AMERICKI UNIVERZITET TUZLA
-
dinoxxx
#1 AMERICKI UNIVERZITET TUZLA
Moze li mi neko reci nesto vise o ovom univerzitetu

-
huble2007
ma nista .. obicni hostapleri i prevaranti .. glume nivo, a u stvari uzimaju pare od naseg jadnog naroda, daju nekakve diplomice i salju te pare tamo u ameriku, da nas amerikanci mogu j.....ti i dalje ... mi volim samo neka nije nase .. imamo mi privatne univezitete made in BiH, bolje i opremljenije od ovog tkz amerikanskog .... ovaj univerzitet je nesto kao Mc'Donalds ...
- Simply_Red
jel to potkrijepljeno nekim cinjenicama ili je to tvoje misljenje???
koje to imamo privatne fakultete da necemu valjaju?? mozda ganicev??
koje to imamo privatne fakultete da necemu valjaju?? mozda ganicev??
-
Vozdra_123
jel' to ovoaj?
http://www.aubih.ba/
to je fax SUNY, sto je obicni state universitet u NY drzavi
znaci nista posebno, ali eto ako imas americku diplomu mozda mognes emigrirati u cemeriku

znaci nista posebno, ali eto ako imas americku diplomu mozda mognes emigrirati u cemeriku
-
Umjetnik a
huble2007 wrote:ma nista .. obicni hostapleri i prevaranti .. glume nivo, a u stvari uzimaju pare od naseg jadnog naroda, daju nekakve diplomice i salju te pare tamo u ameriku, da nas amerikanci mogu j.....ti i dalje ... mi volim samo neka nije nase .. imamo mi privatne univezitete made in BiH, bolje i opremljenije od ovog tkz amerikanskog .... ovaj univerzitet je nesto kao Mc'Donalds ...
-
huble2007
Odes u Ameriku nekim cudom i ne priznaju ti ni diplomu ni ispite.. Kazu ti kako mozes imati americku diplomu, a Ameriku si vidio samo na Discoveryu, ako i njega imas!?Vozdra_123 wrote:jel' to ovoaj?
-
IlijaLadin
bio sam napisao malo veći komentar ali, nema smisla duljiti.
kratko i jasno: prcić je osoba sa nasilničkim ponašanjem i čovjek kojeg treba zaobići na svaki način.
američki univerzitet. aman.
kratko i jasno: prcić je osoba sa nasilničkim ponašanjem i čovjek kojeg treba zaobići na svaki način.
-
asenci
JA cu vam sada reci nesto kratko i jasno.IlijaLadin wrote:bio sam napisao malo veći komentar ali, nema smisla duljiti.
Onaj tko zna sta daje FAKULTET on ga i upisuje, na zalost svi vi koji ovako pricate ste ljudi bez fakulteta i bez ikakvog znanja, a pored toga jos ljubomorni na tudji uspjeh.
Stoga, bolje vam je upisite bilo sta, a ako nemozete sebi priustit neki jaci fakultet, upisite bilo koji, jer i bilo koji je bolji nego nijedan.
A manite se ljubomore i suplje i neeargumentovane price.
Americki Univerzitet je odlican fakultet, medjunarodno priznat, i oni koji hoce znanje oni ce ga i upisati.
Sretno
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
obuca wrote:a sta ti predajes tamo
-
cHarsHija_aT_nigTH
helen, kvalitet nastave vjerovali il' ne je dosta bolji od "nasih" drzavnih uni. dakle vise se radi prakticno, a manje suhoparne teorije ( dakako teorija postoji, i to se mora odraditi)
2. ubjedjen sam da studenti s ovog univerziteta imaju bolje uslove, cime se moze zakljuciti da u prakticnom radu su dosta u prednosti na studente s drzavnih univerziteta...
3. denis je malo chudan lik
4. balkanci su takvog mentaliteta
-
asenci
pa sta cu predavat, govorim kako jeste.
A kako sam ja upucen na americkom univerzitetu u BiH predaju iskljucivo AMERICKI profesori, i to iskljucivo na ENGLESKOM jeziku.
Ljudi prije nego nesto kazete, pokusajte da to bude argumentovano.
Ljudi cijeli 1 semestar, na 4toj godini provode po New Yorku na prakticnoj nastavi u americkim firmama.
jedna nasa poslovica:
"ne kudi konja kojeg nisi jahao"
A kako sam ja upucen na americkom univerzitetu u BiH predaju iskljucivo AMERICKI profesori, i to iskljucivo na ENGLESKOM jeziku.
Ljudi cijeli 1 semestar, na 4toj godini provode po New Yorku na prakticnoj nastavi u americkim firmama.
jedna nasa poslovica:
-
Eshek
Dijelom si u pravu, ali ne vidim kako su "AMERICKI profesori koji predaju na ENGLESKOM jeziku" mjerilo kvalitetne edukacije...?asenci wrote:pa sta cu predavat, govorim kako jeste.
jedna nasa poslovica:
- Simply_Red
pa prvenstveno iz razloga sto ljudi koji upisuju AUBIH, nadaju se da ce jednog dana otici u Ameriku, ili bilo gdje. Ako to postignu lakse ce im biti, jer su ucili na engleskom, a to ce postici jer su im profesori iz USA, kao sto neko rece, puno prakticne nastave, a Americkog profesora mozes zovnuti, popricati sa njim kao covjek sa covjekom, a ne ovi domaci hohstapleri, misle da su glavni predaju na usranom fakultetu u jos usranijoj drzaviEshek wrote:Dijelom si u pravu, ali ne vidim kako su "AMERICKI profesori koji predaju na ENGLESKOM jeziku" mjerilo kvalitetne edukacije...?asenci wrote:pa sta cu predavat, govorim kako jeste.
jedna nasa poslovica:
-
globalbih
Ja kada nesto zelim saznati prvo se informisem od relevantnih institucija.
Prvo, u KS oni nisu priznati (obavio sam info a ima i na monks.ba) iako cini mi se drže predavanja (rentaju prostor) u Unisovim neboderima.
Drugo, Federalni zavod za statistiku je objavio dokumenat gdje uvidom taj ako se moze zvati fakultetom, ima UKUPNO 22 studenta u 2006.godini a podatke su dobili na osnovu informacija od samog doticnog "univerziteta".
Trece, ne znam njihove planove na dugorocno jer da bi nesto bilo dobro, mora imati viziju, misiju i investirati u BiH a ovdje je ocito rijec samo o biznisu i to onom suhoparnom, das pare-dobijes diplomu i to je sva prica. Pa eto, ko voli neka izvoli, kad vec dajes, dobro se treba raspitati o svim univerzitetima, privatnim i javinim, sta nude, koliko se placa ne samo skolovanje nego i UPISNINA koja iznosi 200 KM sto je na nekim drugim privatnim i javim free što znači da je povoljnije od samog pocetka. I T D.
PRVI I DRUGI RAZLOG SU DOVOLJNI za tvoju odluku ili informaciju o ovome 22 studenta Univerzitetu u 2006. godini a nazovi ih svakako i provjeri update oko broja REDOVNIH profesora, i t d....
Prvo, u KS oni nisu priznati (obavio sam info a ima i na monks.ba) iako cini mi se drže predavanja (rentaju prostor) u Unisovim neboderima.
Drugo, Federalni zavod za statistiku je objavio dokumenat gdje uvidom taj ako se moze zvati fakultetom, ima UKUPNO 22 studenta u 2006.godini a podatke su dobili na osnovu informacija od samog doticnog "univerziteta".
Trece, ne znam njihove planove na dugorocno jer da bi nesto bilo dobro, mora imati viziju, misiju i investirati u BiH a ovdje je ocito rijec samo o biznisu i to onom suhoparnom, das pare-dobijes diplomu i to je sva prica. Pa eto, ko voli neka izvoli, kad vec dajes, dobro se treba raspitati o svim univerzitetima, privatnim i javinim, sta nude, koliko se placa ne samo skolovanje nego i UPISNINA koja iznosi 200 KM sto je na nekim drugim privatnim i javim free što znači da je povoljnije od samog pocetka. I T D.
PRVI I DRUGI RAZLOG SU DOVOLJNI za tvoju odluku ili informaciju o ovome 22 studenta Univerzitetu u 2006. godini a nazovi ih svakako i provjeri update oko broja REDOVNIH profesora, i t d....
-
cHarsHija_aT_nigTH
drug provjeri to oko tih 22studentaglobalbih wrote:Ja kada nesto zelim saznati prvo se informisem od relevantnih institucija.
-
globalbih
naravno da je progres, pozdravljam ovo jer svakako je bolje da se nasa omladina obrazuje u BiH a ne da idu van BiH radi jezika i obrazovanja.
Zvaničnu statistiku ćemo čekati do juna 2008. jer ih veliki broj upiše pa neki i odustanu, zar ne!?
Sve u svemu, raduje me da mladi nalaze alternativu u BiH i da je bolje.
Samo naprijed!
Zvaničnu statistiku ćemo čekati do juna 2008. jer ih veliki broj upiše pa neki i odustanu, zar ne!?
Sve u svemu, raduje me da mladi nalaze alternativu u BiH i da je bolje.
Samo naprijed!
-
jefferson
STRASNO! Tvoji komentari su u najmanju ruku odron!huble2007 wrote:Odes u Ameriku nekim cudom i ne priznaju ti ni diplomu ni ispite.. Kazu ti kako mozes imati americku diplomu, a Ameriku si vidio samo na Discoveryu, ako i njega imas!?Vozdra_123 wrote:jel' to ovoaj?
SUNY ima preko 420,000 studenata za tvoju informaciju! Americki ambasador je otvorio prostorije tog fakulteta sto znaci da vlada SAD stoji iza te diplome. To sto si ti navikao na institucije gdje politiku vode SDA i zagraBiH je tvoj problem, a moj savjet svima koji razmisljaju da upisu taj fakultet neka to obavezno urade.
Ako zelis vise saznati, sto u tvom slucaju ne bi bilo lose, idi na http://www.suny.edu i tu imas sve informacije o tom fakultetu.
-
Fibra
-
colt
Vidim da su neki nasli pljuvat.Reko nije drzavni, pa et ne valja, prevaranti i sta vec. Bilo kako bilo daaaaleko su bolji od drzavnih. Medju rijetkim na kojima nema prijetnji da ce neko od nadleznih ispekcija doci da provjere ispravnost ili sta vec. Studij je inace na engleskom i koliko su nasi profesori tamo zastupljeni mozes samo zakljuciti koliko nasih komunistickih profesora govori engleski jezik. 0,000001 % . .Stoga
Džaba su ove silne Bolonje kod nas, kad nas profa nije naviknut na to (nekvalitetno predavanje).Samo bubaj ko konj sto vise lekcija i zatrpavaj ga nepotrebnim stvarima .Rezultat, sve vise studenata napustaju nase "drzavne" fakultete . .
Samo steta sto nisam imao para da bas to zavrsim. . .
Džaba su ove silne Bolonje kod nas, kad nas profa nije naviknut na to (nekvalitetno predavanje).Samo bubaj ko konj sto vise lekcija i zatrpavaj ga nepotrebnim stvarima .Rezultat, sve vise studenata napustaju nase "drzavne" fakultete . .
Samo steta sto nisam imao para da bas to zavrsim. . .
-
jefferson
Svasta!Fibra wrote:Ma kakvi americki profesori...Istina, ima i njih,ali vecina njih su sa tuzlanskog ekonomskog fakulteta, koji tamo predaju ili su u raznim upravnim odborima i uzimaju ne male honorare...A vi koji ga hvalite, bujrum u Ameriku, pa tamo trazite posao, sto ovdje zauzimate mjesta? Kad ste vec "elita" i roditelji vam mogu placati studiranje na aubih, probajte u tim americkim firmama gdje budete na praksi, naci posao....pa ce te vidjeti kao ce vas "objerucke" prihvatiti. Iako ima puno zamjerki na nase drzavne univerzitete, preporucujem da se tu obrazujete. Uz mnogo mana, ipak necete doci u situaciju da vam se ne priznaje diploma,barem u BiH. A vi iz Austrije, Amerike i ostalih drzava, izvolite tamo na berzu rada. Ionako smatrate da ste prepametni, pa probajte tu pamet prodati tamo njima....Nemojte se zavaravati da ce ameri nama dati nesto dobro.. Oni uvjeravaju svijet da je dobro sto su uradili sa Vijetnamom, Irakom....Dajte molim vas..Nema njima Bosne ni na mapi....
-
tonymontana
ovaj tkz americki univerzitet je u najmanju ruku smijesan ... sto nije otvorio univerzitet u njemackoj nego dosli u bih i hrvatsku ...
-
jefferson
pa odes na web stranicu i vidis gdje imaju svoje kampuse, mozda ce ti biti jasnije.tonymontana wrote:ovaj tkz americki univerzitet je u najmanju ruku smijesan ... sto nije otvorio univerzitet u njemackoj nego dosli u bih i hrvatsku ...
De mi samo reci sta za tebe nije smjesno?