Krv - vinil
Moderator: _BataZiv_0809
- svirac
#1 Krv - vinil
Da li znate da se sarajevski black metal bend Krv prije jedno mjesec dana u Njemackoj izdao svoj novi album "Ponor". Na albumu gostuje Mighty Mannevond, vokal iz Coldbrann-a. Interesantna stvar je da je album izasao na vinilu u limitiranom tirazu od 300 kom. Nisam siguran, ali, mislim da je to prvi vinil kod nas poslije duuuugo vremena.
-
eterno
#2 Re: Krv - vinil
Vinyli su vise normalni nego sto se misli, samo sto izlaze u pravo malim tirazima (tako da su odma limit) i ne prodaju se svugdje.svirac wrote: Nisam siguran, ali, mislim da je to prvi vinil kod nas poslije duuuugo vremena.
Najobicajniji su u Club, Elektronika i slicnim zanrovima, a Rock, Hardrock, Metal i ostali jaci zanrovi su odma poslije, dok su u Pop zanrovima veoma neobicni. A sto se tice pop-a na domacoj sceni Gibonniejev zadnji album je izasao na vinyl isto. Tako da nisu prvi.
- DaysleepeR
nesto nemam puno vjere u bend kojima je influence Bombarder
- svirac
A gdje procita to za "influence" svega ti?DaysleepeR wrote:nesto nemam puno vjere u bend kojima je influence Bombarder
Evo ti pa citaj ponovo:"KRV je prvi metal bend poslije bombardera koji je izbacio nešto na Vinylu"
Jel' sad jasnije?
- Koshpa
Pa bolan jel to sta falilo bombarederu? a ja koliko znam i GNUDaysleepeR wrote:nesto nemam puno vjere u bend kojima je influence Bombarder
- DaysleepeR
jel tebi ba jasno s kim pokusavasa da diskutujes?svirac wrote:A gdje procita to za "influence" svega ti?DaysleepeR wrote:nesto nemam puno vjere u bend kojima je influence Bombarder
Evo ti pa citaj ponovo:"KRV je prvi metal bend poslije bombardera koji je izbacio nešto na Vinylu"
Jel' sad jasnije?
myspace od pomenutog benda pa kaze
hajde malo jos hljeba jest pa meni pokusat nesta pametovat'MySpace URL:
http://www.myspace.com/krvpropaganda
KRV: General Info
Member Since 10/14/2006
Band Website krvpropaganda.com
Band Members
Influences Bombarder, Darkthrone
Sounds Like Pure Black Metal Holocaust
Record Label Atrum Toringi / Walk Records
Type of Label Indie
juce se ispilio pa otkrio metal
- DaysleepeR
bombarderu sam se ja smijao kad sam bio 7 osnovne i imao tu "privilegiju" da taj odron i gledam uzivoTGSTK wrote:Pa bolan jel to sta falilo bombarederu? a ja koliko znam i GNUDaysleepeR wrote:nesto nemam puno vjere u bend kojima je influence Bombarderje negdje nesta izbacio al neznam gdje pa bi volio ako itko zna a znam da zna da mi kaze gdje mogu skinuti nikad neizdati album od GNU-a joj kad se sjetim Chale titam
to je bio upis i niko ih nije shvatao ozbiljno
A ako je i GNU bio upis, nema problema, barem se ne uzdize iznad upisa kakav je bio
- Koshpa
ama bolan ko je reko da je GNU upis, ja vam nikad halilt necu sto ste se raspali nabijem te, sad mi fino posalji link gdje da skinem album cijeliDaysleepeR wrote:bombarderu sam se ja smijao kad sam bio 7 osnovne i imao tu "privilegiju" da taj odron i gledam uzivoTGSTK wrote:Pa bolan jel to sta falilo bombarederu? a ja koliko znam i GNUDaysleepeR wrote:nesto nemam puno vjere u bend kojima je influence Bombarderje negdje nesta izbacio al neznam gdje pa bi volio ako itko zna a znam da zna da mi kaze gdje mogu skinuti nikad neizdati album od GNU-a joj kad se sjetim Chale titam
A ako je i GNU bio upis, nema problema, barem se ne uzdize iznad upisa kakav je bio
- DaysleepeR
nemoj sviju ti da ti dajem linkove zavrsicu nekom idiotu ko influence pa ode sve u PMTGSTK wrote:ama bolan ko je reko da je GNU upis, ja vam nikad halilt necu sto ste se raspali nabijem te, sad mi fino posalji link gdje da skinem album cijeliDaysleepeR wrote:bombarderu sam se ja smijao kad sam bio 7 osnovne i imao tu "privilegiju" da taj odron i gledam uzivoTGSTK wrote: Pa bolan jel to sta falilo bombarederu? a ja koliko znam i GNUje negdje nesta izbacio al neznam gdje pa bi volio ako itko zna a znam da zna da mi kaze gdje mogu skinuti nikad neizdati album od GNU-a joj kad se sjetim Chale titam
to cu ti dati licno i personalno
- Koshpa
Imo sam ja kasetu al dadoh je nekom glupan i jeb ga, trazio od pjevaca on reko donjet i nikad... zato u tebe se uzdam, jeb ga ja zachata temuDaysleepeR wrote:nemoj sviju ti da ti dajem linkove zavrsicu nekom idiotu ko influence pa ode sve u PMTGSTK wrote:ama bolan ko je reko da je GNU upis, ja vam nikad halilt necu sto ste se raspali nabijem te, sad mi fino posalji link gdje da skinem album cijeliDaysleepeR wrote: bombarderu sam se ja smijao kad sam bio 7 osnovne i imao tu "privilegiju" da taj odron i gledam uzivo
to cu ti dati licno i personalno
- DaysleepeR
nisam buraz nego samo reflektiram identican ton upucen prvobitno meni s tvoje stranesvirac wrote:Istina, do mene je .... moj post se odnosio na dio Sharanovog posta, medjutim ... nisam se juce ispilio, imam 36 kuka i eto... cuo sam ponesto od muzike, a ti si u najmanju ruku bezobrazan i nevaspitan.
vidis kako vec sad na tvoj blazi post i ja blaze odgovaram
nekad moras skontat da postovi ljudi nisu temeljeni na osnovu onoga sto pise na temi vec da ima ljudi koji se ipak malo informisu prije nego pocnu pisati po forumu
-
Old School
"nesto nemam puno vjere u bend kojima je influence Bombarder"
Druze jesi l' ti uopste sluso KRV?!?! Mozes li u njihovoj muzici naci uticaj Bombardera?!?! Kad se govori o uticaju ne mora bas znaciti da se misli na muziku, vec se moze odnositi i na stav i pristup metalu kao nacinu zivota!!!
Pricao sam sa Amirom (vokalom KRV-i) i on mi je ovo i rekao....Ti ljudi su toliko godina na ovome sto tezimo da nazovemo scena, a TRI (3) ugovora van teritorija balkana dovoljno govore o tome koliko su bitan bend!!!!
I da, ti ne moras imati vjere u taj bend ali rasprodani albumi po citavom svijetu pokazuju kuliko SVI ostali imaju vjere u njih....Tvoje misljenje postujem, ali moras sagledati citavu situaciju....
CRNI JEBENI METAL!!!
Druze jesi l' ti uopste sluso KRV?!?! Mozes li u njihovoj muzici naci uticaj Bombardera?!?! Kad se govori o uticaju ne mora bas znaciti da se misli na muziku, vec se moze odnositi i na stav i pristup metalu kao nacinu zivota!!!
Pricao sam sa Amirom (vokalom KRV-i) i on mi je ovo i rekao....Ti ljudi su toliko godina na ovome sto tezimo da nazovemo scena, a TRI (3) ugovora van teritorija balkana dovoljno govore o tome koliko su bitan bend!!!!
I da, ti ne moras imati vjere u taj bend ali rasprodani albumi po citavom svijetu pokazuju kuliko SVI ostali imaju vjere u njih....Tvoje misljenje postujem, ali moras sagledati citavu situaciju....
CRNI JEBENI METAL!!!
- DaysleepeR
jest vala gdje sam ja bio dok je Krv punio stadione...Old School wrote:"nesto nemam puno vjere u bend kojima je influence Bombarder"
CRNI JEBENI METAL!!!
-
Old School
Ha ja, djes ti bioDaysleepeR wrote:jest vala gdje sam ja bio dok je Krv punio stadione...Old School wrote:"nesto nemam puno vjere u bend kojima je influence Bombarder"
CRNI JEBENI METAL!!!
Ma da preskochimo bespotrebnu zajebaNJciju, KRV su ipak prvi METAL bend iz BiH koji je izdao nesto za idavaca vani, a NON-Salvation je kuca koja ima dugu tradiciju u distribuciji sto bi trebalo da pomogne u promovisanju BiH metala...Ipak ljudi imaju zavidnu diskografiju za razliku od ostalih BiH bendova, a samo bi da ponovim
1. Silna Volja Srebra (Walk rec)
2. Ukleta Zemljo (Walk rec)
3. Ukleta Zemljo (tape edition for Portuguese market-Sword Productions)
4. U kamenom grobu (EP - Medieval Music Productions)
5. Ponor (gatefold LP-NON-Salvation/Atrum Toringi)
SVE OVO SU OFICIJELNA IZDANJA, a neka mi neko navede diskografiju ostalih BiH bendova?!?!
- DaysleepeR
ej bez uvrede ali Krv se nemože slušat koliko je bezveze
pored lako dostupnih (citaj lijepi torrent) dokazanih, kvalitetnih svjetskih bendova, ne pada mi na pamet da slusam lokalni odron samo zato sto je jedini
al kako rekoh, kome bombarder valja, nesto mu u glavi fali
pored lako dostupnih (citaj lijepi torrent) dokazanih, kvalitetnih svjetskih bendova, ne pada mi na pamet da slusam lokalni odron samo zato sto je jedini
al kako rekoh, kome bombarder valja, nesto mu u glavi fali
-
Old School
E, to je sad vec druga stvar...to je vec pitanje ukusa, a o tome ne zelim da raspravljem...Meni je KRV beton bend i to je opet stvar mog ukusa, tako da...Samo ti slushaj svoje...I nije bash jedini metal bend u Bih ali meni najdrazi
, a oni su odavno prestali biti lokalni bend, ljudi pored toliko bendova na zapadu (chitaj Njemacka) nadjose svoje mjesto, iz jedne Bosne koja nikome vani nista ne predstavlja, znaci da je njihov kvalitet neupitan...bar s te strane 
- DaysleepeR
jedini Black Metal bend, kad vec moram ko malom djetetu obasnjavat'
a koliko vidim na myspaceu prepuna im je sekcija upcoming shows
Upcoming Shows ( view all )
Mar 16 2008 8:00P
BOCK Club Sarajevo
cak jedna svirka i to ovdje
valjda ih se Njemacka zasitila
a koliko vidim na myspaceu prepuna im je sekcija upcoming shows
Upcoming Shows ( view all )
Mar 16 2008 8:00P
BOCK Club Sarajevo
cak jedna svirka i to ovdje
valjda ih se Njemacka zasitila
-
Old School
Ma ti si jedan simpatichan decko
a kad smo vec kod klubova, ja sam u Cirihu 1997 gledao Amorphis i Boltthrower (zajedno su nastupali) u klubu koji je manji od Bocka, tako da...
Vidim i ja da ne odrzavaju myspace bash najbolje, inace su 2 februara svirali u Osijeku pred 350 ljudi (njihov headline koncert), a prije toga u Dubrovniku pred 200 i kusur ljudi (headline koncert)...i josh dosta svirki....I kad smo vec kod bocka, kao ostali BiH bendovi sviraju u ogromnim salama kao sto su AG i slicna sranja...
Jedan Rotting christ je svirao u AG-u pa sto ne bi i KRV u bocku...
- DaysleepeR
ja ne govorim za velicinu kluba nego za ucestalost nastupaOld School wrote:Ma ti si jedan simpatichan deckoa kad smo vec kod klubova, ja sam u Cirihu 1997 gledao Amorphis i Boltthrower (zajedno su nastupali) u klubu koji je manji od Bocka, tako da...
Vidim i ja da ne odrzavaju myspace bash najbolje, inace su 2 februara svirali u Osijeku pred 350 ljudi (njihov headline koncert), a prije toga u Dubrovniku pred 200 i kusur ljudi (headline koncert)...i josh dosta svirki....I kad smo vec kod bocka, kao ostali BiH bendovi sviraju u ogromnim salama kao sto su AG i slicna sranja...
Jedan Rotting christ je svirao u AG-u pa sto ne bi i KRV u bocku...
-
Old School
Ucestalost nastupa je na zadovoljavajucem nivou, a kolko ja znam svirali su u Zagrebu, Dubrovniku (dva puta), Rijeci, Osijeku, Zaboku, Beogradu, Bihacu, Jablanici...Bili su i na turneji sa Koldbrann-om (prva prava turneja jednog bih metal benda), a ove godine ce biti josh jedna turneja, pa svirke u ljubljani, austriji itd...
Zhiv ti meni bio
Zhiv ti meni bio