Skromnost je...
Moderator: anex
-
Umjetnik a
#1 Skromnost je...
eh evo mene
imam jedno pitanje
da li je skromnost vrlina budala?
ili to samo služi kao izgovor onim ljudima koji nisu skromni
šta vi mislite o tome
koliko ste vi skromni
HVALA
imam jedno pitanje
da li je skromnost vrlina budala?
ili to samo služi kao izgovor onim ljudima koji nisu skromni
šta vi mislite o tome
koliko ste vi skromni
HVALA
-
Umjetnik a
još gorecyprus wrote:Ma mene više nervira lažna skromnost od neskromnosti.
- sesalmir
Prema danasnjim normama zivota i morala skromnost je definitivno 'vrlina budala' i cinjenica je da ce malo ko pohvaliti neciji uspjeh ili ga uopste i primjetiti. Vecina razmislja cemu bilo kakav uspjeh ako niko ne zna za njega i onda na sve strane trube o tome. Danas svi ( barem 90%) ljudi u nasem drustvu, tj. BiH definitivno ne posjeduje ovu karakteristiku, sto je posljedica i egoizma i zudnje za materijalnim dobrima. Neskromni ce definitivno imati vise uspjeha u zivotu, sto se tice nekog profesionalnog uspjeha, jer takvi ce i od neke beznacajne stvari (npr. prvak mjesne zajednice u nekom takmicenju ) svojim hvalisanjem uciniti da se to drugima ucini kao veliko dostignuce ( ravno tome kao da je zlato na olimpijadi osvojio) . Misljenja sam da svak ko istice svoju skromnost automatski nije skroman.
Tako da je moj neki zakljucak, neskromna osoba je uspjesnija, skromna (iako rijetka pojava) barem meni definitivno puno puno draza.
Tako da je moj neki zakljucak, neskromna osoba je uspjesnija, skromna (iako rijetka pojava) barem meni definitivno puno puno draza.
-
mamica papucarka
Divim se ljudima koji uzivaju u malim stvarima, jer je velikih tako malo.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
-
mamica papucarka
dobro, to je vec licemjerjecyprus wrote:Ma mene više nervira lažna skromnost od neskromnosti.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
skromnost, to je.....sam ja, dobar dan, imate li kišobran
-
Hendrix
E ne znam ima li šta gore kad nekog upoznaš tek a on krene hvalit sam sebe svojim uspjehom , pogotovo na poslu , pa to je užas živi.
Ja ovo ja ono , ma sva pamet svijeta je tu , većinom na kraju ispadne šupljak , ali eto nek se čovjek nafalio , skromno naravno.
Ja ovo ja ono , ma sva pamet svijeta je tu , većinom na kraju ispadne šupljak , ali eto nek se čovjek nafalio , skromno naravno.
- tranquil
Bea_Trix wrote:skromnost je vrlina onima koji drugih vrlina nemaju.
I da se razumijemo, razmetljivost nije isto što i neskromnost. Razmetljivost zna biti prilično glupa i iritantna, ali isto tako i tzv. "skromnost", koja je po pravilu uvijek lažna. Iza te skromnosti obično stoje neki drugi razlozi, neko sakupljanje poena na drugi način.
-
jugoistocnjak
Jeli se to ti nama zalis na nestomamica papucarka wrote:Divim se ljudima koji uzivaju u malim stvarima, jer je velikih tako malo.
- lady midnight
a King Kong?mamica papucarka wrote:Divim se ljudima koji uzivaju u malim stvarima, jer je velikih tako malo.