Munir P.
-
zemo_online
#1 Munir P.
Jeste li gledali neki dan Munira P. na HTV,borcu protiv podmicivanja ,korupcije i slicnih savremenih zala?Kako komentirate sve ono sto je iznio?Tip je naravno porijeklom iz BIH,bio je u MUP-u u Sarajevu.
Meni je lik super u toj svojoj borbi,jasan i glasan u navodjenju pojedinaca i firmi. Nema ni HR drzavljanstvo,a zivi tamo nekih 10 godina.
Meni je lik super u toj svojoj borbi,jasan i glasan u navodjenju pojedinaca i firmi. Nema ni HR drzavljanstvo,a zivi tamo nekih 10 godina.
-
zemo_online
Zar nema pravo na dvojno drzavljanstvo,kao i ostali?
-
zrikavac48
Dio clanka iz zagrebackog "Vecernjaka"
Duhanska mafija je "majka svih mafija", jer je proizvodi "legalnu drogu" i radi u sprezi sa državom, izjavio je Munir Podumljak, predsjednik udruge Partnerstvo za društveni razvoj, gostujući u emisiji "Nedjeljom u dva".
Tvrdnju je potkrijepio primjerom slučaja koji se dogodio prije nekoliko godina kada je kontrola u Tvornici duhana Rovinj našla 800.000 markica sa istim serijskim brojem, a za koje se utvrdilo da su tiskane u Crnoj Gori. "Istraga o tome nije provedena i nitko za to nije odgovarao, iako je država morala utvrditi kako su markice stigle u TDR i tko je odgovoran", rekao je Podumljak, i dodao kako nemamo neovisni kazneni progon.
Također, Podumljak je izjavio kako se hrvatske stranke financiraju iz "duhanskih crnih fondova", a kao dokaz je naveo prisustvovanje državnog vrha na otvaranju jednog pogona TDR. Napomenuo .........
------------------------------------------------------------------------
Trebao bi on nama u BiH, kao voda zednom u pustinji.
Duhanska mafija je "majka svih mafija", jer je proizvodi "legalnu drogu" i radi u sprezi sa državom, izjavio je Munir Podumljak, predsjednik udruge Partnerstvo za društveni razvoj, gostujući u emisiji "Nedjeljom u dva".
Tvrdnju je potkrijepio primjerom slučaja koji se dogodio prije nekoliko godina kada je kontrola u Tvornici duhana Rovinj našla 800.000 markica sa istim serijskim brojem, a za koje se utvrdilo da su tiskane u Crnoj Gori. "Istraga o tome nije provedena i nitko za to nije odgovarao, iako je država morala utvrditi kako su markice stigle u TDR i tko je odgovoran", rekao je Podumljak, i dodao kako nemamo neovisni kazneni progon.
Također, Podumljak je izjavio kako se hrvatske stranke financiraju iz "duhanskih crnih fondova", a kao dokaz je naveo prisustvovanje državnog vrha na otvaranju jednog pogona TDR. Napomenuo .........
------------------------------------------------------------------------
Trebao bi on nama u BiH, kao voda zednom u pustinji.
Last edited by zrikavac48 on 07/02/2008 18:21, edited 1 time in total.
- cyprus
Ne bih želio da tema skrene u ovom smjeru, ali ovo mi je VELIKA zamjerka državi Hrvatskoj.osa wrote:ne to pravo imaju pripadnici hrvatskog naroda iz bih, a čovjek je bošnjak.test01 wrote:Zar nema pravo na dvojno drzavljanstvo,kao i ostali?
- osa
U kom smjeru ide zamjerka, što imaju samo hrvati ili što nemaju svi to pravo.cyprus wrote:Ne bih želio da tema skrene u ovom smjeru, ali ovo mi je VELIKA zamjerka državi Hrvatskoj.osa wrote:ne to pravo imaju pripadnici hrvatskog naroda iz bih, a čovjek je bošnjak.test01 wrote:Zar nema pravo na dvojno drzavljanstvo,kao i ostali?
- cyprus
Pa ja generalno nisam ljubitelj dvojnih državljanstava (da se ja pitam svako bi imao samo jedno državljanstvo). Međutim, ako već postoji dvojno državljanstvo, zašto onda vršit etničku segregaciju po tom pogledu. Vako ispada da Hrvatska pripada samo etničkim Hrvatima i da je Hrvatska država svih etničkih Hrvata, a to ne može, ili ne bi trebalo bit tako.osa wrote:U kom smjeru ide zamjerka, što imaju samo hrvati ili što nemaju svi to pravo.cyprus wrote:Ne bih želio da tema skrene u ovom smjeru, ali ovo mi je VELIKA zamjerka državi Hrvatskoj.osa wrote: ne to pravo imaju pripadnici hrvatskog naroda iz bih, a čovjek je bošnjak.
- osa
Mislim da nisi u pravu, po ustavu rh pravo na državljanstvo imaju svi oni koji se osjećaju pripadnicima hrvatskog naroda i mogu to na neki način konkretizirati , npr. krsnim listom iz crkve, prijašnjim izjašnjavanjem (ovo se odnosi na ljude koji ne žive u rh) i sl. kad bi se to pravo dalo svim građanima neke države npr. bih, mislim da bi to tek tada bio problem, jer to bi praktički značilo da su rh i bih jedna država, a to nije tako. Iako i sam držim da bi s davanjem dvojnog državljanstva trebalo biti oprezniji, mislim da to u rh neće biti mijenjano.cyprus wrote:Pa ja generalno nisam ljubitelj dvojnih državljanstava (da se ja pitam svako bi imao samo jedno državljanstvo). Međutim, ako već postoji dvojno državljanstvo, zašto onda vršit etničku segregaciju po tom pogledu. Vako ispada da Hrvatska pripada samo etničkim Hrvatima i da je Hrvatska država svih etničkih Hrvata, a to ne može, ili ne bi trebalo bit tako.osa wrote:U kom smjeru ide zamjerka, što imaju samo hrvati ili što nemaju svi to pravo.cyprus wrote: Ne bih želio da tema skrene u ovom smjeru, ali ovo mi je VELIKA zamjerka državi Hrvatskoj.
-
zrikavac48
Ja mislim da i sam Podumnjak se manje sekira po pitanju svog drzavljanstva i da ga daleko vise brine kriminal i korupcija u BiH. Ljudi kada se rijese ekonomski i politicki problemi u BiH i drzava stane na noge, onda mozes rijesavati probleme sa susjedima. Jeste da je situacija u BiH znatno slozenija nego u nkoj drugoj drzavi. Bez obzira, sve treba poceti rijesavati prvo u svojoj kuci, kako u mikro, tako i u makro zajednici.
- dalmatinka
O čemu vi uopće pričatecyprus wrote:Ne bih želio da tema skrene u ovom smjeru, ali ovo mi je VELIKA zamjerka državi Hrvatskoj.osa wrote:ne to pravo imaju pripadnici hrvatskog naroda iz bih, a čovjek je bošnjak.test01 wrote:Zar nema pravo na dvojno drzavljanstvo,kao i ostali?
http://republic-bosnia-herzegovina.com/?p=201
- osa
1. Republika Hrvatska je država hrvatskog naroda i svih drugih koji u njoj žive.cyprus wrote:Osa, 2 pitanja za tebe:
1. Da li ti smatraš da je R. Hrvatska država svih etničkih Hrvata?
2. Da li R. Hrvatska pripada samo etničkim Hrvatima?
2. Imaš odgovor u prvom.
- cyprus
Ako sam dobro shvatio, na prvo pitanje je odgovor DA, a na drugo NE.osa wrote:1. Republika Hrvatska je država hrvatskog naroda i svih drugih koji u njoj žive.cyprus wrote:Osa, 2 pitanja za tebe:
2. Imaš odgovor u prvom.
Eh, ako je tako onda moram da se ne složim sa prvim. Ako je Hrvatska država hrvatskog naroda, onda ćeš se vjerovatno složit po toj logici i da je Italija država talijanskog naroda, Francuska država francuskog naroda, Švedska država švedskog naroda. Ali šta ćemo sa talijanskim, francuskim i švedskim narodom (pa samim tim i hrvatskim) koji nema veze sa Italijom, Francuskom i Švedskom (pa i Hrvatskom) - italijanima u Švicarskoj, francuzima u Belgiji, švedima u Finskoj (kao i Hrvatima u BiH). Da li želiš reći da je Italija država i italijana iz Švicarske
- osa
Lijepo ti piše Država hrvatskog naroda i drugih koji u njoj žive, tako je mislim i u Italiji, oni čak imaju sličan izborni sustav, što se tiče iseljeništva kao hrvatska. A šta ti misliš kako bi se to trebala ustavno definirati neka država, pa tako i hrvatska.cyprus wrote:Ako sam dobro shvatio, na prvo pitanje je odgovor DA, a na drugo NE.osa wrote:1. Republika Hrvatska je država hrvatskog naroda i svih drugih koji u njoj žive.cyprus wrote:Osa, 2 pitanja za tebe:
2. Imaš odgovor u prvom.
Eh, ako je tako onda moram da se ne složim sa prvim. Ako je Hrvatska država hrvatskog naroda, onda ćeš se vjerovatno složit po toj logici i da je Italija država talijanskog naroda, Francuska država francuskog naroda, Švedska država švedskog naroda. Ali šta ćemo sa talijanskim, francuskim i švedskim narodom (pa samim tim i hrvatskim) koji nema veze sa Italijom, Francuskom i Švedskom (pa i Hrvatskom) - italijanima u Švicarskoj, francuzima u Belgiji, švedima u Finskoj (kao i Hrvatima u BiH). Da li želiš reći da je Italija država i italijana iz Švicarske.
- cyprus
Da, ako se radi o iseljeničkoj populaciji, iliti dijaspori. Ali, kada govorimo o većini Italijana u Švicarskoj, Šveda u Finskoj, Francuza u Belgiji, Hrvata u BiH, TU SE NE RADI O ISELJENIČKOJ POPULACIJI.osa wrote:Lijepo ti piše Država hrvatskog naroda i drugih koji u njoj žive, tako je mislim i u Italiji, oni čak imaju sličan izborni sustav, što se tiče iseljeništva kao hrvatska. A šta ti misliš kako bi se to trebala ustavno definirati neka država, pa tako i hrvatska.
To je ono klasično izjednačavanje etnosa i države. Etnosa je u svijetu preko 4000, a država samo oko 200, i jedno sa drugim ne bi trebali da imaju veze. Istina postoje države koje su osnovane od strane jednog etnosa (među kojima je i Hrvatska), ali to ne znači da svi pripadnici tog etnosa pripadaju toj državi, kao ni da ta država pripada samo tom etnosu (tu se bar slažemo). Dakle, šta želim reć: Hrvatska je puno više domovina nekog Roma, Srbina ili Italijana iz RH, nego Hrvata iz BiH čija familija kroz vijekove živi u BiH.
PS Stvarno nisam imao na umu da od Munira dođem na ovu diskusiju, ali eto na temama koje se tiču konkretno ovoga o čemu pričam se umješaju ovi domaći "pismeni patrioti" pa umješaju i udrobe svega, te pobrkaju i oni dodatno termine, tako da se tad ne zna ni ko pije, ni ko plaća, pa se obično tad ne javljam.
-
tempora
I ja se zapitah o cemu to oni uopste pricaju!dalmatinka wrote:O čemu vi uopće pričatecyprus wrote:Ne bih želio da tema skrene u ovom smjeru, ali ovo mi je VELIKA zamjerka državi Hrvatskoj.osa wrote: ne to pravo imaju pripadnici hrvatskog naroda iz bih, a čovjek je bošnjak.U hrvatskoj dvojno državljanstvo imaju svi ako tako predviđa sporazum - i srbi i talijani i brazilci i bošnjaci. Pitanje je samo da li je to VELIKA zamjerka državi Hrvatskoj ili državi Bosni i Hercegovini. Vidim da su vama zakoni o dobivanju državljanstva i malo žešči od naših.
http://republic-bosnia-herzegovina.com/?p=201
- amrica
ako si dobio drzavljanstvo RH, mozes zadrzati i drzavljanstvo BiH, bez obzira na naciju i religiju. Inace, to je malo zesca glupost od svih koje se mogu naci na forumu. To je cisti fasizam i i uz to nebuloza, cuj etnicki Hrvati mogu imati dvojno drzavljanstvo, a ostali ne????? HEJJJ? Gdje ti je mozak? Kao prvo, to je protivustavno, svi drzavljani svake zemlje imaju ista prava. Bavis se brojanjem krvnih zrnaca radi diskriminacije? A sta je sa djecom iz mjesanih brakova? Ili supruznicima? Ili sa svacijim osobnim pravom da se izjasnjava onako kako se osjeca? Ima neka knjiga ili zakon u kojem pise da se moras zvati Franjo da bi bio Hrvat, podrijetlom iz Sirokog brijega ili okoline i da imas i BH drzavljanstvo?
A ako se zoves Mujo, pa dobijes hrvatsko drzavljanstvo, moras se odreci BH?
Nebitno za temu, Munir P. je svasta rekao pametno, i jako hrabro, vecina sms-ova tokom emisije su bili pozitivni, ali probajte otvoriti Vecernji list i naci komentare citalaca, vecina se svodi glupi Bosnjak, nek ide u Bosnu, svakako smece pametuje po Hrvatskoj.... cast izuzecima.
A ako se zoves Mujo, pa dobijes hrvatsko drzavljanstvo, moras se odreci BH?
Nebitno za temu, Munir P. je svasta rekao pametno, i jako hrabro, vecina sms-ova tokom emisije su bili pozitivni, ali probajte otvoriti Vecernji list i naci komentare citalaca, vecina se svodi glupi Bosnjak, nek ide u Bosnu, svakako smece pametuje po Hrvatskoj.... cast izuzecima.
- suncokret13
kazu:
........prijašnjimizjašnjavanjemopripadnostihrvatskomnarodu......
hmm,sadajepitanjeSTAsestvarnopiseutomdjelu...npr.Domovnicuimajuisvenalkaj,pareisceric,pa.jel'onoipredsjednicasuda(ustavnogilinekogdrugog...)-interesantnokosesvenijeizjasniokaohrvat.Dobronastranustastvarnoupisujuikakodokazujudasuseizjasnjavalikaohrvati?dokazi?
........prijašnjimizjašnjavanjemopripadnostihrvatskomnarodu......
hmm,sadajepitanjeSTAsestvarnopiseutomdjelu...npr.Domovnicuimajuisvenalkaj,pareisceric,pa.jel'onoipredsjednicasuda(ustavnogilinekogdrugog...)-interesantnokosesvenijeizjasniokaohrvat.Dobronastranustastvarnoupisujuikakodokazujudasuseizjasnjavalikaohrvati?dokazi?
-
zemo_online
Munir fino kaze da je mogao podnjeti zahtjev za drzavljanstvom i da ga Hrvatska ne sprijecava u tome.To su mu i nudili.
Problem je BIH(prema njegovim rijecima)koja nije donjela zakon(valjda o dvojnom drzavljanstvu) i on se prvo mora ispisati iz drzavljanstva BIH da bi dobio hrvatsko.
-Sad se namece pitanje kako toliki Hrvati,a i ostali imaju dvojna drzavljanstva?Odgovor bi bio-Munir je nesto smuljao, jer u praksi je drukcije.
Problem je BIH(prema njegovim rijecima)koja nije donjela zakon(valjda o dvojnom drzavljanstvu) i on se prvo mora ispisati iz drzavljanstva BIH da bi dobio hrvatsko.
-Sad se namece pitanje kako toliki Hrvati,a i ostali imaju dvojna drzavljanstva?Odgovor bi bio-Munir je nesto smuljao, jer u praksi je drukcije.
-
zrikavac48
Ja mislim da i sam Podumnjak se manje sekira po pitanju svog drzavljanstva od vas i da ga daleko vise brine kriminal i korupcija u BiH. Ljudi kada se rijese ekonomski i politicki problemi u BiH i drzava stane na noge, onda mozes rijesavati probleme sa susjedima. Jeste da je situacija u BiH znatno slozenija nego u nkoj drugoj drzavi. Bez obzira, sve treba poceti rijesavati prvo u svojoj kuci, kako u mikro, tako i u makro zajednici
-
Ivana Orleanska
Znade li itko gdje je taj deèko boravio prije Hrvatske i ¹ta je radio.
Malo mi je nejasno njegovo obja¹njenje da je bio pripadnik specijalne policije u Sarajevu i da je zbog nekakvih problema odluèio otiæi u Hrvatsku boriti se protiv kriminala.
Zar nije logiènije da se bori protiv kriminala koji ga je otjerao iz policije, ne znam, ne¹to mi tu nije jasno.
Malo mi je nejasno njegovo obja¹njenje da je bio pripadnik specijalne policije u Sarajevu i da je zbog nekakvih problema odluèio otiæi u Hrvatsku boriti se protiv kriminala.
Zar nije logiènije da se bori protiv kriminala koji ga je otjerao iz policije, ne znam, ne¹to mi tu nije jasno.