Hayat Recept za dobar život

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

ZZZlica

#1 Hayat Recept za dobar život

Post by ZZZlica »

Revijalni program, emisija o kuhanju u koju su pozvani razno-razni znani i neznani da pričaju o sebi i nešto čalabrcnu u studiju... koncepcija, voditeljice i kuhar OK...

Što se tiče recepata: supa od kozica, jastog ovako, škampi onako, crni rižoto, špageti s morskim plodovima, ponekad i teletina/jagnjetina/jaretina (jer smo ipak 99% kontinentalna zemlja)... kad vidite spisak namirnica potrebnih za izradu jednog jela, pa izračunate koliko to košta, svako jelo vas dođe cca. 20 KM

Mene stvarno zanima KOME je ta emisija namijenjena, ako je prosječnom BH gledaocu, onda ulazimo u sferu samozavaravanja, i to jako uvredljivog, jer prosječni Bosanac, tj. Hercegovac može sebi od mesa priuštiti jedva junetinu, tj. govedinu, bravetinu, piletinu, a od ribe... možda neku (vikendom ulovljenu) riječnu, a od morskih girice ili srdele (u najboljem slučaju), a sve to eventualno do 15-og u mjesecu... ostatak vremena - kljukuša, pite, čorbe, grah... recepti s tendencijom ka "kuhinjom pod opsadom" ('92-'95)

Ako su, pak, ti recepti namijenjeni za BH "jet set", neka onda pozovu kuhara ili možda batlera Emine Ganić i Hane Hadžiavdić da njih uče spremati te preskupe đakonije :x
sicky

Post by sicky »

sjeti se uz Ramazan onih pripremanja iftara :cry:
ZZZlica

Post by ZZZlica »

iluzije-fantazije, ljudi jedva preživljavaju a svako malo novi udar poskupljenja... ali nek' je sve dobro u Hayat zemlji dembeliji...

Fakat, ispada da mi, obični smrtnici jedemo brancin, list i šampjer barem 3 puta sedmično uz prilog od šparoga i artičoka, da od voća jedemo samo svjež ananas, mango i papayu... prosječni BH građanin nije u životu ni čuo za ove namirnice, a kamoli da ih je vidio ili probao :roll:
_LoLiTa_

Post by _LoLiTa_ »

Fakat. Dobar osvrt. Oni bi rekli da nas time vjerovatno pokusavaju obrazovati i izvesti nas na visi nivo zivota.
ZZZlica

Post by ZZZlica »

Bili bi mnogo bliže realnosti da naprave emisiju koja bi se zvala: Recept za preživljavanje, sa jelima kao što je supa/pita od koprive, omlet sa maslačkom, grah bez mesa, popara, cicvara... to je naša stvarnost sa 150 KM mjesečno

Baš me zanima kolika je "potrošačka korpa" po Hayatu? 5000 KM? :?
sulesavic

Post by sulesavic »

Da ne bi te emisije, nikad ¹ira javnost za Laku ne bi saznala...
testament

Post by testament »

ZZZlica wrote:iluzije-fantazije, ljudi jedva preživljavaju a svako malo novi udar poskupljenja... ali nek' je sve dobro u Hayat zemlji dembeliji...

Fakat, ispada da mi, obični smrtnici jedemo brancin, list i šampjer barem 3 puta sedmično uz prilog od šparoga i artičoka, da od voća jedemo samo svjež ananas, mango i papayu... prosječni BH građanin nije u životu ni čuo za ove namirnice, a kamoli da ih je vidio ili probao :roll:
Ne diraj mi ovo šampanjca ti :D
ZZZlica

Post by ZZZlica »

Meni je ta emisija jedina dobra u ciklusu, a ističe se također zato što je na meniju bilo narodno jelo - GRAH, za razliku od uobičajenih "cordon bleu" recepata iz domena SF :-)
ZZZlica

Post by ZZZlica »

sicky wrote:sjeti se uz Ramazan onih pripremanja iftara :cry:
Nemoj tako, to su sve tradicionalni recepti iz sehara "viđenijih porodica" Elvira Švrakića, Arduane i Mahmutovićke, haman su ih nane pitale koktelom od škampi :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Pa gledajte Pink, DM, BN, tamo caruje drugarstvo... :D
The 51st State

Post by The 51st State »

manje vise su sve tradicionalna jela spremali ili je po tebi sogan dolma neki poseban luksuz?
sulesavic

Post by sulesavic »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa gledajte Pink, DM, BN, tamo caruje drugarstvo... :D
Gledam, gledam... Tamo nikakvog uvijanja nema...
in33sa

Post by in33sa »

Sto bi rekla moja komsinica Rasida, mogli su kakve sirotinje dovesti u studio pa nahraniti za iftar, kako i dolikuje.

A ne dovoditi kojekakve novopecene jet set nazovi zvjezdice. Najbolja mi je Burhanova hanuma, k`o da je joj je neko rekao "ti samo suti, ti si zena a zenino je da suti i radi"
ZZZlica

Post by ZZZlica »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa gledajte Pink, DM, BN, tamo caruje drugarstvo... :D
i tako se jedna tema o revijalnom programu pretvori u nacional-šovinistički komentar :oops:

Pitanje: Jel' ja, zbog svoje etničke pripadnosti, trebam odobravati sve što mi servira najbošnjačkija od svih televizija? :shock:
accent

Post by accent »

ja sam jednom otisao u banovice zbog hajata jer sam se iznarvirao sad sam coool

uvjek sam govorio i govorit cu da ntv hayat radi na zatupljivanju naroda u BiH, i svrstavam je u televizije tipa BN DM OSM i tako te zatupljujuce tv stanice

ima li tv hayat obrazovni program, politicke emisije (ovdje se CD Riste Dzoge/S. Hadzifejzovica ne racuna jer to nije politicka emisija nego proljev jednog narkomana), ili bilo kakvu ozbiljnu emisiju u svojoj produkciji

nema

njihove sve emisije se svode na, kao sto sam rekao, na zatupljivanje naroda
emisije tipa recept za bolji zivot, pa ona sa onom tukom dzenom, pa o krampi sa turbanom da ne govorim, itd itd

nego to je jedna mahalsko-zatupljujuca-mozgo-izapiracka televizija
sicky

Post by sicky »

The 51st State wrote:
manje vise su sve tradicionalna jela spremali ili je po tebi sogan dolma neki poseban luksuz?
meni jok :D ne volim je :D ali u BiH mnogima jeste :shock:
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

ZZZlica wrote:Bili bi mnogo bliže realnosti da naprave emisiju koja bi se zvala: Recept za preživljavanje, sa jelima kao što je supa/pita od koprive, omlet sa maslačkom, grah bez mesa, popara, cicvara... to je naša stvarnost sa 150 KM mjesečno

Baš me zanima kolika je "potrošačka korpa" po Hayatu? 5000 KM? :?
Svaka čast...
Upravo tako, mahalska televizija koja nikad nije uspjela to nadrasti... kvazi Jet Set, kvazi ovo ono...
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:

:D

A sta bi s onog Lemeledjije kuhara i sveznalice, jes'e bio razmaho :D ...sto li ga nogirase, taman se zahukto cojek pljunuti onaj Oliver :P

Inace Hayat mi je dobar, kolko ga placam super je.
Fiore

Post by Fiore »

Mahalac wrote::roll:

:D

A sta bi s onog Lemeledjije kuhara i sveznalice, jes'e bio razmaho :D ...sto li ga nogirase, taman se zahukto cojek pljunuti onaj Oliver :P

Inace Hayat mi je dobar, kolko ga placam super je.
nece da kuha svakome.. pa ni je ON na piaci radio...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Emisija koliko sam ja mogla primjetit nije cisto kuharskog karaktera vec su gosti vecinom doktori koji govore o zdravom zivotu tako da je to poenta emisije..a sta ce on skuhat je uzgredna tema.
P.S. Zar nema vec tema o ovoj emisiji :roll:
Ffff

Post by Ffff »

accent wrote:ja sam jednom otisao u banovice zbog hajata jer sam se iznarvirao sad sam coool

uvjek sam govorio i govorit cu da ntv hayat radi na zatupljivanju naroda u BiH, i svrstavam je u televizije tipa BN DM OSM i tako te zatupljujuce tv stanice

ima li tv hayat obrazovni program, politicke emisije (ovdje se CD Riste Dzoge/S. Hadzifejzovica ne racuna jer to nije politicka emisija nego proljev jednog narkomana), ili bilo kakvu ozbiljnu emisiju u svojoj produkciji

nema

emisije tipa recept za bolji zivot, pa ona sa onom tukom dzenom, pa o krampi sa turbanom da ne govorim, itd itd

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol:
perajic

Post by perajic »

accent wrote:ja sam jednom otisao u banovice zbog hajata jer sam se iznarvirao sad sam coool

nema

ne kazem da je idealna televizija, ali mislim da si dobro pretjer'o!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

perajic wrote:

nema

ne kazem da je idealna televizija, ali mislim da si dobro pretjer'o!
a meni se cini das ti opet u banske dvore...samo sad mozda duze :D
coek

Post by coek »

...
Last edited by coek on 22/03/2010 14:31, edited 1 time in total.
starmie

Post by starmie »

.. od svega ovog, draga mi je voditeljica Aida, jedna od najpristojnijih i najelokventnijih na Hayat-u. :roll:
Post Reply