Pao snijeg na auto, sta sad?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

KoKoBilo

#1 Pao snijeg na auto, sta sad?

Post by KoKoBilo »

Eto i to se desava, prije tri dana, santa snijega "sleti" sa krova zgrade na parking i pravo na moj auto.
Naravno, polomljena plastika, ulubljen krov, ali eto barem su stakla citava.
Sta da radim? Moje osiguranje to ne pokriva.
Kucepazitelj???
cico x

Post by cico x »

hahahaha,pa nije ti ovo diznilend!
karanana

Post by karanana »

U kojoj si zemlji? Ako si u Bosni...kucepazitelj....naknada.....hahahah. Kazes sreca nije na staklo, pa zar ti ne bi bila manja steta da je palo na staklo nego na lim?
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

kucepazitelj :D jel to ima gdje u Bosni :D
KoKoBilo

Post by KoKoBilo »

Naravno da sam u Bosni, u Sarajevu, nisam siguran da se nesto slicno moze desiti van granica jedine nam nase, osim ako nije elementarna nepogoda.
A sta bi bilo da je umjesto mog auta prolazilo necije dijete, i da mu je taj isti snijeg pao na glavu.
A zgrada nema snijegobrane, pa nisam ja kriv, i nigdje nema onih papirica
"PAZI SNIJEG SA KROVA".

Ja cu zaganjati pa sta bude, a vi se barem nemojte smijati, mislio sam da neko od vas nema slicno iskustvo ...
atko

#6 Re: Pao snijeg na auto, sta sad?

Post by atko »

KoKoBilo wrote:Eto i to se desava, prije tri dana, santa snijega "sleti" sa krova zgrade na parking i pravo na moj auto.
Kucepazitelj???
Nemas osiguranje koje to pokriva onda nazalost ali nista.

Nesretan slucaj i to je to.

Kod maistora nek ti popegla krov ako nije puno, ako jest bice malo i kitovanja i sta ces.
obuca

Post by obuca »

jesi ga to zavuko pred ulaz da komsije ne mogu hodit stazom :roll:
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

tuzna prica...

ako jos nemas osiguranje, onda je tu jos i nesretni kraj.

pazi gdje parkiras ubuduce, to se moglo desiti pred bilo kojom zgradom i pred bilo kojim ulazom
KoKoBilo

Post by KoKoBilo »

obuca wrote:jesi ga to zavuko pred ulaz da komsije ne mogu hodit stazom :roll:
Na praking mjestu, I A zona,
kao sto vec rekoh :shock:
obuca

Post by obuca »

KoKoBilo wrote:
obuca wrote:jesi ga to zavuko pred ulaz da komsije ne mogu hodit stazom :roll:
Na praking mjestu, I A zona,
kao sto vec rekoh :shock:
sorry nisam vidjela :)
daj boze da ista izganjas jer je ovde sve zivo nesretan slucaj :roll:
gaius

Post by gaius »

možeš izganjati od upravitelja.. ali može biti problem ako si parkirao na zabranjeno mjesto..
mirz@

Post by mirz@ »

Meni je prije nekoliko godina pala dizalica sa krova zgrade na auto, udubilo krov, stakla popucala, ma havarija totalna, ali ja sam zvao policiju pa uvidjaj, i uspostavljeno koja je krivica izvodjaca radova i dobro sam naplatio, uspio napraviti auto i prodati. Ali to sa snijegom je vec druga prica, pokusaj nekom tuzbom ili slicno, ali daj Boze da ces uspjeti izganjati bilo sta.
Koshpa

Post by Koshpa »

mirz@ wrote:Meni je prije nekoliko godina pala dizalica sa krova zgrade na auto, udubilo krov, stakla popucala, ma havarija totalna, ali ja sam zvao policiju pa uvidjaj, i uspostavljeno koja je krivica izvodjaca radova i dobro sam naplatio, uspio napraviti auto i prodati. Ali to sa snijegom je vec druga prica, pokusaj nekom tuzbom ili slicno, ali daj Boze da ces uspjeti izganjati bilo sta.
a sto nerece da si mi prodao slupano auto :D :oops:
skojotovski

#14 Re: Pao snijeg na auto, sta sad?

Post by skojotovski »

KoKoBilo wrote:Eto i to se desava, prije tri dana, santa snijega "sleti" sa krova zgrade na parking i pravo na moj auto.
Kucepazitelj???
pripremi ustedevinu, digni kredit ili suske ako ih imas na kamari i kod majstora. sve ostalo bi mogao traziti i dobiti u nekoj drugoj drzavi.
prije dvije godine imao sam slicno iskustvo. pukla sajba, ulubljen dio krova i dio blatobrana... pokusao sve i nista. i policija slikala i zapisnik napravila. elem, pare u padze i o svom trosku kod majstora, pjevajuci: Ovo je Bosna! :roll:
volvoxII

Post by volvoxII »

Ja vam se stvarno divim.

Ja bih u toj Bosni poludio Image za sat vremena, kakva jebana drzava.

Niko

za nista

ne snosi odgovornost.

Spasavaj se ko moze!!!Image
memo bosnjo

Post by memo bosnjo »

Haj ti "volvo"ne kenjaj nane ti,KAKVA BOD JE NASA JE!!!!!!!
memo bosnjo

Post by memo bosnjo »

Pardon:KAKVA GOD DA JE NASA JE!
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

hahah , jesu li ti rekli "Jesmo ti mi krivi so si ga ba ovdje parkiro " :D :D stas dobro je pa nije tebe po glavi lupio :-?
volvoxII

Post by volvoxII »

memo bosnjo wrote:Haj ti "volvo"ne kenjaj nane ti,KAKVA BOD JE NASA JE!!!!!!!

Image
KoKoBilo

Post by KoKoBilo »

gaius wrote:možeš izganjati od upravitelja.. ali može biti problem ako si parkirao na zabranjeno mjesto..
E to mi je trebalo, malo podrske
Uvidjaj je obavljen, danas idem da napravim predracun kod majstora, i onda pravac kucepazitelj-
i vidjecemo,
Jes Bosna, ali ja se nadam da ima pravde
Pa i ti kucepazitelji moraju biti osigurani kod neke osiguravajuce kuce ..
alcho

Post by alcho »

Ja bih ti savjetovao da se prvo raspitas u svom osiguranju sta ti je najbolje da radis ili da konsultujes nekog advokata. Mislim da je kucepazitelj duzan da ukloni led sa krova i da je odgovoran ako se nesto takvo desi. (Naravno ovi neobrazovani sto se smiju na forumu rijec kucepazitelj izjednacuju sa "stari ciko koji zaljeva cvijece pred zgradom i zavrce sijalice kad pregore",a ustvari kucepazitelji su obicno "dobrostojece", za to registrovane firme, koje se brinu o svemu u zgradi i za to redovno uzimaju pare od stanara)
AdnanSA

Post by AdnanSA »

memo bosnjo wrote:Haj ti "volvo"ne kenjaj nane ti,KAKVA BOD JE NASA JE!!!!!!!
Ma Bosna odavno nije naša a ko to ne vidi stvarno je slijep kod očiju.
salihh

Post by salihh »

alcho wrote:Ja bih ti savjetovao da se prvo raspitas u svom osiguranju sta ti je najbolje da radis ili da konsultujes nekog advokata. Mislim da je kucepazitelj duzan da ukloni led sa krova i da je odgovoran ako se nesto takvo desi. (Naravno ovi neobrazovani sto se smiju na forumu rijec kucepazitelj izjednacuju sa "stari ciko koji zaljeva cvijece pred zgradom i zavrce sijalice kad pregore",a ustvari kucepazitelji su obicno "dobrostojece", za to registrovane firme, koje se brinu o svemu u zgradi i za to redovno uzimaju pare od stanara)
napokon smislen odgovor... firme kucepazitelji moraju da placaju osiguranje protiv ovakvih stvari tako da su i oni pokriveni, dakle isplatu ce ti vrsiti osiguranje kod kojega se osigurava kucepazitelj.
Problem su zgrade koje imaju, cini mi se, 4 ili manje stanova koje po zakonu nisu duzne imati kucepazitelja, ili privatne kuce. u tom slucaju mozes pokusati namiriti stetu privatnom tuzbom protiv jednog ili svih stanara, ali ovo vec malo teze ide...
svi koji se smiju, a nemaju pojma o cemu govore, a posebno volvo (cuj nicka iskompleksiranog) porucujem da se malo bolje raspitaju prije nego pocnu kakati
salihh

Post by salihh »

ooopssss
whow

Post by whow »

Svugdje u svijetu osiguranje se kupuje za pojedinacno nastale stete i do odredene vrijednosti a ne kumulativno tako da isto pokriva samo one stete za koje si platio premije. Ponekad ni sveobuhvatno osiguranje ( kasko) ne ukljucuje zastitu od pojedinih uzroka npr.: tornado , zamljotres i slicno. Naravno radi se o taktici osiguravajucih drustava da maximiziraju svoj profit. Elem ukoliko nemas osiguranje od "snjeznih nepogoda" ili kako se to vec moze kvalifikovati , druga opcija bih bila da hajrujes advokata i pokrenes civilnu parnicu protiv vlasnika zgrade, ukoliko i sam nisi stanar/ vlasnik u istoj zgradi. Ukoliko bih uspio da dokazes da se uprava /vlasnik ponasao nehatno glede osiguranja normalnih uslova za zivot onda bih ti oni mogli nadoknaditi stetu , ukoliko ne postoji "nehat" nego je citav dogadaj jednostavno stjecaj okolnosti koji se nije mogao predviditi a time ni sprijeciti onda si ostao "kratkih rukava". U svakom slucaju ovo se moze " financiski isplatiti jedino ako se radi o znacajnoj materijalnoj steti. Veci znacaj je mozda u tome sto bih skrenuo paznju kucepazitelja ili vlasnika na njihovu obavezu da obezbjede " normalne" uvjete za siguran zivot .
Post Reply