sin stojana zupljanina poziva oca da se ubije
-
Vozdra_123
#1 sin stojana zupljanina poziva oca da se ubije
http://www.sarajevo-x.com/clanak/071201047
Neka uzme pištolj i neka se ubije“, rekao je Mladen Župljanin u izjavi za banjalučku Alternativnu televiziju.
a ja mu kazem neka mu citava porodica izvrsi kolektivno samoubistvo
Neka uzme pištolj i neka se ubije“, rekao je Mladen Župljanin u izjavi za banjalučku Alternativnu televiziju.
- Bosanac sa dna kace
ako se preda bice"izadjica"
ako se ubije dokazuje svoju krivnjua time i ostalih koji su ga pomagali
ako ga ubiju, bice "heroj"
ako se ubije dokazuje svoju krivnjua time i ostalih koji su ga pomagali
ako ga ubiju, bice "heroj"
- chuchumbamayumbe
#3 Re: sin stojana zupljanina poziva oca da se ubije
Ne vidim razlog zasto da mu se ubije cijela porodica?Vozdra_123 wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/071201047
-
Vozdra_123
zato sto su jadni i svi ih maltretiraju

- chuchumbamayumbe
Mi smo svi u Bosni manje-vise jadni, slabo ko nas ne maltretira, pa je li treba zato da se svi poubijamo, da izvrsimo kolektivno samoubistvo?Vozdra_123 wrote:zato sto su jadni i svi ih maltretiraju![]()
![]()
-
Vozdra_123
pa ako ste svi vrsili zlocine onda je odgovor DAchuchumbamayumbe wrote:Mi smo svi u Bosni manje-vise jadni, slabo ko nas ne maltretira, pa je li treba zato da se svi poubijamo, da izvrsimo kolektivno samoubistvo?Vozdra_123 wrote:zato sto su jadni i svi ih maltretiraju![]()
![]()
- Alfons Kauders
#7 Re: sin stojana zupljanina poziva oca da se ubije
daj ne pretjeruj, nemoj cijelu... samo tamo negdje do petog koljena...Vozdra_123 wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/071201047
-
NKVD
Samoubistvo Župljanina, kolega mu Radovana i ostalih je katastrofa varijanta. Smrt nije dovoljna, jednostavno, ona ih čeka ovako ili onako. Oni moraju, ali MORAJU, prije preseljenja ovom svijetu pojasniti neke stvari pa ih onda taj svijet fino etiketira po zaslugama i otpremi u ropotarnicu povijesti. Ako samo odu, to nikako ne valja. Oni bi nas trebali napustiti na jedan sasvim drugi način, ne samoubistvom.
Vaše likovanje nad tom (porodica do petog koljena!) varijantom kraja jednog, nesumljivo ali nedokazano, zločinca velikog kalibra je glupo i jadno.
Ili, zamislite varijantu da sin onog mekušca Delića poruči ocu da se ubije prije nego ga osude na očekivanih oko hiljadu godina robije!? Teško, a? A ne bi bilo loše, već čujem sa mindera, da se i Bošnjaci fini izvuku bez etikete zločinca prikačene na neku od glavešina. Razmislite...
Vaše likovanje nad tom (porodica do petog koljena!) varijantom kraja jednog, nesumljivo ali nedokazano, zločinca velikog kalibra je glupo i jadno.
Ili, zamislite varijantu da sin onog mekušca Delića poruči ocu da se ubije prije nego ga osude na očekivanih oko hiljadu godina robije!? Teško, a? A ne bi bilo loše, već čujem sa mindera, da se i Bošnjaci fini izvuku bez etikete zločinca prikačene na neku od glavešina. Razmislite...
-
Vozdra_123
slazem se ja sa tobom
ali cinjenica je da vecina njih nikada nece biti ni uhvacena niti osudjena.
prema tome ne trebaju da uzivaju na ovome svijetu... ni oni niti njihove porodice koje ih stite i nisu nista bolje od njih.
ali cinjenica je da vecina njih nikada nece biti ni uhvacena niti osudjena.
prema tome ne trebaju da uzivaju na ovome svijetu... ni oni niti njihove porodice koje ih stite i nisu nista bolje od njih.
-
NKVD
Tvoje razmišljanje je proizvod frustracije činjenicom da najkrupnije zvijeri još šetaju po šumi. Ja tebe razumijem ali želja da se oni (samo)ubiju prije nego ih uhapse i eventualno osude je i sebična i pogubna. To bi očekivao od, recimo, Dobrice Ćosića i sličnih koji su trljali ruke kad je Milošević umro kao pravno NEVIN! Druga je stvar što pravo ne dozvoljava suđenje za ratne zločine/genocid u odsustvu ili poslije smrti pa bi onda i tvoja varijatna bila prihvatljiva. Ovako, jednostavno je glupo to prizivati. Ako vođama ne prikače etiketu planiranja i organizovanja zločina, sve će se u istoriji podvesti pod pojedinačne slučajeve a to, složićeš se, nikako ne valja.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Iznjeo si tu jednu interesatnu konstataciju.
Ako ratni zlocinac pocini zlocin, za koji se opravdano smatra da ga je on izveo i pocino, dakle imaju se relevatni dokazi prve klase.
Ako poslje toga pobjegne, i skriva se negdje, gdje ne mogu da ga nadju.
Zbog cega ne moze da mu se sudi u odsustvu?
Jer meni se to cini logicnim. Imas sansu da se branis. Ako neces, i ako hoces da zajebavas, onda ti se sudi. Ovako dok prodju godine, svjedoci poumiru, i sami kaznjenici budu na samrti, nema od toga velike fajde.
A osim toga - ostalo bi u analima zapisano - kakva je presuda bila i bazirana na kojim elementima.
Zbog toga mi nije jasno, sto se to ne smije suditi za ratni zlocin u odsustvu?
Ako ratni zlocinac pocini zlocin, za koji se opravdano smatra da ga je on izveo i pocino, dakle imaju se relevatni dokazi prve klase.
Jer meni se to cini logicnim. Imas sansu da se branis. Ako neces, i ako hoces da zajebavas, onda ti se sudi. Ovako dok prodju godine, svjedoci poumiru, i sami kaznjenici budu na samrti, nema od toga velike fajde.
A osim toga - ostalo bi u analima zapisano - kakva je presuda bila i bazirana na kojim elementima.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
NKVD wrote:Samoubistvo Župljanina, kolega mu Radovana i ostalih je katastrofa varijanta. Smrt nije dovoljna, jednostavno, ona ih čeka ovako ili onako. Oni moraju, ali MORAJU, prije preseljenja ovom svijetu pojasniti neke stvari pa ih onda taj svijet fino etiketira po zaslugama i otpremi u ropotarnicu povijesti. Ako samo odu, to nikako ne valja. Oni bi nas trebali napustiti na jedan sasvim drugi način, ne samoubistvom.
NKVD izvini što sam te zaboravio pripomenut u vezi članstva u budućoj TNT grupi x-coma("ludilo polemike u bosanaca")
- dr.gog
#13 Re: sin stojana zupljanina poziva oca da se ubije
[/quote]daj ne pretjeruj, nemoj cijelu... samo tamo negdje do petog koljena...
Liebe Alfons das ist doch na tragu milog nam Heinricha Himmlera,oliti Reinharda Heydricha.U TNT-u ćeš nam bit Gruppenfuhrer ŠŠ-a
- dr.gog
Ah..nenije ni nemeni ne nejasno...možda bi ti stari dobri Henri von Kissinger imao štogod o tom nabaciti,ta on je tu meštar od pozadine Stejtdipartmenta&Predsjednikovijeh misli zadnjih koju daceniju,pogledaj,na izvoru si..doduše ne Kiseljaka..ali šta ćeš.Nosferatu wrote:Iznjeo si tu jednu interesatnu konstataciju.