Drugarica Seka:)

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
mamica papucarka

#1 Drugarica Seka:)

Post by mamica papucarka »

Nije neka tema, ali jednostavno moram prepricat :lol:

ukratko:
Idem na nekakav Ausbildung za zene nakon porodiljnog. To je ustvari kurs ECDL, ali evo vec cijelu sedmicu kompjutor ocima nismo vidjeli (dobro, ima nekakav krs u cosku :D ), nego pijemo kafice, pricamo, igramo se :lol:
Tacnije:
Prvi dan smo se dobacivali lopticama i predstavljali (Tita mi ko debili :oops: :D )Ja bacim lopticu nekoj zeni, a ona kaze svoje ime, te lopticu baci nekoj drugoj. I tako u krug po 100 puta- Fino mi se smantalo :D (Generacijski smo totalno u raskoraku. zene od 23-50 godina :D)
-Drugi dan smo opet morali reci svoje ime, pa imitirat neke zivotinje :shock: :D :-) :roll: :x :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: Krhamo se rukama u prsa ko majmuni, pa duboku izdahnemo :D
-Treci dan (majke mi mile sa strahom sam pocela ici na taj kurs :roll: ) nam je voditeljica rekla da stanemo u krug, uhvatimo se za ruke i pjevamo pjesmu "Gut Moning nesto, pa la, la, la..." :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
I onda se tako uhvatis za ruku sa nekom zenom koju i ne znas :-) i pjevas :D Potom smo se podijeli u dva hora pa nadvikivali :shock: :lol:
- Cetvrti dan smo radili neke vjezbe, da bi danas svako od nas grupi morao pokazat nesto (gimnasticku vjezbu, ples...), a ove ostale bi trebale to ponovit.
Ja pokazala zenama kako se plese tvist. Rekoh kad smo budale, da budemo do daske :D

helem, prodje cijela sedmica, a mi jos nista nismo pocele ucit.
Meni je jasno da su ovo vjezbe za opustanje, upoznavanje, stvaranja sigurnosti u grupi..., ali meni je ovo zaista previse i debilno :D

jel isao neko na ovakav Ausbildung??? Ne mora biti ECDL. Nesto???Ja kontala da sebi nesto pametnije uplatim, jer sve ovo sto je djabane je zesca ubleha :-)
Last edited by mamica papucarka on 04/03/2008 12:06, edited 2 times in total.
Tesssa

Post by Tesssa »

mamica papucarka

Tesssa wrote:podsjeti me na ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=BH2ItDQ4Sqk

:D :D :D :lol: :lol: :lol:
haaaaaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
olduser

Post by olduser »

oplakah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

platis da izigravas debila :lol: :lol:
mamica papucarka

olduser wrote:oplakah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

platis da izigravas debila :lol: :lol:
ne placas. Ovo je besplatno :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

...
Last edited by basta sljezove boje on 01/03/2008 00:42, edited 1 time in total.
x0z0y0

#7 Re: da li sam papak:)

Post by x0z0y0 »

mamica papucarka wrote:Nije neka tema, ali jednostavno moram prepricat :lol:

ukratko:
Idem na nekakav Ausbildung za zene nakon porodiljnog. To je ustvari kurs ECDL, ali evo vec cijelu sedmicu kompjutor ocima nismo vidjeli (dobro, ima nekakav krs u cosku :D ), nego pijemo kafice, pricamo, igramo se :lol:
Tacnije:
Prvi dan smo se dobacivali lopticama i predstavljali (Tita mi ko debili :oops: :D )Ja bacim lopticu nekoj zeni, a ona kaze svoje ime, te lopticu baci nekoj drugoj. I tako u krug po 100 puta- Fino mi se smantalo :D (Generacijski smo totalno u raskoraku. zene od 23-50 godina :D)
-Drugi dan smo opet morali reci svoje ime, pa imitirat neke zivotinje :shock: :D :-) :roll: :x :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: Krhamo se rukama u prsa ko majmuni, pa duboku izdahnemo :D
-Treci dan (majke mi mile sa strahom sam pocela ici na taj kurs :roll: ) nam je voditeljica rekla da stanemo u krug, uhvatimo se za ruke i pjevamo pjesmu "Gut Moning nesto, pa la, la, la..." :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
I onda se tako uhvatis za ruku sa nekom zenom koju i ne znas :-) i pjevas :D Potom smo se podijeli u dva hora pa nadvikivali :shock: :lol:
- Cetvrti dan smo radili neke vjezbe, da bi danas svako od nas grupi morao pokazat nesto (gimnasticku vjezbu, ples...), a ove ostale bi trebale to ponovit.
Ja pokazala zenama kako se plese tvist. Rekoh kad smo budale, da budemo do daske :D

Meni je jasno da su ovo vjezbe za opustanje, upoznavanje, stvaranja sigurnosti u grupi..., ali meni je ovo zaista previse i debilno :D

jel isao neko na ovakav Ausbildung??? Ne mora biti ECDL. Nesto???Ja kontala da sebi nesto pametnije uplatim, jer sve ovo sto je djabane je zesca ubleha :-)

i ja se nekad pitam jesmo li mi svi previse ustogljeni ili su ovi drugi totalno ludi
gledala sam tako neki kurs koji se bazira na poticanju smijeha
ljudi odrasli se krevelje, skacu ko majmuni (bukvalno) , smiju na silu i kao na kraju od nebuloze "puknes" pa se smijes zaoprave :shock: :-)
mamica papucarka

#8 Re: da li sam papak:)

Compos_Sui wrote:
mamica papucarka wrote:Nije neka tema, ali jednostavno moram prepricat :lol:

ukratko:
Tacnije:

i ja se nekad pitam jesmo li mi svi previse ustogljeni ili su ovi drugi totalno ludi
gledala sam tako neki kurs koji se bazira na poticanju smijeha
ljudi odrasli se krevelje, skacu ko majmuni (bukvalno) , smiju na silu i kao na kraju od nebuloze "puknes" pa se smijes zaoprave :shock: :-)
to se i ja pitam. :D
muz mi prica da se i njemu nekoliko puta desavalo isto. S tim da njega firma cesto posalje na nekakav seminar za obuku medicinskih aparata i onda seminar krene isto ovako. Uhvatite se za ruke .. :lol: I obavezno je neka sa kikicama i u minjaku.

btw, nisam rekla da je voditeljica skinula corks sa noge i pricala o njima :lol:
s@mson

Post by s@mson »

Joj sto mi je drago sto nas LAKA predstavlja na pjesmi Evrovizije (ako se bude odrzala)....
maccarona

Post by maccarona »

joj mamice :lol: :lol: :lol: :-)

ma nista ovo nije :D sta rade po seminarima :D i ostalim "kacke kursevima" :D:D samo sto ovamo jos za to i platis :D:D ostani gdje jesi :D i izvuci najbolje :D kasnije se jos uvijek mozes dalje odvijati :D:D

PS ove igrice je samo moj psihijatar sa mnom radio :D:D
mamica papucarka

ma ja cu izdrzat zbog Excela :lol:
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

mamica papucarka wrote:ma ja cu izdrzat zbog Excela :lol:
ko' onaj vic...."suti sine i plivaj" :D
maccarona

Post by maccarona »

to ti govorim :D
uh hoces se obradovati kad ti on krene :lol: :lol: :lol:
mamica papucarka

Compos_Sui wrote:
ko' onaj vic...."suti sine i plivaj" :D
ili sto bi kolega Nosferatu rekao "Suti i g*zi" :lol:

Macco, najavili su od iduce sedmice :D Ima sunce da me ogrije :lol:
maccarona

Post by maccarona »

mamica papucarka wrote:
i g*zi" :lol:
ovo zaboravi kad krene excel :lol: :lol: :lol: :lol:
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

ne bih da skrecem s teme ali meni je pomogla ova knjiga u vezi excela..
naucis ti osnove i sluzit se al za neke "trikove" ti treba vremena
nadam se da ce ti posluzit dok ti se "grupa" :D ne primi posla

http://rapidshare.com/files/95994488/Ho ... 02126_.rar
walkabout

Post by walkabout »

Kraj svijeta je blizu... :lol:

You must be born again... :shock: :D

Da i ja priznam - prije nekih 15-ak godina sam i sam bio u jednoj slicnoj situaciji. Kurs, nova grupa ljudi, niko nikog ne zna i oni nama daju u zadatak da stanemo ukrug, bacamo lopticu osobi po sopstvenom izboru (osim one zadnje koja je vama bacila lopticu) ali prije nego cemo baciti moramo izgovoriti ime te osobe.

Jeste da sam se osjecao prolicno debilno gledajuci grupu odraslih kako se dobacuju lopticom (i sa uzasom primjecujuci i sebe u toj grupi) ali sam isto tako otkrio da sam nakon 10-ak minuta znao imena svih prisutnih.

Pa sad...sta reci... :roll:
bibliotekar

Post by bibliotekar »

ma nisi ti papak......ti si papanka..... :D :D (ne bih da nisi pitala)
mamica papucarka

jos nista :lol: nevjerovatno :D
repeater

Post by repeater »

maccarona wrote: PS ove igrice je samo moj psihijatar sa mnom radio :D:D
konobar, vrati to pice. :D :shock: :D
lady midnight

Post by lady midnight »

mamice, upravo zbog ovakvih stvari sam ja uvijek bjezhala od bilo kakvih "zhenskih" grupa :-) :-) :-) ne bi me neko natjerao da udjem u grupu "za zhene" ni kad bi mi prislonio pishtolj uz glavu :D:D:D

hem shto te tamo sistematski prave budalom :-) kao ti cesh kroz neke igrice i drzhanje za ruchice razviti psihu i komunikativne sposobnosti :-) aha, ja shta cesh.... sa tim redovno kasne nekih 20-50ak godina, ovisno o prosjechnom starosnom dobu u grupi :D

hem shto se u takvim grupama "samo za zhene" razvije neka posebna grupna dinamika od koje se ja jezhim... pa se onda nadjesh u grupi u kojoj se bez ikakve osnove (ako izuzmemo spolne karakteristike) podrazumijeva neka prisnost... ono u smislu da je sasvim okay ako skinesh cipele i raskomotish se u charapama (po mogucnosti, unaprijed ti kazhu da ponesesh pape ili priglavke :D), i ako se drzhite za ruchice, i ako prichate o menstruiranju i ostalim tjelesnim tekucinama, i ako se medjusobno oslovljavate na TI, jer ste, zaboga, sve zhene :-):-):-) imam ja jednu vlastitu rijech za ovo.... tukizacija :D:D:D:D

uff, jezhim se na sve to :D:D al meni psiholoshki testovi ionako govore da razmishljam kao mushakrac :lol: :lol: :lol: pa je ovo valjda zbog toga :D

i sachekaj slobodno, vidjecesh.... josh malo pa cete imati posebne kruzhoke "hajde da skupa rijeshimo probleme koje imamo jedni sa drugima" :lol: :lol: :lol: :lol:

uff... :-) :roll: :-) :run:
pitt

Post by pitt »

book club, klub fanova opre i dr. philla, itd itd :D:D:D
Brunello

Post by Brunello »

naravno da si papak..
mamica papucarka

lady midnight wrote:mamice, upravo zbog ovakvih stvari sam ja uvijek bjezhala od bilo kakvih "zhenskih" grupa :-) :-) :-) ne bi me neko natjerao da udjem u grupu "za zhene" ni kad bi mi prislonio pishtolj uz glavu :D:D:D

hem shto te tamo sistematski prave budalom :-) kao ti cesh kroz neke igrice i drzhanje za ruchice razviti psihu i komunikativne sposobnosti :-) aha, ja shta cesh.... sa tim redovno kasne nekih 20-50ak godina, ovisno o prosjechnom starosnom dobu u grupi :D

hem shto se u takvim grupama "samo za zhene" razvije neka posebna grupna dinamika od koje se ja jezhim... pa se onda nadjesh u grupi u kojoj se bez ikakve osnove (ako izuzmemo spolne karakteristike) podrazumijeva neka prisnost... ono u smislu da je sasvim okay ako skinesh cipele i raskomotish se u charapama (po mogucnosti, unaprijed ti kazhu da ponesesh pape ili priglavke :D), i ako se drzhite za ruchice, i ako prichate o menstruiranju i ostalim tjelesnim tekucinama, i ako se medjusobno oslovljavate na TI, jer ste, zaboga, sve zhene :-):-):-) imam ja jednu vlastitu rijech za ovo.... tukizacija :D:D:D:D

uff, jezhim se na sve to :D:D al meni psiholoshki testovi ionako govore da razmishljam kao mushakrac :lol: :lol: :lol: pa je ovo valjda zbog toga :D

i sachekaj slobodno, vidjecesh.... josh malo pa cete imati posebne kruzhoke "hajde da skupa rijeshimo probleme koje imamo jedni sa drugima" :lol: :lol: :lol: :lol:

uff... :-) :roll: :-) :run:
joj, jadna mi majka, vec su danas dvije zakuhale izmedju sebe :roll: A pocele su se praviti i grupice unutar grupe :lol:

nego, ja sam tip koji i u najgoroj situaciji nadje nesto smijesno, pa meni povremeno bude super promatrati svu tu budalastinju :lol:
Last edited by mamica papucarka on 03/03/2008 21:31, edited 1 time in total.
Tesssa

Post by Tesssa »

rekoh ti ja :D nadrealisti...Skola za obuku zena :D :D :D
Post Reply