Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Raja, sta mislite kako ce zavrsiti mec decenije?
Hoce li lajcak podviti rep? Ili Dodo?
Ili ce Lajcak jednostavno smijeniti svakoga ko ne podvije rep?
Kako stoje kvote za ovaj izuzetno zanimljiv mec?
Miki L je pod velikim pritiskom :D:D Ne zna jadan sa kakvom bagrom ima posla :D:D
Lajčak: Pamet mi stala kada su stali vozovi
Beta
23.10.2007 21:19
BRATISLAVA - Miroslav Lajčak, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, odbacio je juče optužbe da krši Ustav zemlje najnovijim izmjenama u odlučivanju vlade i parlamenta i naglasio da to nije nikako usmjereno protiv bosanskih Srba.
"Objasnio sam Miloradu Dodiku da to nije upereno protiv Republike Srpske, već da je jedini cilj da se iskomplikuje život onima koji bi da vrše opstrukcije rada vlade i parlamenta", rekao je Lajčak za slovačku "Pravdu".
Diplomata se požalio da mu je pamet stala kada je čuo da su u znak protesta protiv njega stali vozovi i oglasile se sirene.
"Od odluke neću odstupiti. Sve ustavne garancije ostaju očuvane, ali ako neko želi da glasa protiv nečega, mora da dođe i glasa protiv, a ne kao do sada da ne dođe na sjednicu vlade ili parlamenta i minira njihov rad", kazao je Lajčak.
"Prema Ustavu ja sam najviši autoritet koji tumači Ustav. Dakle ne može niko da mi kaže da sam ga prekršio kada sam ja njegov tumač i stražar", rekao je Lajčak.
Kazao je kako ne osporava da je institucija visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH u stvari nedemokratska.
"U trenutku kada BiH jasno krene prema izgradnji stabilne države ta institucija će nestati", zaključio je Lajčak.
pitt wrote:Miki L je pod velikim pritiskom :D:D Ne zna jadan sa kakvom bagrom ima posla :D:D
Lajčak: Pamet mi stala kada su stali vozovi
Beta
23.10.2007 21:19
BRATISLAVA - Miroslav Lajčak, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, odbacio je juče optužbe da krši Ustav zemlje najnovijim izmjenama u odlučivanju vlade i parlamenta i naglasio da to nije nikako usmjereno protiv bosanskih Srba.
"Objasnio sam Miloradu Dodiku da to nije upereno protiv Republike Srpske, već da je jedini cilj da se iskomplikuje život onima koji bi da vrše opstrukcije rada vlade i parlamenta", rekao je Lajčak za slovačku "Pravdu".
Diplomata se požalio da mu je pamet stala kada je čuo da su u znak protesta protiv njega stali vozovi i oglasile se sirene.
"Od odluke neću odstupiti. Sve ustavne garancije ostaju očuvane, ali ako neko želi da glasa protiv nečega, mora da dođe i glasa protiv, a ne kao do sada da ne dođe na sjednicu vlade ili parlamenta i minira njihov rad", kazao je Lajčak.
"Prema Ustavu ja sam najviši autoritet koji tumači Ustav. Dakle ne može niko da mi kaže da sam ga prekršio kada sam ja njegov tumač i stražar", rekao je Lajčak.
Kazao je kako ne osporava da je institucija visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH u stvari nedemokratska.
"U trenutku kada BiH jasno krene prema izgradnji stabilne države ta institucija će nestati", zaključio je Lajčak.
osa wrote:čini mi se da će presuditi izjava američkog ambasadora u bih "svi koji su protiv visokog predstavnika su i protiv sad-a"
Da,izjava sa kojom se SAD svrstavaju na jednu stranu je odlucujuca.A koliko mi se cini dobio je i podrsku Njemacke.
Vazno je medzutim,da je Rusija protiv odluke,sto je veoma dobro,jer ce SAD i EU ici kontra Rusije o cemu god da se radi.
Vrlo je vjerovatno da Lajcak kao mlad diplomata ima zadatak da pomete ovu nasu bosansku avliju. Naravno da moraju prvo postojati razlozi za to, a evo sad i to imamo. Mislim da je ovo posljednja prilika da se uvede red u kuci koji ne postoji jos od ... eh, tesko se i sjetiti kad je to bilo zadnji put. Sto se tice ankete, nema se tu sta pogadjati. Lajcak ima batinu u svojim rukama i samo je pitanje da li ce je ikada upotrijebiti. Dodik moze bas kao i Silajdzic a ruku na srce i bilo koji drugi politicar samo brati cvijece okolo. Posljednji koji je smio reci i NE i NJET i NO vec odavno obradjuje metal u nekoj nebeskoj fabrici...eh...
zlatan01 wrote:Vrlo je vjerovatno da Lajcak kao mlad diplomata ima zadatak da pomete ovu nasu bosansku avliju. Naravno da moraju prvo postojati razlozi za to, a evo sad i to imamo. Mislim da je ovo posljednja prilika da se uvede red u kuci koji ne postoji jos od ... eh, tesko se i sjetiti kad je to bilo zadnji put. Sto se tice ankete, nema se tu sta pogadjati. Lajcak ima batinu u svojim rukama i samo je pitanje da li ce je ikada upotrijebiti. Dodik moze bas kao i Silajdzic a ruku na srce i bilo koji drugi politicar samo brati cvijece okolo. Posljednji koji je smio reci i NE i NJET i NO vec odavno obradjuje metal u nekoj nebeskoj fabrici...eh...
nikad ništa u bih nemoj nazvati posljednjim pogotovo priliku, uvjerit ćeš se da se ovdje povjest uvijek ponavlja i da će prilika, pogotovo propuštenih biti još cijeli pregršt.
Ja jos uvijek mislim da je ovo sve farsa. Lajcak je promijenio nasto, nista narocito , a to je bio signal Miletu da krene ofanzivno i to iz sve snage ko sivonja. Vidi Lajci da je djavo odnio salu pa pravac BL malo kod Dragane. Sjeli ,popili,rucali,sve razjasnili i svima sve jasno. Lajci u Sarajevo po svome, Dodo u BL po svome...
Je li to neki "mutni" sporazum o stabilizaciji i napretku BiH ili je ovo pocetak rasturanja i blokada institucija BiH. Po izrazu Dodikovog lica nakon razgovora u Dragani, izgledao je da mu je sve jasno (znaci nastavi zestoko na rasturanju) sto je i ucinio.
Nama ostaje da se nadamo da Lajcak ima dobre namjere.
pitt wrote:to ti je ko kad ti hodza zapise......nema dalje :D
Jel' ono Lepi, izmedju ostalog, i hodza?
Jeste....pored onih 20 jezika koje perfektno govori, pored kvalifikacija
kao pravnik, politolog, poliglot, ekonom, ljekar, imam, hafiz, automehanicar i
geometar.
P.S. Ipak on nije tema....iako vjerujem da ce doci na red.
pitt wrote:to ti je ko kad ti hodza zapise......nema dalje :D
geometar.
Ja se izvinjajem Nego kontam da nije kakve sihire bacio Dodi kad mu je onomad na Bajram isao, a nekako mi se to poklopi s ovim Mikijevim odlukama
_BosanaC wrote:
geometar.
Ja se izvinjajem Nego kontam da nije kakve sihire bacio Dodi kad mu je onomad na Bajram isao, a nekako mi se to poklopi s ovim Mikijevim odlukama
ja mislim da će ako ne budu pametni ispušiti i Mile Ronhil i Hare Krišna jer od kad su ove dvije budale zavladale političkom scenom sve je blokirano,posvađano,podijeljeno itd. usput da se zahvalim svima onima koji su glasali za Hareta a ne za Komšića ili Tihića jer Dodik ne bi postojao da nema Harisa.
Sad se tek vidi da je SDS bio "bolji" partner u RS nego tzv. socijaldemokrati Mileta Ronhila.
Ali hvala Bogu pa postoji čika Lajčak ,najdraže mi je što sve radi sa osmijehom na licu.
Odavno na političku scenu nije stupio pametniji političar.
bošnjo wrote:
Sad se tek vidi da je SDS bio "bolji" partner u RS nego tzv. socijaldemokrati Mileta Ronhila.
Ali hvala Bogu pa postoji čika Lajčak ,najdraže mi je što sve radi sa osmijehom na licu.
Misljenja sam i ja da je SDS bio bolji partner dok im je bio onaj predsjednik. al sada kad je dosao Bosic ne bih bas rekao ni da su oni pogodni sugovornici