A sta ako Evropa ne zeli Kosovo???
- DobroJutroKolumbo
#1 A sta ako Evropa ne zeli Kosovo???
Nesto razmisljam , sta ako ove sve igre i misao da iza otcjepljenja Kosova od Srbije stoji jaki Albanski lobi , nije tacna!? Sta ako trenutna Vlada u Srbiji ustvari saradjuje sa Evropskim liderima u otcjepljenju Kosova od Srbije??? Jel se iko to zapitao?? Mozda Evropljani zele Srbiju u EU ali ne zele Kosovo u paketu sa njima??? Da li je ovo samo igra , da ustvari Srbija zrtvuje Kosovo zbog Evropljana kojima su nacin zivota Kosovskih Albanaca , njihova vjera (vecinskog stanovnistva) , losa ekonomska situacija , visok natalitet , jako , jako , strani i nezadovoljavaju njihovu percepciju vidjenja Evropske Unije!!!? Da li se ustvari ovo sve radi pod patronatom Evrope a ne USA , nego da je USA samo kao pokrice u smislu mi smo TU , podrzavamo nezavisno Kosovo a Rusija isto tako , ko fol se PROTIVI...ustvari ovo je sve vec davno davno izrezirano i pripremljeno...!? Evropa zeli Srbiju u EU, ali ne i Kosovo!!?A Srbijanska Vlada saradjuje na najvisem nivou u ovom naumu!!?? A da li sam u pravu , vidjecemo da li ce Kosovo u buducnosti ostati izolovano!
- DobroJutroKolumbo
Jeste to tako kao sto vidis ,kao sto je to prezentovano u javnosti, ali probaj da gledas malo drugacije , sto bi se reklo pogledaj malo "drugim ocima"...SiSaJuMe wrote:E da je babi ...... Dje baba, sta baba![]()
Prvo Evropa nezeli srbiju, nego srbija zeli u evropu.
Drugo sto je to bosna bolja od kosova? (imamo 7 km autoputa vise)
Trece hebes kafanu u kojoj svaki seljak ulazi, pa tako i EU sa novim "clanicama''
- SiSaJuMe
evo zakofrcio sam ocima, al ja i dalje isto vidim.DobroJutroKolumbo wrote:Jeste to tako kao sto vidis ,kao sto je to prezentovano u javnosti, ali probaj da gledas malo drugacije , sto bi se reklo pogledaj malo "drugim ocima"...SiSaJuMe wrote:E da je babi ...... Dje baba, sta baba![]()
Prvo Evropa nezeli srbiju, nego srbija zeli u evropu.
Drugo sto je to bosna bolja od kosova? (imamo 7 km autoputa vise)
Trece hebes kafanu u kojoj svaki seljak ulazi, pa tako i EU sa novim "clanicama''
Cek da zarolam rizlu mozda mi se slika izbistri, pa ti javim.
-
Umjetnik a
A sta ako Evropa ne zeli Kosovo???
želi ga USA
želi ga USA
-
basta sljezove boje
#6 Re: A sta ako Evropa ne zeli Kosovo???
gomila gluposti, a Albanija ce se prije prikljuciti NATO-u (ca. 2008) i EU (ca. 2010) od Bosne i Hercegovine. Vidjecemo za koju godinu ko ce biti izoliranDobroJutroKolumbo wrote:Nesto razmisljam , sta ako ove sve igre i misao da iza otcjepljenja Kosova od Srbije stoji jaki Albanski lobi , nije tacna!? Sta ako trenutna Vlada u Srbiji ustvari saradjuje sa Evropskim liderima u otcjepljenju Kosova od Srbije??? Jel se iko to zapitao?? Mozda Evropljani zele Srbiju u EU ali ne zele Kosovo u paketu sa njima??? Da li je ovo samo igra , da ustvari Srbija zrtvuje Kosovo zbog Evropljana kojima su nacin zivota Kosovskih Albanaca , njihova vjera (vecinskog stanovnistva) , losa ekonomska situacija , visok natalitet , jako , jako , strani i nezadovoljavaju njihovu percepciju vidjenja Evropske Unije!!!? Da li se ustvari ovo sve radi pod patronatom Evrope a ne USA , nego da je USA samo kao pokrice u smislu mi smo TU , podrzavamo nezavisno Kosovo a Rusija isto tako , ko fol se PROTIVI...ustvari ovo je sve vec davno davno izrezirano i pripremljeno...!? Evropa zeli Srbiju u EU, ali ne i Kosovo!!?A Srbijanska Vlada saradjuje na najvisem nivou u ovom naumu!!?? A da li sam u pravu , vidjecemo da li ce Kosovo u buducnosti ostati izolovano!
- lady midnight
#7 Re: A sta ako Evropa ne zeli Kosovo???
DobroJutroKolumbo wrote:Nesto razmisljam , sta ako ove sve igre i misao da iza otcjepljenja Kosova od Srbije stoji jaki Albanski lobi , nije tacna!? Sta ako trenutna Vlada u Srbiji ustvari saradjuje sa Evropskim liderima u otcjepljenju Kosova od Srbije??? Jel se iko to zapitao?? Mozda Evropljani zele Srbiju u EU ali ne zele Kosovo u paketu sa njima??? Da li je ovo samo igra , da ustvari Srbija zrtvuje Kosovo zbog Evropljana kojima su nacin zivota Kosovskih Albanaca , njihova vjera (vecinskog stanovnistva) , losa ekonomska situacija , visok natalitet , jako , jako , strani i nezadovoljavaju njihovu percepciju vidjenja Evropske Unije!!!? Da li se ustvari ovo sve radi pod patronatom Evrope a ne USA , nego da je USA samo kao pokrice u smislu mi smo TU , podrzavamo nezavisno Kosovo a Rusija isto tako , ko fol se PROTIVI...ustvari ovo je sve vec davno davno izrezirano i pripremljeno...!? Evropa zeli Srbiju u EU, ali ne i Kosovo!!?A Srbijanska Vlada saradjuje na najvisem nivou u ovom naumu!!?? A da li sam u pravu , vidjecemo da li ce Kosovo u buducnosti ostati izolovano!
dobro,
a na chemu ti temeljish ove shpekulacije
na toj pretpostavci da nachin zhivota na kosovu ne zadovoljava vlastitu sliku EU o samoj sebi?
i zbog toga se znachi od moskve do washingtona inscenira sav ovaj cirkus?
zvuchi mi jako logichno
- Prozor
#9 Re: A sta ako Evropa ne zeli Kosovo???
Fakat ti dosadnoDobroJutroKolumbo wrote:Nesto razmisljam , sta ako ove sve igre i misao da iza otcjepljenja Kosova od Srbije stoji jaki Albanski lobi , nije tacna!? Sta ako trenutna Vlada u Srbiji ustvari saradjuje sa Evropskim liderima u otcjepljenju Kosova od Srbije??? Jel se iko to zapitao?? Mozda Evropljani zele Srbiju u EU ali ne zele Kosovo u paketu sa njima??? Da li je ovo samo igra , da ustvari Srbija zrtvuje Kosovo zbog Evropljana kojima su nacin zivota Kosovskih Albanaca , njihova vjera (vecinskog stanovnistva) , losa ekonomska situacija , visok natalitet , jako , jako , strani i nezadovoljavaju njihovu percepciju vidjenja Evropske Unije!!!? Da li se ustvari ovo sve radi pod patronatom Evrope a ne USA , nego da je USA samo kao pokrice u smislu mi smo TU , podrzavamo nezavisno Kosovo a Rusija isto tako , ko fol se PROTIVI...ustvari ovo je sve vec davno davno izrezirano i pripremljeno...!? Evropa zeli Srbiju u EU, ali ne i Kosovo!!?A Srbijanska Vlada saradjuje na najvisem nivou u ovom naumu!!?? A da li sam u pravu , vidjecemo da li ce Kosovo u buducnosti ostati izolovano!
-
basta sljezove boje
zar bosansko-hercegovacke firme nisu zainteresirane da ucestvuju na kosovskom trzistu? 
Kosovo ce trebati najmanje 10 godina da dodje sebi, prvo ce trebati ocistiti svo smetlje koje je ovdje ostalo od 1999. Na ovom linku mozete vidjete kako izgledaju nekada velike tvornice na Kosovu danas
http://www.xaocphoto.com/albumview.php?id=2&m=1&l=Grid
Kosovo ce trebati najmanje 10 godina da dodje sebi, prvo ce trebati ocistiti svo smetlje koje je ovdje ostalo od 1999. Na ovom linku mozete vidjete kako izgledaju nekada velike tvornice na Kosovu danas
http://www.xaocphoto.com/albumview.php?id=2&m=1&l=Grid
-
nokturno
Kosovo zele u EU iz istog razloga zbog kojeg zele i ostatak Balkana, da ne bi imali problem u svom zaledju/predvorju, kako god ti volja.demetrius wrote:zar postoji ijedan logičan razlog zašto bi ga željeli u eu i na kraju krajeva, zašto bi to nas trebalo zanimati?
Smisao EU-a se najbolje vidi upravo na Balkanu i mi treba da smo najsretniji sto ova zajednica drzava postoji
-
IgorB.
#13 Re: A sta ako Evropa ne zeli Kosovo???
Jebo te tito nikad ne procita ovoliko 'zavera' i cudnih misli tolko cudnih da i ima mozda nesto u svemu tome!! heheDobroJutroKolumbo wrote:Nesto razmisljam , sta ako ove sve igre i misao da iza otcjepljenja Kosova od Srbije stoji jaki Albanski lobi , nije tacna!? Sta ako trenutna Vlada u Srbiji ustvari saradjuje sa Evropskim liderima u otcjepljenju Kosova od Srbije??? Jel se iko to zapitao?? Mozda Evropljani zele Srbiju u EU ali ne zele Kosovo u paketu sa njima??? Da li je ovo samo igra , da ustvari Srbija zrtvuje Kosovo zbog Evropljana kojima su nacin zivota Kosovskih Albanaca , njihova vjera (vecinskog stanovnistva) , losa ekonomska situacija , visok natalitet , jako , jako , strani i nezadovoljavaju njihovu percepciju vidjenja Evropske Unije!!!? Da li se ustvari ovo sve radi pod patronatom Evrope a ne USA , nego da je USA samo kao pokrice u smislu mi smo TU , podrzavamo nezavisno Kosovo a Rusija isto tako , ko fol se PROTIVI...ustvari ovo je sve vec davno davno izrezirano i pripremljeno...!? Evropa zeli Srbiju u EU, ali ne i Kosovo!!?A Srbijanska Vlada saradjuje na najvisem nivou u ovom naumu!!?? A da li sam u pravu , vidjecemo da li ce Kosovo u buducnosti ostati izolovano!
-
IgorB.
Ja razumem zasto ameri podrzavaju nezavisnost kosova, ali zaista mi nije jasno zasto bi EU to zelela, jer ce na kraju krajeva jednog dana i kosovo (ukoliko bude nezavisno a bice) i Srbija biti u EU zajedno... A istina je da se cuje sve vise glasova da ce se Srbija primiti u EU po nekom ubrzanom postupku uz zamenu za kosovo. Ma da se to ne formulise bas tako direktno.. Politika je cudo jbg. A i Predsednicki izbori ce biti raspisani 20 januara bas u oci sastanka Ministara EU i Saveta bezbednosti... Idu verovatno na neku foru da EU dadne do jaja pozitivne znakove, eventualno i podpisivanje Sporazuma o asocijaciji i pridruzivanju da bi pomogle pro evropskim strankama jer ce u prvom izbornom krugu 90% pobediti Tomislav Nikolic.. Sve to ima svoje...
- Prozor
Tad bi i Bosnjaci imali svoje medju Native AmericansIgorB. wrote:hehehehe, boga mi nebi me ni cudilo kad bi se to desilo.. Jeste videli americkih zastava kad su se oni studenti okupili neki dan, bilo ih je vise nego albanskihProzor wrote:Ja sam zato da Kosovo postane 51st state![]()
![]()
-
nokturno
Iz prostog razloga jer ne zele jos jednu problematicnu drzavu u EU, a Srbija sa Kosovom bi bila vjerovatno najproblematicnija evropska zemlja.IgorB. wrote: Ja razumem zasto ameri podrzavaju nezavisnost kosova, ali zaista mi nije jasno zasto bi EU to zelela, jer ce na kraju krajeva jednog dana i kosovo (ukoliko bude nezavisno a bice) i Srbija biti u EU zajedno... A istina je da se cuje sve vise glasova da ce se Srbija primiti u EU po nekom ubrzanom postupku uz zamenu za kosovo. Ma da se to ne formulise bas tako direktno.. Politika je cudo jbg. A i Predsednicki izbori ce biti raspisani 20 januara bas u oci sastanka Ministara EU i Saveta bezbednosti... Idu verovatno na neku foru da EU dadne do jaja pozitivne znakove, eventualno i podpisivanje Sporazuma o asocijaciji i pridruzivanju da bi pomogle pro evropskim strankama jer ce u prvom izbornom krugu 90% pobediti Tomislav Nikolic.. Sve to ima svoje...
Mene interesuje kako li narod u Srbiji zamislja buducnost zajedno sa Kosovom?
Pretpostavljam da vecina konta da bi to bilo kao u Slobino vrijeme, Albanci u toru, vrhunac koji mogu postici je otvaranje slasticarne u Beogradu a da se i dalje zna ko je gazda u kuci. Samo ovo bi bila evropska Srbija u kojoj bi Albanci cinili najmanje cetvrtinu stanovnistva tako da je ta mogucnost iskljucena.
Uzmimo hipoteticki da Albanci pristanu na ostanak u zajednici sa Srbijom, sta mislite kakve bi bile reakcije na to da najmanje cetiri pet ministarskih pozicija dobiju Albanci, eventualno i mjesto premijera, jer pretpostavljam da bi Srbin bio predsjednik, svake trece godine na Evroviziji predstavnik koji pjeva na Albanskom i niz drugih popratnih gluposti...
Ja vjerujem da bi zavrsilo kao i sa Crnom Gorom, tj. da bi vecio dio Srbije molio Boga da se ovi ufate' noge
-
basta sljezove boje
ne mora na albanskom, moze i na srpskom, moze na engleskom, moze na talijanskom, bar su Albanci poligloti, a imamo i nasu Zanu Nimani from Canada, Anu Oxu from Italy, a mozda bi se i Tinka Milinovic dala angazirati 
-
basta sljezove boje
Kosovo je nezavisno od 1999., fale jedino "chage"IgorB. wrote:Ma kosovo ce biti nezavisno 100%, a Srbija ce dobit za to neku vrstu kompenzacije postace kandidat za EU.. Naravno javno ce se govorit da to nema nikakve veze da to nije vezano za kosovo..
-
district-beg
...a kad se i vojvodina izdvoji srbija ulazi u EUIgorB. wrote:Ma kosovo ce biti nezavisno 100%, a Srbija ce dobit za to neku vrstu kompenzacije postace kandidat za EU.. Naravno javno ce se govorit da to nema nikakve veze da to nije vezano za kosovo..
-
dioklecian
Objavljeno 12.12.2007. u 18:00demetrius wrote:zar postoji ijedan logičan razlog zašto bi ga željeli u eu i na kraju krajeva, zašto bi to nas trebalo zanimati?
The Times: Kritičari kosovske nezavisnosti na zapadu nosioci "odvratnog revizionizma"
Dnevnik The Times objavio je u srijedu autorski tekst Antonija Lloyda o nezavisnosti Kosova. Lloyd, koji je kao izvještač bio na Kosovu između 1998. i. 2000. piše da su kritičari kosovske nezavisnosti na Zapadu nosioci "odvratnog revizionizma".
Taj revizionizam počiva na negiranju dviju činjenica: prve, da je Srbija odgovorna za masovni masakr kosovskih Albanaca između 1998. i 1999. i, druge činjenice, da je osamsto hiljada Albanaca napustilo pokrajinu bježeći od vojnih jedinica Srbije, a ne od NATO-ovih bombi.
Timesov kolumnist svoj stav ilustrira događajem u Ištiniću, na jugozapadu Kosova, kojem je osobno prisustvovao. Tada, u ljeto 1998., hiljade Albanaca okružene policajcima Srbije gledale su kako im gori selo koje su policajci upravo zapalili.
Tony Lloyd dodaje da ni pripadnici OVK-a nisu bili u to vrijeme anđeli - ali da toj vojsci nisu prišli samo mafijaši, kako tvrde "revizionisti" na Zapadu, već uz njih i borci za slobodu, intelektualci, seljaci i nacionalisti.
Današnja pat-pozicija u rješavanju statusa Kosova je vrlo čvrsta i nastala je nakon što je Rusija potopila "razuman" plan UN-a o nadgledanoj nezavisnosti, nastavlja Lloyd, dodajući kako stvarnost ne ukazuje da će doći do novoga balkanskog rata koji će biti pogoršan novim hladnim ratom - jer, kako su izgubili četiri rata u 16 godina, Srbi ne žure ka novom sukobu i u zemlji nema vojnih mobilizacija.
Kolumnist Timesa ne isključuje građanske nemire niskog intenziteta, pobune i ubistva zato što na Kosovu nije došlo do pomirenja. On međutim vjeruje i da će 16 hiljada pripadnika snaga NATO-a biti u stanju spriječiti sukobe širih razmjera između suprotstavljenih paravojnih grupa.
Srbi su, praktično, nepovratno izgubili Kosovo 1999. Većina Kosovara želi nezavisnost i, iznad svega, oni su zaslužili nezavisnost - zaključuje Tony Lloyd u Timesu.
(FENA
ovo sam ti poslao da bih skratio vrijeme trazenja razloga i vjecito "zasto"
da sam ja ovo napisao rekao bih da sam pristrasan ovako je od timesa, pa ce ti biti lakse.
pozdrav
-
IgorB.
@ district-beg
Nece se Vojvodina odvojit, ljudi zele samo vecu autonomiju, nema tamo seperatizma.
@ blasta sljezove boje
Jbg crno na belo Kosovo je Srbija, ali prakticno od 1999 Beograd nema nikakve uprave nad Kosovom, tamo samo upravlja UN.. Sjebana situacija a tu je ona famozna Rezolucija 1244 sa kojom nam Kostunica probi usi.
Licno mislim da nije uredu da Kosovo ne dobije ne zavisnost, kao sto nebi nikad Bosanci prihvatili da se Republika Srpska odvoji iz BiH sto je sasvim normalno. Ali je realnost drugacija kosovo ce pre ili kasnije biti nezavisno.. jbg
Nece se Vojvodina odvojit, ljudi zele samo vecu autonomiju, nema tamo seperatizma.
@ blasta sljezove boje
Jbg crno na belo Kosovo je Srbija, ali prakticno od 1999 Beograd nema nikakve uprave nad Kosovom, tamo samo upravlja UN.. Sjebana situacija a tu je ona famozna Rezolucija 1244 sa kojom nam Kostunica probi usi.
Licno mislim da nije uredu da Kosovo ne dobije ne zavisnost, kao sto nebi nikad Bosanci prihvatili da se Republika Srpska odvoji iz BiH sto je sasvim normalno. Ali je realnost drugacija kosovo ce pre ili kasnije biti nezavisno.. jbg
-
Shoba
Mislim da ima dosta paralela i problema kada su u pitanju Kosovo i BiH.
Da je medjunarodna zajednica imala iste kriterije prilikom Dejtona kakve sada ima sa KOsovom, Bosna bi definitivno bila podijeljena.Ne vidim zasto Kosovo moze da bude nezavisno a RS ne moze. Kosovo nije bila republika u SFRJ, i samo su republike imale pravo na samoopredjeljenje do otcjepljenja. Prema tome, stvar je jasna.
Ja mislim da Kosovo treba da ostane u Srbiji na isti nacin kao sto je RS ostala u BiH. Kada se vec postavljaju standardi, onda se ti standardi moraju primjenjivati na sviju ravnopravno, bez emocija ili pravde/nepravde. Nema logike za otcjepljenje RS pa samim tim nema ni za Kosovo. Bez obzira sto je njih tamo 90%, to ne znaci nista.
Ne znam kako su Albanci uspjeli ovo sve organizovati, ali su odradili dobar posao. Dobili nezavisnost ili ne, igraju vrhunski igru...za razliku od nas Bosanaca, koji smo svoju "igru" odigrali prilicno lose.
U svakom slucaju, BiH bi trebala da Srbiji da podrsku u nastojanjima da sacuva Kosovo u svom teritorijalnom opsegu. Isto kao sto mi ipak imamo podrsku Srbije za suverenoscu BiH (potpisnici su Dejtonskog sporazuma koji je omogucio prestanak rata i ocuvanja BiH)
Zvuci cudno, ali je tako...

Da je medjunarodna zajednica imala iste kriterije prilikom Dejtona kakve sada ima sa KOsovom, Bosna bi definitivno bila podijeljena.Ne vidim zasto Kosovo moze da bude nezavisno a RS ne moze. Kosovo nije bila republika u SFRJ, i samo su republike imale pravo na samoopredjeljenje do otcjepljenja. Prema tome, stvar je jasna.
Ja mislim da Kosovo treba da ostane u Srbiji na isti nacin kao sto je RS ostala u BiH. Kada se vec postavljaju standardi, onda se ti standardi moraju primjenjivati na sviju ravnopravno, bez emocija ili pravde/nepravde. Nema logike za otcjepljenje RS pa samim tim nema ni za Kosovo. Bez obzira sto je njih tamo 90%, to ne znaci nista.
Ne znam kako su Albanci uspjeli ovo sve organizovati, ali su odradili dobar posao. Dobili nezavisnost ili ne, igraju vrhunski igru...za razliku od nas Bosanaca, koji smo svoju "igru" odigrali prilicno lose.
U svakom slucaju, BiH bi trebala da Srbiji da podrsku u nastojanjima da sacuva Kosovo u svom teritorijalnom opsegu. Isto kao sto mi ipak imamo podrsku Srbije za suverenoscu BiH (potpisnici su Dejtonskog sporazuma koji je omogucio prestanak rata i ocuvanja BiH)
Zvuci cudno, ali je tako...