Porez na plate
-
mostarac
#1 Porez na plate
Super Hik je ponovo u akciji i upravo nam izglasavaju otimanje jedne plate godisnje i to bez izuzetka. Dakle ne znam hoce li nam oporezovat i ovu godinu, ali od iduce godine sigurno umjesto 12 dobijamo 11 plata, a dvanaestu cemo pokloniti Silajdzicu i drustvu za lijekova im trebala

- nebojeplavo
Jel neko zna vise pojedinosti o ovome, u smislu kako ce se obracunavati, stope, sta je osnovica i sl

-
Carlito Brigante
Eh, da smo pametni pa da lijepo bojkotiramo taj porez, svi odreda ga odbijemo platiti i mogu se pušiti naši dragi poslanici kojima bi taj porez služio za dodatno punjenje vlastitih džepova. To bi bila građanska neposlušnost, legitimno sredstvo u borbi protiv gulikoža. Al' pošto u nas vrijedi ona "izdrž'o je Mujo i gore..." velika većina će bespogovorno plaćati novi "namet na vilajet". Znaš ti nas, jebo ti nas... 
-
mostarac
ako se ne varam to je bilo u prvobitnom prijedlogu, a sad su oporezovali sve. Dakle ako imas i penziju 201 KM onda placas 10%. Tako sam ja shvatio ove na RSG jutros.obuca wrote:kako sam cula na RSG-u ako imas platu 600 KM onda ti uzmu 10 % (ma tako nesto). jebem li im majku njihovu. odosmo svi u propast![]()
![]()
- nebojeplavo
Ja sam cula da je na plate do 600KM stopa 10%, a na plate preko 600KM 15%, s tim da ne oporezuje pocetnih 200KM plate 
-
obuca
ma to je tomostarac wrote:ako se ne varam to je bilo u prvobitnom prijedlogu, a sad su oporezovali sve. Dakle ako imas i penziju 201 KM onda placas 10%. Tako sam ja shvatio ove na RSG jutros.obuca wrote:kako sam cula na RSG-u ako imas platu 600 KM onda ti uzmu 10 % (ma tako nesto). jebem li im majku njihovu. odosmo svi u propast![]()
![]()
vam sve poskupilo, drzava u murcu, svi pricaju o ratu, i opet neki porez izmislise. naaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrode majku ti
-
mostarac
znaci ako shvatam dobro ako imas platu 1000 KM, to je mjesecno 120 KM poreza a godisnje 1440 KM, ako ti ne oporezuju ovih 200 KM, a ako oporezuju to je onda porez 1800 KM ili dvije plate jebote. Covjece pa ovo nigdje nema. Znaci dva mjeseca ces raditi za drzavu ili u najboljem slucaju mjesec i po, a nemojte misliti da sad nece povecati plate ako im malo fali da idu preko 600 KM, jer u konacnici ce na tome zaraditi. Ulozice 500 KM da bi ti oteo 900. Jebote koji idioti. Ustvari idioti smo mi sto smo ih pustilinebojeplavo wrote:Ja sam cula da je na plate do 600KM stopa 10%, a na plate preko 600KM 15%, s tim da ne oporezuje pocetnih 200KM plate
-
obuca
e opet ce ti peMzioneri bit prvi koji placaju, i pretplatu za tv, i sve ostale govnarije, a onda po coskovima pricaju kako su jadni. svi cemo jos malo kantice da nosamo. treba otvorit narodnu kuhinju
pa covjece nama radi par degena o glavi i ovaj narod samo gleda i suti.
crkli dabogda

pa covjece nama radi par degena o glavi i ovaj narod samo gleda i suti.
crkli dabogda
- nebojeplavo
Tako nekakomostarac wrote:znaci ako shvatam dobro ako imas platu 1000 KM, to je mjesecno 120 KM poreza a godisnje 1440 KM, ako ti ne oporezuju ovih 200 KM, a ako oporezuju to je onda porez 1800 KM ili dvije plate jebote. Covjece pa ovo nigdje nema. Znaci dva mjeseca ces raditi za drzavu ili u najboljem slucaju mjesec i po, a nemojte misliti da sad nece povecati plate ako im malo fali da idu preko 600 KM, jer u konacnici ce na tome zaraditi. Ulozice 500 KM da bi ti oteo 900. Jebote koji idioti. Ustvari idioti smo mi sto smo ih pustilinebojeplavo wrote:Ja sam cula da je na plate do 600KM stopa 10%, a na plate preko 600KM 15%, s tim da ne oporezuje pocetnih 200KM plate
-
mostarac
ne zaboravimo da mi ionako drzavi poklonimo 70% plate za zdravstveno koje nemamo, za obrazovanje koje je u kurcu i za slicne pizdarije. Sad ce da nam otmu jos. Svugdje ovaj porez postoji i nije sporan, ali postoje i olaksice na isti i cak vecinu ljudi i ne pogodi osjetno, ali u nas nema ni olaksice ni nista, nego samo otimanje.
- atko
Tako je predlozeno u nacrtu zakona.nebojeplavo wrote:Ja sam cula da je na plate do 600KM stopa 10%, a na plate preko 600KM 15%, s tim da ne oporezuje pocetnih 200KM plate
Zakon treba sprijeciti, ako prodje zalicemo se nailovoj materi.
Uredice oni i popratni pravilnik da sve isplate moraju ici preko ziro racuna i da ce banke automatski obracunati porez + 1KM za "uslugu" banci
- SiSaJuMe
Ma lako ce mo za 10% od 210 KM penzice, ionako njima to netreba
A stacemo od ministarskih 10% od ???? Predlazem da skupimo novac da ih poguramo kroz zimu.
Nesto se prica da ce i od nezaposlenih (pola BIH stanovnistva) u BIH uzimat 10%. Moraju po budjetskom proracunu.
Da nebude sve tako crno , djelit ce narodu BESPLATNO iz onih nestalih olovnik kontenjera kojima su dopremali radioaktivni materijal iz Vince. Kazu da su ih u zavodu za nuklearnu medicinu Klinickog centra u BL dobro oprali i da nema opasnosti po stanovnistvo,.
Ured jedan po jedan bez guranja,.
A stacemo od ministarskih 10% od ???? Predlazem da skupimo novac da ih poguramo kroz zimu.
Nesto se prica da ce i od nezaposlenih (pola BIH stanovnistva) u BIH uzimat 10%. Moraju po budjetskom proracunu.
Da nebude sve tako crno , djelit ce narodu BESPLATNO iz onih nestalih olovnik kontenjera kojima su dopremali radioaktivni materijal iz Vince. Kazu da su ih u zavodu za nuklearnu medicinu Klinickog centra u BL dobro oprali i da nema opasnosti po stanovnistvo,.
Ured jedan po jedan bez guranja,.
-
tbaharis
ne vjerujem da cemo imati izbora... skontace oni nacin da se ovo odbije od plate preko firme u kojoj radis prije nego ti isplate LD tako da ga pusis kako god okrenes...Carlito Brigante wrote:Eh, da smo pametni pa da lijepo bojkotiramo taj porez, svi odreda ga odbijemo platiti i mogu se pušiti naši dragi poslanici kojima bi taj porez služio za dodatno punjenje vlastitih džepova. To bi bila građanska neposlušnost, legitimno sredstvo u borbi protiv gulikoža. Al' pošto u nas vrijedi ona "izdrž'o je Mujo i gore..." velika većina će bespogovorno plaćati novi "namet na vilajet". Znaš ti nas, jebo ti nas...
-
mostarac
Poslodavac ce placati i dalje ono sto i do sad placa, a tebi ce na kraju godine doci formulari za obracun poreza. Nakon toga ides u banku, ako uspijes naci ziranta, i podizes kredit da platis porez na platu. Eto to bi bilo to u jednostavnom rjecniku primjenjenom na nasu realnost.nebojeplavo wrote:Tako nekakomostarac wrote:znaci ako shvatam dobro ako imas platu 1000 KM, to je mjesecno 120 KM poreza a godisnje 1440 KM, ako ti ne oporezuju ovih 200 KM, a ako oporezuju to je onda porez 1800 KM ili dvije plate jebote. Covjece pa ovo nigdje nema. Znaci dva mjeseca ces raditi za drzavu ili u najboljem slucaju mjesec i po, a nemojte misliti da sad nece povecati plate ako im malo fali da idu preko 600 KM, jer u konacnici ce na tome zaraditi. Ulozice 500 KM da bi ti oteo 900. Jebote koji idioti. Ustvari idioti smo mi sto smo ih pustilinebojeplavo wrote:Ja sam cula da je na plate do 600KM stopa 10%, a na plate preko 600KM 15%, s tim da ne oporezuje pocetnih 200KM plateono sto mene interesuje jel se to licno treba placati ili je obaveza poslodavca, mjesecno ili godisnje...
- alcho
Napokon neko pametan...to je i jedini razlog zbog kojeg se sad zakuhalo, da se ne bi pricalo o ovom porezu. Trebamo da shvatimo da je ova drzava obicni parazit koja zivi guleci svoje gradjane i pijuci im krv. I onda kad mi neko pocne preseravanja o patriotizmu nogom bih ga nabio. Treba da budemo patriote u zemlji koja samo gjeda kako da nas iscjedi i napravi bijedu od nas...da nas prevari i pokrade.atko wrote:Drug moj sta cemo mi sve popusiti pod velom ove politicke krize...
...na proljece cemo govoriti dobro je smiri se situVacija ... odoh platit porez al haj vazno je da je ziva glava i da se ne puca ...
Neznam kome bi jebo mater njima ili nama![]()
![]()
Da samo imam priliku sutra bih otisao odavde i ne bih se ni okrenuo...ustvari, prvo bih se posrao na ovu zemlju pa onda otisao...
- alcho
Napokon neko pametan...to je i jedini razlog zbog kojeg se sad zakuhalo, da se ne bi pricalo o ovom porezu. Trebamo da shvatimo da je ova drzava obicni parazit koja zivi guleci svoje gradjane i pijuci im krv. I onda kad mi neko pocne preseravanja o patriotizmu nogom bih ga nabio. Treba da budemo patriote u zemlji koja samo gjeda kako da nas iscjedi i napravi bijedu od nas...da nas prevari i pokrade.atko wrote:Drug moj sta cemo mi sve popusiti pod velom ove politicke krize...
...na proljece cemo govoriti dobro je smiri se situVacija ... odoh platit porez al haj vazno je da je ziva glava i da se ne puca ...
Neznam kome bi jebo mater njima ili nama![]()
![]()
Da samo imam priliku sutra bih otisao odavde i ne bih se ni okrenuo...ustvari, prvo bih se posrao na ovu zemlju pa onda otisao...