Viktor u Minsteru - druga tura

Forum za humanitarne akcije.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Viktor u Minsteru - druga tura

Post by mIRCerka »

Nakon sto je na kontroli otkriveno da se oboljenje vratilo, Viki je opet u Njemackoj. Ima dosta agresivniju hemoterapiju, ali se bori kao pravi Lav.

Cula sam se sa njegovom mamom Mimi i nije me nimalo iznenadilo to sto je Viki taj sto siri optimizam i sto sve smiruje oko sebe i tjera na borbu.

Dobila sam par slika, postiracu ovu sa bozicne zabave, kad su mu obojili glavu.

Pitala sam Mimi za pare, da li trebamo opet da se organizujemo, jos nisam dobila nikakve povratne informacije.

Image
thousands of voices

Post by thousands of voices »

Juče sam vidjela nove slikice u novinama. Pišu da će opet ostati pet - šest mjeseci. Sredstava će vjerovatno nedostajati...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Evo citam Azru, Lunini roditelji su u njemackoj, placaju racune i ostalo, i pise da ce preostale novce iskoristiti za pokretanje MALA LUNA fondacije ...i pise kad vec nisu uspjeli spasiti nju, da pokusaju spasiti drugu djecu...
:(
Dori

Post by Dori »

mIRCerka wrote:Evo citam Azru, Lunini roditelji su u njemackoj, placaju racune i ostalo, i pise da ce preostale novce iskoristiti za pokretanje MALA LUNA fondacije ...i pise kad vec nisu uspjeli spasiti nju, da pokusaju spasiti drugu djecu...
Sele se i iz starog stana....ne mogu podnijeti da ih sve podsjeca na nju....

A za malog Lava sta god zatreba, javi!
Bumbar

Post by Bumbar »

Dena wrote:
mIRCerka wrote:Evo citam Azru, Lunini roditelji su u njemackoj, placaju racune i ostalo, i pise da ce preostale novce iskoristiti za pokretanje MALA LUNA fondacije ...i pise kad vec nisu uspjeli spasiti nju, da pokusaju spasiti drugu djecu...
Sele se i iz starog stana....ne mogu podnijeti da ih sve podsjeca na nju....

A za malog Lava sta god zatreba, javi!

:( :( :( :(
Jara

Post by Jara »

Sretno hrabri dječače! :thumbup:
pogresna

Post by pogresna »

Sretno Lave!Nadam se da ces ti sve to pobijediti..........
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Dragi nasi,

kontam se da li i da pisem ove mailove (pomislim da vam mozda nekad dosadjujem)... No, opet znam sta meni prijateljstvo znaci pa odlucim da vas malo "udavim" novostima. U petak, 8. februara Viktor je zavrsio III hemoblok i sad smo u fazi deveranja sa svim onim sto ti citostatici rade u njemu. Naime, ovaj put su ljekari odlucili da mu promijene doziranje jednog od tri citostatika koja prima, pa nakon deset dana hemoterapije imamo najnovije reakcije tipa neprestana diareja, mucnine i povracanje koji nisu bili prisutni u prva dva bloka. Ali, valjda ljudi znaju sta rade :)

Viktor je kao i inace duhovit, veseo, vedar i optimista. Naravno, dodje i njemu nekad nekoliko sati da "hudi", ali uglavnom skonta da to nije to :), pa okrene na zaje.... Vec nekoliko dana ne jede bas kako treba, vise je iscrpljen i mnogo se umara pa manje i hoda. Ipak, kako nam je ovo ukupno dosad 14. hemoblok (vjerovali ili ne) naucili smo na razne reakcije i nedamo se zaplasisti ili obeshrabriti. Uprkos svemu danas smo iskoristili suncan i topao dan i upravljali helikopterom (igrackom naravno).

Sto se tice narednih aktuvnosti ono sto je sigurno je jos jedan hemoblok, a potom moguca visokodozna hemoterapija, operacija tih nekih kao metastaza, te zracenje...

Ja i ne pitam toliko unapijed, trenutno smo najsrecniji jer je vrijeme lijepo i mozemo da izadjemo vani :)

Sve vas mnogo ljubimo

Viktor i Mimi
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Viktoru i mami :kiss:
Jara

Post by Jara »

mamica papucarka wrote:Viktoru i mami :kiss:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ja im poslala SMS pusu i dobila sam sms pusu nazad :D

PA evo da podijelim s vama :kiss:
moljac

Post by moljac »

Viktoru zelim ga sto prije ozdravi i da se vrati svojoj kuci.
Zalosno je da nasi bolesnici i dalje trebaju ici u inostranstvo na lijecenje umjesto da se nesto poduzme i napravi u nasoj jadnoj drzavi. Toliko su para potrosili na svakakve gluposti a niko su nije sjetio da naprave normalne uslove za lijecenje takvih bolesnike, aparate, sobe za izolaciju, a ne onaj jad koji na Kosevu imamo. Koliko ljudi jos treba pakao proci prije nego sto se nesto promijeni!?
mIRCerka

#13 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

Post by mIRCerka »

Email od mame Mimi, od osmog aprila...
dragi nasi,

nismo se javljali dugo jer smo imali mali break nakon 4 hemoterapije. radili smo nekoliko snimaka i konacno smo dobili rezulate. operisanog (u novembru 2007.) tumora nema :) i to je dobro, metastaze koje su bile pored kicme su skroz smanjene i lako ih je operativno ostraniti sto je takodjer dobro. no, snimci na nuklearnoj medicini su otkrili neke nove promjene, veoma male na kosti glave iznad cela i na lijevom kuku. sumnja se da su metastaze.

nasi ljekari su odlucili odloziti operaciju, te prvo uraditi MIBG zracenje i visokodoznu hemoterapiju. tako da pocev od danas pa u narednih nekoliko dana radimo kontrolne pretrage srca, zuba, pluca, ociju.... a u narednu srijedu prima taj radioaktivni jod kojim se zraci. pet dana ce morati lezati na odjeljenu nuklearne medicine da ne bi ozracio nekog drugog osim mene naravno :). odmah ga u ponedjeljak prebacuju na odjeljenje hematoonkologije gdje ce mu ukljuciti visokodoznu hemoterapiju.

poslije svega slijede opet skeniranja i na magnetnoj rezonansi i na nuklearnoj medicini, a valjda nakon toga operacija....

no, uprkos svemu i dalje smo optimisti. viktor se osjeca odlicno, setamo, vozimo bicikl. on jede dobro i krvna slika mu je ok. znam da ce nam trebati snage, njemu narocito - zato nam cuvajte palceve kao i dosad i mislite samo lijepo o nama :).

hvala vam sto ste uz nas, osjetimo to

poljubac

mimi i viktor
Image
mIRCerka

#14 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

Post by mIRCerka »

dragi nasi,

neki me vec ruze sto se ne javljamo, a sve tezim da ne dosadjujem previse.

kod nas sve, sto bi se ono reklo, mashala. viktor momacki odradio i ovu posljednju operaciju prije 15 dana, i ne racunamo koju vise po redu... dr. kazu da su izvadili sve i zasad su mu nalazi ok. poceo je piti neke tablete (da vas ne umaram teorijama medicine i farmacije), a krajem sljedece sedmice najvjerovatnije pocinje sa eksternim zracenjem...

ne pitajte nas kad se vracamo, jer ne znamo, a i mi ne pitamo "nadlezne".
dosle su nam nana i milica, tako da djelujemo kao familija ;) i jos smo odusevljeni susretom.

imamo uzasno dugacke dane, smrkne nam oko 23h, tako da tokom dana uspijemo odraditi sve sto zelimo :).

mnogo vas ljubimo i velikodusno prihvatamo svu vasu pozitivnu energiju, samo saljite

mimi i viktor, sa pridruzenim clanovima milom i milicom

P. S.

evo vam i nekoliko fotkica. ova sa plisanim zivotinjama je kako ide na operaciju, a ostale ....
Image

Image
mamica papucarka

#15 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

veseo i pun pozitivne energije :kiss:
mIRCerka

#16 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

Post by mIRCerka »

e-mail poslan juce od strane Mimi, Vikijeve mame

dragi nasi,

viktor je opet pobijedio bolest. posljednji nalazi kazu da nema ni traga od tumora. ako sve bude kako treba sljedece sedmice se vracamo kuci. ovaj put nakon 11 mjeseci. ostalo je da u petak odradi jos jednu malu operaciju - vadjenje katetera i to je to.

zaboravili smo sve ruzno sto je bilo iza nas od juna 2006. godine. no, uvijek cemo pamtiti sva ohrabrenja, pozitivnu energiju i pomoc koju smo dobivali od svih vas....

ovaj put nemamo neku interesantnu fotografiju, sljedecu saljemo iz sarajeva :)

hvala vam

viktor & mimi
mamica papucarka

#17 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

bit ce dobro. :) mora :kiss:
drzim fige da sto prije dodjete i da Viktor sto prije uleti u skolske obaveze :-D
Pearl

#18 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

Post by Pearl »

e dusa draga mala :kiss:
bas mi je drago .... :) :)
jasminasab

#19 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

Post by jasminasab »

Divnooooo... :)
Jara

#20 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

Post by Jara »

Bravo, Viktore!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :-D
b.boja

#21 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

Post by b.boja »

divna vijest, i neka te u buduce samo zdravlje i sreca prati.
lolita_xx

#22 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

Post by lolita_xx »

znala sam :) dragi djecace, zelim ti puno sunca u srcu :) :kiss:
shuriken

#23 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

Post by shuriken »

bravoooo majstoreee!!!

evo film za fajtere

http://www.boingboing.net/2008/09/09/er ... lm-st.html
Bumbar

#24 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

Post by Bumbar »

:D :D :D :D ma kakva kisa :) vani je sunce :) :) :D :kiss: :kiss: :kiss:
Jara

#25 Re: Viktor u Minsteru - druga tura

Post by Jara »

Gledam danas Viktora na TV. :)
Pitaju ga šta bi volio biti - a on reče:"Gradonačelnik Sarajeva!" :thumbup: :)
I objasni, k'o veliki, kako bi uredio grad. :-D
Post Reply