Srbija uskoro bez viza?
-
Smartex
#1 Srbija uskoro bez viza?
Kao se cini izgleda ce za najvise godinu dana samo gradjanima BiH trebati vize kud god krenuli? Hrvatskoj vize ne trebaju, uskoro ni Srbiji... 
- muha_sa
rekoh da necu na ove teme--al me dijagnosticari navedu da nešto napišem.newone wrote:Samo nacionaliste skidajte sto prije u oba entiteta i bezvizni rezim vam je zagarantovan kao i ulazak u EU.
-nek si nam vala reko
Ugledajmo se na Srbiju---tamo demokrate vladaju.
Evropi je cista savjest što se BiH tice---kakve oni veze imaju s našom tragedijom.Kad se dogovorimo i mi cemo u Evropu----za jedno 77.godina.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
mere bit' bidne mere bit' nebidne
zar nikad niste culi za "po principu mrkve i stapa".Glasuvajte za Tadu dobijate "mrkvu",glasuvajte za Grobarka dobivate "stap".Jasno i pticama na grani,a isto ti je i kod nas.

- cogni
Dajte ljudi, budimo realni, put ka EU skoro iskljucivo zavisi od drzave koja putuje jer je ona duzna da ispuni postavljene standarde. Od EU zavisi utoliko sto moze da bude strozija ili pak da malo progleda kroz prste. Ali to nije od narocitog znacaja u poredjenju sa time sto od konkretne drzeva zavisi to kako se standardi ispunjavaju.
Razlika izmedju Srbije i BiH je sto se u Srbiji radi na ulasku u EU, iako dosta sporo i loshe, dok se u BiH josh uvijek bori za sto bolje pozicije u posljeratnoj BiH. To sto ta borba ide na stetu ulaska u EU i generalno na stetu svih gradjana BiH iz nekog razloga tim gradjanima ne smeta. Mozda moto, koji vazi za sva tri naroda, "nema veze ako je nama na stetu, dok je na stetu i ostalima" moze da objasni ljubomoru prema 'uspjesima' (jakim
) na putu Srbije ka EU, pa cak i Hrvatske.
Razlika izmedju Srbije i BiH je sto se u Srbiji radi na ulasku u EU, iako dosta sporo i loshe, dok se u BiH josh uvijek bori za sto bolje pozicije u posljeratnoj BiH. To sto ta borba ide na stetu ulaska u EU i generalno na stetu svih gradjana BiH iz nekog razloga tim gradjanima ne smeta. Mozda moto, koji vazi za sva tri naroda, "nema veze ako je nama na stetu, dok je na stetu i ostalima" moze da objasni ljubomoru prema 'uspjesima' (jakim
-
newone
Evo da ti opet ponovim i da to zapamtis:"Ako ti je stalo do bezviznog rezima za gradjane Bosne i Hercegovine i ako ti je stalo do sto brzeg ulaska u EU, onda se otarasi nacionalnih stranaka u oba entiteta!"muha_sa wrote:rekoh da necu na ove teme--al me dijagnosticari navedu da nešto napišem.newone wrote:Samo nacionaliste skidajte sto prije u oba entiteta i bezvizni rezim vam je zagarantovan kao i ulazak u EU.
-nek si nam vala reko![]()
svaka ti je na mjestu.
Evropi je cista savjest što se BiH tice---kakve oni veze imaju s našom tragedijom.Kad se dogovorimo i mi cemo u Evropu----za jedno 77.godina.
Pametnom se jednom kaze pa skonta!
- Prozor
Srbija neka se odrekne Kosova i u Evropi je. Pametnom dosta.newone wrote:Evo da ti opet ponovim i da to zapamtis:"Ako ti je stalo do bezviznog rezima za gradjane Bosne i Hercegovine i ako ti je stalo do sto brzeg ulaska u EU, onda se otarasi nacionalnih stranaka u oba entiteta!"muha_sa wrote:rekoh da necu na ove teme--al me dijagnosticari navedu da nešto napišem.newone wrote:Samo nacionaliste skidajte sto prije u oba entiteta i bezvizni rezim vam je zagarantovan kao i ulazak u EU.
svaka ti je na mjestu.
-
pesak
Da. Samo sto ekipa koja vodi Srbiju NECE u Evropu.Prozor wrote:Srbija neka se odrekne Kosova i u Evropi je. Pametnom dosta.newone wrote:Evo da ti opet ponovim i da to zapamtis:"Ako ti je stalo do bezviznog rezima za gradjane Bosne i Hercegovine i ako ti je stalo do sto brzeg ulaska u EU, onda se otarasi nacionalnih stranaka u oba entiteta!"muha_sa wrote:rekoh da necu na ove teme--al me dijagnosticari navedu da nešto napišem.
svaka ti je na mjestu.
- Prozor
U sridu, ali srpski narod moze da bira koja ce elita da ga vodi.pesak wrote:Da. Samo sto ekipa koja vodi Srbiju NECE u Evropu.Prozor wrote:Srbija neka se odrekne Kosova i u Evropi je. Pametnom dosta.newone wrote: Evo da ti opet ponovim i da to zapamtis:"Ako ti je stalo do bezviznog rezima za gradjane Bosne i Hercegovine i ako ti je stalo do sto brzeg ulaska u EU, onda se otarasi nacionalnih stranaka u oba entiteta!"
-
Umjetnik a
mi tumrki62 wrote:Slažem se !newone wrote:Samo nacionaliste skidajte sto prije u oba entiteta i bezvizni rezim vam je zagarantovan kao i ulazak u EU.
-
pesak
Koji bre izbor ? Od zla oca i jos gore majke... obojica su za ostanak kosova u srbiji, samo sto bi jedan nasilje, a drugi ne bi...Prozor wrote:U sridu, ali srpski narod moze da bira koja ce elita da ga vodi.pesak wrote:Da. Samo sto ekipa koja vodi Srbiju NECE u Evropu.Prozor wrote: Srbija neka se odrekne Kosova i u Evropi je. Pametnom dosta.
pa , mislim, gde je tu izbor ?
hm. uzas.
izbor je ko za vreme milosevica...
-
Umjetnik a
nije valjda na to spalopesak wrote:Koji bre izbor ? Od zla oca i jos gore majke... obojica su za ostanak kosova u srbiji, samo sto bi jedan nasilje, a drugi ne bi...Prozor wrote:U sridu, ali srpski narod moze da bira koja ce elita da ga vodi.pesak wrote: Da. Samo sto ekipa koja vodi Srbiju NECE u Evropu.
hm. uzas.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16 Re: Srbija uskoro bez viza?
Sto si tice Srbije to je cisto i iskljucivo politicka odluka. Kao da bi odobrovoljili Srbiju u vezi Kosova nude jos ulazak u EU mimo svih propisa i normi. Sa druge strane Turskoj, koja je u svakom smislu svjetlosnu godinu ispred Srbije, svake godine postavljaju nove i nove uslove. Sto se tice nas, mi smo tu jos uvijek negdje izmedju, trgamo se medjusobno, jos polemisemo da li nam je potreba vojska, da li ce sjediste neke institucije biti u SA, BL ili mozda u Mostaru, i sve tako u krug...Smartex wrote:Kao se cini izgleda ce za najvise godinu dana samo gradjanima BiH trebati vize kud god krenuli? Hrvatskoj vize ne trebaju, uskoro ni Srbiji...
-
nokturno
Bravo muha, sad ispade Srbija demokratska do jaja. Sto ne mogu na erende kora.muha_sa wrote:rekoh da necu na ove teme--al me dijagnosticari navedu da nešto napišem.newone wrote:Samo nacionaliste skidajte sto prije u oba entiteta i bezvizni rezim vam je zagarantovan kao i ulazak u EU.
svaka ti je na mjestu.
Kad Evropa bude spremna da brani suverenitet BiH kao sto ga brani na Kipru, kod nas ce biti napretka. Nema razlike za koga mi glasamo, bar kad su vanjska politika i relacije sa Evropom u pitanju.
I ja sam mislio preskociti temu, ali nedade se
- Prozor
U idealnoj zamisli, Srbi bi dali glasove Cedi, pa bi obojica nestalipesak wrote:Koji bre izbor ? Od zla oca i jos gore majke... obojica su za ostanak kosova u srbiji, samo sto bi jedan nasilje, a drugi ne bi...Prozor wrote:U sridu, ali srpski narod moze da bira koja ce elita da ga vodi.pesak wrote: Da. Samo sto ekipa koja vodi Srbiju NECE u Evropu.
hm. uzas.
-
pesak
pa jeste..Prozor wrote:U idealnoj zamisli, Srbi bi dali glasove Cedi, pa bi obojica nestalipesak wrote:Koji bre izbor ? Od zla oca i jos gore majke... obojica su za ostanak kosova u srbiji, samo sto bi jedan nasilje, a drugi ne bi...Prozor wrote: U sridu, ali srpski narod moze da bira koja ce elita da ga vodi.
hm. uzas.
- muha_sa
najgori su mi ovi pametni koji su u debeloj hladovini nešto ceškali dok je Evropa sa Miteranom i Mejdzorom na celu saucestvovala u zlocinima i agresiji šumnjaka na goloruki narod i na Medjunarodno priznatu BiH.nokturno wrote:Bravo muha, sad ispade Srbija demokratska do jaja. Sto ne mogu na erende kora.muha_sa wrote:rekoh da necu na ove teme--al me dijagnosticari navedu da nešto napišem.newone wrote:Samo nacionaliste skidajte sto prije u oba entiteta i bezvizni rezim vam je zagarantovan kao i ulazak u EU.
svaka ti je na mjestu.
Kad Evropa bude spremna da brani suverenitet BiH kao sto ga brani na Kipru, kod nas ce biti napretka. Nema razlike za koga mi glasamo, bar kad su vanjska politika i relacije sa Evropom u pitanju.
Jebi ga--ubijani su nekakvi Bošnjaci---silovane su nekakve bošnjakinje---protjerani su nekakvi bošnjaci. Nek su oni rezoluciju za rezolucijom donosili i prstom agresorima prijetili--hvala im---hvala im i na IKAR konzervi koju nikad više ne vidjeh.
Sad ovdje jedan za drugim visokim predstavnikom prave dil sa domacim na vlasti--lijepo im ovdje--zašto bi ovo doveli u red--dobre /astronomske / plate---jeftin život--nema side--ama-rahatluk živi-NJIMA. Što gore -njima bolje.
PAMETNOM DOSTA.
- Topla voda
e jos da ste vas trojica kakvi predstavnici evrope,dobro bi bilo.Umjetnik a wrote:mi tumrki62 wrote:Slažem se !newone wrote:Samo nacionaliste skidajte sto prije u oba entiteta i bezvizni rezim vam je zagarantovan kao i ulazak u EU.
nek izadje oli ren ,na bhtv,dva dana prije izbora u bih i nek to kaze ,pa da vidimo rezultate.
-
EBH
Pa vi ste stvarno skroz naivni. Ako niste vidjeli do sada vidjeli ste juce (Banja Luka itd). Zamislite dodje Oli Rhen i kaze tamo u RS: "Ako glasate za ljude koji nisu nacionalisti, BiH ide za 2 mjeseca u EU." Sta vi mislite kakav bi odgovor bio. Garantujem da bi rekli yebesh BiH mi hocemo u Srbiju. Mozda da im nije filovan mozak od 1989 da ne bi tako razmisljali, ali sa ovakvim politicarima koji svaki dan iskoristavaju da bi nanijeli stetu BiH ne vidim da ce biti bolje.
Iskreno danas nesto i ne vidim neku alternativu. U BiH trenutno nema te snage koja bi zemlju pokrenula naprijed. Nesto kao sto je istocna Europa uradila da bi se priblizila EU, pa cak i elan koji su komunisti kod nas donijeli poslije II svijetskog rata da se izgradi porusen zemlja. Ovi iz RS gledaju kako da se odvoje, a ovi iz FBiH gledaju koliko ce dobiti u koverti da bi mogli odrediti "strateskog" partnera u privatizaciji..
A SDP ceka da joj Lajcak da vlast jer jedini covjek iz te stranke koji ne spava zimski san je Komsic. Sve u svemu tuga i neka nam je dragi Bog na pomoci.
Iskreno danas nesto i ne vidim neku alternativu. U BiH trenutno nema te snage koja bi zemlju pokrenula naprijed. Nesto kao sto je istocna Europa uradila da bi se priblizila EU, pa cak i elan koji su komunisti kod nas donijeli poslije II svijetskog rata da se izgradi porusen zemlja. Ovi iz RS gledaju kako da se odvoje, a ovi iz FBiH gledaju koliko ce dobiti u koverti da bi mogli odrediti "strateskog" partnera u privatizaciji..
A SDP ceka da joj Lajcak da vlast jer jedini covjek iz te stranke koji ne spava zimski san je Komsic. Sve u svemu tuga i neka nam je dragi Bog na pomoci.
-
jefferson
Jaro evo me iz "hladovine," sa Bh pasosem, prezivio sve to, izgubio dio familije, ostali dio u logorima bio, i znas sta? Vise mi je pozivanja na rat pun k...!!!! Hocu da pocnem normalno zivjeti, da ljudi vise pocnu pricati o ekonomiji i slicnim stvarima! Jel to nenacionalisti nevole BiH??? Hocu nekog ko voli BiH, a ne bosnjake, hrvate ili srbe!muha_sa wrote:najgori su mi ovi pametni koji su u debeloj hladovini nešto ceškali dok je Evropa sa Miteranom i Mejdzorom na celu saucestvovala u zlocinima i agresiji šumnjaka na goloruki narod i na Medjunarodno priznatu BiH.nokturno wrote:Bravo muha, sad ispade Srbija demokratska do jaja. Sto ne mogu na erende kora.muha_sa wrote:rekoh da necu na ove teme--al me dijagnosticari navedu da nešto napišem.
svaka ti je na mjestu.
Jebi ga--ubijani su nekakvi Bošnjaci---silovane su nekakve bošnjakinje---protjerani su nekakvi bošnjaci. Nek su oni rezoluciju za rezolucijom donosili i prstom agresorima prijetili--hvala im---hvala im i na IKAR konzervi koju nikad više ne vidjeh.
Sad ovdje jedan za drugim visokim predstavnikom prave dil sa domacim na vlasti--lijepo im ovdje--zašto bi ovo doveli u red--dobre /astronomske / plate---jeftin život--nema side--ama-rahatluk živi-NJIMA. Što gore -njima bolje.
PAMETNOM DOSTA.
Proslo je covjece 12 godina, vrijeme je da nesto djeci ostavimo!
- fantom slobode
Sada ce na ovaj nacin ostati i bez viza za druge drzave.karanana wrote:hahahaha
Postavljac teme je bio u pravu, ali u obratnom smislu:
eto fakat ljudi ostadose bez viza.Njemačka ambasada u BG je na svojim web stranicama objavila da "do daljnjeg" prekida izdavanje viza državljanima Srbije...