Nedzad Brankovic

Liberalism

#1 Nedzad Brankovic

Post by Liberalism »

Objavljeno 06.11.2007. u 12:34
...
Premijer Vlade Federacije BiH Nedžad Branković istaknuo je da Vlada Federacije ulaganjem vlastitog novca pokazuje da je BiH sigurno područje za investitore. ...

Vlastiti novac Vlade kojom upravlja Brankovic????

Vlastiti novac Brankovica?

Jel to mi u F BiH placamo neki harac Brankovicu?

Ovo je gore nego feudalizam ....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Sve je to Bozije davanje :oops: Vjerskih objekata i igara :oops: Hljeb i onako nije zdrav :oops: :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

I dedo mi je ulagao naš novac...

Ja ga zovem osmijeh sto maraka....
uvjek dobar gost

.... I dedo mu je raspolagao posjedom i tuđim dukatima ,razumite čovjeka malo ga je ponijelo... krade tolike cifre pa ne zna više šta priča..
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dok Lepi sastanci u Ameriki od nasih para, visak iz budzeta ce se usmjeriti u, ni manje ni vise - dzepove istih onih koji pokradose i ovo sto se jos moze nazvati drzavnim... Dok drzavne vlasti nema ni na mapi, Brankovic pokazuje kako bi lijepo funkcionisala federacija dvije nezavisne drzave: one Bosnjacko-Hrvatske i one iskljucivo Srpske.

Aferim. Pravi potez u pravo vrijeme.
Objavljeno 06.11.2007. u 14:28
Dogovor vlada Federacije BiH i Republike Srpske

Vlada Federacije BiH i Republike Srpske formirat će zajedničkim sredstvima preduzeće koje će se zvati hidroelektrana „Ugar“, a čiji će kapacitet iznositi i do 40 megavata, to je dogovoreno danas na zajedničkom sastanku dviju vlada na Jahorini koji su predvodili premijeri Milorad Dodik i Nedžad Branković.

Novac uložen u to preduzeće bit će u omjeru 50:50 posto, a gradnja će krenuti nakon što se osigura neophodna dokumentacija.

Dvije vlade su, kako je istaknuo Dodik, danas tokođer dogovorile da se njihovi ministri obavezno sastaju jednom mjesečno, a vlade u punom sastavu imat će sastanak jednom u šest mjeseci. Prvi takav susret trebalo bi da upriliči Vlada Federacije BiH.

Kako je istaknuo Dodik danas je dogovoreno da se zajednički krene i u izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama u dijelu koji se odnosi na žalbe i da se na nivou entiteta rješavaju sporovi do pet miliona KM, a više od toga na nivou države BiH.

Zbog postojećeg Zakona, prema Dodikovim riječima u oba bh. entiteta ostaju neangažirani budžetski iznosi.

Premijer Federacije BiH Nedžad Branković istaknuo je da se današnji razgovor odnosio na nedavno dogovoreni dokument platforma za akciju te harmoniziranje fiskalnog sistema.

„Dogovorili smo mrežu saradnje između institucija, također, da resorna ministarstva pripreme materijal za koeficijent raspodjele s jedinstvenog računa, a bilo je riječi i o Zakonu o državnoj službi i o Zakonu o imenovanju državnih službenika sve s ciljem da bi funkcioniranje vlasti bilo konkretnije“, rekao je Branković.

Također, dva entitetska ministarstva finansija dogovorili su da razmijene prednacrte budžeta za 2008. godinu i budžetske dokumente do 2010.

Prema Brankovićevim riječima danas su definirani i prioriteti za transport gasa te neki zajednički elementi za razvoj bh. izvoza.

Riječ je bilo i o održivom povratku, a dogovoreno je da se zajednički od Vijeća ministara zatraži sastanak na kome bi bilo razgovarano o ukupnoj budžetskoj politici u državi BiH.

(FENA)
basta sljezove boje

#6 Re: Nedzad Brankovic

Post by basta sljezove boje »

Liberalism wrote:Objavljeno 06.11.2007. u 12:34
...
Premijer Vlade Federacije BiH Nedžad Branković istaknuo je da Vlada Federacije ulaganjem vlastitog novca pokazuje da je BiH sigurno područje za investitore. ...

Vlastiti novac Vlade kojom upravlja Brankovic????

Vlastiti novac Brankovica?

Jel to mi u F BiH placamo neki harac Brankovicu?

Ovo je gore nego feudalizam ....
a to sto ulazu u BiH je kao ekstra? A sta je onda uobicajeno, ulaganje u Svicarsku ili u Britanske djevicanske otoke? :shock:
jefferson

Post by jefferson »

Nemogu vjerovat! Pa to pokazuje za sta smatraju oni nas narod. Ali neka, samo da ukinu RS, sve ce biti bolje :lol:
uvjek dobar gost

Al nek prvo izvježbaju ukidanje na federaciji...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

uvjek dobar gost wrote:Al nek prvo izvježbaju ukidanje na federaciji...
Samo sto nisu :D Brankovic skoro ukinuo Zeljeznice, za Energoinvest mu je malo falilo, Energopetrol ukinuo skroz, valjda ce mu sa Federacijom poci napokon od ruke :D
uvjek dobar gost

_BosanaC wrote:
Samo sto nisu :D Brankovic skoro ukinuo Zeljeznice, za Energoinvest mu je malo falilo, Energopetrol ukinuo skroz, valjda ce mu sa Federacijom poci napokon od ruke :D
Još kad ukinu telecom bićemo svi rahatnji... :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

uvjek dobar gost wrote:
_BosanaC wrote:
Da, njega sam zaboravio... Evo ukidaju zajednicki i Ugar, na ukidanju Neretve i Drine rade uveliko, za ukidanje NP Una im malo fali, ukinuli su zahvaljujuci braci iz SBIH i mogucnost da Igman, Bjelasnica, Prenj, Cvrsnica, Cabulja budu proglaseni nacionalnim parkovima... I Rakitnica, naravno...

Ma ukidaju ljudi, kazem ti ja...
uvjek dobar gost

_BosanaC wrote:
uvjek dobar gost wrote:
_BosanaC wrote: Samo sto nisu :D Brankovic skoro ukinuo Zeljeznice, za Energoinvest mu je malo falilo, Energopetrol ukinuo skroz, valjda ce mu sa Federacijom poci napokon od ruke :D
Da, njega sam zaboravio... Evo ukidaju zajednicki i Ugar, na ukidanju Neretve i Drine rade uveliko, za ukidanje NP Una im malo fali, ukinuli su zahvaljujuci braci iz SBIH i mogucnost da Igman, Bjelasnica, Prenj, Cvrsnica, Cabulja budu proglaseni nacionalnim parkovima... I Rakitnica, naravno...

Ma sve je to OK mislim naši su zar ne, a kad se jutro jedno probudimo kad ono na vijestima il u novinama kažu da smo ukinuti...nismo više oni koji smo do noći prije bili.. nit smo naši nit njihovi nako smo sad ostali na ledini jer nema ničeg više .... :x :D
Last edited by uvjek dobar gost on 06/11/2007 16:40, edited 1 time in total.
etovidis

Post by etovidis »

Brankovic se posebno iskazao u stambenoj politici. :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

uvjek dobar gost wrote:
_BosanaC wrote:
uvjek dobar gost wrote: Još kad ukinu telecom bićemo svi rahatnji... :roll:

Ma sve je to OK mislim naši su zar ne, a kad se jutro jedno probudimo kad ono na vijestima il u novinama kažu da smo ukinuti...
Ukinuli su nas nasi jos '95... sada samo dovrsavaju ono gdje su tada stali... Sto u principu nekima i nije lose ispalo... Nekome se mora smrknuti da bi nekome drugom svanulo ;) A u ovoj prici smrklo se tebi i meni :roll:
baba

Post by baba »

Ma nemojte ljudi na Nedzada, pa i prije rata covjek imao svasta; dva para farmerki, tene, cizme i Mont jaknu. Pa nije on bio fukara prije rata. Znao je i po 300 maraka zaraditi u IPS-i plus dnevnice sa nadzora iz Zvornika. E moj brate, svaki dan covjek kupovao novu zvaku. Ko zna, zna.
uvjek dobar gost

_BosanaC wrote:
uvjek dobar gost wrote:
_BosanaC wrote: Da, njega sam zaboravio... Evo ukidaju zajednicki i Ugar, na ukidanju Neretve i Drine rade uveliko, za ukidanje NP Una im malo fali, ukinuli su zahvaljujuci braci iz SBIH i mogucnost da Igman, Bjelasnica, Prenj, Cvrsnica, Cabulja budu proglaseni nacionalnim parkovima... I Rakitnica, naravno...

Ma sve je to OK mislim naši su zar ne, a kad se jutro jedno probudimo kad ono na vijestima il u novinama kažu da smo ukinuti...
Ukinuli su nas nasi jos '95... sada samo dovrsavaju ono gdje su tada stali... Sto u principu nekima i nije lose ispalo... Nekome se mora smrknuti da bi nekome drugom svanulo ;) A u ovoj prici smrklo se tebi i meni :roll:
Ebo nas mi svejedno smo manjina.. nit smo naši a još manje njihovi il obratno...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

sta cmizdrite :D narod to tako hoce :D sto se mene tice :D nek napravi branu od buca potoka do mojmila i cijelo sarajevo potopi :D opet se niko ne bi bunio :D
kucuk

Post by kucuk »

Omaklo se covjeku, on vjerovatno i ne zna sta je rekao. Mozda se i izvine ako mu to objanite, ali na jednostavniji nacin.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Brankovic je u augustu bio najnepopularniji politicar u BiH u anketi Sana, a ne vjerujem da ce se to nakon ovih bisera bitnije promijeniti
pitt

Post by pitt »

pa jebiga....tako ti dodje. Novac od poreza ide vladi.........samo sto ga nasi dorati trose na raznorazne gluposti.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

basta sljezove boje wrote:Brankovic je u augustu bio najnepopularniji politicar u BiH u anketi Sana, a ne vjerujem da ce se to nakon ovih bisera bitnije promijeniti
najnepopularniji :D a dobio na izborima :D jah
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Alfons Kauders wrote:
basta sljezove boje wrote:Brankovic je u augustu bio najnepopularniji politicar u BiH u anketi Sana, a ne vjerujem da ce se to nakon ovih bisera bitnije promijeniti
najnepopularniji :D a dobio na izborima :D jah
To se ne pika :D
domacin

Post by domacin »

_BosanaC wrote:Dok Lepi sastanci u Ameriki od nasih para, visak iz budzeta ce se usmjeriti u, ni manje ni vise - dzepove istih onih koji pokradose i ovo sto se jos moze nazvati drzavnim... Dok drzavne vlasti nema ni na mapi, Brankovic pokazuje kako bi lijepo funkcionisala federacija dvije nezavisne drzave: one Bosnjacko-Hrvatske i one iskljucivo Srpske.

Aferim. Pravi potez u pravo vrijeme.
Objavljeno 06.11.2007. u 14:28
Dogovor vlada Federacije BiH i Republike Srpske

Vlada Federacije BiH i Republike Srpske formirat će zajedničkim sredstvima preduzeće koje će se zvati hidroelektrana „Ugar“, a čiji će kapacitet iznositi i do 40 megavata, to je dogovoreno danas na zajedničkom sastanku dviju vlada na Jahorini koji su predvodili premijeri Milorad Dodik i Nedžad Branković.

Novac uložen u to preduzeće bit će u omjeru 50:50 posto, a gradnja će krenuti nakon što se osigura neophodna dokumentacija.

Dvije vlade su, kako je istaknuo Dodik, danas tokođer dogovorile da se njihovi ministri obavezno sastaju jednom mjesečno, a vlade u punom sastavu imat će sastanak jednom u šest mjeseci. Prvi takav susret trebalo bi da upriliči Vlada Federacije BiH.

Kako je istaknuo Dodik danas je dogovoreno da se zajednički krene i u izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama u dijelu koji se odnosi na žalbe i da se na nivou entiteta rješavaju sporovi do pet miliona KM, a više od toga na nivou države BiH.

Zbog postojećeg Zakona, prema Dodikovim riječima u oba bh. entiteta ostaju neangažirani budžetski iznosi.

Premijer Federacije BiH Nedžad Branković istaknuo je da se današnji razgovor odnosio na nedavno dogovoreni dokument platforma za akciju te harmoniziranje fiskalnog sistema.

„Dogovorili smo mrežu saradnje između institucija, također, da resorna ministarstva pripreme materijal za koeficijent raspodjele s jedinstvenog računa, a bilo je riječi i o Zakonu o državnoj službi i o Zakonu o imenovanju državnih službenika sve s ciljem da bi funkcioniranje vlasti bilo konkretnije“, rekao je Branković.

Također, dva entitetska ministarstva finansija dogovorili su da razmijene prednacrte budžeta za 2008. godinu i budžetske dokumente do 2010.

Prema Brankovićevim riječima danas su definirani i prioriteti za transport gasa te neki zajednički elementi za razvoj bh. izvoza.

Riječ je bilo i o održivom povratku, a dogovoreno je da se zajednički od Vijeća ministara zatraži sastanak na kome bi bilo razgovarano o ukupnoj budžetskoj politici u državi BiH.

(FENA)
Ето доказа да сарадње може и треба бити, чак мислим да мора бити ако желимо бољу будућност.
Друга ствар очигледно је да овакви пројекти подржани од обе стране као два равноправна партнера много боље функционишу него неки пројекти на нивоу државе. Зато већа децентрализација државе, као што је сад, не мора бити кочница економском развоју исте ако смо сви партнери.
Овако се треба градити држава а не неким наметањима и фиктивним реформама на папиру. Тако да сутра интерес Републике Српске неће бити раздруживање ње и Федерације јер имају заједничке економске инвестиције и интересе које могу допринјети само већој повезаности.
spijun_KA

Post by spijun_KA »

:roll: Nikako ga ne podnosim, ni njegovu facu kad vidim na TV-u, a tek kad progovori... Ne daj Boze da ga moram slusati na predavanjima 8-)

Uzas...

P.S. Sto "dotakne" to unisti... :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

@domacine druze, u lopovluku nikada nije postojalo nacionalno, tu je koncenzus vazda postojao sa sve tri strane, pa cak i onda kada su deklarativno u ratu bile.

Mislim da je apsurdno da se prica o nekakvom ulaganju i dizanju Srebrenice iz tri razloga:

1) Sto se tice ove rijeke na njoj nikada nije bila predvidjena velika HE nego izgradnja vise mini HE koje su trebali graditi privatni investitori. Medjutim, u ovom slucaju, brigom o Srebrenici pokusacemo da izbijemo bilo kakav argument svakome ko sutra u ovome prepozna lopovluk i nelegalne radnje. Postoji niz koraka koje treba zadovoljiti prije nego se dobije dozvola za izgradnju HE i krene osnivati nekakvo javno preduzece, ali to je vec tema za sebe.

2) Brankovic predstavlja stranku koja je prodala istu tu Srebrenicu.

3) U Dodikovoj vladi rade isti oni koji su pocinili genocid u toj Srebrenici, a Dodik ne radi nista po tom pitanju. Cak sta vise - radi upravo na tome da ti isti ostanu tu gdje jesu.
Post Reply