Sta uraditi da Miralem Pjanic konacno dobije pasos?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vedderedi

#1 Sta uraditi da Miralem Pjanic konacno dobije pasos?

Post by vedderedi »

Citam maloprije u Oslobodjenju, Pjanic bio preko praznika u BiH, jos uvijek se nasi "strucnjaci" nisu smilovali da mu daju pasos?
Cita li iko iz Vijeca ministara novine, znaju li ti ljudi uopste raditi svoj posao?

Sve mi se cini da se ponavlja Ibrahimovicev slucaj.
klixober

Post by klixober »

Dobice pasos za par godina,kada Metz ispadne u drugu ligu i prode interes velikih klubova za njega.
Umjesto da vec sada igra za A reprezentaciju i tako skrene paznju na sebe velikih klubova.
Pjanic roden u BiH nema pasos :-)
visby

Post by visby »

Eto, ne znam ni sta bih rekao :?
BocaJuniors

Post by BocaJuniors »

slavica pecikoza ga mora popušiti munibu ušanoviću, ma pare oće ... ko će im ga više znati...
and

Post by and »

dobice francuski,laksa procedura
ploska

Post by ploska »

Ovo je stvarno sramota,pa vidi se iz aviona da neko namjerno blokira malog da dobije pasos,koji su to majmuni,a da hoce mogli bi pasos izvaditi za pet minuta....sramotaaa
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Ja se uzdam u Mehu Kodru, i Elvira Bolica. Uvjeren sam da ce ta 2 covjeka povuci neke poteze, da bi animirali one lopove da mu daju pasos...
CGN

Post by CGN »

Doslo je cak i do ovoga............

BHF: Apel predsjedavajućem Predsjedništva BiH gosp. Željku Komšiću za rješavanje slučaja Pjanić

Nakon nadanja da će Miralem Pjanić, jedan od najtalentovanijih fudbalera napokon dobiti BH pasoš, što se na žalost još nije desilo, BHF je kao što je i obećao, uputio otvoreno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH gosp. Željku Komšiću jer je jedan od rijetkih političara koji radi za dobrobit BiH, za rješavanje ovog slučaja.

Prenosimo vam pismo u cijelosti:

Poštovani Predsjedniče,

Znamo da imate dosta obaveza i da ste jedan od rijetkih bh. političara koji iskreno i časno obavlja svoju dužnost. Radi ozbiljnosti situacije nemamo alternativnog rješenja nego da se obratimo lično Vama.

Naime, kao što je i Vama vjerovatno poznato, Vijeće Minsitara BiH još uvijek nije donijelo (?!) odluku o izdavanju pasoša Miralemu Pjaniću, jednom od najtalentiranijeg fudbalera/nogometaša u Evropi. Zbog (ne)namjernog odugovlačenja odluke Vijeća Ministara BiH može se desiti da Miralema, kao i nekolicinu sportaša iz BiH, gledamo u dresovima nekih drugih reprezentacija. Ovim prilikom ističemo da smo konsternirani ovakvim odnosom političara koje smo (na žalost) i sami birali.

Sigurni smo da ćete se upravo Vi založiti za urgentnost u rješavanju slučaja Pjanić.

Ukoliko se dese ponovne opstrukcije od Vijeća Ministara BiH po ovom pitanju mi, BHFanaticos-i, smo spremni, a to smo do sada i pokazali, da iskoristimo sva demokratski dozvoljena sredstva za pozitivno rješavanje ovog slučaja.

S poštovanjem

BHFanaticos
cheb

Post by cheb »

a staces...moralo je i do toga doci---
mada pisano je i vijecu ministara..

al nek imamo mi kineza...
max_power

Post by max_power »

Taj njegov Metz je izgleda prava kanta za nabijanje u francuskoj, na 19 utakmica su osvojili 7 bodova.
Ima klubova u Premijer ligi koji bi osvojili vise da su na njihovom mjestu, a i u tim klubovima ima talentovanih mladih igraca.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

Post by gentoo »

max_power wrote:Taj njegov Metz je izgleda prava kanta za nabijanje u francuskoj, na 19 utakmica su osvojili 7 bodova.
Ima klubova u Premijer ligi koji bi osvojili vise da su na njihovom mjestu, a i u tim klubovima ima talentovanih mladih igraca.
Nijedan PL klub u Francuskoj ne bi centra presao :-)
vedderedi

Post by vedderedi »

Elvir Bolić, tim-menadžer nogometne selekcije BiH
Piše: Jasmin LIGATA
10/01/08

Nema više potpisnika i pokajnika, SVIMA ISTI TRETMAN

Kada je prije nešto više od godinu objavljeno famozno pismo protiv čelnika N/FSBiH i direktora reprezentativnih selekcija, Elvir Bolić se već bio oprostio od dresa bh. tima. Međutim, Bolić je u svojim istupima na medijima apsolutno podržavao zahtjeve 13 “buntovnika“.

Četrnaest mjeseci poslije, Bolić je postao tim-menadžer nogometne selekcije BiH i zadaća mu je pomiriti “zaraćene strane“ i ujediniti ih. Možda je zaraćene strane pregruba riječ, ali činjenica je da su se posljednjih mjeseci u javnosti pominjale dvije strane. Oni koji su potpisali pismo i ostali pri svojim zahtjevima - potpisnici ili buntovnici, i oni čija imena su navedena u pismu, ali su ipak igrali za reprezentaciju - pokajnici.

“Nema više ni potpisnika ni pokajnika“, kaže nam Bolić i dodaje: “Svi će imati isti tretman. Znam za sve probleme i kroz razgovore ćemo ih pokušati prevazići. Svi oni koji žele da igraju za BiH, mi računamo na njih. Dakle, od danas, nema više ovih ili onih, svi su u istom krugu. Poslaćemo pozive svim igračima i oni koji se odazovu dobro su došli, a biće pozvani svi oni koji to zaslužuju. Dakle, od ovog momenta svi dolaze u obzir. Od Topića, koji je rekao da neće više igrati, pa nadalje. Svi igrači koji mogu igrati za BiH su potencijalni kandidati za dres reprezentacije“, kazao nam je Bolić, dodavši da je igrač tu zapravo da igra, a ne da bira.

Najefikasniji nogometaš reprezentacije BiH svih vremena kaže da njega i Kodru očekuje veliki posao u narednom periodu. Naime, svaki od njih trebao bi razgovarati sa određenim igračima i to uživo, a ne preko telefona, a vrijeme, s obzirom na to da ubrzo slijedi utakmica protiv Japana, neu­m­itno iz­miče.

“Očekuju nas razgovori sa svim igračima, kako onima koji su bojkotovali reprezentaciju, tako i onima koji su igrali cijelo vrijeme. Pokušaćemo zajedno prevazići sve što se dešavalo. Naša ideja je da razgovore obavimo uživo, a ne preko telefona. Međutim, neki igrači su na pripremama, neki igraju prvenstva, neki još na odmoru, pa ćemo vidjeti. Sa onima kojima se ne mognemo sresti pričaćemo telefonom“, kaže Bolić, kojeg smo upitali da li su razgovori sa Barbarezom i Salihamidžićem možda prioritet.

“Ne, nema prioriteta. Sa svima ćemo obaviti razgovore kada dobijemo priliku, a što se tiče Hasana možda ćemo malo pustiti da prođe vremena, pa tek onda sjesti i pričati sa njim.”

S obzirom na to da je novi selektor BiH nekada bio vrhunski napadač, te da je tim-menadžer reprezentacije također bio napadač, Bolića smo upitali da li će možda naša selekcija u budućnosti igrati ofanzivnije, nego je to bio do sada slučaj. “To je stvar koju ćemo sjesti i dogovoriti. Selektor ima viziju, ali ne bi bilo loše malo promijeniti razmišljanje, igrati ljepši fudbal nego do sada“, priznaje nam Bolić, koji nam je na kraju razgovora ka­­zao da mu je zapravo sv­e­jedno pr­otiv koga će BiH otvoriti kvalifikacije.

“Bilo bi dobro kada bismo protiv ja­čih igrali na početku, ali nemam ništa protiv toga da, recimo, na domaćem terenu otvorimo protiv neke od slabijih selekcija iz naše grupe. Pobjedom bi naraslo i samopouzdanje, kako igra­čima, tako i stru­čn­om štabu“, smatra Bolić, koji će u narednih nekoliko dana pokušati vidjeti dokle je došla procedura dobijanja pasoša za Miralema Pjanića, bez kojeg bismo mogli ostati, ukoliko mu Vijeće ministara ne odobri dobijanje bh. državljanstva.

http://www.oslobodjenje.com.ba/index.ph ... &Itemid=54
max_power

Post by max_power »

gentoo wrote:
max_power wrote:Taj njegov Metz je izgleda prava kanta za nabijanje u francuskoj, na 19 utakmica su osvojili 7 bodova.
Nijedan PL klub u Francuskoj ne bi centra presao :-)
Nebi protiv Olimpika, Lyona i slicnih ali bi zato derali ove manje ekipe :lol:
Dobro, derali je mozda malo pretjerano ali bi na 19 utakmica sakupili makar 8 bodova :D
Dogma

Post by Dogma »

max_power wrote:
gentoo wrote:
max_power wrote: Nebi protiv Olimpika, Lyona i slicnih ali bi zato derali ove manje ekipe :lol:
Dobro, derali je mozda malo pretjerano ali bi na 19 utakmica sakupili makar 8 bodova :D
naravno da bi mozda cak i osvojili maksimalan broj poena .....al kad bi igrali u BeHa i pomogucnosti da su nase sudije...nisi normalan
max_power

Post by max_power »

Dogma wrote:
max_power wrote:
gentoo wrote: naravno da bi mozda cak i osvojili maksimalan broj poena .....al kad bi igrali u BeHa i pomogucnosti da su nase sudije...nisi normalan

Joj covjeka, nisam rekao da nebi bili zadnji ali bi imali makar vise bodova od Metza.
19 utakmica je mnogo, i treba biti zesci levat pa od mogucih 57 osvojiti samo 7 bodova. Svaka ekipa moze napraviti par iznenadjenja tokom sezone. svjez primjer je Genk-Sarajevo.
Ako je Sarajevo na 6 jakih evropskih utakmica (Genk, Dinamo, Basel) uspjelo napraviti jedno iznenadjenje i osvojiti 3 boda, velika je prilika da bi na tri puta vise utakmica uspjeli bar jos tri puta iznenaditi jer bi igrali i protiv ekipa koje su slabije od navedenih.
I uzmi u obzir da se u nacionalnim ligama iznenadjenja desavaju dosta cesce nego u evropskim kupovima.
Ali imam osjecaj da dzabe objasnjavam, sad ces ti meni opet reci da nisam normalan...
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

max_power wrote:
Dogma wrote:
max_power wrote:
Joj covjeka, nisam rekao da nebi bili zadnji ali bi imali makar vise bodova od Metza.
19 utakmica je mnogo, i treba biti zesci levat pa od mogucih 57 osvojiti samo 7 bodova. Svaka ekipa moze napraviti par iznenadjenja tokom sezone. svjez primjer je Genk-Sarajevo.
Ako je Sarajevo na 6 jakih evropskih utakmica (Genk, Dinamo, Basel) uspjelo napraviti jedno iznenadjenje i osvojiti 3 boda, velika je prilika da bi na tri puta vise utakmica uspjeli bar jos tri puta iznenaditi jer bi igrali i protiv ekipa koje su slabije od navedenih.
I uzmi u obzir da se u nacionalnim ligama iznenadjenja desavaju dosta cesce nego u evropskim kupovima.
Ali imam osjecaj da dzabe objasnjavam, sad ces ti meni opet reci da nisam normalan...
Mozda bi neki klub iz PL mogao odigrati prve dvije utakmice da valja. Ko zna mozda bi i izvukao povoljan rezultat. A šta dalje? Zar se moze porediti forma nekog igraca koji igra po citavu godinu dana utakmice kakve je Sarajevo igralo u "Evropi" ljetos, i jednog igraca iz PL, koji poslije prvog poluvremena jedva diše.
Dogma

Post by Dogma »

ma nisi normalan.....salim se drug...al' upitaj sebe gdje je francuska liga a gdje nasa PL ?pa smo smo bolji od azerbejdjana.halo ba de malo reale.
cyprus

Post by cyprus »

Pa evo objektivno, ja mislim da su neki bolji klubovi Premier lige približni nivou Metza.
max_power

Post by max_power »

Crvena Tifoza wrote:
max_power wrote:
Dogma wrote: Mozda bi neki klub iz PL mogao odigrati prve dvije utakmice da valja. Ko zna mozda bi i izvukao povoljan rezultat. A šta dalje? Zar se moze porediti forma nekog igraca koji igra po citavu godinu dana utakmice kakve je Sarajevo igralo u "Evropi" ljetos, i jednog igraca iz PL, koji poslije prvog poluvremena jedva diše.

To sto nasi igraci jedva disu poslije prvog poluvremena i nemaju kondicije mozemo zahvaliti trenerima, od kojih je vecina poslije rata samo nastavila raditi po starim sistemima kada se vise setalo nego trcalo po terenu, mada se fudbal u evropi puno promjenio u tom periodu. Nema drugog opravdanja za slabu kondiciju osim lose treniranje.Tu bi po meni trebali da smo najblizi evropi jer to je dio koji nema puno veze sa parama... Obuci patike i trci oko stadiona :D
Braco Salihamidzic je svaki dan prije skole trcao po pet kilometara na svoju ruku, a poslije skole je isao na treninge.
Poslusajte sta Svabo kaze, tako jednostavno a tako tacno http://www.youtube.com/watch?v=wHIUDHq3 ... re=related

@Dogma drug znam ja gdje su francuzi a gdje smo mi. Daleko iza njih. Ali nisam ja ni poredio njihovu elitu sa nasim najboljim klubovima nego njihove otpatke sa nasom "elitom" :-)
van Basten

Post by van Basten »

to što naši igrači na poluvremenu primaju po dozu kisika trebaju zahvaliti sebi. Legendarna je izjava alaima (ne u novinama) kad su ga pitali navijači što ne gotivi Husrefa: "Jarane, polomi nas na treninzima" :lol:
no, da se ne udaljimo od teme... Pjanić bi dobio pasoš za 10 minuta da se podmazalo gdje je trebalo. Svi se nešto nadamo da je vrijeme takvih radnji odlaskom Pašalića, Jelića te aBd uskoro Ušanovića ipak iza nas i da će se konačno neke stvari postaviti na svoje mjesto. "sređivanje" ( ružno zvuči da momku koji je rođen u BiH treba sređivati pasoš, ali tako nam je) pasoša Pjaniću bila bi prva ozbiljna pobjeda dvojca Kodro- Bolić, uz povratak otpisanih i ostanak ovih do sada (koji kvalitetom saluže) i tako. Prva pobjeda čak i ako bi prije toga pobijedili Japan u prijateljskoj za koji dan
gol-man

Post by gol-man »

To sto nasi igraci ne mogu da trce...pa daj, kako bi i mogli kad su to skoro sve "kljusine " preko 32-35 godina. Mladi i nemaju sanse da zaigraju , jer ovi isluzeni samo mijenjaju klubove, sad u Zelju,sad u Posusje, pa malo Travnik , pa kad padne ku... za usi onda igra Prvu ligu Federacije par godina, pa zavrsi u kakvom drugoligasu gdje takodje uzima mjesto nekom klincu koji zeljno ceka da istrci i da sve od sebe.

Druga stvar su treneri koji nemaju osnovnog obrazovanja ni kulture, i koji uci onog klinca od 12-13 godina da leti na sudiju i ..be mu mater ( sudim juniorske lige ). Zatim nedovoljno fizicki razvijaju djecu ( jer trener kao bivsi fudbaler naravno ne treba nikakve knjige i savjete, jer on igrao ihii... utakmica , i sta ce njemu neko pamet soliti!!!!).

Da vidite samo kad se susretnu skolovan trener (vodi tim malo vece mahale , raspolaze sa cca. 25 igraca) i jedan dasa trener (vodi ekipu opcine 6 puta vecu) i kad ovi prvi pocnu razvlaciti ih sa skolovanim akcijama i jednostavnoscu.

Kad budemo imali trenere skolovane , koji zna citati i slusati savjete , mozda budemi i imali kakve nove igrace.

Pitanje , posljednji igrac iz BH koji je otisao vani za velike pare i kada ???
zimomor

Post by zimomor »

A da se vratimo na temu?

Sta mislite da pokrenemo peticiju za dodjeljivanje pasosa Pjanicu?
cyprus

Post by cyprus »

zimomor wrote:A da se vratimo na temu?

Sta mislite da pokrenemo peticiju za dodjeljivanje pasosa Pjanicu?
Jedeno pitanje: koja je to peticija još urodila plodom? :shock:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Objektivno, nijedan nas klub ne bi mogao opstati ni u drugoj francuskoj ligi. :oops:
ploska

Post by ploska »

Pa hoce li mu vise dati taj pasos debili nesposobni????
Post Reply