Zasto se inicijali stavljaju za nekoga ko ima 23 godine i sumnjici se za 3 kaznena djela?Prašo: Ne možemo mnogo učiniti za bebu koju je pretukao očuh
Ljekari neće moći mnogo učiniti za bebu koju je u petak navečer pretukao očuh i koja se nalazi na odjeljenju Intenzivne njege Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.
"Djevojčica je životno ugrožena. U dubokoj je komi. Ne diše. Znači mašina diše za nju i izuzetno je nestabilna. Mislim da nećemo moći mnogo učiniti da ona preživi. Ona je u dosta teškom stanju premještena s Pedijatrijske klinike u jutarnjim satima s dijagnosticiranim tokom mozga. Pretpostavljamo da je do toga došlo zato što je dijete prije toga imalo konvulzivni status“, kazala je doc.dr. Mirsada Prašo, direktorica Klinike za anesteziologiju i reanimaciju UKC-a Tuzla.
Za zlostavljanje jednogodišnje djevojčice osumnjičen je majčin nevjenčani suprug A.N.. Kantonalno tužiteljstvo u međuvremenu je donijelo naredbu o provođenju istrage protiv 23-godišnjeg A.N. zbog osnova sumnje za tri kaznena djela. U pitanju su nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti i ubistvo u pokušaju.
Osumnjičeni je, navodi se iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, teško ozlijedio djevojčicu u predjelu glave te joj nanio po život opasne povrede.
Za osumnjičenog je Tužiteljstvo predložilo pritvor.
Inicijali pocinilaca zlocina.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 Inicijali pocinilaca zlocina.
-
Umjetnik a
#3 Re: Inicijali pocinilaca zlocina.
ni meni to nikada nije bilo jasnomIRCerka wrote:Zasto se inicijali stavljaju za nekoga ko ima 23 godine i sumnjici se za 3 kaznena djela?Prašo: Ne možemo mnogo učiniti za bebu koju je pretukao očuh
Ljekari neće moći mnogo učiniti za bebu koju je u petak navečer pretukao očuh i koja se nalazi na odjeljenju Intenzivne njege Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.
"Djevojčica je životno ugrožena. U dubokoj je komi. Ne diše. Znači mašina diše za nju i izuzetno je nestabilna. Mislim da nećemo moći mnogo učiniti da ona preživi. Ona je u dosta teškom stanju premještena s Pedijatrijske klinike u jutarnjim satima s dijagnosticiranim tokom mozga. Pretpostavljamo da je do toga došlo zato što je dijete prije toga imalo konvulzivni status“, kazala je doc.dr. Mirsada Prašo, direktorica Klinike za anesteziologiju i reanimaciju UKC-a Tuzla.
Za zlostavljanje jednogodišnje djevojčice osumnjičen je majčin nevjenčani suprug A.N.. Kantonalno tužiteljstvo u međuvremenu je donijelo naredbu o provođenju istrage protiv 23-godišnjeg A.N. zbog osnova sumnje za tri kaznena djela. U pitanju su nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti i ubistvo u pokušaju.
Osumnjičeni je, navodi se iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, teško ozlijedio djevojčicu u predjelu glave te joj nanio po život opasne povrede.
Za osumnjičenog je Tužiteljstvo predložilo pritvor.
-
mIRCerka
isti avaz nije objavio da je cetvrti maloljetnik koji je ucestvovao u spaljivanju one starice O.Č....meni vrlo dobro poznato lice...Vingo wrote:Ma u avazu bilo i ime i prezime i nacionalnost...
Sto su ti profesionalci...
-
Vingo
...to ti kazem...mIRCerka wrote:isti avaz nije objavio da je cetvrti maloljetnik koji je ucestvovao u spaljivanju one starice O.Č....meni vrlo dobro poznato lice...Vingo wrote:Ma u avazu bilo i ime i prezime i nacionalnost...
-
fukara_tz
Pritvoren nasilni ocuh iz Teocaka
Nasilni očuh iz Teočaka, Nedim Ahmetović (23) , koji je u petak u kući u kojoj živi sa nevjenčanom suprugom Jasnom Duraković (17) brutalno pretukao jednogodišnju pokćerku Ajlu pritvoren je na zahtjev Kantonalnog tužilaštva Tuzla.
Djevojčica je i dalje na aparatima za vještačko disanje i njeno stanje je jako teško i neizvjesno.
Ahmetović se branio da je djevojčica sama pala, ali su modrice po njenom tijelu, stare više dana, otkrile da je djevojčica žrtva zlostavljanja.
Ahmetoviću se na teret stavlja pokušaj ubistva, nasilje u porodici prema Ajli i njenoj majci, te ugrožavanje sigurnosti.
http://tuzlalive.ba/portal/?p=4083#comment-1900
Nasilni očuh iz Teočaka, Nedim Ahmetović (23) , koji je u petak u kući u kojoj živi sa nevjenčanom suprugom Jasnom Duraković (17) brutalno pretukao jednogodišnju pokćerku Ajlu pritvoren je na zahtjev Kantonalnog tužilaštva Tuzla.
Djevojčica je i dalje na aparatima za vještačko disanje i njeno stanje je jako teško i neizvjesno.
Ahmetović se branio da je djevojčica sama pala, ali su modrice po njenom tijelu, stare više dana, otkrile da je djevojčica žrtva zlostavljanja.
Ahmetoviću se na teret stavlja pokušaj ubistva, nasilje u porodici prema Ajli i njenoj majci, te ugrožavanje sigurnosti.
http://tuzlalive.ba/portal/?p=4083#comment-1900
-
mIRCerka
Al sam zato ja tuVingo wrote:...to ti kazem...mIRCerka wrote:isti avaz nije objavio da je cetvrti maloljetnik koji je ucestvovao u spaljivanju one starice O.Č....meni vrlo dobro poznato lice...Vingo wrote:Ma u avazu bilo i ime i prezime i nacionalnost...
-
s31
Taj je meni obio stan.mIRCerka wrote:Al sam zato ja tuVingo wrote:...to ti kazem...mIRCerka wrote: isti avaz nije objavio da je cetvrti maloljetnik koji je ucestvovao u spaljivanju one starice O.Č....meni vrlo dobro poznato lice...da kazem Orhan Čelja, brat Zumbera Čelje (a vi bujrum guglen, ja moram protabirit zakone o okolisu)
- anais_nin
-
mIRCerka
meni ushao u sobu dok sam spavala...s31 wrote:Taj je meni obio stan.mIRCerka wrote:Al sam zato ja tuVingo wrote: ...to ti kazem...da kazem Orhan Čelja, brat Zumbera Čelje (a vi bujrum guglen, ja moram protabirit zakone o okolisu)
anais sestro, zakljucaj jednu...svejedno koju, samo aktiviraj tu koja ostane otkljucana...meni je vise pun Q anonimnosti...ta i oni imaju familiju...
ta zaboli me vise peta... kad smo dobili papire sa sudjenja mirnesu memisevicu, dobih ime prezime, adresu roditelja, njegov maticni, s kim zivi, cije je dijete djevojke s kojom zivi itd...
Mirnes je sada u zenici, dobio je 7 i po godina, vise nije malodoban. Hvalim te Boze.
-
mIRCerka
Ubijen djecak. Ubila ga trojica djecaka. Stariji maloljetnici. Inicijali u novinama. Po zakonu, radi se o zastiti identiteta maloljetnika. Kojem ce se sva sranja brisat iz dosijea kad napuni 18 i do tada ne pocini novi zlocin.
Nesto kontam, bilo je komentara "i oni imaju porodicu nisu roditelji krivi itd"..
jesu...
Ako moje dijete ili moje Sunce ikad pocine zlocin kao maloljetnici, nek objave puno ime i prezime, jer ta krivica je cisto moja i tu sam pala na ispitu odgajatelja.
Nesto kontam, bilo je komentara "i oni imaju porodicu nisu roditelji krivi itd"..
jesu...
Ako moje dijete ili moje Sunce ikad pocine zlocin kao maloljetnici, nek objave puno ime i prezime, jer ta krivica je cisto moja i tu sam pala na ispitu odgajatelja.
- BHG
ja to vazda govorim...objaviti imena, preizmena, godine, slike...bili punoljetni ili maloljetni...pedofilima i ubicama posebno....nek se zna ko su...sta su...sutra kad i ako odleze nek ljudi upiru prstom u njih i nek im okrecu ledja...nek se osjecaju ko zadnja govna sto upravo i jesu...mIRCerka wrote:Ubijen djecak. Ubila ga trojica djecaka. Stariji maloljetnici. Inicijali u novinama. Po zakonu, radi se o zastiti identiteta maloljetnika. Kojem ce se sva sranja brisat iz dosijea kad napuni 18 i do tada ne pocini novi zlocin.
jesu...
-
medda
Ja mislim da ne treba objavljivati identitet jer nije na okolini da sudi. Takva osoba onda nikad nema sansu na rehabilitaciju i upiranjem prsta dovodi do frustracije i povecane sanse za novi prestup. Ako je vec odlezala kaznu onda tu kazna treba i da prestaje. A ako je osoba rizicna onda je na sistemu da je drzi pod okom i kontrolise.
I kakve fajde i koji doseg ima ta socijalna kontrola ako se osoba preseli iz te okoline u neku drugu ili drugu zemlju?
I kakve fajde i koji doseg ima ta socijalna kontrola ako se osoba preseli iz te okoline u neku drugu ili drugu zemlju?
- BHG
hajd da se neprepiremo...moze li ovako...ubice i pedofile kaznit istom mjerom...znaci ovim jednim smrt odma a drugim prvo nasilno guzenje pa onda smrt...ove ostale kriminalce zaposlit dobro da se ubiju radeci pa da barem imamo svi neke koristi od njih....medda wrote:Ja mislim da ne treba objavljivati identitet jer nije na okolini da sudi. Takva osoba onda nikad nema sansu na rehabilitaciju i upiranjem prsta dovodi do frustracije i povecane sanse za novi prestup. Ako je vec odlezala kaznu onda tu kazna treba i da prestaje. A ako je osoba rizicna onda je na sistemu da je drzi pod okom i kontrolise.
-
tempora
Pa vidis, ljudi nikako ne mogu da se odlucemedda wrote:Ja mislim da ne treba objavljivati identitet jer nije na okolini da sudi. Takva osoba onda nikad nema sansu na rehabilitaciju i upiranjem prsta dovodi do frustracije i povecane sanse za novi prestup. Ako je vec odlezala kaznu onda tu kazna treba i da prestaje. A ako je osoba rizicna onda je na sistemu da je drzi pod okom i kontrolise.
-
Vingo
Stoji, draga, sve stop kazes...osim....sto ovdje niko nikog ne bi ni za sta lincovao. Nije nam linc imanentan. Mi gledamo dok ubijaju, a kad policija trazi svjedoke, svjedoka nema...tempora wrote:Pa vidis, ljudi nikako ne mogu da se odlucemedda wrote:Ja mislim da ne treba objavljivati identitet jer nije na okolini da sudi. Takva osoba onda nikad nema sansu na rehabilitaciju i upiranjem prsta dovodi do frustracije i povecane sanse za novi prestup. Ako je vec odlezala kaznu onda tu kazna treba i da prestaje. A ako je osoba rizicna onda je na sistemu da je drzi pod okom i kontrolise.
I kakve fajde i koji doseg ima ta socijalna kontrola ako se osoba preseli iz te okoline u neku drugu ili drugu zemlju?sa jedne strane cvile za zakonima a sa druge strane, rado bi da uvode neke svoje zakone.Kod nas je svako kriv, dok se ne dokaze suprotno.Pa stoga, treba mu se odmah objaviti i ime.A ako kojim slucajem postoji osoba sa istim imenom i prezimenom, onda je ipak peh upitanju, jer kad linc jednom krene, onda se i "najpravedniji"utapaju u masi.
-
tempora
To nije samo svojstveno BiH.Prije tri dana ovdje je zamalo lincovan covjek, koji je nosio isto prezime kao Joran van der Sloot, momak, osumnjicen za nestanak jedne americke djevojke prije tri godine na Arubi.Nakon sto je 7 miliona stanovnika Holandije, pregledalo emisiju u kojoj uz pomoc skrivene kamere Joran daje izjave o svojoj umjesanosti u nestanku djevojke, za sto je uvijek govorio da sa tim nema veze, razularena masa je dva dana obsjedala stan momka sa istim prezimenom i bila mobilisana za linc.No sa druge strane, rijetki su oni koji pokusaju da sprijece nesto na ulici.Mozda zato, sto na koncu i sami postanu zrtve za kojima opet siroke mase pale svijece i cvile o ugrozavanju svojih sloboda.Vingo wrote:Stoji, draga, sve stop kazes...osim....sto ovdje niko nikog ne bi ni za sta lincovao. Nije nam linc imanentan. Mi gledamo dok ubijaju, a kad policija trazi svjedoke, svjedoka nema...tempora wrote:Pa vidis, ljudi nikako ne mogu da se odlucemedda wrote:Ja mislim da ne treba objavljivati identitet jer nije na okolini da sudi. Takva osoba onda nikad nema sansu na rehabilitaciju i upiranjem prsta dovodi do frustracije i povecane sanse za novi prestup. Ako je vec odlezala kaznu onda tu kazna treba i da prestaje. A ako je osoba rizicna onda je na sistemu da je drzi pod okom i kontrolise.
I kakve fajde i koji doseg ima ta socijalna kontrola ako se osoba preseli iz te okoline u neku drugu ili drugu zemlju?sa jedne strane cvile za zakonima a sa druge strane, rado bi da uvode neke svoje zakone.Kod nas je svako kriv, dok se ne dokaze suprotno.Pa stoga, treba mu se odmah objaviti i ime.A ako kojim slucajem postoji osoba sa istim imenom i prezimenom, onda je ipak peh upitanju, jer kad linc jednom krene, onda se i "najpravedniji"utapaju u masi.
Inicijali valjda nesto znace.No ko ce to shvatiti.