OŠTAR ISTUP DRAGANA VIKIĆA NA OKRUGLOM STOLU O ORGANIZIRANJU ODBRANE SARAJEVA
SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - U sklopu obilježavanja "Dana branilaca Sarajeva", danas je u Sarajevu organiziran okrugli sto o temi "Organiziranje otpora i odbrana Sarajeva 1992.-1995. godine".
Međutim, skup je obilježio oštar istup ratnog komandanta specijalne policije Dragana Vikića koji je organizatorima oštro zamjerio umanjivanje uloge ove jedinice u organizaciji odbrane od agresije, a posebno što je protokolom bilo predviđeno da dio učesnika, koji to žele, danas polože cvijeće na mezar komandanta 10. brdske brigade Mušana Topalovića Cace, ubijenog na današnji dan 1993. nakon sukoba s pripadnicima MUP-a i Vojne policije.
Vikić je upozorio da će ovaj skup "žalosno završiti" ako se umanjuje uloga specijalne policije te da je žalosno što neki i danas smatraju da je rat u BiH počeo tek njegovim izbijanjem u Sarajevu. Također je naglasio da kao komandant specijalne policije ne može da sjedi s onima "koji odaju počast čovjeku koji je likvidirao poštene momke koji su radili po nalogu Predsjedništva BiH".
http://www.fena.ba/public2/Category.asp ... =FSA551862
Dragan Vikić - Čovjek ostaje čovjek, bio rat ili ne
- vedderedi
#1 Dragan Vikić - Čovjek ostaje čovjek, bio rat ili ne
-
WizzardFromBOZ
covjek i treba da bude covjek, bio rat ili ne.
svaka cast vikara!
svaka cast vikara!
-
liberal
Ma sve svaka casta ali .....da se razumijemo dokaz koliko zvanicna politika radi na pomirbi je upravo ovo velicanje Cace i ostalih ubica. Nikakve razlike sad nema izmedju ovi proslava po Sarajevu, kad srbi organizuju pomen na poginule junake u "oslobadjanu " Srebrenice ili kad hrvate prave neke spomen ploce bojovnicima po hercegovini
- uvjek dobar gost
Ma oni su se pokazali i tokom opsade, mislim na Vikića... a šta mi vazda samo čestitamo drugima... il ih kudimo.. a svoj stav il ga ne smijemo javno pokazati...
-
Fox Mulder
Da nije bilo Vikica i njegovih momaka u policiji, Sarajevo bi palo. To care.
- uvjek dobar gost
Ma bi meni je rođak poginuo na Žuči kao pripadnik te jedinice... i taj događaj je kontraverzan.. mislim poginulo je 16. momaka a nije bilo komandira sa njima... no nije to tema..
Gdje su danas Vikići neki drugi... omladina neka koja je spremna da ih se napendreči za neke ideale, neko sutra bez radikala, ljudi neki koji su spremni kao oni u Mađarskoj il Francuskoj da pokažu vlastima šta hoće...
Gdje su danas Vikići neki drugi... omladina neka koja je spremna da ih se napendreči za neke ideale, neko sutra bez radikala, ljudi neki koji su spremni kao oni u Mađarskoj il Francuskoj da pokažu vlastima šta hoće...
-
Fox Mulder
Nema ti to veze sa ovom temom i Vikicem. Da se i on pobuni ubili bi ga mafijasi. Kao jedinka ne moze vise nista da ucini. NE VALJA NAM NAROD. NARODE , NARODE POKVARENI, PICKA LI TI MATERINA NARODE POKVARENIuvjek dobar gost wrote:Ma bi meni je rođak poginuo na Žuči kao pripadnik te jedinice... i taj događaj je kontraverzan.. mislim poginulo je 16. momaka a nije bilo komandira sa njima... no nije to tema..
- shana_majka
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Nije Vikic trebao biti s njima nego Velic. Dobro pamtim tu noc, jeza me fata...uvjek dobar gost wrote:Ma bi meni je rođak poginuo na Žuči kao pripadnik te jedinice... i taj događaj je kontraverzan.. mislim poginulo je 16. momaka a nije bilo komandira sa njima... no nije to tema..
- uvjek dobar gost
Narod je navikao na ovo, masa ljudi njih oko 1 600 000 je širom svijeta, u državi imamo oko 28% nepismenih, svega oko 3% visokoobrazovanih (a oko nas sve studenti).... narod se pravda borbom za golu egzistenciju , a u stvari u ovoj nadri demokratiji nama nije jedino pravo da izađemo na izbore...
Mislim ne bih da branim narod... ali i ja sam razočaran u njega... nema više Vikića, Ćopića, Divjaka, Turajlića.... Italijana.... i inih ljudi koji su vidjeli bolje i koji su znali da treba bolje... pristali smo svi đuture na agoniju....
Mislim ne bih da branim narod... ali i ja sam razočaran u njega... nema više Vikića, Ćopića, Divjaka, Turajlića.... Italijana.... i inih ljudi koji su vidjeli bolje i koji su znali da treba bolje... pristali smo svi đuture na agoniju....
- shana_majka
- vedderedi
horns, hvalahorns&drums wrote:Nije Vikic trebao biti s njima nego Velic. Dobro pamtim tu noc, jeza me fata...uvjek dobar gost wrote:Ma bi meni je rođak poginuo na Žuči kao pripadnik te jedinice... i taj događaj je kontraverzan.. mislim poginulo je 16. momaka a nije bilo komandira sa njima... no nije to tema..
- uvjek dobar gost
Kontraverzno je tu što šta ali da ne kvarim temu jer poštujem Vikića...shana_majka wrote:A shta je kontraverzno?uvjek dobar gost wrote:Ma bi meni je rođak poginuo na Žuči kao pripadnik te jedinice... i taj događaj je kontraverzan.. mislim poginulo je 16. momaka a nije bilo komandira sa njima... no nije to tema..
Bit je da svako vrijeme ima svoje borce samo danas svi glumatamo ludilo i samo palamudimo...
- Maraschino
Vikic i njegovi momci su simbol otpora kako za Sarajevo tako za cijelu BiH.
Mnogima je bio idol kako se hrabro suprotstaviti sto puta naoruzanijem neprijatelju (rusiocima BiH).
Mnogima je bio idol kako se hrabro suprotstaviti sto puta naoruzanijem neprijatelju (rusiocima BiH).
-
liberal
ma bila je 5 ceta koja je i uvijek bila podizanahorns&drums wrote:Nije Vikic trebao biti s njima nego Velic. Dobro pamtim tu noc, jeza me fata...uvjek dobar gost wrote:Ma bi meni je rođak poginuo na Žuči kao pripadnik te jedinice... i taj događaj je kontraverzan.. mislim poginulo je 16. momaka a nije bilo komandira sa njima... no nije to tema..
prva i druga su bile za zastitu politicara i vecinu vremena je provela neradeci nista i u kojoj su i bili stari specijalci
a ovi momci sto su zavaljeni
i ne samo oni nego i regularna murija koja je dovedena na zuc kad su linije na golom brdu pale...doveli ljude i ostavili ih prakticno na livadi....pokolj
- uvjek dobar gost
Hvala na informacijama, momci su u prosjeku imali 20. godina moj rođak je tad imao samo osamnaest godina.... nek mu je vječni rahmet...liberal wrote:ma bila je 5 ceta koja je i uvijek bila podizanahorns&drums wrote:Nije Vikic trebao biti s njima nego Velic. Dobro pamtim tu noc, jeza me fata...uvjek dobar gost wrote:Ma bi meni je rođak poginuo na Žuči kao pripadnik te jedinice... i taj događaj je kontraverzan.. mislim poginulo je 16. momaka a nije bilo komandira sa njima... no nije to tema..
prva i druga su bile za zastitu politicara i vecinu vremena je provela neradeci nista i u kojoj su i bili stari specijalci
a ovi momci sto su zavaljeni.....cim je tenk upao u transeju znalo se da ce biti belaj
![]()
i ne samo oni nego i regularna murija koja je dovedena na zuc kad su linije na golom brdu pale...doveli ljude i ostavili ih prakticno na livadi....pokolj
-
liberal
uvjek dobar gost wrote:Hvala na informacijama, momci su u prosjeku imali 20. godina moj rođak je tad imao samo osamnaest godina.... nek mu je vječni rahmet...liberal wrote:ma bila je 5 ceta koja je i uvijek bila podizanahorns&drums wrote: Nije Vikic trebao biti s njima nego Velic. Dobro pamtim tu noc, jeza me fata...
a ovi momci sto su zavaljeni.....cim je tenk upao u transeju znalo se da ce biti belaj
![]()
ma znam da su mladjarija bila...to je djelimicno i bio razlog sto je doslo do panike mada u kakvoj su situaciji bili ........
ali da nezakuvam ...
- uvjek dobar gost
Suzdržat ću se----
-
liberal
Slazem se ali taj isti Caco je pokopan na Kovacima sa svim pocastimaArea_51 wrote:Bravo Vikicu, tamo tim da ih sad ne nazivam po zenskim polnim organima, kazi da im je mjestu u podrumima iz kojih su izasli. A Caci nek ide krimo oligarhija, kao sto je i sam bio.
Koliko me sjecanje sluzi na djenazi je bilo hiljade ljudi sto znaci samo jedno
-
Carlito Brigante
Ne seri kad ne znaš, I i II četa su vazda išle, a V-a nikad do tad nije makla s Vilsonovog, a ne bi ni tad da se Velić nije uskofrčio na sastanku kod Vikare. Inače je trebala ići I na Žuč, al' zbog Velićevog kofrčenja je otišla V-aliberal wrote:ma bila je 5 ceta koja je i uvijek bila podizanahorns&drums wrote:Nije Vikic trebao biti s njima nego Velic. Dobro pamtim tu noc, jeza me fata...uvjek dobar gost wrote:Ma bi meni je rođak poginuo na Žuči kao pripadnik te jedinice... i taj događaj je kontraverzan.. mislim poginulo je 16. momaka a nije bilo komandira sa njima... no nije to tema..
![]()