Armija RBiH
-
Armija RBiH
#1 Armija RBiH
Sa radom je pocela internet stranica o Armiji RBiH i njenim herojima.
Pomozite nas rad vasim prijedlozima, sugestijama, kritikama, zeljama...
Adresa je http://www.armijabih.com
- Citizen-X
#2 Re: Armija RBiH
Aferim.Armija RBiH wrote:Sa radom je pocela internet stranica o Armiji RBiH i njenim herojima.
- Dirty Harry
Ideja je dobra ... nemam vremena da čitam, ali ono što mi se ne uklapa je slika hummera na naslovnoj ... nesto se ne sjećam da je ARBiH vozila hummere ... bolje staviti nešto autentično nego neku ilustraciju reda radi ...
-
Armija RBiH
Halalite,greskom sam post postirao ovdje.
Postavljen je pod razne diskusije.Sto se tice zlatnog ljiljana,pokojnog Igora Pavlovica,mi nejmamo nikakav text.Ako neko nesto nadje neka nam posalje.
U pravu si za hummer.Ilustracije radi.
Postavljen je pod razne diskusije.Sto se tice zlatnog ljiljana,pokojnog Igora Pavlovica,mi nejmamo nikakav text.Ako neko nesto nadje neka nam posalje.
U pravu si za hummer.Ilustracije radi.
- Amazonka27
- Amazonka27
red bi bio da se spomene i IX brdska...
-
Armija RBiH
Mozda je "Vjera" doprinjela da bude "Bosne".
Mi cemo uzeti u obzir svako misljenje s ciljem poboljsanja stranice.
Popravicemo sto budemo mogli mada je tesko(nemoguce)udovoljiti svakom.
Mi cemo uzeti u obzir svako misljenje s ciljem poboljsanja stranice.
Popravicemo sto budemo mogli mada je tesko(nemoguce)udovoljiti svakom.
- video
Citajuci "operacija Sana95" tekst,zelio bih dodati da je veoma malo informacija dato za zavrsnu operaciju tj,oslobadjanje Sanskog mosta i daljnja prodiranja pravcem Kijevo-Sasina,pa sve do Kamengrada.Da se nastavilo,vjerujte,trebalo je dan-dva da se dodje do Banja luke!!!
-
Sarafcina
mogu li pitati ko stoji iza ove stranice? ime i prezime osobe? ili organizacija? odakle uzima podatke?
da li je ovo neki sluzbeni sajt? da li pisac shvata neke konvencije o ratovanju?
nemam zle namjere, ali ArmijaBiH je jako ozbiljna tematika.... i svi ovi gornji podaci bi se morali nalaziti na sajtu.
da li je ovo neki sluzbeni sajt? da li pisac shvata neke konvencije o ratovanju?
nemam zle namjere, ali ArmijaBiH je jako ozbiljna tematika.... i svi ovi gornji podaci bi se morali nalaziti na sajtu.
-
zemo_online
zasto nije?video wrote:Citajuci "operacija Sana95" tekst,zelio bih dodati da je veoma malo informacija dato za zavrsnu operaciju tj,oslobadjanje Sanskog mosta i daljnja prodiranja pravcem Kijevo-Sasina,pa sve do Kamengrada.Da se nastavilo,vjerujte,trebalo je dan-dva da se dodje do Banja luke!!!
- video
Pa cijelo vrijeme,mislim na vrijeme poslije oslobodjavanja Sanskog mosta,se cuo "ruzan"zvuk motora na nebeskom svodu,nismo znali sta je,tek kasnije saznas da su to Predatori-bespilotne letjelice-ameri snimali dokle smo dogurali da ne pres_remo vajda !!!test01 wrote:zasto nije?video wrote:Citajuci "operacija Sana95" tekst,zelio bih dodati da je veoma malo informacija dato za zavrsnu operaciju tj,oslobadjanje Sanskog mosta i daljnja prodiranja pravcem Kijevo-Sasina,pa sve do Kamengrada.Da se nastavilo,vjerujte,trebalo je dan-dva da se dodje do Banja luke!!!
-
Armija RBiH
jedan bosnjak je odlucio da napravi stranicu o Armiji BiH jer je uvidio da postoji ogromna mediska praznina sto se tice Armije RBiH.Prije mjesec dana je stranica postavljena na internet.Nakon toga se okuplja grupa bosnjaka koji pomazu rad stranice.Jedan od njih je zavrsio specijalisticku diverzantsku obuku i ucestvovao je u ratu u RBiH.S njim se vrse odredjene konsultacije.Podatci se uzimaju u najvecem broju iz stampe koja je izlazila za vrijeme rata(novine ljiljan n.p.r.)
kao i nekih danasnjih novina i izdatih knjiga u poslijeratnom vremenu.Magazin SAFF je u zadnjem broju objavio (na nasu molbu) pohvalnu reklamu za nasu stranicu i dao nam dozvolu da preuzmemo neke njihove textove kao pod linkom "opstanak".Nasa stranica nije oficijalna stranica Armije RBiH.Prema nasim podatcima nedavno je stranica patriotske lige(http://www.plbih.org)bila hackana od srbske strane.Tako da je zasigurno da ima "velik"broj onih koji nebih zeljeli da postoji jedna ovakva stranica kao sto je nasa.
kao i nekih danasnjih novina i izdatih knjiga u poslijeratnom vremenu.Magazin SAFF je u zadnjem broju objavio (na nasu molbu) pohvalnu reklamu za nasu stranicu i dao nam dozvolu da preuzmemo neke njihove textove kao pod linkom "opstanak".Nasa stranica nije oficijalna stranica Armije RBiH.Prema nasim podatcima nedavno je stranica patriotske lige(http://www.plbih.org)bila hackana od srbske strane.Tako da je zasigurno da ima "velik"broj onih koji nebih zeljeli da postoji jedna ovakva stranica kao sto je nasa.
-
MirzaK
Takvih će uvijek i biti, samo je šteta što pravi Bosanci i Hercegovci pravo brzo zaboravljaju ovaj rat i ubrzano se transformiraju u Jugonostalgičare - podanike države čije je uređenje i dovelo do rata.Armija RBiH wrote:.....Tako da je zasigurno da ima "velik"broj onih koji nebih zeljeli da postoji jedna ovakva stranica kao sto je nasa.
Ako se zaboravi..... desit će se ponovno - pohvala za stranicu !
- nokia6170
ideja dobra, koncept los u najkracem receno.
porediti arbih 1992. godine i arbih 1994. ili 1995. godine je neozbiljno.
autor ove stranice ako je vec dao sebi za pravo da se bavi istrazivanjem i iznosenjem cinjenica, onda bi trebao da hronoloski obradjuje armiju bosne i hercegovine.
ARBiH 1992
ARBiH 1993
ARBiH 1994
ARBiH 1995
treba iznijeti i sve dobre i sve lose strane kad je arbih u pitanju.
ne treba zaboraviti spomenuti i sve zlocine koje je arbih pocinila.
p.s. mislim da je autor te stranice uzeo prevelik zalogaj i da nije sposoban da se na ozbiljan nacin bavi pitanjem armije bosne i hercegovine.
autor ove stranice ako je vec dao sebi za pravo da se bavi istrazivanjem i iznosenjem cinjenica, onda bi trebao da hronoloski obradjuje armiju bosne i hercegovine.
ARBiH 1992
ARBiH 1993
ARBiH 1994
ARBiH 1995
p.s. mislim da je autor te stranice uzeo prevelik zalogaj i da nije sposoban da se na ozbiljan nacin bavi pitanjem armije bosne i hercegovine.
- sinus
Stranica je ok onako kako sam brzinski preletio i vidio, međutim nešto mi je zapelo za oko, a to je EKAVICA u tekstovima.
Snajperska puška je namenjena za...pod ciljevima se podrazumeva čovjek...predsednik ili neki drugi visoki...posebne jedinice sastavljene od odličnih strelaca...itd
I ima toga još da više ne postavljam. Primjetio sam da ste neke riječi ispravili odnosno prepravili za naše govorno područje. Pa mislim da kad već koristite copy/paste da barem sve riječi prepravite na ijekavicu, jer ovako mi sve izgleda da čitam nešto od srbijanske (ne srpske) armije.
Snajperska puška je namenjena za...pod ciljevima se podrazumeva čovjek...predsednik ili neki drugi visoki...posebne jedinice sastavljene od odličnih strelaca...itd
I ima toga još da više ne postavljam. Primjetio sam da ste neke riječi ispravili odnosno prepravili za naše govorno područje. Pa mislim da kad već koristite copy/paste da barem sve riječi prepravite na ijekavicu, jer ovako mi sve izgleda da čitam nešto od srbijanske (ne srpske) armije.
- chuchumbamayumbe
Potpis za boldirano.nokia6170 wrote:ideja dobra, koncept los u najkracem receno.
ARBiH 1992
ARBiH 1993
ARBiH 1994
ARBiH 1995
-
Armija RBiH
Zahvaljujemo na kritikama i sugestijama.
Bilo bih najbolje da imamo tim experata na drzavnom nivou.Lingvisticara,vojnih experata,historicara,experata iz podrucja media i.t.d. koji bi radili na nasoj stranici ali je stvarnost sasvim drugacija.Kako god se je 1992 godine obicna raja digla na odbranu RBiH necekajuci experte "specijalce" vicne vojnom pozivu tako je slucaj i sa ovom stranicom.Bilo bih dobro obradjivati Armiju od 92 do 95 za svaku godinu posebno ako postoji mogucnost za to.Nasa vrata su sirom otvorena za SVE.Ko vidi da nesto nije o.k. najbolje je da vlastitom rukom pomogne,ako nije kadar onda da nadje nekog ko moze ,ako ne ni to onda da nam bar skrene paznju.Pokusacemo zaci pod textove o oruzju i prepraviti ekavicu.Cim svjetlo dana ugleda stranica koja je bolja od nase a obradjuje Armiju RBiH mi cemo ugasiti nasu.Do tada,poslusacemo vecinu.
Idemo naprijed.
Bilo bih najbolje da imamo tim experata na drzavnom nivou.Lingvisticara,vojnih experata,historicara,experata iz podrucja media i.t.d. koji bi radili na nasoj stranici ali je stvarnost sasvim drugacija.Kako god se je 1992 godine obicna raja digla na odbranu RBiH necekajuci experte "specijalce" vicne vojnom pozivu tako je slucaj i sa ovom stranicom.Bilo bih dobro obradjivati Armiju od 92 do 95 za svaku godinu posebno ako postoji mogucnost za to.Nasa vrata su sirom otvorena za SVE.Ko vidi da nesto nije o.k. najbolje je da vlastitom rukom pomogne,ako nije kadar onda da nadje nekog ko moze ,ako ne ni to onda da nam bar skrene paznju.Pokusacemo zaci pod textove o oruzju i prepraviti ekavicu.Cim svjetlo dana ugleda stranica koja je bolja od nase a obradjuje Armiju RBiH mi cemo ugasiti nasu.Do tada,poslusacemo vecinu.
Idemo naprijed.
- nokia6170
sto se tice medjunarodno pravnog aspekta i legalnosti odbrane bosne i hercegovine tu imam prilicno pravnog materijala koji pokazuje karakter i legalnost armije republike bosne i hercegovine.
najvece zamjerke rukovodstvu i politickom i vojnom republike bosne i hercegovine su slijedeci.
- uvodjenje termina sehid za poginulog borca armije bosne i hercegovine
- sahranjivanje najvisih oficira bosnjaka u elitnim mezarjima dzamija u sarajevu
- prisvajanje ljiljanja kao simbola borbe svih u armiji rpeublike bosne i hercegovine kao simbola bosnjaka
- stvaranje vjerskih jedinica unutar arbih
- nestvaranje jedinstvenog mjesta gdje bi bili sahranjeni svi poginuli borci arbih nebitno od nacije i vjere
kratko i jasno, arbih je imala i legitimitet i legalitet na pocetku rata, a na kraju rata je imala samo legalitet i dozivjela islamizaciju, koja je potvrdjena nakon rata definitivno u svakom segmentu drustveno-politickog zivota bosne i hercegovine od strane bosnjackog rukovodstva
to sto je najvise bosnjaka ratovalo i umiralo u arbih i za bosnu i hercegovinu nikad nece umajiti znacaj ratovanja nebosnjaka u arbih i zivota koji su dali svoje zivote.
pocetni ciljevi arbih nisu bili vjerske prirode, ali su nazalost postali konacni krajem rata.
najvece zamjerke rukovodstvu i politickom i vojnom republike bosne i hercegovine su slijedeci.
- uvodjenje termina sehid za poginulog borca armije bosne i hercegovine
- sahranjivanje najvisih oficira bosnjaka u elitnim mezarjima dzamija u sarajevu
- prisvajanje ljiljanja kao simbola borbe svih u armiji rpeublike bosne i hercegovine kao simbola bosnjaka
- stvaranje vjerskih jedinica unutar arbih
- nestvaranje jedinstvenog mjesta gdje bi bili sahranjeni svi poginuli borci arbih nebitno od nacije i vjere
kratko i jasno, arbih je imala i legitimitet i legalitet na pocetku rata, a na kraju rata je imala samo legalitet i dozivjela islamizaciju, koja je potvrdjena nakon rata definitivno u svakom segmentu drustveno-politickog zivota bosne i hercegovine od strane bosnjackog rukovodstva
to sto je najvise bosnjaka ratovalo i umiralo u arbih i za bosnu i hercegovinu nikad nece umajiti znacaj ratovanja nebosnjaka u arbih i zivota koji su dali svoje zivote.
pocetni ciljevi arbih nisu bili vjerske prirode, ali su nazalost postali konacni krajem rata.
-
guest916
Prica o Vlasicu je skrta i kratka i bez veze. Isto tako i prica o Kupresu. Bio sam u tim vukojebinama u vrijeme znacajnih borbi i smrzavanja. Ni jedna jedina rijec o kanjonu Ugra, Zeznickoj gredi ili Debeloj jeli.
Bas sam razocaran u sajt.
Bas sam razocaran u sajt.
-
guest916
Zaboravio sam jos reci da u borbama na Vlasicu nije bilo podrske HVOa. Pa ovi ljudi nemaju pojma.
Predaja Kupresa HVOu je isto tako jedna velika izdaja. Zali Boze mojih mrtvih drugova sto izgubise zivot boreci se za naseg ''saveznika''.
Predaja Kupresa HVOu je isto tako jedna velika izdaja. Zali Boze mojih mrtvih drugova sto izgubise zivot boreci se za naseg ''saveznika''.
-
Armija RBiH
Prica o Vlasicu i Kupresu je preuzeta iz knjige "ZLOCIN JE ZABORAVITI ZLOCIN"
Sanski Most u ratu 1992 - 1995.
Izdavac:Opstina Sanski Most
Suizdavac:NITP "Bosnjak"
Za izdavaca:Muhamed Lemes
Glavni i odgovorni urednik:Zilhad Kljucanin(http://bs.wikipedia.org/wiki/Zilhad_Kljucanin)
Redakcioni odbor:MEHMED ALAGIC,ADIL DRAGANOVIC,MIRZET KARABEG,ZILHAD KLJUCANIN i MUHAMED LEMES.
Recenzenti:Enes Durmisevic i Hadzem Hajdarevic
Knjiga je u prvom izdanju stampana u 5000 primjeraka.
Dragi nas brate.Pozivamo te kako i stoji na nasem sajtu da kao bivsi borac napises nam svoju pricu.Da opises pomenute akcije svojim rijecima.Time ce sajt u koji si razocaran mozda malo dobiti na vrijednosti.
S postovanjem.
Sanski Most u ratu 1992 - 1995.
Izdavac:Opstina Sanski Most
Suizdavac:NITP "Bosnjak"
Za izdavaca:Muhamed Lemes
Glavni i odgovorni urednik:Zilhad Kljucanin(http://bs.wikipedia.org/wiki/Zilhad_Kljucanin)
Redakcioni odbor:MEHMED ALAGIC,ADIL DRAGANOVIC,MIRZET KARABEG,ZILHAD KLJUCANIN i MUHAMED LEMES.
Recenzenti:Enes Durmisevic i Hadzem Hajdarevic
Knjiga je u prvom izdanju stampana u 5000 primjeraka.
Dragi nas brate.Pozivamo te kako i stoji na nasem sajtu da kao bivsi borac napises nam svoju pricu.Da opises pomenute akcije svojim rijecima.Time ce sajt u koji si razocaran mozda malo dobiti na vrijednosti.
S postovanjem.
- GandalfSivi
Jebo stranicu o kojoj pise jedan Bosnjak. Vidis, ja sam jos uvijek naivan, ali volio bih vjerovati da je Armija RBiH bila armija svih pravih Bosanaca i Hercegovaca, i da budem iskren ne mogu da vjerujem da je ta domena zauzeta od strane "Bosnjaka", isto kao i Armija '94te. Da ne spominjem forsiranje meni licno seljackih, a tebi vjerovatno "bosnjackih" (npr. nejma) rijeci na zor.Armija RBiH wrote:jedan bosnjak je odlucio da napravi stranicu o Armiji BiH jer je uvidio da postoji ogromna mediska praznina sto se tice Armije RBiH.