Muslimani u centru Evrope
-
fuad_sarajevo
#1 Muslimani u centru Evrope
Nešto mi nije jasno. Jedno vrijeme je bila teza da BIH ne napreduje jer Evropa neće jaku većinsku muslimansku državu u centru Evrope.
Međutim ta ista Evropa podržava kreiranje većinske muslimanske države Kosova.
Ovo meni govori da nije problem u "većinskoj muslimanskj zemlji u srcu Evrope" nego u nečemu drugom? Šta je po vama jedan od uzroka?
Ovo meni govori da nije problem u "većinskoj muslimanskj zemlji u srcu Evrope" nego u nečemu drugom? Šta je po vama jedan od uzroka?
- cogni
#2 Re: Muslimani u centru Evrope
Uzroka moze biti miljon, al definitivno ih ne bi smjeli traziti unutar BiH.fuad_sarajevo wrote: Ovo meni govori da nije problem u "većinskoj muslimanskj zemlji u srcu Evrope" nego u nečemu drugom? Šta je po vama jedan od uzroka?
-
callmethebreeeze
pitt wrote:vala ako ih je strah JAKE drzave.....od nas se ne moraju bojati jos par milenija:D:D
od svih teorija konspiracije ta mi je najsmjesnija. cij 2,5 milona muslimana, koji su izuzetno sekularni, da bude prijetna krscanskoj evropi
- bijelo_dugme
Mah, srpska propaganda i nacionalisticke partije u evropi su krivi za tu konspiraciju.callmethebreeeze wrote:pitt wrote:vala ako ih je strah JAKE drzave.....od nas se ne moraju bojati jos par milenija:D:D
![]()
od svih teorija konspiracije ta mi je najsmjesnija. cij 2,5 milona muslimana, koji su izuzetno sekularni, da bude prijetna krscanskoj evropiajde bre.
I Sarkozy je reko da je za ulazak Bosne u EU.
Ali Turskoj nece nikad dat
- DaysleepeR
#6 Re: Muslimani u centru Evrope
problem je u političkim konekcijamafuad_sarajevo wrote:Nešto mi nije jasno. Jedno vrijeme je bila teza da BIH ne napreduje jer Evropa neće jaku većinsku muslimansku državu u centru Evrope.
nema na Kosovu arapskog a kamoli vehabijskog uticaja
u ratu nije bilo islamskih dobrovoljaca
albanski lobi nije vjerski orjentiran
-
callmethebreeeze
#7 Re: Muslimani u centru Evrope
koliko ja znam bilo je i ja kosovo vehabijskog uticaja i dalje ga ima. na ulicama pristine mozes vidjeti momke u kratkim tolama i sa dugim bradama, a ima i dzamija koje su arapi finansirali.DaysleepeR wrote:problem je u političkim konekcijamafuad_sarajevo wrote:Nešto mi nije jasno. Jedno vrijeme je bila teza da BIH ne napreduje jer Evropa neće jaku većinsku muslimansku državu u centru Evrope.
citao clanak o tome, ali da me ubijes ne mogu se sjetiti gdje.
- lady midnight
haj sv ei nekako, ali otkud ta konstatacija da smo u centru evrope
:D
-
Umjetnik a
a ja mislio da je Amerika najjača zemlja svijetapitt wrote:vala ako ih je strah JAKE drzave.....od nas se ne moraju bojati jos par milenija:D:D
-
Umjetnik a
lady midnight wrote:haj sv ei nekako, ali otkud ta konstatacija da smo u centru evrope:D
ali smo zato u srcu evrope
- DaysleepeR
#12 Re: Muslimani u centru Evrope
OK, ali i sad vidis da i ako ima to nije u prvom planu za razliku od BiH gdje neko s vana lako moze steci utisak da su kod nas svi vehabijecallmethebreeeze wrote:koliko ja znam bilo je i ja kosovo vehabijskog uticaja i dalje ga ima. na ulicama pristine mozes vidjeti momke u kratkim tolama i sa dugim bradama, a ima i dzamija koje su arapi finansirali.DaysleepeR wrote:problem je u političkim konekcijamafuad_sarajevo wrote:Nešto mi nije jasno. Jedno vrijeme je bila teza da BIH ne napreduje jer Evropa neće jaku većinsku muslimansku državu u centru Evrope.
citao clanak o tome, ali da me ubijes ne mogu se sjetiti gdje.
ovdje mislim na imidz kreiran od strane medija
-
callmethebreeeze
tacno. kosovo se mora biti sa imidzom raja za raznorazne vrste kriminalaca, od trgovaca droge, preko trgovaca oruzjem pa do onih sto "rade" sa bijelim robljem. a da ne pricamo o korumpiranosti, siromastvu i ostalim atributima koji se vezu uz njih.
nakon moje posjete kosovu, buducnost bosne mi se cini puno svjetlija, pa ti vidi gdje su oni, a gdje mi.
nakon moje posjete kosovu, buducnost bosne mi se cini puno svjetlija, pa ti vidi gdje su oni, a gdje mi.
- Simply_Red
vjeruj da ni u jednom politickom konfliktu na svijetu religija nije medju prvim premisama.. ali je ona od davnina najbolji alibi i ljudi je najvise koriste. Evropa nema razloga da opstruira napredak muslimanskih drzavica, ali vidjeces kad svijetu zafali VODE kako ce posvuda nicati bin-ladeni
- lady midnight
jeste, i to shto manji to centralnijicyprus wrote:A svak je centar svijeta za sebelady midnight wrote:haj sv ei nekako, ali otkud ta konstatacija da smo u centru evrope:D
.
- cyprus
Ja evo predlažem da oformimo svoj geografski koordinatni sistem gdje će početni meridijan prolazit kroz piramidu suncalady midnight wrote:jeste, i to shto manji to centralnijicyprus wrote:A svak je centar svijeta za sebelady midnight wrote:haj sv ei nekako, ali otkud ta konstatacija da smo u centru evrope:D
.
:D:D
- Johnny68
#17 Re: Muslimani u centru Evrope
Potpuno se slažem. Prvo nacija pa konfesija.DaysleepeR wrote:problem je u političkim konekcijamafuad_sarajevo wrote:Nešto mi nije jasno. Jedno vrijeme je bila teza da BIH ne napreduje jer Evropa neće jaku većinsku muslimansku državu u centru Evrope.
Zbog toga i imaju vrlo jak lobi
-
Cleuna892
#18 Re: Muslimani u centru Evrope
koliko ja znam, u BIH imas vise krscanina od muslimana, dakle o kojoj vecinsko muslimanskoj BIH pricas?fuad_sarajevo wrote:Jedno vrijeme je bila teza da BIH ne napreduje jer Evropa neće jaku većinsku muslimansku državu u centru Evrope.
U BIH imas koliko, 2 mil (?) muslimana, pa imas drzave u EU sa vecim brojem muslimana!
-
Umjetnik a
#19 Re: Muslimani u centru Evrope
a svakakvih mozgovaCleuna892 wrote:koliko ja znam, u BIH imas vise krscanina od muslimana, dakle o kojoj vecinsko muslimanskoj BIH pricas?fuad_sarajevo wrote:Jedno vrijeme je bila teza da BIH ne napreduje jer Evropa neće jaku većinsku muslimansku državu u centru Evrope.![]()
U BIH imas koliko, 2 mil (?) muslimana, pa imas drzave u EU sa vecim brojem muslimana!
- Johnny68
#20 Re: Muslimani u centru Evrope
Oprostićemo ti. Možda nisi bila na geografiji...malo češćeCleuna892 wrote:koliko ja znam, u BIH imas vise krscanina od muslimana, dakle o kojoj vecinsko muslimanskoj BIH pricas?fuad_sarajevo wrote:Jedno vrijeme je bila teza da BIH ne napreduje jer Evropa neće jaku većinsku muslimansku državu u centru Evrope.![]()
- cyprus
#21 Re: Muslimani u centru Evrope
Pa dobro, šta je toliko promašila?Johnny68 wrote:Oprostićemo ti. Možda nisi bila na geografiji...malo češćeCleuna892 wrote:koliko ja znam, u BIH imas vise krscanina od muslimana, dakle o kojoj vecinsko muslimanskoj BIH pricas?fuad_sarajevo wrote:Jedno vrijeme je bila teza da BIH ne napreduje jer Evropa neće jaku većinsku muslimansku državu u centru Evrope.![]()
U BIH imas koliko, 2 mil (?) muslimana, pa imas drzave u EU sa vecim brojem muslimana!![]()
- lady midnight
a ekvator cemo preko prenja i chvrsnicecyprus wrote:Ja evo predlažem da oformimo svoj geografski koordinatni sistem gdje će početni meridijan prolazit kroz piramidu suncalady midnight wrote:jeste, i to shto manji to centralnijicyprus wrote: A svak je centar svijeta za sebe.
:D:D
.
- Johnny68
#23 Re: Muslimani u centru Evrope
Većinsko stanovništvo u BiH. Mislim, svejedno mi je da l' ima više muslimana neg kršćana (katolici plus pravoslavci ili pojedinačno)...ionako sam ja Bosanac prije svega pa onda ovo sa religijom i nametnutom nacionalnošću.cyprus wrote:Pa dobro, šta je toliko promašila?Johnny68 wrote:Oprostićemo ti. Možda nisi bila na geografiji...malo češćeCleuna892 wrote: koliko ja znam, u BIH imas vise krscanina od muslimana, dakle o kojoj vecinsko muslimanskoj BIH pricas?![]()
U BIH imas koliko, 2 mil (?) muslimana, pa imas drzave u EU sa vecim brojem muslimana!![]()
- cyprus
Jok bona, preko Ivan sedla, da se zna ko je južno, a ko sjevernolady midnight wrote:a ekvator cemo preko prenja i chvrsnicecyprus wrote:Ja evo predlažem da oformimo svoj geografski koordinatni sistem gdje će početni meridijan prolazit kroz piramidu suncalady midnight wrote: jeste, i to shto manji to centralniji:D:D
.
![]()
- cyprus
#25 Re: Muslimani u centru Evrope
Pa i meni je svejedno taman da su budisti većina, ali prema popisima i procjenama stvarno ima više kršćana nego muslimana u BiH, mada nakon rata, to je tu negdje, pa zato pitam šta je cura toliko pogriješila.Johnny68 wrote:Većinsko stanovništvo u BiH. Mislim, svejedno mi je da l' ima više muslimana neg kršćana (katolici plus pravoslavci ili pojedinačno)...ionako sam ja Bosanac prije svega pa onda ovo sa religijom i nametnutom nacionalnošću.