Zašto je Baka Slišković loš trener?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Prince
#1 Zašto je Baka Slišković loš trener?
Kad je došao u reprezentaciju, odigrao je utakmicu s Makedonijom, prvo poluvrijeme sjajno, dalje očajno. Dobro, prijateljska je, nismo ništa mogli reći. Poslije toga uslijedile su kvalifikacije, prije toga poraz od Srbije i zamazivanje očiju s Njemačkom. Prva utakmica protiv Rumunije i očajna igra, očajan pristup, sve živi očaj. Naravno, poraz od 0:3 na svom terenu, od prosječne ekipe. Potom gostovanje u Norveškoj. Bojažljiva igra, skoro pa nijedna prilika, primljena dva bezvezna gola... Ponovo živi očaj. Atmosfera nikad gora. Onda meč u Zenici protiv Luksemburga, rutinska pobjeda, i ne neka posebna igra, ali eto, osvojili smo 3 boda, što je bilo i normalno, ipak smo igrali s amaterima. Zatim slijedi utakmica u Danskoj, pred oko 3000 naših budala, koji su frenetično navijali sve vrijeme. Posrećilo se pa je krenulo, posrećilo se da su se Danci ispucali prije toga u Rumuniji, gdje su zabili pet golova. Danskim igračima jedostavno nije bio dan, a naši su bili tu i tamo, prosjek. Dvije lopte, koje su odigrane dobro, tj. jedna individualna majstorija Barbareza, kad je uspio izbjeći ofsajd zamku, donijela je vodstvo, a zatim slučajan gol, akcija krenula od Džeme Berberovića, Bešlija nabacio Boliću prejaku loptu, naišao Baljić i pospremio u gol. Danci i dalje anemični, da su igrali s Maltom, ne bi dali gol taj dan. Uslijedio je dvoboj s Rumunima, koji su imali smjenu generacija, i nisu bili Bog zna kako uigrani, ali i takvi su nas uspjeli pobijediti bez pola muke. Jedino treba izdvojiti priliku Grujića na početku meča, gdje je ovaj reagovao neiskusno, ali ne možemo mu zamjeriti, ipak je mlad. Poslije zasluženog vodstva "slavni golman" iz Kaknja prima pacerski gol. Za to valjda Baka nije kriv. U slijedećem kolu, Norveška i Rumunija su odigrali neriješeno, što je nama jako odgovaralo. Slijedeća je utakmica s Norvežanima, u Zenici, na stadionu koji nema sve stolice, ali ima dobar ambijent, i na njemu se protivniku krv u žilama sledi. Zaslužena pobjeda, iako smo jedva dali gol, pet minuta prije kraja. Norvežani se nisu primakli našim vratima, pa nisu ni zaslužili ništa drugo nego poraz. Zatim pobjeda od 1:0 u Luksemburgu, a Danska i Rumunija odigravaju neriješeno, što nas dovodi u priliku da budemo prvi u grupi. I možete zamisliti, pored jedne, samo jedne zaslužene pobjede nad dostojnim protivnikom (Luksemburg nije dostojan protivnik), Bosna i Hercegovina opet može biti prva (!?). Tu je do izražaja došlo svo Bakino trenersko umijeće. Uvodi u igru potpuno isti sastav, u formaciji 4-5-1, dakle 1 napadač u utakmici gdje moramo pobijediti. Igru započinje i povrijeđeni Musić, iako smo prije toga molili Baiana iz Širokog Brijega da igra za BiH. Sasvim slučajno, tada je Baiano bio u najboljoj formi, igrao istu poziciju kao i Musić, ali naš Baka nema dovoljno hrabrosti da išta promijeni. IZ prve ozbiljnije utakmice Danci daju gol, a prije toga lopta kroz noge prolazi Emiru Spahiću, članu NK Zagreb, koji se borio za opstanak u HNL-u. Naivno, da ne može biti naivnije. U daljem toku utakmice Danci igraju presing po cijelom terenu, naši trče za njima kao isprepadani, i svaku loptu koja pređe centar, upropaštavaju. Drugo poluvrijeme donosi malo bolju igru, jednu dobru akciju i gol Bolića, na centaršut Salihamidžića. Poslije toga ponovo ništa. U 82. minuti Baka uvodi Bulenda Biščevića, kojeg očigledno neko prodaje u reprezentaciji, pa ovaj pokušava bilo gdje (bilo gdje je i završio, sedmi tim na Kipru). Dakle Buki, iako je bio dobar igrač, definitivno nije čovjek odluke, koji može dati gol, ili asistirati u odsutnom momentu. Takav jedan je ostao na klupi, a ime mu je Branislav Krunić. Zašto on nije bio uveden, pa makar zadnjih pola sata, samo Baka zna. Čovjek koji je dao pola golova Leotara, od toga 80% sa preko 20 metara, nije dobio priliku, iako se kroz cijelu utakmicu vidjelo da samo slučajno možemo dati gol. 88. minut i polušansa za Barbareza, nakon nekoliko odbijanja lopte, ali ovaj kasni na istu. Agonija je na pomolu, uskoro sudija svira kraj, a naši ostaju kući. Kvalifikacije su završene tamo gdje su i počele, na četvrtom mjestu u grupi. Gdje si bio? Nigdje! Šta si radio? Ništa! Slijedeće godine ponovo iz četvrte jakosne skupine ulazimo u borbu s jačim ekipama. Krasno.
Dakle, uspjeh naše reprezentacije je više nego slučajan. Dvije pobjede protiv neke fudbalske cijenjene ekipe, neriješeni rezultati protivnika, sreća protiv Danaca u Danskoj, i Bilino Polje su nas doveli na korak od Portugala. Baka definitvno nije mnogo zaslužan za to.
Večeras ponovo dokazuje da nije stručnjak, poziva u reprezentaciju ljude koji to definitivno nisu zaslužili, (Šabić, op. a.) ili koje opet neko prodaje. Ponovo nema hrabrosti gurnuti u vatru Škoru, Baiana, Ibiševića, ali zato mjesta imaju Saša Papac i ostali puleni koji igraju u "žblj" ligi, ili "žblj" klubovima. Elvira Rahimića moli da igra, ovaj odbija po stoti put. Pa zar nije čast igrati za svoju zemlju. Pozivao je i lokalnog ustašu iz Širokog Brijega, Danijela Bajkušu, koji je izjavio prije toga da je to politička reprezentacija, i da nikad ne bi igrao za nju. Ponovo spominje Alana Ormana, koji hoće ga igra za Nigeriju, radije... Smiješno zaista.
Vidjećemo večeras, vidjećemo u slijedećim kvalifikacijama, ja bih volio da griješim, volio bih da nisam u pravu, ali nekako sam pokušao realno sagledati stvari. Nadam se da se nešto promijenilo, i da će me Baka i večeras i nekad poslije demantovati, svojim ganijalnim zamislima. Ali, budimo realni, ipak je prije toga bio u Zrinjskom i Brotnju, ekipama koje su odron.
Dakle, uspjeh naše reprezentacije je više nego slučajan. Dvije pobjede protiv neke fudbalske cijenjene ekipe, neriješeni rezultati protivnika, sreća protiv Danaca u Danskoj, i Bilino Polje su nas doveli na korak od Portugala. Baka definitvno nije mnogo zaslužan za to.
Večeras ponovo dokazuje da nije stručnjak, poziva u reprezentaciju ljude koji to definitivno nisu zaslužili, (Šabić, op. a.) ili koje opet neko prodaje. Ponovo nema hrabrosti gurnuti u vatru Škoru, Baiana, Ibiševića, ali zato mjesta imaju Saša Papac i ostali puleni koji igraju u "žblj" ligi, ili "žblj" klubovima. Elvira Rahimića moli da igra, ovaj odbija po stoti put. Pa zar nije čast igrati za svoju zemlju. Pozivao je i lokalnog ustašu iz Širokog Brijega, Danijela Bajkušu, koji je izjavio prije toga da je to politička reprezentacija, i da nikad ne bi igrao za nju. Ponovo spominje Alana Ormana, koji hoće ga igra za Nigeriju, radije... Smiješno zaista.
Vidjećemo večeras, vidjećemo u slijedećim kvalifikacijama, ja bih volio da griješim, volio bih da nisam u pravu, ali nekako sam pokušao realno sagledati stvari. Nadam se da se nešto promijenilo, i da će me Baka i večeras i nekad poslije demantovati, svojim ganijalnim zamislima. Ali, budimo realni, ipak je prije toga bio u Zrinjskom i Brotnju, ekipama koje su odron.
-
kame
Lako je tudjim kurcem gloginje mlatit!
PS
Bolicev gol protiv Danske na Kosevu bio je '39 minuti prvog poluvremena a ne u drugom poluvremenu.
Ne znam, ne bih se bas slozio s tobom. Mislim, bitna je karika i trener, nije da nije. Ali igraci su na prvom mjestu.
Dovedi Aleksa Fergusona u Zeljeznicar pa ces vidjeti da Seljo nece igrati bolje nego sto igra sad.
Stvar je mnogo kompleksnije prirode.
Isto vazi i za Sumahera. Posjedni ga u Minardi i postat ce nula. Nula!
Sliskovic je ipak od svih dosadasnjih selektora napravio najbolje rezultate i za to mu treba skinuti kapu. Je li mu se posrecilo ili je nesto drugo u pitanju to cemo vidjeti.
U svakom slucaju, nema razloga za nerviranje. Mi smo nasu sansu propustili. Sansu u kojoj su se poklopili i drugi rezultati.
Ali nismo jedini. Mnoge reprezentacije koje su kvalitetnije od nas ne mogu otici na veliko takmicenje. Recimo Ukrajina koja je kvalitetnija od pola ucesnika evropskih i svjetskihg prvenstava. Ili Grcka koja se tek 2004. godine plasirala na jedno veliko takmicenje (doduse, i osvojila ga) a u posljednjih 10 godina ulozili su stotine miliona eura u fudbal. Iako su toliko ulozili klupski jos nisu ni do clanaka jednoj Turskoj koja je ulozila mnogo manje od njih.
A imaju bolji rejting u klupskim takmicenjima.
Kao sto imaju bolji rejting od Francuske u kosarci kad su u pitanju reprezentacije.
Pa ce tako Francuska kao cetvrtoplasirana sa proslog evropskog prvenstva igrati kvalifikacije a Grcka kao petoplasirana nece (a nece biti ni domacin).
Ali to nije tema ovog topica.

PS
Bolicev gol protiv Danske na Kosevu bio je '39 minuti prvog poluvremena a ne u drugom poluvremenu.
Ne znam, ne bih se bas slozio s tobom. Mislim, bitna je karika i trener, nije da nije. Ali igraci su na prvom mjestu.
Dovedi Aleksa Fergusona u Zeljeznicar pa ces vidjeti da Seljo nece igrati bolje nego sto igra sad.
Stvar je mnogo kompleksnije prirode.
Isto vazi i za Sumahera. Posjedni ga u Minardi i postat ce nula. Nula!
Sliskovic je ipak od svih dosadasnjih selektora napravio najbolje rezultate i za to mu treba skinuti kapu. Je li mu se posrecilo ili je nesto drugo u pitanju to cemo vidjeti.
U svakom slucaju, nema razloga za nerviranje. Mi smo nasu sansu propustili. Sansu u kojoj su se poklopili i drugi rezultati.
Ali nismo jedini. Mnoge reprezentacije koje su kvalitetnije od nas ne mogu otici na veliko takmicenje. Recimo Ukrajina koja je kvalitetnija od pola ucesnika evropskih i svjetskihg prvenstava. Ili Grcka koja se tek 2004. godine plasirala na jedno veliko takmicenje (doduse, i osvojila ga) a u posljednjih 10 godina ulozili su stotine miliona eura u fudbal. Iako su toliko ulozili klupski jos nisu ni do clanaka jednoj Turskoj koja je ulozila mnogo manje od njih.
A imaju bolji rejting u klupskim takmicenjima.
Kao sto imaju bolji rejting od Francuske u kosarci kad su u pitanju reprezentacije.
Pa ce tako Francuska kao cetvrtoplasirana sa proslog evropskog prvenstva igrati kvalifikacije a Grcka kao petoplasirana nece (a nece biti ni domacin).
Ali to nije tema ovog topica.
-
kame
Slucajnost? Slaba utakmica? Ipak samo prijateljska?
Budi objektivan.
Rezultati se pikaju.
A Sliskovic je po rezultatima do sada najuspjesniji trener.
Odkad nas on vodi nemamo se cega stidjeti. To sto ga u pocetku nije islo, Boze moj. Ipak se ni tada rezultatski nismo brukali.
Budi objektivan.
Rezultati se pikaju.
Odkad nas on vodi nemamo se cega stidjeti. To sto ga u pocetku nije islo, Boze moj. Ipak se ni tada rezultatski nismo brukali.
- Prince
Eh, ovako... Ja sam na kraju rekao da bih bio sretan da griješim. I drago mi je zbog dobre večerašnje utakmice. Ali, da li je zaista bila toliko dobra igra? Imala je Francuska 5-6 dobrih šansi, mi samo jednu. Pa imali su penal. Saša Papac je ono jako glupo uradio. A njega Baka upravo forsira. Barbarez kao stoper? Čisti promašaj, što se moglo i večeras vidjeti. Nekoliko dobrih akcija je bilo, mora se priznati, ipak smo igrali s Francuskom, ali ako ih Grčka može pobijediti, zašto ne možemo i mi? Po imenima nemamo slabiju ekipu od Grka.
Zatim, moj tekst s početka topika je malo novinarski negativno upakovan, ali priznaj Kame da ima logike u onome što govorim. Govorim to iz razloga jer znam nas, znam kako ćemo sada poluditi, nafurati se. Samo pomišljam na naslove u Avazovom Sportu u petak, i stihove Sinana Sinanovića. Euforija, cijela nacija na nogama... blablabla... Ipak, osvojimo li bar 4 boda iz prve dvije kvalifikacione utakmice, skidam kapu i reći ću onda sam sebi, Prince nemaš pojma.
Vidjećemo, dotad možemo naglabati u ovoj temi. Baki želim svu sreću ovog svijeta, i da uspije igračima izbaciti iz glava balkanski sindrom, i da barem kad igraju, ponašaju se kao da imaju neki drugi mentalni sklop, a ne bosanski.
Ovo za Danijela Bajkušu sam 100% u pravu, taj čovjek je po novinama i na tv-u blatio reprezentaciju, a kad je dobio poziv, rekao je da se ženi, pa ne može doći. Ipak su onda drugi vjetrovi puhali, pa se malo nećkao. A Elvir Rahimić ni kod koga ne bi dobio onoliko šansi, tako da to ispada smiješno.
-
The_Fluid
Horns,
da su pametni, kao shto nisu (Ushanovitj, Pashalitj i kompanija vjechnih chlanova najuzheg rukovodstva NSBiH), parama Saveza obnovili bi davno stadion u Zenici (Chelikov stadion op.a.), jer se kunu da im je isti sretan.
Lichno sam protiv da se utakmice reprezentacije igraju u glavnom gradu. Ima josh gradova. Nek se novac ulazhe u te gradove. U Sarajevo tje ionako dotji, po inerciji.
--
Komentar na sinotjnju utakmicu:
U prvi mah sam pomislio: Ovo je loshe, na kraju utakmice svidjelo mi se shto vidim neke nove likove, i generalno u boljoj su kondiciji, josh da pochnu malo brzhe igrati.
da su pametni, kao shto nisu (Ushanovitj, Pashalitj i kompanija vjechnih chlanova najuzheg rukovodstva NSBiH), parama Saveza obnovili bi davno stadion u Zenici (Chelikov stadion op.a.), jer se kunu da im je isti sretan.
Lichno sam protiv da se utakmice reprezentacije igraju u glavnom gradu. Ima josh gradova. Nek se novac ulazhe u te gradove. U Sarajevo tje ionako dotji, po inerciji.
--
Komentar na sinotjnju utakmicu:
U prvi mah sam pomislio: Ovo je loshe, na kraju utakmice svidjelo mi se shto vidim neke nove likove, i generalno u boljoj su kondiciji, josh da pochnu malo brzhe igrati.
-
Stari
Slazem se sa idejom da Sliskovica treba pustiti da radi u miru i ne samo njega ....selektori se, po meni , ne bi trebali mijenjati vec nakon par mjeseci, kao sto je to cinjeno tokom 80-tih u tadasnjem FSJ kada su kao selektori prodefilovali Valok. Toplak, Veselinovic, Milutinovic....i tek dolaskom Osima (koji se zadrzao malo duze) su pocele nesto stabilnije igre.
A to sto smo odigrali nekoliko dobrih partija protiv renomiranih protivnika...ima i dobre i lose strane. Lose je naime to da ce nas u buducnosti sve manje protivnika potcjenjivati pa cemo imati umanjene sanse da ih eventualno "uhvatimo na spavanju".
A to sto smo odigrali nekoliko dobrih partija protiv renomiranih protivnika...ima i dobre i lose strane. Lose je naime to da ce nas u buducnosti sve manje protivnika potcjenjivati pa cemo imati umanjene sanse da ih eventualno "uhvatimo na spavanju".
-
The_Fluid
stari,imati umanjene sanse da ih eventualno "uhvatimo na spavanju".
i ne treba da ih hvatamo na spavanju, vrijeme da se ta filozofija pochne mijenjati, vrijeme da se pochne razmishljati u stilu: "odigrat tjemo dobro i postitji dobar rezultat". Realno dobro.
-
ariston
Prince,
Utakmica u Francuskoj nije bila loša nego je bila ružna. To je bitna razlika. Mislim da je Baka sinoć pogodio s taktikom jer, vidjelo se, ako Francuzima pustiš da se razigraju onda imas pritisak kakav je bio u prvih dvadesetak minuta.
Tvoji komentari govore da se radi o jednom fudbalskom laiku. Posebice kad gtovoriš o utakmicama s Danskom. Postoje činjenice s kojima se potpuno slažem, kao što je pozivanje Nermina Šabića u reprezentaciju ali činjenica je i da je Slišković tražio igru u igrače. Sinoć je Emir Spahić, za kog ti tvrdis da igra u NK Zagreb što je apsolutno netačno, čovjek igra za Šinik, Rusija, odigrao sjajno jedanako kao i Branimir Bajić. Njih dvojica su odlično udvajali Sisea, sjajno pokrivali prostor i jako veliku ulogu odigrali u smirivanju igre.
Mislim da sastav koji je sinoć igrao u drugom poluvremenu zasližuje da igra i kvalifikacione utakmice. Jasno je da su šabić i Crnogorac nepotrebni jer ovaj drugi igra samo što mu je menađer Nusret Jašari, prijatelj vrhuške N S BiH.
U reprezentaciji ima mjesta za Škoru, koji može jako dobro odigrati polušpica i napadača ali i za Vedada Ibiševića koji ima mladalačku drskost i jako je dobar da podigne tempo igre u zadnjih dvadesetak minuta.
Ali, sve u svemu Baka nije loše trener jer ima jak autoritet i karizmu, zna fudbal i zna, kao što sam kažeš, postaviti igru da iz dvije prilike zabije dva gola.Kao u danskoj.
Francuska sinoć nije imala pet šest šansi u drugom poluvremenu ili smo mi gledali različite utakmice.
Utakmica u Francuskoj nije bila loša nego je bila ružna. To je bitna razlika. Mislim da je Baka sinoć pogodio s taktikom jer, vidjelo se, ako Francuzima pustiš da se razigraju onda imas pritisak kakav je bio u prvih dvadesetak minuta.
Tvoji komentari govore da se radi o jednom fudbalskom laiku. Posebice kad gtovoriš o utakmicama s Danskom. Postoje činjenice s kojima se potpuno slažem, kao što je pozivanje Nermina Šabića u reprezentaciju ali činjenica je i da je Slišković tražio igru u igrače. Sinoć je Emir Spahić, za kog ti tvrdis da igra u NK Zagreb što je apsolutno netačno, čovjek igra za Šinik, Rusija, odigrao sjajno jedanako kao i Branimir Bajić. Njih dvojica su odlično udvajali Sisea, sjajno pokrivali prostor i jako veliku ulogu odigrali u smirivanju igre.
Mislim da sastav koji je sinoć igrao u drugom poluvremenu zasližuje da igra i kvalifikacione utakmice. Jasno je da su šabić i Crnogorac nepotrebni jer ovaj drugi igra samo što mu je menađer Nusret Jašari, prijatelj vrhuške N S BiH.
U reprezentaciji ima mjesta za Škoru, koji može jako dobro odigrati polušpica i napadača ali i za Vedada Ibiševića koji ima mladalačku drskost i jako je dobar da podigne tempo igre u zadnjih dvadesetak minuta.
Ali, sve u svemu Baka nije loše trener jer ima jak autoritet i karizmu, zna fudbal i zna, kao što sam kažeš, postaviti igru da iz dvije prilike zabije dva gola.Kao u danskoj.
Francuska sinoć nije imala pet šest šansi u drugom poluvremenu ili smo mi gledali različite utakmice.
-
acer_sa
bilo kako bilo pogrijesio je u ovoj utakmici i to kardinalno.
pozvao je sabica (kojeg OCIGLEDNO neko gura) za kojeg je i bazdarevic rekao da bi trbao igrati zadnjeg veznog i prenositi loptu a njega nigdje nije bilo. barbareza na stopera to donekle i mogu shvatiti ali ipak je potrebniji gore i sto nije misimovica stavio od pocetka jer momak RAZVALJUJE a ko je gledao bohunm na TVSA znace o cemu govorim. momak je za 20 min bio pokazao najvise na terenu pogodio precku proigravao ekipu izveo korner ako ne bolje i od baljica (a baki izvodi sabic
) ima neku lucidnost ali zna i udarit. pa nisma vhjerovao da se od njega galas onako odbio
njegovim ulaskom smo tek poceli igrati
ipak baka je pogodio s bajicem
a i hasagic je realno medju 10 golmana na svijetu jer momak je zaista to mnogo pita dokazao mlad je a u isto vrijeme toliko iskusan
imao je baka propusta ali ipak dobili smo dosta dobrih igraca a imamo sad dobar tip od golmana do spica jedino ti stoperi zezaju
pozvao je sabica (kojeg OCIGLEDNO neko gura) za kojeg je i bazdarevic rekao da bi trbao igrati zadnjeg veznog i prenositi loptu a njega nigdje nije bilo. barbareza na stopera to donekle i mogu shvatiti ali ipak je potrebniji gore i sto nije misimovica stavio od pocetka jer momak RAZVALJUJE a ko je gledao bohunm na TVSA znace o cemu govorim. momak je za 20 min bio pokazao najvise na terenu pogodio precku proigravao ekipu izveo korner ako ne bolje i od baljica (a baki izvodi sabic
ipak baka je pogodio s bajicem
a i hasagic je realno medju 10 golmana na svijetu jer momak je zaista to mnogo pita dokazao mlad je a u isto vrijeme toliko iskusan
imao je baka propusta ali ipak dobili smo dosta dobrih igraca a imamo sad dobar tip od golmana do spica jedino ti stoperi zezaju
-
Stari
Pa covjek moze odigrati realno dobro i kad ga drugi potcjenjuju. Mozda sam se pomalo pogresno izrazio...evo pokusacu malo drugacije.The_Fluid wrote:Stari,
i ne treba da ih hvatamo na spavanju, vrijeme da se ta filozofija pochne mijenjati, vrijeme da se pochne razmishljati u stilu: "odigrat tjemo dobro i postitji dobar rezultat". Realno dobro.
Zamislite recimo kvalifikacionu utakmicu u kojoj recimo Bosna igra protiv Italije i u koju Italijani ulaze kao da igraju polufinale sv. prvenstva gdje ih ceka recimo Argentina ili Brazil....mozemo odigrati kvalitetno al' , bar mi se tako cini, puno bi lakse bilo kvalitetno odigrati kad bi Italijani u tu utakmicu ulazili kao u neku trening utakmicu, revijalnog karaktera ciji prihod ide u dobrotvorne svrhe ...protiv ekipe Farskih Ostrva.
Ne mogu to objasniti al' imam osjecaj da bi nasima bilo nesto lakse izboriti povoljan rezultat u ovom drugom slucaju....moguce da se varam
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
kame wrote:Slucajnost? Slaba utakmica? Ipak samo prijateljska?
Budi objektivan.![]()
Rezultati se pikaju.
Evo, kamence ti je sve odgovorio.Ovo za ustase ti takodjer ne prilici. Ako iko ne gleda nacionalnost i paritet onda je to Sliskovic.
Znam otprilike sto te plasi (kao i sve nas). Ona euforija "Joj jesmo dobri". No nema euforije, hladne smo glave i sve smo bolji i bolji. Baka je do sada najbolji trener kojeg smo imali i treba pustiti covjeka da radi. Od onakvih kloceva na pocetku uspio je stvoriti respektabilnu reprezentaciju koje se svaki protivnik pribojava. Ne sprdaju se s nama vise, za pocetak.
Zato, ne dirajte Baku.
Jos nesto, neka se sve utakmice reprezentacije igraju na Grbavici (sad ce se kame pobuniti
-
kame
Ali svejedno, Sliskovic ne zove Bajkusu jer je ovaj hrvat.Prince wrote:
Eh, ovako... Ja sam na kraju rekao da bih bio sretan da griješim. I drago mi je zbog dobre večerašnje utakmice. Ali, da li je zaista bila toliko dobra igra? Imala je Francuska 5-6 dobrih šansi, mi samo jednu. Pa imali su penal. Saša Papac je ono jako glupo uradio. A njega Baka upravo forsira. Barbarez kao stoper? Čisti promašaj, što se moglo i večeras vidjeti. Nekoliko dobrih akcija je bilo, mora se priznati, ipak smo igrali s Francuskom, ali ako ih Grčka može pobijediti, zašto ne možemo i mi? Po imenima nemamo slabiju ekipu od Grka.
Zatim, moj tekst s početka topika je malo novinarski negativno upakovan, ali priznaj Kame da ima logike u onome što govorim. Govorim to iz razloga jer znam nas, znam kako ćemo sada poluditi, nafurati se. Samo pomišljam na naslove u Avazovom Sportu u petak, i stihove Sinana Sinanovića. Euforija, cijela nacija na nogama... blablabla... Ipak, osvojimo li bar 4 boda iz prve dvije kvalifikacione utakmice, skidam kapu i reći ću onda sam sebi, Prince nemaš pojma.
Vidjećemo, dotad možemo naglabati u ovoj temi. Baki želim svu sreću ovog svijeta, i da uspije igračima izbaciti iz glava balkanski sindrom, i da barem kad igraju, ponašaju se kao da imaju neki drugi mentalni sklop, a ne bosanski.
Ovo za Danijela Bajkušu sam 100% u pravu, taj čovjek je po novinama i na tv-u blatio reprezentaciju, a kad je dobio poziv, rekao je da se ženi, pa ne može doći. Ipak su onda drugi vjetrovi puhali, pa se malo nećkao. A Elvir Rahimić ni kod koga ne bi dobio onoliko šansi, tako da to ispada smiješno.
Pa Sliskovic se posvadjao sa Markom Topicem i vise nikad ga nije pozvao u reprezentaciju.
Takodjer, bio je iskren kad je u pitanju Ivan Klasnic i rekao pred TV kamerama da ce Klasnic na insistiranje njegovih roditelja igrati za Hrvatsku.
A ne kao Drasko Prodanovic koji nije imao muda da javnosti otvoreno kaze zasto cetnici iz RS-a (Zoran Kukic, Palalic i drugi) nece da igraju za BiH.
Sto se tice Ibisevica i ostalih svi ce oni vjerovatno dobiti svoju priliku. Prijateljske utakmice i sluze za to da se poveca fond igraca. Da se vidi s kakvim snagama raspolazemo. A onda za kvalifikacije odabrati najbolje sto imamo.
Dalje, nisi realan. Pominjes utakmicu u Danskoj kao losu.
A tamo smo odigrali tacno onako kako se uci fudbal u Njemackoj. Stisni i pobijedi. Ne igraj lijepo za oko. Umrtvi igru, napravi jednu do dvije sanse a protivniku ne dozvoli da pridje golu.
To je jedna od nasih najboljih utakmica. Jer kad pobijedis takvu reprezentaciju u kvalifikacijama onda se ne gleda ljepota u igri vec rezultat i koncepcija kojom se doslo do pobjede.
Bitno je samo to da je koncepcija bila pobjednicka a ne je li igra bila lijepa za oko.
Salihamidzic (svi se ljutite kad ga pomenem
-
kame
Dalje, Prince mislim lako je pametovat al kad bih vodio Sarajevo imao bih tri treninga dnevno.
Od toga dva kondiciona plus teretana svaki dan.
Kad bih igrace doveo do toga da trce 10,60 na 100 metara napravio bih tim koji moze pobijediti svakoga (barem mislim da bih).
Zar nije to bit danasnjeg fudbala? Snaga, brzina. Nasi igraci tehnicki uopste ne zaostaju.
Ali su takvi slabici da ih ja koji dvije godine nisam trcao kako treba mogu prestici. A neke od njih i umlatiti.
Eto zasto nas klupski fudbal ne valja.
Kad bih igrace doveo do toga da trce 10,60 na 100 metara napravio bih tim koji moze pobijediti svakoga (barem mislim da bih).
Zar nije to bit danasnjeg fudbala? Snaga, brzina. Nasi igraci tehnicki uopste ne zaostaju.
Ali su takvi slabici da ih ja koji dvije godine nisam trcao kako treba mogu prestici. A neke od njih i umlatiti.
- NeKi_LiK
kame wrote:Dalje, Prince mislim lako je pametovat al kad bih vodio Sarajevo imao bih tri treninga dnevno.
Šprint i brzina na 100 metara nemaju ama baš nikakve veze sa fudbalom i nisu mjerodavni kao kvalitet igrača ni na jednoj postojecoj poziciji.
A tehnički ( sve navedeno govorim za igrače Sarajeva ) zaostaju toliko da ono što oni mogu uraditi sa perfektno okruglom loptom, dobri evropski igrači rade sa narandzom, kajsijom, bacačkom kuglom
A koliko fizički, ne samo trkački, nego i snagom u duelu, skoku, ekspolozivnošću i kondiciono zaostaju bespotrebno je govoriti.
-
kame
Ma ok je sve to ali i ti kazes da zaostaju fizicki, kondiciono. Pa vidis li kako izgledaju vrhunski sprinteri na 100 metara jebo te?NeKi_LiK wrote:kame wrote:Dalje, Prince mislim lako je pametovat al kad bih vodio Sarajevo imao bih tri treninga dnevno.
![]()
![]()
Šprint i brzina na 100 metara nemaju ama baš nikakve veze sa fudbalom i nisu mjerodavni kao kvalitet igrača ni na jednoj postojecoj poziciji.
A tehnički ( sve navedeno govorim za igrače Sarajeva ) zaostaju toliko da ono što oni mogu uraditi sa perfektno okruglom loptom, dobri evropski igrači rade sa narandzom, kajsijom, bacačkom kuglom, i bilo kojim drugim okruglim predmetom koji im dodje na nogu.
A koliko fizički, ne samo trkački, nego i snagom u duelu, skoku, ekspolozivnošću i kondiciono zaostaju bespotrebno je govoriti.
U kakvoj su kondiciji?
I ja pametujem
Bas kad sam prico s jednim bivsim fudbalerom Sarajeva (Aldin Cenan) on kaze da svi jedva da trce 12 sekundi.
- horns&drums
Alen Boksic je trcao 10,02. Ko atleticar, jebo te Tito...
- NeKi_LiK
Poznajem dosta fudbalera Sarajeva. Preokupacije u životu ( jedne vece grupe) su im koji auto vozaju i ko će prvi, nakon jednog našeg reprezentativca koji igra vani, zguziti *** ( nije red da djevojci ime spominjem
)
Nego ta brzina na 100 metara nije uopšte važna ali je takodje jedan od faktora kojim se možeš kurčiti u društvu
Najbrži sam igrač premijer lige, Sarajeva i slično
... što nakon tih 100 metara, polovina zine ko peš i pokušava uhvatiti vazduh na nos, usta, oči, uši skroz je nevažno
Za centarfora je naprimjer važna samo eksplozivnost i brzina na 20-25 metara, kao i mogucnost istrčavanja tih kratkih sprinteva u istom ritmu petnaestak puta u utakmici. Ako to imaju skroz je nevažno da na trci u 100 metara nakon prvih 25 metara padnu i istrče ih i za 13 sekundi.
Za druge pozicije ove trkačke karakterstike centarfora nisu uopšte od velike važnosti.
Kada god se priča o najbržim igračima spominju se Henry, Owen, Overmans i Ronaldo iz dana Barcelone. A svi oni bi gledali u ledja na 100 metara jednom Denisu Romedalu.
Nego ta brzina na 100 metara nije uopšte važna ali je takodje jedan od faktora kojim se možeš kurčiti u društvu
Za centarfora je naprimjer važna samo eksplozivnost i brzina na 20-25 metara, kao i mogucnost istrčavanja tih kratkih sprinteva u istom ritmu petnaestak puta u utakmici. Ako to imaju skroz je nevažno da na trci u 100 metara nakon prvih 25 metara padnu i istrče ih i za 13 sekundi.
Za druge pozicije ove trkačke karakterstike centarfora nisu uopšte od velike važnosti.
Kada god se priča o najbržim igračima spominju se Henry, Owen, Overmans i Ronaldo iz dana Barcelone. A svi oni bi gledali u ledja na 100 metara jednom Denisu Romedalu.
- NeKi_LiK
10.2 je "trčao", mada su sva vremena fudbalera na 100 metara više medijsko nafuravanje nego realnost.horns&drums wrote:Alen Boksic je trcao 10,02. Ko atleticar, jebo te Tito...
10,02 je pobjeda na dosta mitinga i Evropskih prvenstava. A da je sa trkačkim treningom koji provode fudbaleri trčao cenera, uz trening za stoju ispade da bi trčao ispod 9,78 i svjetskog rekorda što je malo moguće.
- horns&drums
Trcao je da, tako pise u nekoj Hajdukovoj publikaciji.
Svjetski na 100m je 9,63. Ben Johnson, ponisten zbog dopinga ali i najvise sto je neki covjek postigao
Svjetski na 100m je 9,63. Ben Johnson, ponisten zbog dopinga ali i najvise sto je neki covjek postigao
- NeKi_LiK
Pisalo je i u avazu da je Carlos pri izvodjenju slobodnih govorio Baljiću "Balja pucaj ti"horns&drums wrote:Trcao je da, tako pise u nekoj Hajdukovoj publikaciji.
Atletičari iza sebe imaju na hiljade sati provedenih za poboljšanje starta i na pravovremenost starta pri oglašavanju pištolja. Uz to, od prehrane, teretane, tehnike trčanja i svakodnevnih treninga čitav život im je usmjeren ka poboljšanju vremena na 100 metara.
Trening fudbalera je nešto sasvim drugo, tako da ispade da bi Bokšić ( njega spominjem jer je njegov "rezultat" striktno naveden a odnosi se i na ostala vremena fudbalera koja možemo vidjeti u medijima ) uz pravilan start, za koji kao i svi ostali fudbaleri nema ni 1% iskustva, trčao barem ispod 9.70. Znači samo uz popravljen start, bi istrčao najbrži rezultat ikada. I to bez ostalih karakteristika koje čine vrhunskog sprintera, a to je više nego smiješno.
Ustvari potpuno sam siguran da su sva po medijima navodjena vremena fudbalera ustvari mjerena iz "letećeg starta" gdje je moguće trčati desetak sekundi na 100 metara.