-
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Brunello
#2 Re: Transseksualnost i promjena pola
Mari wrote:Ovako... voljela bi da cujem vase misljenje o ovome:
Da li je ok? Ako nije ili ako jeste onda zasto?
Da li bi vam smetalo da neko blizak vama promijeni (ili je vec promijenio/la) pol?
Imaju li takve osobe puno pravo integracije u drustvo u svom novom polu?
Prvi post i odmah glupost....da nisi ti ????
- trinaesti
mari da nisi ti mario 
ja ne znam zasto ljudi za sve zivo traze odgovore.
posebno odgovore na teme o kojima se svi nikad ljudi nece sloziti i koja su samo izvor beskonacno dugih rasprava, debata i bla bla.
a na kraju, samo je do osobe koja ce eventualno da mijenja spol. on/ona ce ako to zeli ili mora da uradi, to uraditi bez obzira na sve.
prema tome, nepotrebna pitanja koja traze jos nepotrebnije odgovore.
ja ne znam zasto ljudi za sve zivo traze odgovore.
posebno odgovore na teme o kojima se svi nikad ljudi nece sloziti i koja su samo izvor beskonacno dugih rasprava, debata i bla bla.
a na kraju, samo je do osobe koja ce eventualno da mijenja spol. on/ona ce ako to zeli ili mora da uradi, to uraditi bez obzira na sve.
prema tome, nepotrebna pitanja koja traze jos nepotrebnije odgovore.
- anais_nin
#5 Re: Transseksualnost i promjena pola
Jeste - zato sto je to (uglavnom) poremecaj spolne diferencijacije. Zasto osoba ne bi imala pravo da uz pomoc medicine i psihoterapije bude ono sto zaista jeste....Mari wrote:Ovako... voljela bi da cujem vase misljenje o ovome:
Da li bi vam smetalo da neko blizak vama promijeni (ili je vec promijenio/la) pol?
Ne bi mi smetalo
Naravno da imaju
-
Mersihica
#6 Transseksualnost i promjena pola
Pa valjda je ok...
mislim ako si u maloj sredini u kojoj svi sve znaju...onda je to tesko..jer ces biti glavna tema razgovora..
(al cula sam da je to pravo bolno
)
mislim ako si u maloj sredini u kojoj svi sve znaju...onda je to tesko..jer ces biti glavna tema razgovora..
(al cula sam da je to pravo bolno
-
mamica papucarka
bio je onaj show gdje zenska pred svima priznaje momku sa kojim je u ozbiljnoj vezi da je prije bila musko
Kad je tip skocio da je tuce
Ja sam cula da ju je poslije emisije i pretuko 
btw, zenska dobra ko avion
btw, zenska dobra ko avion
-
Mari
pa gledaj... da je lako, nije ali je ipak moguce .. sad sta tacno podrazumijevas pod "prefarbavanjem" nije mi jasno jer prava promjena spola je puno vise od farbe (odnosno sminke, garderobe i stajlingacyprus wrote:Promjena spola je nešto nemoguće za izvršiti. Kada limun prefarbaš u narandžasto, on ne postaje narandža.
- cyprus
Pod "prefarbavanjem" podrazumjevam sve što nauka i tehnika može napraviti od limuna da liči na narandžu i od muška da liči na žensko.Mari wrote:pa gledaj... da je lako, nije ali je ipak moguce .. sad sta tacno podrazumijevas pod "prefarbavanjem" nije mi jasno jer prava promjena spola je puno vise od farbe (odnosno sminke, garderobe i stajlingacyprus wrote:Promjena spola je nešto nemoguće za izvršiti. Kada limun prefarbaš u narandžasto, on ne postaje narandža.
)
-
jolia
Ja podržavam da čovjek radi sve što želi sam sa sobom, sve dok ne čini štetu nekom drugom, ne može niko osuđivati nekoga ako se nije našao u njegovoj koži, al brate kad vidim onu/onog Salome iz Slovenije, to mi bude užas, jest simpatičan/na, ali brate, gore žensko, dole muško 
- anais_nin
koliko sam upoznata Salome je transvestitjolia wrote:Ja podržavam da čovjek radi sve što želi sam sa sobom, sve dok ne čini štetu nekom drugom, ne može niko osuđivati nekoga ako se nije našao u njegovoj koži, al brate kad vidim onu/onog Salome iz Slovenije, to mi bude užas, jest simpatičan/na, ali brate, gore žensko, dole muško
transseksualnost
transrodnost
i
transvestija
su razlicite stvari
da vas ja ne bih obrazovala koga zanima nek mu wikipedija objasni
http://hr.wikipedia.org/wiki/Transseksualnost
- FunkyG
#13 Re: Transseksualnost i promjena pola
Prvo ko smo mi da izigrajemo Boga bilo kome?Mari wrote:Ovako... voljela bi da cujem vase misljenje o ovome:
Imaju pravo da rade sto hoce u granicama koje su njima postavljene.
Ponasala bi se sasvim normalno jer je to sok za njih kao i za Lezbejke i Gay tipove.Nemam nista protiv imam jednog jarana koji je gay i bolje se njemu povjerim nego bilo kome od zenskadije.
Takve su osobe dosta emotivne i ranjive,a raja su do bola.
-
Bananica
#14 Re: Transseksualnost i promjena pola
Kontas k*rac sebi da natakaris?
-
*mima*
#15 Re: Transseksualnost i promjena pola
Nausnice......jesi to ti?Mari wrote:Ovako... voljela bi da cujem vase misljenje o ovome:
-
mamica papucarka
tesko da se tu ista moze ucinitkomi wrote:imal gdje kakva operacija za promjenu karaktera
od pizde da se pretvorim u muškarčinu![]()
![]()
![]()
-
fixer
ha ja teme. ako si bila marija i promjenila u mario,ne smeta mi. ali ako si mario promjenuo u maria.... druze nemoj da se sretnemo dje. nemam nista protiv transica, ali ne zelim da se zajebem. par puta gledam na netu zensku, ma dusa viditi. kad ono zenska s oklagijom. ko hladan tus.....
- saviola
#23 Re: Transseksualnost i promjena pola
svako ima pravo na svoj izbor, ali treba i biti spreman da se nosi sa problemima koji ce mu/joj se pojaviti nakon toga.
nemam nista licno protiv njih
-
Mari
hm gledaj ja sam ovu temu i postavila da vidim je li onako ko sto sam sumnjala....fixer wrote:ha ja teme. ako si bila marija i promjenila u mario,ne smeta mi. ali ako si mario promjenuo u maria.... druze nemoj da se sretnemo dje. nemam nista protiv transica, ali ne zelim da se zajebem. par puta gledam na netu zensku, ma dusa viditi. kad ono zenska s oklagijom. ko hladan tus.....
a sumnjala sam da ljudi ne razlikuju transseksualce od transvestita
ti kada pominjes "zenu sa oklagijom" ocito je da se radi o transvestitu ili eventualno o transseksualki koja jos nije obavila samu operaciju na genitalijama...
pol se ne mijenja samo operacijom, jer fakticki operacija se vrsi samo na genitalijama dakle primarnim seksualnim karakteristikama;
dok sekundarne seksualne karakteristike su ustavri one koje "govore" o polu osobe dakle u slucaju promjene iz muskog u zenski: odsustvo brade, smanjena dlakavost, razvijene grudi bokovi itf. i one se vecinom postizu hormonima
narano postoje ljudi koji zele da se fizicki predstavljau kao zene, a da u seksualnom smislu mogu funkcionisati kao muskarci... ali ovdje o njima nije rijec, nego o transseksualcima i muskim i zenskim koji potpuno promijene pol u savkom mogucem smislu (dakle bez ikakve oklagije