po svim prognozama Balkan ceka vruca zima
-
signature
#1 po svim prognozama Balkan ceka vruca zima
kfor zatvorio granicu prema makedoniji
SKOPLJE - Više stotina vojnika Kfora zatvorilo je danas, sa kosovske strane, granicu između Srbije i Makedonije, zbog oružanog sukoba makedonske policije i naoružanih grupa Albanaca u selima podno Šar planine, u okolini Tetova, preneli su Tanjugu izvori bliski međunarodnim vojnim snagama na Kosmetu
Vojnici Kfora imaju teško naoružanje i spremni su da pucaju u slučaju prelivanja oružanih sukoba na teritoriju Srbije.
Specijalne jedinice makedonske policije jutros su otpočele akciju protiv naoružanih grupa koje predvode Ramadan Šiti i Ljirim Jakupi zvani Nacista, koji je pre nekoliko meseci pobegao iz zatvora Dubrava na Kosmetu.
U sukobima, po izveštajima medija, koji se pozivaju na nezvanične izvore, ima poginulih, a osam osoba je ranjeno.
Sukob se od šest časova ujutru vodi u selu Brodec, gde je nekoliko kuća zapaljeno.
Prištinski mediji na albanskom javljaju da su naoružane grupe uspele da obore helikopter makedonskih snaga bezbednosti, ali makedonska policija nije potvrdila ovu informaciju, niti je saopštila detalje sukoba.
SKOPLJE - Više stotina vojnika Kfora zatvorilo je danas, sa kosovske strane, granicu između Srbije i Makedonije, zbog oružanog sukoba makedonske policije i naoružanih grupa Albanaca u selima podno Šar planine, u okolini Tetova, preneli su Tanjugu izvori bliski međunarodnim vojnim snagama na Kosmetu
Vojnici Kfora imaju teško naoružanje i spremni su da pucaju u slučaju prelivanja oružanih sukoba na teritoriju Srbije.
Specijalne jedinice makedonske policije jutros su otpočele akciju protiv naoružanih grupa koje predvode Ramadan Šiti i Ljirim Jakupi zvani Nacista, koji je pre nekoliko meseci pobegao iz zatvora Dubrava na Kosmetu.
U sukobima, po izveštajima medija, koji se pozivaju na nezvanične izvore, ima poginulih, a osam osoba je ranjeno.
Sukob se od šest časova ujutru vodi u selu Brodec, gde je nekoliko kuća zapaljeno.
Prištinski mediji na albanskom javljaju da su naoružane grupe uspele da obore helikopter makedonskih snaga bezbednosti, ali makedonska policija nije potvrdila ovu informaciju, niti je saopštila detalje sukoba.
- gospodar kuglastih munja
Znaci ,pocelo je !!!....
Sad KFOR ima razloga da zatvori sve granice Kosova, sto bi onemogucilo srpske snage da reaguju u slucaju proglasenja Kosova samostalnim.
Ta pobuna je njihovo djelo, dobra americka taktika prema Srbiji. A izabrali su treci teritorij Makedoniju. I ja bih tako napravio.
Sad KFOR ima razloga da zatvori sve granice Kosova, sto bi onemogucilo srpske snage da reaguju u slucaju proglasenja Kosova samostalnim.
Ta pobuna je njihovo djelo, dobra americka taktika prema Srbiji. A izabrali su treci teritorij Makedoniju. I ja bih tako napravio.
-
zavrzlama
gospodar kuglastih munja wrote:Znaci ,pocelo je !!!....![]()
Ma da ce oni zatvoriti BIH granice bilo bi puno korisnije i bolje....Srbiju odavno ne interesuje Kosovo..velikosrpska politika je "hocemo teritoriju ne cemo narod na toj teritoriji ako je nesrpski"tako da ih Kosovo i 2 miliona Albanaca ne interesuje......glavna predstava se trenutno odvija u vezi BIH i njene buducnosti.....odlazak Kosova je jedini preostali adut da velikosrbi ponovo homogenizuju i onako homogenizirani i dezorijentisani srpski narod u BIH....posle kise dolazi sunce..poslije zla dobro...nemojte se iznenaditi ako uskoro pocnu da se jedan po jedan srpski politicar odvajaju od Dodika,,jer niko ne zeli da bude u gubitnickom timu....nisu ni srpski politicari bas dotle budale da ne vide da ih Dodik vodi u rat sa citavom MZ-om...a tu bitku ne moze niko dobiti....Dedinje ceka..trazi se valjan izgovor i to je to...ako prodje bez mini revolucije tim bolje..
-
zavrzlama
Problem nas u BIH je sto srpski narod u BIH ne moze da razmislja i odlucuje samostalno..za njih misle i odlucuju oni u Srbiji...a veoma je tesko zamisliti da Srbija ima bilo kakvu dobru namjeru prema susjednim drzavama u ovom slucaju BIH......jer lijece svoje frustracije iz izgubljenih ratova i neostavrenih ciljeva...Demokrtska Srbija je korak bilze do normalne BIH...ali je problem kako docekati normalnu i demokratsku Srbiju, kad se izbori u Srbiji obicno dobivaju na vanjskoj politici(mijesanje u politicko stanje u susjednim drzavama i potpori separatistickim snagama u tim drzavama)...imam osjecaj da ce se uslovi za pristupanje Srbije u EU(saradnja sa Hagom i hapsenje Mladica) prosiriti i na zahtjev za nemijesanje Srbije u BIH i prekidom pomoci separatistickim snagama u srpskom narodu u BIH....pesak wrote:Ma samo sto Kostunica upravlja Dodikom, a ne obrnuto.
A kostunijem upravlja Putin...![]()
ili su to samo njegove nade...
- pathfinder
Stabilna nestabilnost na Balkanu se nastavlja...
- gospodar kuglastih munja
Ovo misljenje mi se svida.pathfinder wrote:Stabilna nestabilnost na Balkanu se nastavlja...
Jer ide Bozic, sumira se godina, i Evropa ima sta da prikaze svojim gradjanima. Ima zoopark u svom srcu. Eto sta vas moze snaci ako ne budete dobri. Ako ne bude slusali bice nam kao na Balkanu, zato placajte svoj porez i cutite, budite zadovoljni....
-
jefferson
Htio sam biti malo sarkastican, ali eto.baba wrote:I sta je tu cudno?signature wrote:bosanac na skijanju!jefferson wrote:Ja konto bit ce snjega ove godine za skijanje, kad ono nista
Nego sad ozbiljno, u cemu je problem sto je bosanac na skijanju???
- Prozor
Prije ce zatvoriti sve granice Balkana, sto bi onemogucilo daljnje brinjenje evropskih gradjana za ovdasnje primitivce...gospodar kuglastih munja wrote:Znaci ,pocelo je !!!....![]()
-
kijameta
Dabogda se se oni(EU) o svojoj djeci brinuli kao o nama.Prozor wrote:Prije ce zatvoriti sve granice Balkana, sto bi onemogucilo daljnje brinjenje evropskih gradjana za ovdasnje primitivce...gospodar kuglastih munja wrote:Znaci ,pocelo je !!!....![]()
-
jefferson
Sto ce se oni o nama brinuti kada mi sami necemo da se brinemo o sebi?kijameta wrote:Dabogda se se oni(EU) o svojoj djeci brinuli kao o nama.Prozor wrote:Prije ce zatvoriti sve granice Balkana, sto bi onemogucilo daljnje brinjenje evropskih gradjana za ovdasnje primitivce...gospodar kuglastih munja wrote:Znaci ,pocelo je !!!....![]()
mi konacno moramo izbaciti taj "africki" mentalitet da je nama neko DUZAN pomagti.
- fantom slobode
Ja se vec prepao da nece biti snijega, dobro je, ovdje svakako nista novo, suplja, do besmisla.
-
zavrzlama
Ocekujte svaki dan sve vise i vise demonstracija u Srbiji....reziranih incidenata...sto ce se normalno preseliti u BIH...mislim da ce odlazak Kosova proteci daleko gore nego sto obicno lose obavijesteni(namjerno zazmirivanje na jedno oko) medjunarodni stratezi i analiticari predvidjaju...Srbija nece moci podnijeti moralni poraz za gubitak Kosova..oni ce morati zakuhati neko sranje i tako sebi dati oduska po sistemu.."kad propadamo bar nek otmeno propadamo" povlaceci i sve ostale u ambis....
U vezi Kosova se vise ne radi o pitanju procenta teritorije koju kao Srbija gubi..nego srpskog ponosa i spoznaje da Srbija i srpski narod na Balkanu nisu vise nikakav politicki i istorijski pojam ....sav bijes i gnjev ce opet biti po BIH i svim narodima koji zive u BIH...jer BIH srbi su totalno pod kontrolom radikalnih struja iz Srbije.....mladi luk na proljece nece svi u miru jesti...nazalost
U vezi Kosova se vise ne radi o pitanju procenta teritorije koju kao Srbija gubi..nego srpskog ponosa i spoznaje da Srbija i srpski narod na Balkanu nisu vise nikakav politicki i istorijski pojam ....sav bijes i gnjev ce opet biti po BIH i svim narodima koji zive u BIH...jer BIH srbi su totalno pod kontrolom radikalnih struja iz Srbije.....mladi luk na proljece nece svi u miru jesti...nazalost
-
kijameta
Sto to ti prosipas EUrasizam,EU citaj Engleska,Francuska,malo manje Italija i Njemacka su krivi za svo zlo u Africi,iza sve ogromne ljudske bijede i jada u svijetu stoji gramzivost i pohlepa EU.Da bi njima EU bilo dobro drze potlaceno i u bijedi 3 cetvrtine ljudi na zemlji.Takav neokolonijalni status hoce i nama na Balkanu da nabiju.Cisto mi zao sto nisam Srbin pa da ih javno pljujem.Ali ipak mi smo strpljivi i hinjavi,pa cemo trpiti a jedog dana ce i njihovo proci a onda kada se mi pocnemo brinuti o njima,nece im valjati.jefferson wrote:Sto ce se oni o nama brinuti kada mi sami necemo da se brinemo o sebi?kijameta wrote:Dabogda se se oni(EU) o svojoj djeci brinuli kao o nama.Prozor wrote: Prije ce zatvoriti sve granice Balkana, sto bi onemogucilo daljnje brinjenje evropskih gradjana za ovdasnje primitivce...
mi konacno moramo izbaciti taj "africki" mentalitet da je nama neko DUZAN pomagti.
-
liberal
kijameta wrote:Sto to ti prosipas EUrasizam,EU citaj Engleska,Francuska,malo manje Italija i Njemacka su krivi za svo zlo u Africi,iza sve ogromne ljudske bijede i jada u svijetu stoji gramzivost i pohlepa EU.Da bi njima EU bilo dobro drze potlaceno i u bijedi 3 cetvrtine ljudi na zemlji.Takav neokolonijalni status hoce i nama na Balkanu da nabiju.Cisto mi zao sto nisam Srbin pa da ih javno pljujem.Ali ipak mi smo strpljivi i hinjavi,pa cemo trpiti a jedog dana ce i njihovo proci a onda kada se mi pocnemo brinuti o njima,nece im valjati.jefferson wrote:Sto ce se oni o nama brinuti kada mi sami necemo da se brinemo o sebi?kijameta wrote: Dabogda se se oni(EU) o svojoj djeci brinuli kao o nama.
sta te sad sprecava da ih pljujes?
kazes njihovo ce proci a nase doci...cije nase?
ako je takolose u evropi zasto se onda nese izbjeglice ubise izbjegavajuci povratak u bosnu?
jel zato sto im nevalja tamo?
molite boga da bosna ude u neke pregovore inace mrka kapa
-
pesak
Uf. Nadam se da nisi u pravu, a sve se bojim da jesi. Na ovom podrucju se uvek desi najgori moguci scenarij-evo tako vec skoro 20 godina...zavrzlama wrote:Ocekujte svaki dan sve vise i vise demonstracija u Srbiji....reziranih incidenata...sto ce se normalno preseliti u BIH...mislim da ce odlazak Kosova proteci daleko gore nego sto obicno lose obavijesteni(namjerno zazmirivanje na jedno oko) medjunarodni stratezi i analiticari predvidjaju...Srbija nece moci podnijeti moralni poraz za gubitak Kosova..oni ce morati zakuhati neko sranje i tako sebi dati oduska po sistemu.."kad propadamo bar nek otmeno propadamo" povlaceci i sve ostale u ambis....
Samo sto se meni cini da Srbija nista nece moci da uradi sa BIH, vec ce pocititi "svoje unutrasnje neprijatelje"- u vidu ljudi koji drugacije misle.
Jeste li vi videli sta se desava sa Sandzakom ?
-
signature
SPOVIJESTI REZERVISTA SA KOSOVA:
NETAKNUTE SAMO KLOZETSKE SOLJE
eze bulu za opasac, pa gde on tu i bula. Puzi on, puzi bula... Pricao mi covek, majke mu ga policijske, a ja u rovu dva meseca. On doneo iz rata traktor, a ja vojnu bluzu", prica rezervista iz Trece armije koji je za Kosovo ratovao u pozadini i molio boga da vozi kamion samo do granice - malo iza Kursumlije.
G.S. je i u ratu bio vozac kamiona. Sada ceka da vojni vrh Jugoslavije uvazi zahteve rezervista koji blokiraju puteve i traze novac. Ako bi dobio dnevnice i bio oslobodjen poreza za vreme koje je proveo u ratu, mogao bi da se "malo uzajmi" i plati registraciju za kamion. Mobilisan je "zajedno sa neregistrovanim kamionom".
Place cela ceta
"Bio sam na granici Srbija-Kosovo. Do Kursumlije sam kilometrima isao peske samo da stignem do poste. Jednom, taman sto sam okrenuo broj, odozdo poce da gruva. Svaki put kad kazem i slazem zenu da nije opasno i da me nije strah, pukne blize. Na kraju bacim slusalicu, zena s druge strane pisti, a ja, bezi, brate".
"Plakao sam. Na strazi susne. Ne znam sta je, ali mi se sve smucilo i plakao sam. Drugi put, trazili smo satorska krila ili cebad. Kazu da nema. Mi ipak nadjemo krila i neku trulu slamu. Nismo ni legli, a dosli su iz komande i kazu "uuu, vi imate i slamu, daj krila ovamo". I tu noc prespavali smo na kisi, u blatu. Ja placuci. Postroje nas jednom i obaveste da desetorica iz cete idu u popunu, na granicu ili u Pristinu. Mi se pobunimo. Hocemo da se drzimo zajedno i cuvamo ledja. Trazimo da idemo svi ili niko. Sutradan, kad je stigla naredba i prozvali desetoricu - place cela ceta. Sve muskarci. I sad mi se place, jebem ti rat", prica rezervista G.S.
Juris na gace
"Jos idem cik-cak, pored zida", kaze rezervista V.M. koji je za vreme rata uglavnom bio stacioniran u Podujevu. "U pocetku je Albanaca bilo malo i gledali su nas ispod oka kad misle da mi njih ne gledamo. Kad su prve izbeglice pocele da se vracaju, osilili su se i poceli da zvizducu kad mi naidjemo. Deca su im se slobodno kretala medju vojnicima i policijom, kao da ne puca na sve strane. Potkradali su nas ili su ulazili u kuce da pokupe ono sto je ostalo po vec pokradenim kucama. Mi ih pustimo - ko ce da ubije dete."
"Podujevo je bilo podeljeno na vojnu i civilnu zonu. Albanci koji su raseljeni iz vojne zone u civilnu, uspevali su nekad da prodju do svoje kuce i da nas zamole da im damo tursiju koja im je ostala u kuci. Molili su nas i da ne demoliramo kucu. Neki Albanci su placali policiji ogromne pare da im se sacuva kuca od kradje i paljevine. Za jednu od kuca se culo da je predujam bio 80.000 maraka. Svejedno, kada je rat zavrsen, cuo sam da je tu kucu ipak zapalila neka jedinica koja je bila besna zbog onakvog rata i povlacenja. Ko se za vreme rata zadrzao duze u nekoj od kosovskih varosi, zna da je grad na kraju izgledao ocerupano. Albanci su dobijali obavestenje da moraju da napuste kuce i radnje za tri minuta. U takvoj situaciji ostavljali su i pune zlatarske radnje. Zlato, devize, televizori, to je bio plen grupa za ciscenje terena. Druga tura je uzimala belu tehniku, poslednji su skidali bojlere i slavine i cupali vodovodne cevi iz zidova. Samo kade i klozetske solje niko nije dirao, a bio je slucaj da su se u ratnom ludilu nasi otimali oko jednih muskih gaca pronadjenih u radnji", prica V.M.
"Da ne poverujes kakva smo mi Srbi sirotinja. Da sad krenes po srbijanskim selima, od kuce do kuce, ne bi u jednom selu nakupio dzak pasulja. Na Kosovu ni jedna kuca nije sacekala rat bez 50 kilograma pasulja i nekoliko dzakova brasna. To je vojska iznosila i davala najcesce kosovskim Srbima. Neki Kosovci su to isto brasno posle prodavali komsijama Albancima i po 100 maraka. Jedne noci otisao sam u jednu srpsku kucu. Drug i ja smo se pozdravili sa domacinom, ali nismo imali gde da udjemo, ni da se okrenemo. Uz sve zidove bili su do plafona poredjani sporeti `alfa`", prica V.M.
"Ove nase budale pentrale su se po krovovima da skidaju satelitske antene, iako su znale da ih Albanci gledaju kroz snajper. Skinu risiver, pa se onda raspituju sta je to i cemu sluzi ", prica M.G. koji je kao rezervista Trece armije sluzio u inzinjerskim jedinicama, na razminiranju terena.
Dragana DJEVORI
Preuzeto iz nedjeljnika "Reporter"
Banjaluka, 3. avgusta
NETAKNUTE SAMO KLOZETSKE SOLJE
eze bulu za opasac, pa gde on tu i bula. Puzi on, puzi bula... Pricao mi covek, majke mu ga policijske, a ja u rovu dva meseca. On doneo iz rata traktor, a ja vojnu bluzu", prica rezervista iz Trece armije koji je za Kosovo ratovao u pozadini i molio boga da vozi kamion samo do granice - malo iza Kursumlije.
G.S. je i u ratu bio vozac kamiona. Sada ceka da vojni vrh Jugoslavije uvazi zahteve rezervista koji blokiraju puteve i traze novac. Ako bi dobio dnevnice i bio oslobodjen poreza za vreme koje je proveo u ratu, mogao bi da se "malo uzajmi" i plati registraciju za kamion. Mobilisan je "zajedno sa neregistrovanim kamionom".
Place cela ceta
"Bio sam na granici Srbija-Kosovo. Do Kursumlije sam kilometrima isao peske samo da stignem do poste. Jednom, taman sto sam okrenuo broj, odozdo poce da gruva. Svaki put kad kazem i slazem zenu da nije opasno i da me nije strah, pukne blize. Na kraju bacim slusalicu, zena s druge strane pisti, a ja, bezi, brate".
"Plakao sam. Na strazi susne. Ne znam sta je, ali mi se sve smucilo i plakao sam. Drugi put, trazili smo satorska krila ili cebad. Kazu da nema. Mi ipak nadjemo krila i neku trulu slamu. Nismo ni legli, a dosli su iz komande i kazu "uuu, vi imate i slamu, daj krila ovamo". I tu noc prespavali smo na kisi, u blatu. Ja placuci. Postroje nas jednom i obaveste da desetorica iz cete idu u popunu, na granicu ili u Pristinu. Mi se pobunimo. Hocemo da se drzimo zajedno i cuvamo ledja. Trazimo da idemo svi ili niko. Sutradan, kad je stigla naredba i prozvali desetoricu - place cela ceta. Sve muskarci. I sad mi se place, jebem ti rat", prica rezervista G.S.
Juris na gace
"Jos idem cik-cak, pored zida", kaze rezervista V.M. koji je za vreme rata uglavnom bio stacioniran u Podujevu. "U pocetku je Albanaca bilo malo i gledali su nas ispod oka kad misle da mi njih ne gledamo. Kad su prve izbeglice pocele da se vracaju, osilili su se i poceli da zvizducu kad mi naidjemo. Deca su im se slobodno kretala medju vojnicima i policijom, kao da ne puca na sve strane. Potkradali su nas ili su ulazili u kuce da pokupe ono sto je ostalo po vec pokradenim kucama. Mi ih pustimo - ko ce da ubije dete."
"Podujevo je bilo podeljeno na vojnu i civilnu zonu. Albanci koji su raseljeni iz vojne zone u civilnu, uspevali su nekad da prodju do svoje kuce i da nas zamole da im damo tursiju koja im je ostala u kuci. Molili su nas i da ne demoliramo kucu. Neki Albanci su placali policiji ogromne pare da im se sacuva kuca od kradje i paljevine. Za jednu od kuca se culo da je predujam bio 80.000 maraka. Svejedno, kada je rat zavrsen, cuo sam da je tu kucu ipak zapalila neka jedinica koja je bila besna zbog onakvog rata i povlacenja. Ko se za vreme rata zadrzao duze u nekoj od kosovskih varosi, zna da je grad na kraju izgledao ocerupano. Albanci su dobijali obavestenje da moraju da napuste kuce i radnje za tri minuta. U takvoj situaciji ostavljali su i pune zlatarske radnje. Zlato, devize, televizori, to je bio plen grupa za ciscenje terena. Druga tura je uzimala belu tehniku, poslednji su skidali bojlere i slavine i cupali vodovodne cevi iz zidova. Samo kade i klozetske solje niko nije dirao, a bio je slucaj da su se u ratnom ludilu nasi otimali oko jednih muskih gaca pronadjenih u radnji", prica V.M.
"Da ne poverujes kakva smo mi Srbi sirotinja. Da sad krenes po srbijanskim selima, od kuce do kuce, ne bi u jednom selu nakupio dzak pasulja. Na Kosovu ni jedna kuca nije sacekala rat bez 50 kilograma pasulja i nekoliko dzakova brasna. To je vojska iznosila i davala najcesce kosovskim Srbima. Neki Kosovci su to isto brasno posle prodavali komsijama Albancima i po 100 maraka. Jedne noci otisao sam u jednu srpsku kucu. Drug i ja smo se pozdravili sa domacinom, ali nismo imali gde da udjemo, ni da se okrenemo. Uz sve zidove bili su do plafona poredjani sporeti `alfa`", prica V.M.
"Ove nase budale pentrale su se po krovovima da skidaju satelitske antene, iako su znale da ih Albanci gledaju kroz snajper. Skinu risiver, pa se onda raspituju sta je to i cemu sluzi ", prica M.G. koji je kao rezervista Trece armije sluzio u inzinjerskim jedinicama, na razminiranju terena.
Dragana DJEVORI
Preuzeto iz nedjeljnika "Reporter"
Banjaluka, 3. avgusta
- zlatiborka
@zavrzlama, imas odlicne, lucidne komentare!zavrzlama wrote:Ocekujte svaki dan sve vise i vise demonstracija u Srbiji....reziranih incidenata...sto ce se normalno preseliti u BIH...mislim da ce odlazak Kosova proteci daleko gore nego sto obicno lose obavijesteni(namjerno zazmirivanje na jedno oko) medjunarodni stratezi i analiticari predvidjaju...Srbija nece moci podnijeti moralni poraz za gubitak Kosova..oni ce morati zakuhati neko sranje i tako sebi dati oduska po sistemu.."kad propadamo bar nek otmeno propadamo" povlaceci i sve ostale u ambis....
Ovo sto ovdje kazes, bojim se da je istina, nazalost. Na kraju cemo mi u BiH platiti neodlucnost MZ, kao sto smo i do sada na razne nacine placali veoma skupo. A sto kazes da su Srbi (cast izuzecima ali ih je malo) prgavi i zeznuti, istina je i na nama ce iskaliti bijes i nemoc zbog gubitka Kosova.
Iako je i njima jasno da Kosovo "odlazi", oni ne mogu mirno to gledati a da ne prave belaje. A belaj je najlakse napraviti u BiH (citava ova politicka i ekonomska kriza to pokazuje).
Nije MZ samo neodlucna vec je potpuno nedosljedna, ne znaju bi li piskili ili kakili, da se vulgarno izrazim.
-
vryzas
zavrzlama wrote:Ocekujte svaki dan sve vise i vise demonstracija u Srbiji....reziranih incidenata...sto ce se normalno preseliti u BIH...mislim da ce odlazak Kosova proteci daleko gore nego sto obicno lose obavijesteni(namjerno zazmirivanje na jedno oko) medjunarodni stratezi i analiticari predvidjaju...Srbija nece moci podnijeti moralni poraz za gubitak Kosova..oni ce morati zakuhati neko sranje i tako sebi dati oduska po sistemu.."kad propadamo bar nek otmeno propadamo" povlaceci i sve ostale u ambis....
- atko
Sve to stoji, srpski radikalni duh ce biti povampireniji nego ikad kad im odfikare kosovo.zavrzlama wrote:Ocekujte svaki dan sve vise i vise demonstracija u Srbiji....reziranih incidenata...sto ce se normalno preseliti u BIH...mislim da ce odlazak Kosova proteci daleko gore nego sto obicno lose obavijesteni(namjerno zazmirivanje na jedno oko) medjunarodni stratezi i analiticari predvidjaju...Srbija nece moci podnijeti moralni poraz za gubitak Kosova..oni ce morati zakuhati neko sranje i tako sebi dati oduska po sistemu.."kad propadamo bar nek otmeno propadamo" povlaceci i sve ostale u ambis....
Samo je sad malo drugaciji odnos resursa (fizickih) potrebnih za ratovanje.
Od Srbije se mogu ocekivati provokacije svih mogucih tipova... mada sumnjima da srbija bas ima snage da zapocne jos jedan rat... i njihovo prolazi ... ispusili su ga ... jedino sto mogu je da lijece komplekse unutrasnjim pizdarijama.
-
kijameta
Pa pljujem njih EU i sve koje ih podrzavaju i koji kazu da oni brinu o nama.liberal wrote:kijameta wrote:Sto to ti prosipas EUrasizam,EU citaj Engleska,Francuska,malo manje Italija i Njemacka su krivi za svo zlo u Africi,iza sve ogromne ljudske bijede i jada u svijetu stoji gramzivost i pohlepa EU.Da bi njima EU bilo dobro drze potlaceno i u bijedi 3 cetvrtine ljudi na zemlji.Takav neokolonijalni status hoce i nama na Balkanu da nabiju.Cisto mi zao sto nisam Srbin pa da ih javno pljujem.Ali ipak mi smo strpljivi i hinjavi,pa cemo trpiti a jedog dana ce i njihovo proci a onda kada se mi pocnemo brinuti o njima,nece im valjati.jefferson wrote: Sto ce se oni o nama brinuti kada mi sami necemo da se brinemo o sebi?
sta te sad sprecava da ih pljujes?
kazes njihovo ce proci a nase doci...cije nase?
ako je takolose u evropi zasto se onda nese izbjeglice ubise izbjegavajuci povratak u bosnu?
jel zato sto im nevalja tamo?
molite boga da bosna ude u neke pregovore inace mrka kapa
Evo obrazlozenja; Mi kako ti kazes primitivci,smo od 1974 do 1991 imali uredzenu i funkcionalnu drzavu Republiku BiH,koja je za pola EU drzava mogla biti uzor kako drzava treba izgledati i koja je ispunjavala i nadmasivala sve ono sto EU sada trazi od nas.A onda se 1991 EU pocela brinuti za nas.Prvo je sve ucinila da nas zavadi,davajuci podrsku cas jednima,cas drugima.Umjesto da brani 'temeljne EU vrijednosti'.Onda je u ratu ta ista EU prisilila legalnu vlast jedne evropske sredzene i funkcionalne drzave da pregovara sa separatistima,kriminalcima i banditima.Onda nas je EU prijetnjom oruzjem i silom (zracni udari) prisilila da potpisemo Dayton.
Sve je to ucinila zbog vlastitih interesa da bi britanske,francuske i njemacke tajne sluzbe ovdje mogli imati poligon i upotrebljavat nas za svoje dnevno politicke potrebe.
A posto je EU sve zakuhala i namjestila ovdje kako joj odgovara,sadsmo mi primitivci.Bljaaak.
Kad sam rekao da ce doci i nase(svi koji mrzimo najcrnji oblik fasizma koji se zove EU) vrijeme,doci ce.EU je jos manje funkcionalna od BiH,pola zemalja ne prihvata ustav te tvorevine,nemaju ni jedinstvenu valutu a politiku jos manje.EU je plod dogovora o rasporedu moci izmedzu Enleske,Francuske,Njemacke i Italija a to nas historija uci je vrlo kratkog daha.Vidimo se onda u sretnoj buducnosti.