Nenad Marković trener Panioniosa
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
gbojan2004
#1 Nenad Marković trener Panioniosa
Nenad Marković trener Panioniosa
Nekoliko dana posle poraza u prvom meču u ULEB kupu Panionios je otpustio trenera Minasa Gekosa i na njegovo mesto doveo bivšeg igrača tog kluba Nenada Markovića. Panionios je u Estoniji izgubio od Kaleva 81:68 i to je bio razlog za upravu kluba da prekine saradnju sa dosadašnjim trenerom.
Marković je igrao za grčki klub u sezoni 2001-2002.
Karijeru je počeo i završio u Bosni, a košarku je igrao 18 godina.
Po završetku igračke karijere vodio je tim Bosne i nacionalnu selekciju Bosne i Hercegovine.
Nekoliko dana posle poraza u prvom meču u ULEB kupu Panionios je otpustio trenera Minasa Gekosa i na njegovo mesto doveo bivšeg igrača tog kluba Nenada Markovića. Panionios je u Estoniji izgubio od Kaleva 81:68 i to je bio razlog za upravu kluba da prekine saradnju sa dosadašnjim trenerom.
Marković je igrao za grčki klub u sezoni 2001-2002.
Karijeru je počeo i završio u Bosni, a košarku je igrao 18 godina.
Po završetku igračke karijere vodio je tim Bosne i nacionalnu selekciju Bosne i Hercegovine.
- van Basten
Dobro je za Nenu da peče zanat i stiče iskustvo... to bi za nekih 10ak godina moglo i nama koristiti... samo, bojim se da opet izabire pogrešan put... odmah u klub koji igra ULEB kup i ima rezultatski ozbiljne ambicije... nije sramota početi sa npr Vogošćom i tamo bez pritiska napraviti neki pristojan rezultat (npr 6-7 mjesto u našoj ligi), izbaciti 1-2 igrača, steći iskustvo pa onda se uhvatiti u koštac sa ambicioznijim ekipama.
Naravno da postoje izuzetci , da igrač iz patika ili kopački odmah sjedne na klupu i postiže sjajne rezultate, ali Nenine epizode u Bosni i reprezentaciji pokazale su da on nije taj izuzetak
Naravno da postoje izuzetci , da igrač iz patika ili kopački odmah sjedne na klupu i postiže sjajne rezultate, ali Nenine epizode u Bosni i reprezentaciji pokazale su da on nije taj izuzetak
-
vanjki
ma svaka cast neni za sve sto je ucinio za ovu drzavu,ali nije on jos za trenera.ne znam gdje se covjeku toliko zuri.samo sto je zavrsio karijeru preuzeo je bosnu i reprezentaciju.pokazalo se da je to bio preveliki zalogaj za markovica.zasto nije napravio pauzu i sakupljao iskustvo od tanovica,bajramovica i drugih.ne znam,ja sam skeptican oko njegovog trenerskog posla.

- abondanzieri
Pri spomenu na Nenu Markovica odmah se sjetim onih legendarnih utakmica u kvalifikacijama protiv Litvanije u gostima i Hrvatske u Skenderiji i srce mi zaigra.Stvarno je Neno uz Barbareza najveca sportska legenda ove drzave i zelim sve najbolje u nastavku trenerske karijere
- doc_holiday
Nenadova prva utakmica na korimilu Panioniosa protiv lokalnog rivala AEK-a za koji igra BiH reprezentativac Sasa Vasiljevic zavrsila je pobjedom Panioniosa 90-71. Sjajan pocetak!!!
Samo naprijed majstore i ne osvrci se na dusebriznike koji nemaju rijec podrske za covjeka koji je uvijek bio tu za drzavu kada joj je bilo najpotrebnije.
Samo naprijed majstore i ne osvrci se na dusebriznike koji nemaju rijec podrske za covjeka koji je uvijek bio tu za drzavu kada joj je bilo najpotrebnije.
- Edin H.
doc_holiday wrote:Nenadova prva utakmica na korimilu Panioniosa protiv lokalnog rivala AEK-a za koji igra BiH reprezentativac Sasa Vasiljevic zavrsila je pobjedom Panioniosa 90-71. Sjajan pocetak!!!
- cyprus
Želim Neni sve najbolje u nastavku trenerske karijere i mislim da bi mogo postat dobar trener, ali očigledno za to će mu trebat više vremena. Jbg neko zanat nauči brže, neko sporije, ali mislim da se svi slažu da je bilo previše neozbiljno za početak ga postaviti na dvije najodgovornije trenerske pozicije u državi.
Ipak, manje krivim njega od onih koji su ga tu postavili.
-
rikardoreis
Neno danas dobio Arisa 10 razlike u gostima...
haj, nek ispece zanat na Grcima 
- BHG
#16 Re: Nenad Marković trener Panioniosa
izborio neno euroligu sa panionisom...svaka cast majstore....
dje su sad dezurni kriticari i pljuvaci...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17 Re: Nenad Marković trener Panioniosa
BHG wrote:izborio neno euroligu sa panionisom...svaka cast majstore....![]()
Pa sto ne izbori sampionsku titulu sa Bosnom i ne pobjedi Siroki u sred Skenderije????????
- BHG
#18 Re: Nenad Marković trener Panioniosa
vjerovatno zato sto ga boli qurz za bosnom te radi protiv istehrasno38 wrote:Pa sto ne izbori sampionsku titulu sa Bosnom i ne pobjedi Siroki u sred Skenderije????????BHG wrote:izborio neno euroligu sa panionisom...svaka cast majstore....![]()
- strong69
#19 Re: Nenad Marković trener Panioniosa
BHG wrote: vjerovatno zato sto ga boli qurz za bosnom te radi protiv iste
- BHG
#20 Re: Nenad Marković trener Panioniosa
strong69 wrote:BHG wrote: vjerovatno zato sto ga boli qurz za bosnom te radi protiv iste
- strong69
#21 Re: Nenad Marković trener Panioniosa
Sve mi je jasno. Otkud ti da mi je nejasno?BHG wrote:strong69 wrote:BHG wrote: vjerovatno zato sto ga boli qurz za bosnom te radi protiv istesta je nejasno?
- BHG
#22 Re: Nenad Marković trener Panioniosa
pa vidim prevrces ocima na moj komentar...pa kontam da me nisi razumio bas...strong69 wrote:Sve mi je jasno. Otkud ti da mi je nejasno?BHG wrote:strong69 wrote:sta je nejasno?
- strong69
#23 Re: Nenad Marković trener Panioniosa
Zbog istog razloga kad si ti prevrtao ocimaBHG wrote: pa vidim prevrces ocima na moj komentar...pa kontam da me nisi razumio bas...
-
foucault
#24 Re: Nenad Marković trener Panioniosa
a danas ili jucer u avazu izjavi kako je u vodjenje selekcije usao sa srcem, ali bez znanja...
- edin_Basket
#25 Re: Nenad Marković trener Panioniosa
neno je legenda