Potrebna pomoc 7-clanoj porodici
-
cnermina
#1 Potrebna pomoc 7-clanoj porodici
Dragi sugradani, hajde da svi pomognemo jednoj finoj mladoj majci koja zivi u nezavidnoj poziciji. Zove se Nizaheta Imamovic i bez muza zivi sa svojih sestoro djece u oronuloj kucici bez mjesecnih prihoda i osnovnih uslova za zivot. Ova porodica hitno treba adaptaciju kucice kako bi prosli kroz zimu. Najmladem djetetu je dvije godine, a najstarija kcerka je tesko bolesna i nepokretna. Molim vas hajde da zajedno pomognemo da se i ostala djeca ne razbole.
Mozete ih naci na adresi: Soukbunar kod br 209
ili mozete kontaktirati mene na 061 367 691, mail:[email protected]
- Drvosjeca iz Dejcica
#2 Re: Potrebna pomoc 7-clanoj porodici
Sta tacno treba ovoj porodici, novac ili da se obezbijedi gradjevinski materijal, mozda hrana, drva za zimu?cnermina wrote:Dragi sugradani, hajde da svi pomognemo jednoj finoj mladoj majci koja zivi u nezavidnoj poziciji. Zove se Nizaheta Imamovic i bez muza zivi sa svojih sestoro djece u oronuloj kucici bez mjesecnih prihoda i osnovnih uslova za zivot. Ova porodica hitno treba adaptaciju kucice kako bi prosli kroz zimu. Najmladem djetetu je dvije godine, a najstarija kcerka je tesko bolesna i nepokretna. Molim vas hajde da zajedno pomognemo da se i ostala djeca ne razbole.
-
cnermina
S obzirom na njihovu situaciju mislim da je svaka pomoc vise nego dobrodosla.
Najbolje bi bilo pitati Almu koja je ostavila svoje kontakt podatke.
Ja se s njom isto dogovaram otici do te porodice nekad ovih dana pa da vidim kakvo je stanje i da vidim sta im najvise treba. Ako hoce jos neko bujrum.
do tada kontaktirajte Almu za sve dodatne informacije.
N
Ja se s njom isto dogovaram otici do te porodice nekad ovih dana pa da vidim kakvo je stanje i da vidim sta im najvise treba. Ako hoce jos neko bujrum.
N
-
Eme
nije mi moguce da odem do te porodice, jer zivim u svicarskoj, ali bas me informisi kakvo je stanje kod te porodice, jer sam tu da pomognem. hvala bogu, meni je bolje u zivotu, ali ne treba da se neka porodica tako muci, jer bas strasno zvuci !
A poslao sam i mail almi, pa da vidim hoce li odgovoriti !
hvala
A poslao sam i mail almi, pa da vidim hoce li odgovoriti !
hvala
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
bili su u avazu nedavno, situacija je vise nego ocajna....cnermina wrote:S obzirom na njihovu situaciju mislim da je svaka pomoc vise nego dobrodosla.
N
treba im SVE.
-
Biznis
Danas sam bila kod zene ... slike mozete vidjeti ako kliknete link:
http://pomocpotrebna.blogger.ba/
Pomoc je zaista potrebna, ne bi bilo lose da se nekako organizujemo i pokusamo naci nacin da adaptiramo dijelove kuce ili bar skontamo neki krevet za djecicu. Ono je tuga
Alma, hvala na svemu.
Pomoc je zaista potrebna, ne bi bilo lose da se nekako organizujemo i pokusamo naci nacin da adaptiramo dijelove kuce ili bar skontamo neki krevet za djecicu. Ono je tuga
Alma, hvala na svemu.
- Citizen-X
Ja ne znam nisam siguran, ali mislim da moji starci imaju krevet na sprat - jedan sprat je demontiran pa ne znam da li bi to odgovaralo - sta mislite?Biznis wrote:Danas sam bila kod zene ... slike mozete vidjeti ako kliknete link:
Pomoc je zaista potrebna, ne bi bilo lose da se nekako organizujemo i pokusamo naci nacin da adaptiramo dijelove kuce ili bar skontamo neki krevet za djecicu. Ono je tuga![]()
Alma, hvala na svemu.
-
Biznis
A sto ne bi moglo
Ma svaka vrsta pomoci je toj porodici dobrodosla. Ormari, kreveti, tepih, gradjevinski materijal (na'fatacemo i kakvog majstora usput), hrana, odjeca, deterdzenti, lova ... situacija je, blago receno, kriticna.
Moje skromno misljenje je da bi najpametnije bilo da im se sto prije ta kuca malo adaptira, valja prezimiti u onom brlogu ...
Ali naravno, niko od nas nije mister Trump, tako da svako treba pogurati u skladu sa svojim mogucnostima ... zvaka - zvaka, djeca ce se obradovati i sitnicama.
Ma svaka vrsta pomoci je toj porodici dobrodosla. Ormari, kreveti, tepih, gradjevinski materijal (na'fatacemo i kakvog majstora usput), hrana, odjeca, deterdzenti, lova ... situacija je, blago receno, kriticna.
Moje skromno misljenje je da bi najpametnije bilo da im se sto prije ta kuca malo adaptira, valja prezimiti u onom brlogu ...
-
Biznis
Danas sam malo landarala po prodavnicama namjestaja. Cijene solidnih kauca na rasklapanje (dakle - ni skalamerija, ni luksuz) se krecu od 250-350 KM. Prostorije u kuci gospodje Nizahete su poprilicno uske, pa mislim da je ova vrsta lezaja optimalno rjesenje. Hajmo organizovati akciju kupovine jednog. Recimo, svako pokusa skupiti nesto love i sljedeci petak u 18:00 se nadjemo u Palmi ili na nekom drugom mjestu da vidimo sta nam je dalje ciniti.
Ima li ovdje kakav majstor ili gradj. inzinjer, specijalizacija forumas humanitarac, da ode do zene, napravi procjenu stanja i predracun za radove pa da pokusamo prikupiti potrebna sredstva i materijal?
Ima li ovdje kakav majstor ili gradj. inzinjer, specijalizacija forumas humanitarac, da ode do zene, napravi procjenu stanja i predracun za radove pa da pokusamo prikupiti potrebna sredstva i materijal?
- terra_incognita
Kojeg uzrasta su djeca?
Imam dječije garderobe, očuvane i spakovane.
Imam dječije garderobe, očuvane i spakovane.
-
Biznis
Na stranici http://pomocpotrebna.blogger.ba imas sve informacije.
Pozdrav!
Pozdrav!
-
Pearl
ja sam spremila vec neke garderobe, a skupit ce se i nesto novca, cim plata dodje...
kad ste mislili ici kod njih?
kad ste mislili ici kod njih?
-
Biznis
Pearl svaka cast, hvala puno.
Je l' ti problem otici na kucnu adresu da im to dostavis? Ako ti je nezgodno ili nemas prevoz, nikakav problem - preuzecu ja ... mada, iskreno, prekjuce sam bila gore i nisam imala namjeru opet ici dok se ne uvezem sa par ljudi koji mogu pomoci oko reparacije kuce.
Je l' ti problem otici na kucnu adresu da im to dostavis? Ako ti je nezgodno ili nemas prevoz, nikakav problem - preuzecu ja ... mada, iskreno, prekjuce sam bila gore i nisam imala namjeru opet ici dok se ne uvezem sa par ljudi koji mogu pomoci oko reparacije kuce.
-
Pearl
nemam auto, pa jeste malo problemBiznis wrote:Pearl svaka cast, hvala puno.
moze li mi samo neko objasniti kako doci do njih, vozi li kombi blizu njihove kuce (znam da ima bus do soukbunara)... a ako budes mogao preuzeti od mene, jos bolje..
- buba
#21 re
Haj vako..posto neki ljudi ovde zive u inostranstvu, a vjerovatno bi volili da pomognu..neka oni to urade putem ziro racuna, kada se racun otvori, dakle ko god koliko skupi, neka posalje.
Sto se tice nas ovde, mi to mozemo uraditi malo drugacije..dakle, neko ima djecije garderobe u kuci, neko mozda ima neki komad namjestaja koji je dobar, ocuvan, a mogao bi ga pokloniti. Ono sto nemamo, hajde da kupimo.
Slazem se da se moze lova skupiti za jedan krevet, recimo na rasklapanje, pa da djeca mogu leci. Sto se tice radova u kuci, to je veci problem. To bi recimo rijesila kada i ako se skupi nesto novca na ziro racunu, pa da se angazuje neka firmica ili radnici da odrade pod, instalacije itd.
Kao prvo predlazem rok do kojeg mi ovde mozemo nesto prikupiti i naci se na jednom mjestu da to neko od nas potrpa u vozilo i odvuce. Sto se tice mene, ne mogu garantovati za auto, mada mi muz uvozi i radi s vozilila, ali se desi da i po 2 sedmice budemo bez auta
, pa nikako ne mogu garantovati da cemo bas na taj dan biti s vozilom.
Danas je petak, hajde iduca subota, dakle 03.11.2007.
Ja cu akbg. izdvojiti nesto novca, namjestaj nemam (podstanar
), a djecija garderoba, i to slabo, jer mi sin nema ni 2 god, ali vidjecu sta mogu.
Sto se tice kreveta, predlazem kupovinu u Sabix-u ili Domaviji, jer su cini mi se najpovoljniji sa cijenama.
Sto se tice nas ovde, mi to mozemo uraditi malo drugacije..dakle, neko ima djecije garderobe u kuci, neko mozda ima neki komad namjestaja koji je dobar, ocuvan, a mogao bi ga pokloniti. Ono sto nemamo, hajde da kupimo.
Slazem se da se moze lova skupiti za jedan krevet, recimo na rasklapanje, pa da djeca mogu leci. Sto se tice radova u kuci, to je veci problem. To bi recimo rijesila kada i ako se skupi nesto novca na ziro racunu, pa da se angazuje neka firmica ili radnici da odrade pod, instalacije itd.
Kao prvo predlazem rok do kojeg mi ovde mozemo nesto prikupiti i naci se na jednom mjestu da to neko od nas potrpa u vozilo i odvuce. Sto se tice mene, ne mogu garantovati za auto, mada mi muz uvozi i radi s vozilila, ali se desi da i po 2 sedmice budemo bez auta
Danas je petak, hajde iduca subota, dakle 03.11.2007.
Ja cu akbg. izdvojiti nesto novca, namjestaj nemam (podstanar
Sto se tice kreveta, predlazem kupovinu u Sabix-u ili Domaviji, jer su cini mi se najpovoljniji sa cijenama.
- buba
#23 re
evo recimo mala kuhinja iz Domavije, mislim da ovo mozemo izfinansirati..
Kosta 400KM
http://www.domavija.ba/thumbz.php?slika ... sirina=210
Sta velite?
Kosta 400KM
http://www.domavija.ba/thumbz.php?slika ... sirina=210
Sta velite?
- Sajo---:
bilo bi mi drago da pomognem,...
Sigurno bih nasao nesto garderobe koja mi vise ne treba i onako mi bez veze stoji u ormaru, a naslo bi se i para,...
Ovih dana sam prezauzet pa bih vas zamolio kada biste mi na PP javili kada i gdje ste se dogovirili da se nadjemo i da skontamo to,...
PS: ja sam sa autom i drago bi mi bilo kada bih mogao pomoci,...
Sigurno bih nasao nesto garderobe koja mi vise ne treba i onako mi bez veze stoji u ormaru, a naslo bi se i para,...
Ovih dana sam prezauzet pa bih vas zamolio kada biste mi na PP javili kada i gdje ste se dogovirili da se nadjemo i da skontamo to,...
PS: ja sam sa autom i drago bi mi bilo kada bih mogao pomoci,...