Trebam pogodan citat
- pekarce
#1 Trebam pogodan citat
Nacitani forumashi, treba mi fin i kratak citat o prijateljstvu, najvise 2-3 recenice. Unaprijed zahvalan 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
"Prijateljstvo i drugarstvo su dvije biljke na jednom korjenu. Tek ljubav ima nekoliko cvjetova vise" - Klopstok
"Prijatelji su kao lubenice. Da nadjete jednog dobrog, morate ih probati na stotine." - Merime
"Svako ce znati da vam kaze koliko ima koza i ovaca, ali ne i koliko ima prijatelja." - Sokrates
"Slusaj onoga koji te upozorio na tvoje mane, kao da ti je otkrio najvece blago." - *
"Kad bi psi naucili da govore, izgubili bismo i najboljeg prijatelja." - *
-
Ludi_Milojko
evo od mene jedna
od koga je dobro je 
koliko je prijateljstvo vrijedno,vidi se po tome koliko je rijetko - mi poznajemo stotine ljudi,ali od njih izaberemo samo dvoje,troje za prijatelje

od koga je dobro je 
koliko je prijateljstvo vrijedno,vidi se po tome koliko je rijetko - mi poznajemo stotine ljudi,ali od njih izaberemo samo dvoje,troje za prijatelje

- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
havetinja wrote:prijatelji su kao zene - sto ih vise imas, manje ih nemas
Prijatelji su kao zene - sto ih vise imas, jos bi vise da ih imas. -
-
Tisina
"...I neka prijateljstvo nema nijednu drugu svrhu osim razotkrivanja sopstvenog tajanstva..I sacuvajte ono najbolje u sebi za prijatelja..Ako mora da sazna za oseku vasu,dopustite mu da spozna i plimu..Jer,sta je vas prijatelj da biste ga trazili kako biste prekratili vrijeme?Trazite ga uvijek da biste s njim vrijeme prozivjeli...Jer,on ce ispuniti potrebu vasu, a ne vasu prazninu..I nek u blazenstvu prijateljstva bude smijeha i zajednickih zadovoljstava..Jer,u rosi malih stvari srce pronalazi svoje jutro i osvjezenje..."
("Prorokov Vrt" Halil Dzubran)
("Prorokov Vrt" Halil Dzubran)