Audi 80 vs Passat 3
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ifbbpro
#1 Audi 80 vs Passat 3
Znaci, dvoumim se izmedju ova dva auta, benzin (ne razmisljam nikako o dieselu).. stari mi ima Audija 80, stvarno je zvijer auto za te pare i godine, ne kvari se puno, relativno je jak (1.8 benzin, 90KS), prava limuzina.. Passat 3 me isto privlaci!
Recite svoje misljenje.. posavjetujte..
Recite svoje misljenje.. posavjetujte..
- permanentan
eh ovako...
vozio sam audi 80 1.8 dobrih 5 godina i nikakvih problema nisam imao, na to auto imam samo pozitivne uspomene. Daleko ispred svog vremena je...
Sto se tice passata, sada vozim passata 4, iako nemam nikakvih vecih problema cesto se sjetim audija i pozalim sto sam ga prodao...
to bi bilo moje licno misljenje
vozio sam audi 80 1.8 dobrih 5 godina i nikakvih problema nisam imao, na to auto imam samo pozitivne uspomene. Daleko ispred svog vremena je...
Sto se tice passata, sada vozim passata 4, iako nemam nikakvih vecih problema cesto se sjetim audija i pozalim sto sam ga prodao...
to bi bilo moje licno misljenje
-
Lesli Eldridž
Staro je to,ali ako valja audi je bolji.
- rizla001
imali taj auto 10 godina (prodali prošle godine), nikad nije ostavio na cesti, 1.8s s plinom, odlično radio, pocinčana karoserija, udoban, samo premali prtljažnik...
po meni jedan predobar auto...
a i dizajnom je puno ljepši od passata, koji izgleda kao stara krama
sutra ću stavit sliku da vidiš makinu
po meni jedan predobar auto...
a i dizajnom je puno ljepši od passata, koji izgleda kao stara krama
sutra ću stavit sliku da vidiš makinu
- johntra
ne može se porediti nijedno jaje sa udobnošću i komforu Passata...ja mrzim Vw, ali jednostavno u ovom modelu se čovjek nije mogao umoriti prilikom dužih relacija...jednostavno dobro auto...pogotovo ova GT 1,8 verzija...nije neki trkač, ali te nikad neće ostaviiti na cjedilu...da ne pričam da ide bolje od 1,8 jajeta u svakom pogledu...a gepek je kod njega ogroman...
-
Lesli Eldridž
Ma jaje je auto za pijačara passata. To je najneudobniji veliki auto u kji se može sjest. I uzak unutra, pa ti golf nekeko se učini udibnijim i komotnijim. To je auto za pijačare, pogotovo karavan.johntra wrote:ne može se porediti nijedno jaje sa udobnošću i komforu Passata...ja mrzim Vw, ali jednostavno u ovom modelu se čovjek nije mogao umoriti prilikom dužih relacija...jednostavno dobro auto...pogotovo ova GT 1,8 verzija...nije neki trkač, ali te nikad neće ostaviiti na cjedilu...da ne pričam da ide bolje od 1,8 jajeta u svakom pogledu...a gepek je kod njega ogroman...
- permanentan
ja ne znam u kakvom passatu si se ti vozio pa si tako odusevljen udobnoscu i komforom... ja sa svojih blizu 2 metra visine iz rijetko kojeg auta, nakon puta od 300 km, izadjem odmoran kao sto je to bilo u audiu 80...johntra wrote:ne može se porediti nijedno jaje sa udobnošću i komforu Passata...ja mrzim Vw, ali jednostavno u ovom modelu se čovjek nije mogao umoriti prilikom dužih relacija...jednostavno dobro auto...pogotovo ova GT 1,8 verzija...nije neki trkač, ali te nikad neće ostaviiti na cjedilu...da ne pričam da ide bolje od 1,8 jajeta u svakom pogledu...a gepek je kod njega ogroman...
od udobnosti i komfora do izgleda unutrasnjosti passat se ne moze porediti sa audijem...
istina gepek je passatova prednost, ali i kod audija zadovoljava normalne potrebe...
opet kazem to je samo moje skromno misljenje
- johntra
malo prvo pogledaj slike pa reci o kom se passatu radi...ovdje je riječ o passatu popularnom kod naroda kao delfin...ja nigdje ne vidim ovdje sliku lubeničara ili pijačara, kako god želite da ga zovete...Lesli Eldridž wrote:Ma jaje je auto za pijačara passata. To je najneudobniji veliki auto u kji se može sjest. I uzak unutra, pa ti golf nekeko se učini udibnijim i komotnijim. To je auto za pijačare, pogotovo karavan.johntra wrote:ne može se porediti nijedno jaje sa udobnošću i komforu Passata...ja mrzim Vw, ali jednostavno u ovom modelu se čovjek nije mogao umoriti prilikom dužih relacija...jednostavno dobro auto...pogotovo ova GT 1,8 verzija...nije neki trkač, ali te nikad neće ostaviiti na cjedilu...da ne pričam da ide bolje od 1,8 jajeta u svakom pogledu...a gepek je kod njega ogroman...
Audi jaje je jedno precijenjeno govno koje ne nudi ništa više od ostalih automobila u klasi...eto samo ima četiri prsten i ko fol sad ga moramo svi voljeti...prostor je neuporediv na ova dva auta..ama baš neuporediv, o udobnosti i ne želim da raspravljam, jer odmah se vidi po veličini šta je šta...tehnika i tehničke komponente su iste, tako da nema svrhe oko toga raspravljati...
ne mogu vjerovati da branim VW
-
Lesli Eldridž
Prvi audi 80 je bio 100% passat, ali sa kosim stražnjim krajem (Đuđaro). Poslije su se odvojili. Audi ima uzdužno postavljen motor, a passat poprijeko. Sad se to kroz godine mijenjalo, ali tehnika jeste ista.johntra wrote:malo prvo pogledaj slike pa reci o kom se passatu radi...ovdje je riječ o passatu popularnom kod naroda kao delfin...ja nigdje ne vidim ovdje sliku lubeničara ili pijačara, kako god želite da ga zovete...Lesli Eldridž wrote:Ma jaje je auto za pijačara passata. To je najneudobniji veliki auto u kji se može sjest. I uzak unutra, pa ti golf nekeko se učini udibnijim i komotnijim. To je auto za pijačare, pogotovo karavan.johntra wrote:ne može se porediti nijedno jaje sa udobnošću i komforu Passata...ja mrzim Vw, ali jednostavno u ovom modelu se čovjek nije mogao umoriti prilikom dužih relacija...jednostavno dobro auto...pogotovo ova GT 1,8 verzija...nije neki trkač, ali te nikad neće ostaviiti na cjedilu...da ne pričam da ide bolje od 1,8 jajeta u svakom pogledu...a gepek je kod njega ogroman...
Audi jaje je jedno precijenjeno govno koje ne nudi ništa više od ostalih automobila u klasi...eto samo ima četiri prsten i ko fol sad ga moramo svi voljeti...prostor je neuporediv na ova dva auta..ama baš neuporediv, o udobnosti i ne želim da raspravljam, jer odmah se vidi po veličini šta je šta...tehnika i tehničke komponente su iste, tako da nema svrhe oko toga raspravljati...
ne mogu vjerovati da branim VW
-
ifbbpro
Vidim dosta za/protiv
Ko je ono rekao da ce postaviti sliku svoje makine.. reci ti meni hoces ti prodavati to
Dao bih ja finu cifru bilo za jedno ili drugo auto, samo da je ocuvan, jer tesko je i jedno i drugo naci a da nema korozije, smedjeg tapaciruma od cigara i sl.
Ko je ono rekao da ce postaviti sliku svoje makine.. reci ti meni hoces ti prodavati to
Dao bih ja finu cifru bilo za jedno ili drugo auto, samo da je ocuvan, jer tesko je i jedno i drugo naci a da nema korozije, smedjeg tapaciruma od cigara i sl.
-
ifbbpro
Ima jos jedna stvar.. neko rece da je Audi 80/90 precijenjeno govno, pa ne bih se bas slozio, to mogu reci za Golfa 2.
Ne ide mi u glavu kada neko za golfa dvicu da 4-5 milja, a da doda jos 500-1000 markica uzme audija koji je daaalleeeekooooo ispred golfa.. golf dvica izgleda kao igracka pored audija 80 + je tvrd, to ne moram ni spominjati..
Ne ide mi u glavu kada neko za golfa dvicu da 4-5 milja, a da doda jos 500-1000 markica uzme audija koji je daaalleeeekooooo ispred golfa.. golf dvica izgleda kao igracka pored audija 80 + je tvrd, to ne moram ni spominjati..
- campa_xxx
I ja se dvoumim izmedju passata i audija, ali opet nekako passat je ljepsi unutra i udobniji bar po meni a i Svabo je to pravio za sebe...E sad me interesuje za jedno 6500-7000 KM kakvog passata mogu uzeti ako neko zna i sta znaci ono "K motor" posto sam mislio odmah ugradjivati plin a neko kaze da na taj motor ne moze?
- rizla001
evo slike auta,
a johntra, mislim da audi 80 nije precjenjen, jako dobar auto za malo love, al kao što je netko reko, ne mogu neki preko golfa 2
http://img267.imageshack.us/my.php?imag ... 666qh8.jpg
http://img164.imageshack.us/my.php?imag ... 111py8.jpg
http://img115.imageshack.us/my.php?imag ... 444pp6.jpg
a johntra, mislim da audi 80 nije precjenjen, jako dobar auto za malo love, al kao što je netko reko, ne mogu neki preko golfa 2
-
ifbbpro
prelijepo..rizla001 wrote:evo slike auta,