivamo pozivima svih vrsta međunarodnih činovnika, da ih, također poslušno, slušamo ne misleći svojom glavom, da im se dodvoravamo kao da nam oni lično donose otkrovenje! Da ne spominjem državne protokole kao formu komunikacije među bilo kojim zvaničnicima! Pokažimo malo više poštovanja prema sebi, funkcijama na kojima se trenutno nalazimo, državi koju zastupamo, poštujmo sebe, poštovaće nas i drugi!

Narod voli političare koji su “ljudi iz naroda”. Čini se da svjesno birate teme i vokabular koji godi uhu naroda. Nemam namjeru da Vas poredim sa Dodikom, ali on je svakako primjer političara koji je poznatom nam “narodnom” retorikom dobio izbore. Valjda smo navikli da iza slatkorječivosti bh. političara postoji neki interes, pa i Vas moram pitati je li u pitanju ipak samo ubiranje političkih poena?

Ubiranje političkih poena? Pa ja sam izbore za ovu funkciju završio prije gotovo godinu i po! Kakve bih to sada političke poene trebao da skupljam? Ne kandidujem se ni za jednu funkciju! Do novih izbora za članove Predsjedništava BiH ostale su još dvije i po godine. Sa aspekta pragmatičnosti, prerano je da počinjem novu i bilo kakvu kampanju, a kako sada stoje stvari, nisam ni siguran da li bih se uopće kandidovao! Siguran sam da ne mislite kako je govoriti jasno, i ono što zaista mislite, zapravo problem i greška! Ili možda želite da Vas lažem? Ne da ne mogu, mogu, ali neću! I to iz vrlo sebičnih razloga, zbog sebe samog, ne zbog Vas!

Vi ste u državnom Predsjedništvu formalno predstavnik hrvatskog naroda. Znamo da ste na početku mandata u Predsjedništvu poručili da ćete biti zastupnik interesa svih građana. Međutim, koliko je to zaista moguće, s obzirom i na ustavna ovlaštenja i obaveze koje imate?
Kažete "formalno" predstavnik hrvatskog naroda!? Ne znam šta Vam to znači? Mislim da robujete nacionalističkim stereotipima! I, osim toga, zašto mislite da je suprotstavljeno biti predstavnik bilo kojeg naroda, i boriti se kako za svoj narod, tako i za druge narode!? Ili mislite da bih se trebao boriti samo za bolji život mog komšije Josipa, a ne i za moje susjede Kasima i Acu? Ja neću da budem inferiorni predstavnik svog naroda, iako pripadam najmalobrojnijem narodu u BiH. Ovo je moj grad, moja zemlja, moje komšije i susjedi, imam pravo na to, i ne dam ih, i kao Željko i kao Hrvat i kao navijač Želje!

REFORMA POLICIJE JE BJEŽANJE OD SUŠTINE PROBLEMA
Komesar za proširenje EU Olli Rehn, nakon sastanka Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC), 26. i 27. februara u Briselu, vrlo je optimistično iskazao uvjerenje da ćemo u aprilu potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Vjerujete li da ćemo ovaj rok ispoštovati?

Potpis Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanuju ne ovisi toliko o nama, koliko o općim sigurnosno-političkim prilikama u regionu, i posebno kod našeg istočnog susjeda. Priča o reformi policije, kao kriteriju za potpis, samo je forma. Forma, neophodna kako bi se pokazalo da je u BiH ipak moguć dogovor političkih faktora. Suština im, trenutno, nije važna! Znaju i oni, u Evropi, da ovdje zapravo nema reforme policije. Suština nikoga, trenutno, u Evropi ne zanima. Ali, problem ostaje! Nema reforme policije! I drugo, ovi naši, priču o reformi policije shvataju kao priliku da dobiju bolje pozicije u drugoj priči. Bitnoj priči. Priči o reformi Ustava BiH. Ukratko, znaju u Evropi da ovo nije reforma policije, ali procjenjuju da im to, za sada, nije toliko bitno! Međutim, ovi naši imaju više razloga koji objašnjavaju njihovo ponašanje. Jedni vjeruju, ako postignu, nazovimo ga dogovor o reformi policije, da je to kraj OHR -a i bonskih ovlaštenja, drugi vjeruju da to što se ne spominje MUP RS-a u papirima, znači da će taj isti MUP, sam po sebi, nestati, treći vjeruju da bi i njih "sunce moglo ogrijati" da i oni dobiju "svoju policiju"! Četvrte, pete itd. niko ništa i ne pita!

Činjenica je da su kriteriji koje je pred BiH postavila EU nakon nekoliko godina itekako ublaženi. Zašto? Koliko je to dobro za unutrašnjopolitičke odnose jer je očito da se zbog takvih kriterija političari sve manje trude da rade svoj posao?
Mislim da sam u prethodnom odgovoru dijelom odgovorio i na ovo pitanje. Trebamo biti svjesni toga, da se i EU bavi geopolitikom, da je to čak ključno kod donošenja bilo kakvih odluka. Naravno, zemlje članice EU kod donošenja svih vanjskopolitičkih odluka rukovode se prvenstveno svojim interesima. Po mom mišljenju, trenutni vitalni interes EU kao cjeline, ali i zemalja članica pojedinačno, jeste da sigurnosno-politički stabilizuju region Zapadnog Balkana, kako ga oni zovu. Rješenje kosovskog pitanja, precizno proglašenje nezavisnosti Kosova, ponašanje Beograda u tom kontekstu, ponašanje Dodika također, mogući utjecaj tog proglašenja nezavisnoti na prilike u pojedinim zemljama članicama EU, na svojevrstan negativan način fascinira EU. Zato su oni tako popustljivi prema zemljama koje mogu proizvesti sigurnosno-političke probleme. Zbog toga zaboravljaju svoje kriterije i principe koji su još do jučer važili, a danas ne važe. Sve je, zapravo, politička slagalica i jedna vrsta geopolitičke igre, a ne insistiranje na ispunjenju evropskih standarda. Rijetke su zemlje članice EU koje insistiraju na prethodnom ispunjenju zahtjeva EU kao uvjetu za dalji napredak u procesima integracija. Znate, to liči na neke primjere iz običnog života. Npr. zločesto dijete uvijek prije dobije i ostvari ono što želi od dobrog djeteta. I to zato što roditelji nemaju načina, snage, želje, strpljenja, da istraju na svojim principima. Daj mu sve, samo neka sada ne pravi probleme. To što od zločestog djeteta na taj način prave lošeg čovjeka, trenutno ih ne zanima. I tako, otprilike, EU postupa sa "zločestom djecom" na Balkanu. Popušta im! Pa zar slučaj Srbije nije očigledan primjer toga. Sve su im zaboravili, i standarde i nehapšenje ratnih zločinaca, sve. Samo da budu mirni, jer su oni, zaboga, ljuti zbog Kosova. Kao i Dodik, uostalom! To što time, dugoročno, prave veću štetu od koristi i nama i sebi, EU sada ne zanima. Ja spadam u red ljudi koji misle da nama u BiH evropski standardi, principi i EU genaralno, najviše trebaju zbog nas samih. Trebaju nam, iz jednostavnog razloga, jer su ti principi dobri i za organizaciju države, i za ekonomiju, i za napredak svake vrste. Nama nije potrebno da se lažno predstavljamo i da se u lažnom svjetlu prikazujemo bilo kome, pa ni EU, da bi kao "loše dijete" sada dobili kolač, a u budućnosti ostali bez cijele torte. Kolač je trenutno tzv. reforma policije, a torta je kvalitet života svih Bosanaca i Hercegovaca u budućnosti. Nama sada treba kolač koji je dio torte budućnosti. Molim Vas da mi oprostite na slikovitosti, trudim se na što jednostavniji način objasniti cijelu ovu priču.

LAJČAK JE BIROKRATA A NE LIDER
Kritizirali ste i visokog predstavnika kazavši kako je Lajčak za Vas razočarenje. Da li Vaš stav da Lajčak treba da koristi bonske ovlasti znači kako ste uvjereni da ne postoji drugi način da bh. političari postignu dogovor o ključnim pitanjima?

Lajčak će bonske ovlasti koristiti kada mu to nalože "njegovi šefovi". On nije tip političara koji će, na osnovu svojih procjena, preduzeti bilo koji potez. To je jednom uradio (nametnuo odluke koje se tiču rada Vijeća ministara) i zbog toga mu je "nariban nos" u Briselu. Imao je podršku nekih zemalja za te poteze, ali birokrate u Briselu su zbog toga bile ljute na njega. Samo, on je to kasno shvatio, inače ne bi ni donosio takve odluke. A kao karijerni diplomata, kao čovjek koji je u poslu uvijek djelovao u oviru nekog sistema, i uvijek imao šefove, on dobro zna šta je moć birokratije, uključivši i briselsku! Po meni je to nedostatak liderstva, ali Bože moj, ne moraju svi biti rođeni lideri! Ja želim da vjerujem u njegove dobre namjere!

BIH JE TALAC DODIKA, A DODIK JE ZAROBLJENIK MILOŠEVIĆA I GAZIMESTANA
Neovisno od evropskih integracija i ključnih procesa kojima se trenutno bavimo, kako vidite skoru budućnost BiH? Jeste li optimista?
Jesam, optimista sam. Biće teško. Biće još teških perioda, ali proći će. Da li je ovakva ocjena, zapravo, samo subjektivna ocjena, proizvod mojih želja, još nisam siguran. Ali lakše mi je da mislim kako su i obični ljudi i političari u BiH vođeni racionalnim motivima i željom da jednostavno žive bolje, a ne iracionalnim stvarima koje ne mogu ni pojesti, niti mogu djetetu kupiti knjige za školu, niti mogu platiti struju, plin, vodu itd.
Nakon proglašenja nezavisnosti Kosova izjavili ste da BiH neće žuriti sa priznanjem. Kazali ste tada da je razlog kompleksnost odnosa i mogući učinak na BiH. Šta ste konkretno mislili pod “mogući učinak”?
Drago mi je da ste mi postavili ovo pitanje koje mi daje priliku da gotovo prirodno nastavim odgovor iz prethodnog pitanja, o odnosu racionalnog i iracionalnog ponašanja. Dakle, koji je interes BiH, njenih građana, naroda, bilo koga i bilo čega u BiH, kada je riječ o priznanju Kosova? Šta nam donosi bilo koja vrsta odluke? Odluka o priznanju Kosova u BiH ne može biti donesena iz formalnih i suštinskih razloga. Formalni razlog se odnosi na Ustavom propisan način donošenja te odluke. Mora biti usvojena konsenzusom u Predsjedništvu BiH. Jasno je da tog konsenzusa nema i da ga, po tom pitanju, neće ni biti. Drugi suštinski razlog jeste da, otprilike jedna trećina populacije, mislim na pripadnike srpskog naroda u BiH koji većinom, pazite sada, iz iracionalnih ili racionalnih razloga, to neće, ne dozvoljavaju. Mislim da nam je obaveza imati to u vidu kada govorimo o priznanju Kosova. Sasvim je druga stvar što ja smatram, da priznali mi ili ne, nezavisnost Kosova, priznao to Beograd ili ne, dakle bilo ko to priznao ili ne priznao, Kosovo jeste nezavisno. One koji se zgražavaju nad ovom činjenicom treba podsjetiti da su se također trebali zgražavati i na Slobodana Miloševića i Gazimestan jer se zapravo tada odlučivalo o današnjoj nezavisnosti Kosova. Onaj ko to ne vidi jeste politički, ljudski, historijski, nacionalni "slijepac"! Treba li nama, danas u BiH, da budemo slijepci i da ne vidimo da bi odluka o priznanju Kosova od strane BiH (da na trenutak zaboravimo da je fomalno nemoguće je donijeti) izazvala negativne reakcije većine Srba koji žive u BiH, ne ulazeći u to da li su to racionalne ili iracionalne reakcije. Treba li nam to? Ja mislim da ne treba. Ne treba nam dalje pogoršanje odnosa u BiH, ionako su loši. Ali ne trebaju nam još gori! Eto to su mogući učinci.
Bili smo svjedoci reakcija u RS-u nakon proglašenja nezavisnosti Kosova. Mada Dodik i istomišljenici u javnim istupima stalno naglašavaju kako će tražiti otcjepljenje ali tek “ako opstanak RS bude ugrožen”, stiče se utisak kako im je svaka situacija da to pitanje pokrenu dobrodošla. BiH , čini se, postaje talac (Dodikove) politike RS-a. Vidite li izlaz iz tog labirinta?
Mislim da ste apsolutno u pravu kada dajete takvu vrstu ocjene. Izlaz iz tog labirinta jeste smjena Dodika, ali i još nekih, od strane OHR-a, ili njegov gubitak vlasti na izborima! Sa njegovom politikom, ali i politikom nekih drugih stranaka, BiH neće ići naprijed. Ali neće niti RS u koju se on toliko zaklinje!

Sječa ambasador(ic)aŽELJANA ZOVKO JE PROFESIONALNO RADILA I OSTAJE U DIPLOMACIJI!
Predsjedništvo BiH je, na Vašu inicijativu, nedavno donijelo odluku o novim kadrovskim postavkama u diplomatskim predstavništvima u Beču, Parizu i Briselu. Koji su konkretni razlozi za takve odluke? Inače su nerijetko loše ocjene stizale na adresu Predsjedništva BiH kada je u pitanju koordinacija vanjske politike.

Ambasadorice u Briselu i Beču, po mom mišljenju, nisu adekvatno radile svoj posao i to je za mene gotova stvar. Pitate me za Pariz, a jako dobro znate sve. Ambasadorici Željani Zovko mandat je istekao gotovo prije osam mjeseci. Pariz, kao destinacija, u sistemu je tzv. rotacije destinacija. Na mjesto ambasadora sada dolazi Bošnjak. A ambasadorica Zovko, zbog svog rada, a pogotovo odličnog rada u UNESCO-u, opet po mojoj ocjeni, ostaće ambasadorica, ali sada u Madridu. I ne zanima me da li je ona članica HDZ-a, simpatizer HDZ-a, ne zanima me što je bila šef kabineta Dragana Čovića, ona je, po meni, radila odličan posao i ja nisam osjetio da njena politička orijenatcija jeste smetnja u poslu. Ja to bar nisam vidio. Sve ovo su odluke koje sam isključivo ja donio, i ja stojim iza njih i odgovaram za njih, bez obzira šta ko mislio o njima.
O “poklonjenom” automobiluPOGRIJEŠIO SAM I SPREMAN SAM TO JAVNO KAZATI!Činjenica je da ste od početka Vašeg mandata imali nekoliko istupa atipičnih za funkciju koju obnašate. Sjetimo se dosta nepromišljenog poteza da kao službeni automobil koristite Mercedes, poklon privatnog poduzetnika Selvera Oruča. Nisu li Vaši javni istupi često isuviše neformalni?
Opet za automobil?! Evo i odgovora, nadam se vrlo preciznog! Kao prvo, uopće nije poklon, nikome i ničemu, kao drugo, dat je privremeno, u skladu sa Pravilnikom Predsjedništva BiH, bez naknade. U sličnim situacijama, automobili se iznajmljuju, uz naknadu! Moja greška, bespotrebno učinjena glupost! I stvarno tako mislim, jer sam i sam pristalica teze da sve što je po zakonu ne mora biti i moralno! A ako je čovjek u prilici da bira, zakon ili moral, važniji bi trebao biti moral! Kada je riječ o mojoj tzv. neformalnosti u nastupu, ja to ne bih zvao neformalnost. Evo iz kojih razloga. Muka mi je od, uvjetno rečeno, našeg licemjerja! Znate kakvi smo već ljudi. U kući jedno ponašanje, muževi tuku žene, na poslu su najljuće pristalice gendera, a privatno u glavama muževa sam Bog zna šta je? Ja jednostavno ne vidim razloga da kod kuće budem JA, prirodni ja, a na poslu, kako to kažete, formalan i "neko drugi"! I još nešto, vezano za moje nastupe i ono što ja tim nastupima pokazujem, prema onima koji mi ugrožavaju porodicu, kuću i, možete misliti, domovinu, spreman sam na sve, apsolutno sve! Nadam se da sam dovoljno jasan?!

Slobodna Bosna - 03/07/08
planamac

Post by planamac »

Jako lijep primjer da se čovjek može baviti politikom (koja je 'kao kanalizacija' - puna govana, miševa, smrdi... ali i nužna jer bez nje ne bi bilo ni civilizacije) na način da ostane „Čovjek“ tj. da ne bude govno kao što je to slučaj sa ogromnom većinom ostalih političara.
Očigledno dolazi vrijeme kada će se i u 'tu' kanalizaciju ugraditi prečistači, brane, filteri... jer, hvala bogu, sve je više onih koji ne mogu da podnesu nesnosni smrad koji se širi iz takve sredine.
Čemu se osobno radujem, a Željko je, kao i prije petneaestak godina, krenuo u borbu među prvima i, opet, zaslužio Zlatnog Ljiljana - Čestitam!
P.S.
Naravno, uvijek će biti pacova kojima je takvo što prirodna sredina za život, ali neka ih, ne treba ih dirati (čak su u izvjesnoj mjeri korisni) sve dok ne iziđu iz svojih staništa i ne pokušaju izazvati zarazu. Tada, svi znamo šta se radi – zove se 'Sanitacija' – nastupa deratizacija!
P.P.S.
Prva deviza koju treba imati na umu prilikom bilo kakve rasprave koja za cilj ima konstruktivan zaključak jeste ta da stvari treba nazvati pravim imenom. Zato se nisam libio upotrijebiti jasan teremin „govno“ jer smatram da je licemjerno ponašati se 'eto, kao, nije govno već je kaka', što vidim da u raspravama na forumu nije rijetko; npr. na/piše se 'hebati' ili '*ebati', k'o eto nije napisano ali je svima jasno 'šta je pisac htjeo reći' – e, jebi ga, to je baš-FUJ, KAKA!
pitt

Post by pitt »

hajd sve...al cuj navijac zelje........veliki minus :D:D:D:D:D:D
carla del ponte

Post by carla del ponte »

A neki dan, na ovom istom forumu, tamo neki pričaju, da je trabao da se "naguzi" kad god to neko od trećerazrednih diplomata trraži...
artzy

#5 Izvjestavanje bez pokrica

Post by artzy »

Zanimljivo je kako ljudi i ne pokusavaju da skontaju o cemu se radi i sta je sustina...

Bahatost bez pokrića.

Još se nije ni stišala bruka oko međunarodnog skandala kad je izjavio da će opandrčiti "po nosu" premijera susjedne zemlje, predsjedavajući naše države Željko Komšić ponovno je izazvao zgražanje političke javnosti jer je demonstrativno odbio otići na sastanak s Ollijem Rehnom, pošto to, zaboga, nije njegov nivo. To je za njega "sitna buranija" i "večernja škola", naglasio je. U vrijeme kad sudbina zemlje više nego ikad ovisi od volje europskih činovnika i institucija, naš presidente nema vremena za te trice i kučine, on piše svoj blog i trkne, eventualno, do Konjica. U Konjicu, pak, sudjeluje na stranačkome skupu originalnoga naziva Računajte na nas, gdje se ponovo svim kapacitetom bestidno obara na državnu vlast, kojoj je on na čelu, a da pritom ni ne pomišlja da sam ponudi ostavku. Dugo sam vjerovao da nisu u pravu hrvatske stranke kad Željku Komšiću spočitavaju da ne predstavlja Hrvate, a on svojim diletantskim i bahatim izjavama iz dana u dan pokazuje da ne umije predstavljati ni državu, ni Bošnjake, ni Hrvate, nikoga.
Kako Stojic ovdje se osvrce na to sto je Komsic bio odsutan na "seminaru".. rado bih ga upitao da prisustvuje seminaru gdje ce mu pricati o osnovama novinarstva, strukturi eseja, clanka, pravopis i tako dalje. Siguran sam da bi ovaj iskusan novinar nasao svoje prisustvo na takvom seminaru malo smijesno i mogao bi poziv uzeti kao uvredu... ko god je pripremio "sastanak" zelio je nauciti nase vajne politicare osnovama funkcioniranja evropske zajednice... Tako je i Komsic zalufto "sastanak" jer poznaje materiju kao sto bi predsjednik drzave morao da je poznaje...

Vidi sto Komso ima branitelja :lol: kojima nije mrsko napisat par recenica...

Vrijeme je da politiku od onih od 50-tak i 60-tak preuzmu oni od 30-ak i 40tak godina starosti...

Go Obama!! Go Zeljko! :lol:
chuchumbamayumbe

#6 Re: Izvjestavanje bez pokrica

Post by chuchumbamayumbe »

artzy wrote:Zanimljivo je kako ljudi i ne pokusavaju da skontaju o cemu se radi i sta je sustina...

Bahatost bez pokrića.

Još se nije ni stišala bruka oko međunarodnog skandala kad je izjavio da će opandrčiti "po nosu" premijera susjedne zemlje, predsjedavajući naše države Željko Komšić ponovno je izazvao zgražanje političke javnosti jer je demonstrativno odbio otići na sastanak s Ollijem Rehnom, pošto to, zaboga, nije njegov nivo. To je za njega "sitna buranija" i "večernja škola", naglasio je. U vrijeme kad sudbina zemlje više nego ikad ovisi od volje europskih činovnika i institucija, naš presidente nema vremena za te trice i kučine, on piše svoj blog i trkne, eventualno, do Konjica. U Konjicu, pak, sudjeluje na stranačkome skupu originalnoga naziva Računajte na nas, gdje se ponovo svim kapacitetom bestidno obara na državnu vlast, kojoj je on na čelu, a da pritom ni ne pomišlja da sam ponudi ostavku. Dugo sam vjerovao da nisu u pravu hrvatske stranke kad Željku Komšiću spočitavaju da ne predstavlja Hrvate, a on svojim diletantskim i bahatim izjavama iz dana u dan pokazuje da ne umije predstavljati ni državu, ni Bošnjake, ni Hrvate, nikoga.
Kako Stojic ovdje se osvrce na to sto je Komsic bio odsutan na "seminaru".. rado bih ga upitao da prisustvuje seminaru gdje ce mu pricati o osnovama novinarstva, strukturi eseja, clanka, pravopis i tako dalje. Siguran sam da bi ovaj iskusan novinar nasao svoje prisustvo na takvom seminaru malo smijesno i mogao bi poziv uzeti kao uvredu... ko god je pripremio "sastanak" zelio je nauciti nase vajne politicare osnovama funkcioniranja evropske zajednice... Tako je i Komsic zalufto "sastanak" jer poznaje materiju kao sto bi predsjednik drzave morao da je poznaje...

Vidi sto Komso ima branitelja :lol: kojima nije mrsko napisat par recenica...

Vrijeme je da politiku od onih od 50-tak i 60-tak preuzmu oni od 30-ak i 40tak godina starosti...

Go Obama!! Go Zeljko! :lol:
Hallelujah! :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

samo da zeljko stane na sdp. taman ce mu ovo predsjednikovanje doci kao praksa.
da bog da izraste citava jedna generacija zeljka.
:D
ulpinian

Post by ulpinian »

Željko, Željko... kad Oli kaže da dođeš... ima da dođeš, a ne da pitaš što i kako da dođeš... nego da dođeš :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

pitt wrote:hajd sve...al cuj navijac zelje........veliki minus :D:D:D:D:D:D

pitt
svaka čast
stavio bih i poljubac
ali isapće da smo pederi
pitt

Post by pitt »

Umjetnik a wrote:

pitt
svaka čast
stavio bih i poljubac
ali isapće da smo pederi
nemoj ziv bio onda :D:D:D Eto poljubi breeza onda.....znam da ce mu drago biti :D:D:D:D:D
suncandan

Post by suncandan »

Ma gospodin Komsic je naj, naj... :D :D

Zbog njega omladina ostaje u drzavi, i nada se boljem. I ja sam jedna od njih!
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:
Umjetnik a wrote:

pitt
svaka čast
stavio bih i poljubac
ali isapće da smo pederi
nemoj ziv bio onda :D:D:D Eto poljubi breeza onda.....znam da ce mu drago biti :D:D:D:D:D
nemoj vala ni mene. ja sam ko mali za partizan navijao, po sandzkoj liniji, pitaj pitta, on ce ti objasniti :D iako mi je babo za sarajevo navijao.
sad da moram za zelju bih navijao.
muha_sa

Post by muha_sa »

i ja mu nikad halalit necu :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:
Umjetnik a wrote:
pitt
svaka čast
stavio bih i poljubac
ali isapće da smo pederi
nemoj vala ni mene. ja sam ko mali za partizan navijao, po sandzkoj liniji, pitaj pitta, on ce ti objasniti :D iako mi je babo za sarajevo navijao.
sad da moram za zelju bih navijao.
ma evo vama obadvojici jedan ogromni :kiss:
xyz2007

#15 Re: Pravi Bosanac !!!!!

Post by xyz2007 »

ŽELJKO KOMŠIĆ : "Ovo je moj grad, moja zemlja, moje komšije i susjedi, imam pravo na to, i ne dam ih"
:thumbup:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

Post by Hame_ »

Code: Select all

www.srebrenik.net/hame/play.php?file=tk.flv
BosnaFanatic

Post by BosnaFanatic »

Zeljko Komsic je legenda , on ce biti kada udje BiH u EU , predsjednik Drzave.Patriota Covjek , Zlatni Ljiljan , Bori se za BiH kao nijedan drugi Politicar.
popajic

#18 Re: Pravi Bosanac !!!!!

Post by popajic »

xyz2007 wrote:
ŽELJKO KOMŠIĆ : "Ovo je moj grad, moja zemlja, moje komšije i susjedi, imam pravo na to, i ne dam ih"
:thumbup:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply