Potpisana deklaracija o provođenju reforme policije !

chuchumbamayumbe

#1 Potpisana deklaracija o provođenju reforme policije !

Post by chuchumbamayumbe »

Potpisana deklaracija o provođenju reforme policije !

Deklaraciju su potpisali Haris Silajdžić, Sulejman Tihić, Milorad Dodik, Mladen Ivanić, Dragan Čović i Božo Ljubić
28.10.2007. 16:59
Deklaraciju o preuzimanju obaveza za provođenje reforme policije, koja je uslov za parafiranje i potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, potpisali su danas u Mostaru predsjednici šest vodećih političkih partija u BiH.

Potpisnici su saglasni da preduzmu sve potrebne aktivnosti za provođenje reforme policije u skladu sa principima Evropske unije (EU).

Deklaraciju su potpisali predsjednici Stranke za BiH (SBiH) Haris Silajdžić, Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, Partije demokratrskog progresa (PDP) Mladen Ivanić, Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) Dragan Čović i HDZ 1990 Božo Ljubić.

Autor: ONASA

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... e-policije
Doda37

Post by Doda37 »

Znaci ostaju na poslu :D
bosank_a

Post by bosank_a »

A SDP ?

Mogli su to davno podpisati j ... s ... !!!!!

Ma, kao da gledam to je samo fol da svijet vidi da oni hoce suradjivati, a uraditi ce sve da to sto su podpisali nikada ne bude sprovedeno!

Srbi u RS sutra izlaze na masovne demonstacije, a Srbija proglasila vojnu neutralnost nakon sto je Komsic Kostunici rekao da ce da dobije po nosu kao i da nista nije iskljuceno.

Lancane reakcije!
Last edited by bosank_a on 28/10/2007 17:48, edited 1 time in total.
elSaik

Post by elSaik »

A šta su tačno potpisali?
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

ko da gledam da je mlachenje prazne slame, kao i do sada...samo da sacuvaju svoje glave...
Bagra mafijashka
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Exkluzivno, sadrzaj deklaracije o provodjenju reforme policije.

"Zaklinjemo se da cemo raditi na reformi policije, ta da cemo neumorno progovarati dok ne dodjemo do rjesenja koje ce zadovoljiti sve stran(k)e, makar to trajalo i narednih 20 godina i obezbijedilo nam puno, puno glasova pred svake izbore.

Majke nam"

Prodavanje muda pod bubrege, ali eto mozda neko i nasjedne, pa nas puste jos malo vise u Evropu...
sebilj

Post by sebilj »

chuchumbamayumbe wrote:ko da gledam da je mlachenje prazne slame, kao i do sada...samo da sacuvaju svoje glave...
Bagra mafijashka
pa ja, treba sacuvat fotelju, nista od tog sto su potpisali, sve je ovo za publiku, bice po starom a i jos gore :x
suncokret13

Post by suncokret13 »

uhhhhhhhhhh,

sacuvase svoje fotelje i svoje NARODOM date funkcije.

dobro je.

sada ce narodi opet imati uredan sexualni zivot,od strane svojih izabranih.
krik

Post by krik »

Ma vazno je da se oni vozaju u skupocjenim limuzinama koje kupuju od nasih para iz drzavnog budzeta , a i zasluzili su nema sta ja im ne bih dao ni konjska kola da voze !

Sto ih Lajcak nije sve skinuo sa funkcija ja bi mu dao doživotni mandat !
DrugaGimnazija

Post by DrugaGimnazija »

Slama - prazna - mlaćenje

Izgleda da su obećali da će se truditi da sprovedu reforme koje uopšte nisu definisane. Ova deklaracija nije vrijedna papira na kojem je napisana.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Kakva notorna glupost.
zemo_online

Post by zemo_online »

Ja vidim pozitivno to da RS zeli uopce da razgovara o reformi.I jos su preuzeli obavezu ovom deklaracijom.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

mislimo jedno..pomislimo na drugo a na kraju shvatimo da je nesto deseto u pitanju..a to deseto po meni je sledece...

Dali su svoje potpise i saglasnost da EU odradi reformu policije kako oni hoce..s tim da domaci politicari se svojim podpisima obavezuju da nece uticati na odluke MZ bilo kako one izgledale..pa ako bude reforma policije protiv onog zasto se zalazu jedni ili drugi..oni imaju alibi da je to stav i odluka MZ i da oni nemogu nista da urade i tako imaju opravdanje kod sopstvenog tora..a u stvari reforma policije je dobila svoje konture samo niti jedna strana u BIH ne smije svom narodu da kaze kako ce izgledati reforma jer su svi ponesto izgubili sto su oduvijek odbijali i u sta su se zaklinjali...znaci ekspertni tim i direkcija za policiju ce izvrsiti i sprovesti ono sto EU naredi da se sprovede....vuci siti ovce na broju...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

zavrzlama wrote: Dali su svoje potpise i saglasnost da EU odradi reformu policije kako oni hoce.....
Ne kontram po cemu si to zakljucio?? :?
bosank_a

Post by bosank_a »

To se zove kupovanje vremena :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

sta su kreteni potpisali?! da ce raditi ono sto im je posao, pregovarati o reformi policije?! ovo je kao sastanak na kome se dogovoris da ces odrzati novi sastanak :-)
idioti.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

jeza u ledja wrote:
zavrzlama wrote: Dali su svoje potpise i saglasnost da EU odradi reformu policije kako oni hoce.....

ebiga..pa svi znamo da se u BIH ne moze nista dogovoriti izmedju domacih politicara..a svi znaju da EU nece odustati od svojih ciljeva..pa zato se doslo do spoznaje da se svi sloze da MZ odradi posao za njih..pa nek narod sutra optuzuje Brisel umjesto Hareta ili Dode..kuzis...veliki je rizik ici uz nos MZ..
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Image
Vide Dodika kako s desnog coska vreba :roll: Neznam sta ce biti s policijom
rs-a??? Niko jos nista nije iznio sta su potpisali.
Alfa_Ze

Post by Alfa_Ze »

elSaik wrote:A šta su tačno potpisali?
chuchumbamayumbe wrote:ko da gledam da je mlachenje prazne slame, kao i do sada...samo da sacuvaju svoje glave...
Bagra mafijashka
Doda37 wrote:Znaci ostaju na poslu :D
To bi u najkracim crtama bio epilog sve ove UJDURME !! :lol: :lol:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Bosanac_21 wrote:Image
Vide Dodika kako s desnog coska vreba :roll: Neznam sta ce biti s policijom
rs-a??? Niko jos nista nije iznio sta su potpisali.
meni Dodik djeluje ko desetar u vojsci..poravnjava vod :D ..na desn'o ravnaj's :D
mladoliki

Post by mladoliki »

Ma oni su se danas sastali više radi dobre meze, janjetine i pokoje pive (bezalkoholne), nego da išta riješe. Uostalom šta oni mogu riješiti? Već godinama oni rješavaju naše probleme i zato su oni gdje jesu, a mi obični građani smo gdje jesmo. Predlažem da se inicira u Parlamentu Zakon o povećanju plata našim političkim liderima- zar vi ne vidite da oni rade i nedjeljom, pa još na to dodatne benificirane dnevnice za rad u dane vikenda i da se njihovim ženama uplate paušalni iznosi iz budžetskih rezervi zbog izostanka muževa iz porodičnog doma. Doduše, čuo sam da janjetina nije bila k`o u Jablanici, pa bi im zato trebalo isplatiti odštetu!
A muriju nek` reformira moj praunuk za 167 godina.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

test01 wrote:Ja vidim pozitivno to da RS zeli uopce da razgovara o reformi.I jos su preuzeli obavezu ovom deklaracijom.
Oni su preuzeli obavezu jos kad im je skupstina izglasala prihvatanje tri osnovna principa, pa opet nista nebi od toga...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

zavrzlama wrote:
jeza u ledja wrote:

ebiga..pa svi znamo da se u BIH ne moze nista dogovoriti izmedju domacih politicara..a svi znaju da EU nece odustati od svojih ciljeva..pa zato se doslo do spoznaje da se svi sloze da MZ odradi posao za njih..pa nek narod sutra optuzuje Brisel umjesto Hareta ili Dode..kuzis...veliki je rizik ici uz nos MZ..
ja to ne vidim iz ovoga sto je receno.

a neko spomenu SDP, pa sta ima SDP da potpisuje kad nisu na vlasti? nema ovdje ni SDSa.
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Ovaj dogovor politickih partija, odnosno njihovih lidera ne znaci nista za BiH kao drzavu. Da su dogovor napravili Drzava BiH i RS onda bi i bilo nesto, a ovako ? Politicke partije nisu organi vlasti te svoje stavove mogu mjenjati shodno situaciji.
Ovo mi lici na onu pocetnu fazu dogovaranja plemena o tome kako ce i sta ce u nekakvoj zajednici jer ih svi drugi jebu sa strane, pa eto da se malo grupisu. Ovako se dogovaraju raznorazne milicije, nekakve frakcije, u Afganistanu, Iraku, ...Jebo ti njih , nisu oni ni za sta...
DrugaGimnazija

Post by DrugaGimnazija »

test01 wrote:Ja vidim pozitivno to da RS zeli uopce da razgovara o reformi.I jos su preuzeli obavezu ovom deklaracijom.
RS i Milorad Dodik su vec prije dvije godine pristali da provedu reformu putem direkcije, to je cak usvojeno i u skupstini RS, pa evo gdje smo danas. Dakle, ovo danasnje obecanje je bezvrijedno.

Evo i mape policijskih zona koju je OHR tada nacrtao:
Image
Post Reply