NOVA GODINA U SARAJEVU...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
marijaT3

#1 NOVA GODINA U SARAJEVU...

Post by marijaT3 »

Molim Vas da me savjetujete gdje prenocit za novu u sarajevu..hostel ili hotel???
Da li se odrazava nesto na trgu? kocert gdje se moze proslvit nova???
Cula sam da je u hotelu Aqua Joksimovic zna li netko mozda cijenu???
zahvaljujem
sarayewo

Post by sarayewo »

Prenociste ti zavisi od toga koliko si spremna potrositi... Znam da za 20 EUR-a ima polupansion u motelu Europa na Nedzaricima, sasvim pristojan smjestaj. Jeste da je malo dalje od centra grada...

Ja juce vidjeh plakat da je u Aqui za novu godinu Sasa Matic... Za cijene vec ne znam.

Takodje, navodno, proslava ce biti organizovana i u gradu... sad, da li pred pozoristem ili na platou Skenderije, ni to ne znam...
marijaT3

Post by marijaT3 »

Pošto nisam nikad bila u sarajevu..malo sam zbunjena natpisima ... o hostelim...
ne znam dal uopce ima mjesta negdje...
jer mi bi dosli u subotu 29 i bili do 1.1.
dali znas tko pjeva to na trgu, javno...
ne znam po zg se prica da je joksimovic u aqui, ja sam na stranicama vidjela da je on 1.1., to znaci ne uoci nove vec dan kasnije...
imas li kakav broj ili nekoga za preporucit da nazovem i rezerviram sobe..?
marijaT3

Post by marijaT3 »

a za lovu pA STA JA ZNAM VIDIM DA SE ZA 15EURA MOZE DOBIT PRISTOJAN SMJESTAJ...
NEKI HOSTEL "SEBILJ" MI JE ZAPEO ZA OKO STA MISLIS O TOME?
GDJE SE UOPCE TAMO IZLAZI , MOLIM TE NEKU PREPORUKU ....
klixober

Post by klixober »

Ako nisi bila prije u Sarajevu preporucujem Slogu za Novu Godinu.Tamo uvijek bude dobro.Na ovoj stranici mozes naci vecinu klubova i desavanja.

http://www.infobar.ba/
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ako nikad nisi bila u Sarajevu.... možda bolje je da dođeš nekad poslije Nove Godine... 8) jer bar meni.. niikad ništa specijalno, mada kad dođe čovjek sa strane obično bude mu dobro.. odnosno sjajno... 8-)
energIs

Post by energIs »

imas super prenociste na bascarsiji http://www.hostel.co.ba/ ne znam cijene, nazovi pitaj.
No_oNe__

Post by No_oNe__ »

KOliko love mislis odvojiti za prenociste??

Imas ti i krevet u sobi sa jos 10 ljudi za 10E.
Mogla bi poslati mail Tourist info centru - oni ti mogu pomoci oko smjestaja.
A sto se javnog doceka tice, to niko jos u gradu ne zna. Za nekih 5-10 dana moze ti neko znati.

[email protected]
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Imaš na Marin Dvoru jedan smještaj, 35KM noć, stvarno je uredno i lijepo. Ostav te čovjek samu, haha, da ti ključ i imaš TV i kuhinju i sve je tvoje. :)
skojotovski

Post by skojotovski »

banana city 15€ :D s doruckom :D
le piaf

Post by le piaf »

evo sa jasnog foruma
Grad priprema slavlje na platou, a KSC u Domu mladih i dvorani

Doček Nove godine bit će organiziran na tri mjesta na Skenderiji. Gradska uprava će napraviti centralnu zabavu na platou, a Kulturno-sportski centar Skenderija će prirediti slavlje u Domu mladih i dvorani "Mirza Delibašić".

Iako su iz Skenderije predlagali da zajedno s Gradom organiziraju proslavu, Gradska uprava nije prihvatila tu ideju.

Odlučili smo da priredimo nezaboravan doček u Domu mladih jer ne želimo da vrata ovog kultnog mjesta budu zatvorena kao prošle godine. Osim toga, zabava će biti i u dvorani "Mirza Delibašić". U Domu planiramo prirediti gala večer, a u dvorani će biti tulum za omladinu - kažu iz KSC-a.

Za dobru atmosferu u najluđoj noći pobrinut će se Aki Rahimovski, Amir Kazić Leo te još dva benda. Pjevači će se tokom cijele noći smjenjivati iz Doma mladih u dvoranu. Zlatan Fazlić Fazla priprema i dječiji program, a djeca bi trebala dobiti besplatne paketiće.

Na oba mjesta građani će morati unaprijed izvršiti rezervacije. Kako saznajemo, za doček u Skenderiji platit će 10 KM, a za Dom mladih još nisu formirane cijene. I na jednom i drugom mjestu bit će služeni jelo i piće.

... i drugi komentar....
Evo danas u novinama pise, da za novu godinu na platou skenderije nastupaju Zabranjeno pusenje, Sandi Cenov, Enver Lugavic Kice, Zana Mari Lalic... Nema znaci narodnjaka ove godine...

Ulaz u dom mladih je 15 KM ali ne pise ko ce nastupati, vrlo moguce da ce ovi izvodjaci kasnije preci i u dom mladih, kao sto je bilo valjda i prosle godine...

toliko za sad...
le piaf

Post by le piaf »

[quote="le piaf"]evo sa jasnog foruma

htjela samreci jednog foruma :zzzz: jos spavam...

a i sjestaj se moze naci za 15-ak eura u centru ali nije hotel nego pansion,prenociste.....
Topla voda

Post by Topla voda »

http://www.hostelscentral.com/struttura-5187.html

preporucujem ti ove"md apartmane"
spavanje s doruckom je oko 25 eura,al vrijedi :)

dobar ti je i "sebilj".ne znam cijene,vjerovatno slicne
marijaT3

Post by marijaT3 »

hej nasla sam sobu u hotelu Bosnia...jer nigdje nije bilo mjesta...hvala vam svima na velikoj pomoci...
marijaT3

Post by marijaT3 »

hej le piaf reci mi molim te,
rekao si na trgu na otvorenom ce biti te grupe ili kaj...
ne razumijem nista.. gdje treba rezervirat..
Ali_G

Post by Ali_G »

Na otvorenom Zabranjeno Pusenje, Sandi, i ostala buranija, tu je besplatno. Za Dom Mladih i Skenderiju treba kupiti ulaznice.
marijaT3

Post by marijaT3 »

cekaj u toj skre...i domu mladih je tko?
i kak to rezervirat?
cheb

Post by cheb »

nema rezervacija...
dodjes, platis ulaznicu i to je to...
marijaT3

#19 zahvala

Post by marijaT3 »

Želim se zahvalit svima na forumu što su mi pomogli s savjetima,
ja sam se vratila iz Sa i bilo mi je fenomenalno.Ljudi zakon ste i budite sretni što tamo živite..
Iduce godine vidimo se opet..pusa
ifbbpro

#20 Re: zahvala

Post by ifbbpro »

marijaT3 wrote:Želim se zahvalit svima na forumu što su mi pomogli s savjetima,
ja sam se vratila iz Sa i bilo mi je fenomenalno.Ljudi zakon ste i budite sretni što tamo živite..
Iduce godine vidimo se opet..pusa
Dobrodosla :)
HelaS

#21 Re: NOVA GODINA U SARAJEVU...

Post by HelaS »

Ogromna je šteta što je gradonačelnica Sarajeva zabranila doček Nove 2022. godine na javnom prostoru u Sarajevu.

Neshvatljivo je da je večeras Vlada KS organizirala javni skup ispred Tržnice, da je dozvolila okupljanje nekoliko stotina ljudi uz muziku uživo, a da Gradsko vijeće Sarajeva i gradonačelnica Karić ne dozvoljava javni doček Nove godine, "zbog mogućeg pogoršanja epidemiološke situacije".

Apsurd je da su Titova ulica, Ferhadija, Baš-Čaršija, krcate ljudima, da su svi kafići u gradu napunjeni do posljednjeg mjesta, da niko ne nosi masku, da se ne poštuju "higijensko-epidemiološke mjere" koje je vlast Grada Sarajeva propisala, mjera koja je samo jeftina floskula. Zanimljivo je i da mnogi BiH gradovi organiziraju doček na otvorenom, a da u Sarajevu i u Tuzli nije. Ima li kakve veze SDP sa ovim odlukama :?

Unatoč idealnom vremenu, brojnim gostima Sarajeva, i domaćim, Sarajevo je večeras osakaćeno besmislenom odlukom gradonačelnice i GV Sarajeva. Šteta, a moglo je biti uživanje...

Image
https://www.klix.ba/vijesti/bih/otkazan ... /211201134

Image
https://www.klix.ba/vijesti/dozvoljen-d ... /211211079

Image
https://www.klix.ba/magazin/kako-ce-gra ... /211212069
Post Reply