Koliko možete pojesti tjevaptjitja bez da se prežderavate
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Duke of Cumberland
Malo su manji od uobicajenih. Stvar je u tome da cevape jedem samo kad puno ogladnim. Zbilja ima li ih (Banjaluckih) jos na Carsiji?
-
Stari
Dvije "velike porcije" sa kajmakom ....banjaluckih ....SAd kol'ko je to u gramima,.... ne mogu reci jer nisam nikad vagao kad odem u cevabdzin'cu, ...htio bih samo jos dodati da se nakon 2-e porcije sa naporom suzdrzavam da ne narucim jos (najvise zbog stida)
-
BigusDickus
30, u kajmaku
+ cca. 0,5L kiselog mlijeka (domaceg)
-
Peacefor
komi wrote:40
hajd ne zezaj![]()
jesu to neki minijaturni
eh ovako
30 ćevapa = 60 grama
a ja sam pojeo 22
DAAAAAAAAAAAAAAJ NE ZEZAJJJJJ TIII. KAKO NISI JEO BANJALUCKEEE CEVAPE
a inace banjalucka cevabdzinica ima tamo kad se skrene kod slatkog coseta desno u onu zlatarsku ulicu, i onda prvi ili drugi prolaz lijevo... ma vidi se, pise "banjaluka". a ako ne vidite onda osjetite
jah... ima jos jedna tamo kod onog "ofir"
- Soul_Sista
3
mislim cevapa, ne porcije.. 
- Soul_Sista
komi wrote:aaaa zato imaš nako kratku frizuruSoul_Sista wrote:3![]()
mislim cevapa, ne porcije..
Na proljece ce biti jos kraca...
- Soul_Sista
Vidjet ces, mama kaze da nisam normalnakomi wrote:nemoj komija ti vjernogSoul_Sista wrote:komi wrote:aaaa zato imaš nako kratku frizuru![]()
![]()
![]()
Na proljece ce biti jos kraca...
-
Stari
havetinja wrote:za cevape ne znam, ali sam onomad pojeo 3/4 kile janjetine kod gojka +prilog+ salata +sok+kafa.
prezderao sam se toliko da mi se zgadilo , pa mu vise nikad nisam otisao
Pa to mu dodje onda kao reklama za "zdravu ishranu" ...ako zelite da smanjite kolicinu masnoce u vasem tijelu prouzrokovane prekomjernim konzumiranjem janjetine....odite kod Gojka!...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Evo upravo dodjoh sa bajnoluckih. Spucah 20 komada (veliku) ali nisam trebao jesti feferon na ovom suncu. Izgorjeh...
Nego, kolicina ovisi o cevabdzinici, a cu navesti par primjera:
Zeljo(1/2)- deset najvise, nekada se moglo vise ali, cast svetom imenu, Zeljo se pokvario zadnjih godinu dana, u stvari od renoviranja.
Kurto - jedna od mojih omiljenih cevabdzinica, volim nedopecene cevape, a oni su the strongest. Tu mogu, brat-bratu spucati i dvadeset ako sam u formi i da odem normalno kuci. Prije dok sam pio zestoko, dosao sam jedne nedjelje nakon flase viskija i nekoliko piva od prethodne noci. I cvaja puce.
Mrkva - deset najvise, nekako su mi...smezurani
Zmaj - onaj u Hrasnom mi se zgadio jer sam jednom uzeo deset u papir i ispovracao se jer je papir smrdio na piletinu.Fuuuj. Prije sam mogao deset jedva. Zmaj na zeljeznickoj, e taj me ugodno iznenadio, ukusni su i veliki, a nema praska za pecivo u njima ni sekunde. Njih deset u vrh glave.
Brajlovic na Ilidzi- ljudi, jedino tu su mi uz cevape servirali narandzu!!!Pa to ni u Sloveniji nema...pet u vrh glave
Hase - nikada nisam krocio na tu pitarsku psetarnicu
Kastel - e to su ovi bajnolucki, njih mogu pojesti 20, no prejedem se uvijek i ova feferona je gadna. Dakle, srednja porcija je taman, mislim da 15 dodje u srednjoj.
UUU, zaboravih stari "Index" na Grbavici, kod sumarstva. To je bila ok cevabdzinica, tu sam kao dijete mogao 15 pojesti ali nikada i cijeli somun
Eto, hajd' sada malo vi
Nego, kolicina ovisi o cevabdzinici, a cu navesti par primjera:
Zeljo(1/2)- deset najvise, nekada se moglo vise ali, cast svetom imenu, Zeljo se pokvario zadnjih godinu dana, u stvari od renoviranja.
Kurto - jedna od mojih omiljenih cevabdzinica, volim nedopecene cevape, a oni su the strongest. Tu mogu, brat-bratu spucati i dvadeset ako sam u formi i da odem normalno kuci. Prije dok sam pio zestoko, dosao sam jedne nedjelje nakon flase viskija i nekoliko piva od prethodne noci. I cvaja puce.
Mrkva - deset najvise, nekako su mi...smezurani
Zmaj - onaj u Hrasnom mi se zgadio jer sam jednom uzeo deset u papir i ispovracao se jer je papir smrdio na piletinu.Fuuuj. Prije sam mogao deset jedva. Zmaj na zeljeznickoj, e taj me ugodno iznenadio, ukusni su i veliki, a nema praska za pecivo u njima ni sekunde. Njih deset u vrh glave.
Brajlovic na Ilidzi- ljudi, jedino tu su mi uz cevape servirali narandzu!!!Pa to ni u Sloveniji nema...pet u vrh glave
Hase - nikada nisam krocio na tu pitarsku psetarnicu
Kastel - e to su ovi bajnolucki, njih mogu pojesti 20, no prejedem se uvijek i ova feferona je gadna. Dakle, srednja porcija je taman, mislim da 15 dodje u srednjoj.
UUU, zaboravih stari "Index" na Grbavici, kod sumarstva. To je bila ok cevabdzinica, tu sam kao dijete mogao 15 pojesti ali nikada i cijeli somun
Eto, hajd' sada malo vi
-
BigusDickus
Probaj opet od Zmaja u Hrasnom!
Dobri cevapi, na uglju, sto je meni izuzetno vazno.
Papir baci, nakon konzumiranja sadrzaja i nemoj ga mirisati

Dobri cevapi, na uglju, sto je meni izuzetno vazno.
Papir baci, nakon konzumiranja sadrzaja i nemoj ga mirisati
- Soul_Sista
U kantu za smece, molim lijepo! Sve za cistu okolinu!BigusDickus wrote:Probaj opet od Zmaja u Hrasnom!
Dobri cevapi, na uglju, sto je meni izuzetno vazno.![]()
Papir baci, nakon konzumiranja sadrzaja i nemoj ga mirisati![]()