Peticija za izgradnju hramova ateista
-
realna do boli
#1 Peticija za izgradnju hramova ateista
Predlazem da se :
-uz svaku obrazovnu ustanovu napravi fiskulturna dvorana
-uz svaku obrazovnu ustanovu napravi bazen
-u svakom naselju napravi bazen tako da svakom pa i onom najstarijem stanovniku tog naselje on ne bude dalje od 100 m.
-u svakom i najmanjem naselju napravi pozorisna dvorana tako da svjetla iz tog objekta mogu biti vidljiva iz svake kuce
-da u svakom naselju ima kino
-da u svakom naselju ima stadion
-da svako naselje ima osvijetljene ulice tako da ta svjetlost omoguci ljudima put u bolju buducnost.
Ako neko ima jos koji prijedlog ....
-u svakom naselju napravi bazen tako da svakom pa i onom najstarijem stanovniku tog naselje on ne bude dalje od 100 m.
-u svakom i najmanjem naselju napravi pozorisna dvorana tako da svjetla iz tog objekta mogu biti vidljiva iz svake kuce
-da svako naselje ima osvijetljene ulice tako da ta svjetlost omoguci ljudima put u bolju buducnost.
-
MUNAFIK
#2 Re: Peticija za izgradnju hramova ateista
a gdje su dzamijerealna do boli wrote:Predlazem da se :
- IZVANZEMALJAC
a gdje su kasarne i vojska da nas brane.
a gdje su kancelarije za foteljaše.

a gdje su kancelarije za foteljaše.
-
visocicaguy
ne samo da on misli, vec evo mislim i ja...
-
realna do boli
Zasto da objasnjavam.Ionako sve sto se oko mene dogadja niko ne smatra za potrebno da objasni .
Ja kao ateista sam protiv izgradnje novih vjerskih objekata a kako niko nije pokrenuo slicnu peticiju za izgradnju kulturnih i sportskih objekata ja kao manjina uzeh da to probam...bar da iznerviram one koji misle da svako na 100 m treba da ima svoju bogomolju.Samo zato ....
Ja kao ateista sam protiv izgradnje novih vjerskih objekata a kako niko nije pokrenuo slicnu peticiju za izgradnju kulturnih i sportskih objekata ja kao manjina uzeh da to probam...bar da iznerviram one koji misle da svako na 100 m treba da ima svoju bogomolju.Samo zato ....
-
Ereinion
Predlažem svima koji se žale na nedostatak različitih ustanova, udruženja, institucija i njihovih kapaciteta, da shvate da će iste biti lako postići onda kada bude dovoljna potražnja za njima. Npr. ta pozorišta koja navodi pokretačica teme bi zjapila prazna bez dovoljno sredstava za održavanja, te bi se na kraju pretvorila u našuštene zgrade idealne za okupljanje kojekakvih likova i održavanje raznih manifestacija, tipa borbe pasa. Slično vrijedi i za još neke stavke iz popisa. U Mostaru je Narodno pozprište u stanju kolapsa i pred bankrotom npr, da se izgrade još tri ista takva, jednaka sudbina bi ih stigla. Nije da ne bih i ja željeo sve ovo, al džaba nam je svima to što se mi žalimo itd.
-
MUNAFIK
svakako da podrzavam izgradju i sportskih i kulturnih objekata, i bas radi toga trazim da objasnis sta mislis sa ovakvim naslovom, jer to apsolutno nema nikakve veze sa ateistima!realna do boli wrote:Zasto da objasnjavam.Ionako sve sto se oko mene dogadja niko ne smatra za potrebno da objasni .
jel mozda mislis da samo ateisti to podrzavaju?
ili mozda mislis da su vjernici skupina ne obrazovanih budala?
ili mozda nesto trece i puno puno gore???
ako zelis neku pozitivnu raspravu, onda si skroz pogresno postavio temu, a mozda ti je to bila i namjera.... bilo kako bilo sad ce ovo sve zavrsiti u nekom lijevom pravcu....
- Zox
Ereinion wrote:Predlažem svima koji se žale na nedostatak različitih ustanova, udruženja, institucija i njihovih kapaciteta, da shvate da će iste biti lako postići onda kada bude dovoljna potražnja za njima. Npr. ta pozorišta koja navodi pokretačica teme bi zjapila prazna bez dovoljno sredstava za održavanja, te bi se na kraju pretvorila u našuštene zgrade idealne za okupljanje kojekakvih likova i održavanje raznih manifestacija, tipa borbe pasa. Slično vrijedi i za još neke stavke iz popisa. U Mostaru je Narodno pozprište u stanju kolapsa i pred bankrotom npr, da se izgrade još tri ista takva, jednaka sudbina bi ih stigla. Nije da ne bih i ja željeo sve ovo, al džaba nam je svima to što se mi žalimo itd.
1.Dzamije zjape prazne. To nije zakon potraznje.
2. Sarajevo je jedini grad u kojem sam ikad zivio gdje obicno citanje poezije napuni kino salu do zadnjeg mjesta. Ali to ocigledno nekome ne odgovara.
-
MUNAFIK
da se razumijemo, svi kukaju a niko ni prstom da pomakne, skoro sve opcine (mislim na Sarajevo) imaju ovako fine budzete, i gdje na kraju budzetske godine ostane mnogo ne utrosenih srestava... al mrsko je ljudima traziti, ljui sada hoce da njih neko moli....Ereinion wrote:Predlažem svima koji se žale na nedostatak različitih ustanova, udruženja, institucija i njihovih kapaciteta, da shvate da će iste biti lako postići onda kada bude dovoljna potražnja za njima. Npr. ta pozorišta koja navodi pokretačica teme bi zjapila prazna bez dovoljno sredstava za održavanja, te bi se na kraju pretvorila u našuštene zgrade idealne za okupljanje kojekakvih likova i održavanje raznih manifestacija, tipa borbe pasa. Slično vrijedi i za još neke stavke iz popisa. U Mostaru je Narodno pozprište u stanju kolapsa i pred bankrotom npr, da se izgrade još tri ista takva, jednaka sudbina bi ih stigla. Nije da ne bih i ja željeo sve ovo, al džaba nam je svima to što se mi žalimo itd.
-
MUNAFIK
i evo krenulo je....Zox wrote:Ereinion wrote:Predlažem svima koji se žale na nedostatak različitih ustanova, udruženja, institucija i njihovih kapaciteta, da shvate da će iste biti lako postići onda kada bude dovoljna potražnja za njima. Npr. ta pozorišta koja navodi pokretačica teme bi zjapila prazna bez dovoljno sredstava za održavanja, te bi se na kraju pretvorila u našuštene zgrade idealne za okupljanje kojekakvih likova i održavanje raznih manifestacija, tipa borbe pasa. Slično vrijedi i za još neke stavke iz popisa. U Mostaru je Narodno pozprište u stanju kolapsa i pred bankrotom npr, da se izgrade još tri ista takva, jednaka sudbina bi ih stigla. Nije da ne bih i ja željeo sve ovo, al džaba nam je svima to što se mi žalimo itd.![]()
![]()
![]()
1.Dzamije zjape prazne. To nije zakon potraznje.
2. Sarajevo je jedini grad u kojem sam ikad zivio gdje obicno citanje poezije napuni kino salu do zadnjeg mjesta. Ali to ocigledno nekome ne odgovara.
Dzamije te dzamije trn u oku.... jah jah imamo ih na svakih 100 metara, na svakoj zelenoj povrsini u ovom gradu napravljena je po jedna dzamija, a o djecijim igralistima da i ne pricamo... i njih posjecuje prosjecno po 5-6 ljudi... Dzamije dzamije izvor svih nasih problema.....
sta Vam je ljudi, ova tema bi bila odlicna da nema ovoga ATEISTICKI... al sta ces nasi ljudi ne znaju neku svoju ideju iznijeti a da pri tome ne NAPADNU nekog drugog... ako hoces normalnu raspravu onda postuj sve ostale a ne ovako....
-
tempora
#17 Re: Peticija za izgradnju hramova ateista
[quote="realna do boli"]Predlazem da se :
-da svako naselje ima osvijetljene ulice tako da ta svjetlost omoguci ljudima put u bolju buducnost.Ako neko ima jos koji prijedlog ....[/quote]
Imas li primjer i jedne drzave u svijetu gdje je sve navedeno izgradjeno u naseljima u razmaku od 100 metara?
-da svako naselje ima osvijetljene ulice tako da ta svjetlost omoguci ljudima put u bolju buducnost.Ako neko ima jos koji prijedlog ....[/quote]
Imas li primjer i jedne drzave u svijetu gdje je sve navedeno izgradjeno u naseljima u razmaku od 100 metara?
-
realna do boli
Ateist..je ubacen zato da bi se zavirilo na temu ..da je pisalo ..zahtjevam izgradnju pozorista malo bi ih zavirilo tu 
Last edited by realna do boli on 02/02/2008 11:07, edited 1 time in total.
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Kupi kucno kino brate.komeba wrote:Apsolutno podrzavam akciju![]()
U svakom naselju mi ateisti trebamo imati bar 5 objekata kojima cemo unistiti parkove i slobodne parcele kao i vjernici sto su to uradili.Sta ja trebam do centra da idem u kino!? Hocu brate da imam dva u krugu od 100m!
-
MUNAFIK
#20 Re: Peticija za izgradnju hramova ateista
Imas li primjer i jedne drzave u svijetu gdje je sve navedeno izgradjeno u naseljima u razmaku od 100 metara?tempora wrote:[quote="realna do boli"]Predlazem da se :
-da svako naselje ima osvijetljene ulice tako da ta svjetlost omoguci ljudima put u bolju buducnost.Ako neko ima jos koji prijedlog ....
tema je napravljena iz zelje za provokacijom a ne iz zelje za konstruktivnim dijalogom, sta ces nasa jadna realnost
-
klixober
#21 Re: Peticija za izgradnju hramova ateista
Imas li primjer ijedne (normalne) drzave gdje postoji 5 crkvi ili dzamija u krugu od 100m?tempora wrote:
-
realna do boli
Znam da je nerelano ( suprotno od nica) ali ..nesto neprocitah u polijednje vrijeme da se negdje obnavljaju ovi objekti, muzeji ,pozorista i to nikome ne smeta ili smeta samo malom broju ljudi .
-
MUNAFIK
#23 Re: Peticija za izgradnju hramova ateista
komeba wrote:Imas li primjer ijedne (normalne) drzave gdje postoji 5 crkvi ili dzamija u krugu od 100m?tempora wrote:
ja sam mislio da je STARI DIO grada gdje se nalaze i dzamije i crkve u krugu od 100m, ono cime se ovaj grad ponosi i po cemu je prepoznatljiv, ali ocito da ima nekima ONIH kojima to smeta....
- pirmin
#24 Re: Peticija za izgradnju hramova ateista
ccc ...opet nigdje lokacije za nas ,ljubitelje kurvi.realna do boli wrote:Predlazem da se :
-
klixober
#25 Re: Peticija za izgradnju hramova ateista
Ono sto je ponos ovog grada jeste da imamo bogomolje 4 monoteisticke religije u krugu od 100 m,ali ne da imamo 4 bogomolje jedne monoteisticke religije u krugu od 100 m,ako kontas o cemu govorim.MUNAFIK wrote:komeba wrote:Imas li primjer ijedne (normalne) drzave gdje postoji 5 crkvi ili dzamija u krugu od 100m?tempora wrote:
Imas li primjer i jedne drzave u svijetu gdje je sve navedeno izgradjeno u naseljima u razmaku od 100 metara?![]()
![]()
![]()
ja sam mislio da je STARI DIO grada gdje se nalaze i dzamije i crkve u krugu od 100m, ono cime se ovaj grad ponosi i po cemu je prepoznatljiv, ali ocito da ima nekima kojima to smeta....
Imamo vise nego dovoljno dzamija.