Dokumenti od 6 mjeseci

Post Reply
mostarac

#1 Dokumenti od 6 mjeseci

Post by mostarac »

Mislim da je ovo tema o necemu sto nas sve lomi i na sta se svi izivciramo i sto puta opsujemo, a to je da ko god nesto trazi od tebe, trazi ti da rodni list npr. ili neki drugi dokument tog tipa nije stariji od 6 mjeseci. Mislim halo konji jedni, ne mogu se dva puta rodit, ali svi skupa imamo po 10 rodnih listova kuci. Nabralo se vremenom. Ovo su realni problemi o kojima po meni treba raspravljat, jer nas doticu u svakodnevnom zivotu i svakoj porodici godisnje uzmu, tj. otmu bar 50 KM. drzava nas na ovaj nacin bezocno pljacka, a mi svi sutimo i nikom nista. Kakav god konkurs izadje ili bilo sta drugo onda ti traze takav dokument. Jos je bolja situacija kad ljudima traze izvod iz maticne knjige umrlih ne stariji od 6 mjeseci, vjerovatno je covjek ustao iz groba, pa je mozda sad ziv. Koji su to lopovi da nigdje nema.
Sljedeca stvar su potvrde da si zavrsio kurs racunara i engleskog jezika. Jebote pa svi oni koji bas znaju dosta o kompjuterima nemaju zavrsene te kurseve, ali zato nekakva krava je isla pola godine da nauci kako se kuca dva reda teksta u wordu i ona je kao strucna i ima pravo da se prijavi na konkurs, a ja nemam jer nemam potvrdu o zavrsenom kursu :lol:
Doduse ima i za to lijeka, a to je da odes u jednu agenciju ili ustanovu od ovih sto se bave kursevima i lijepo im dadnes 100 KM i imas potvrdu. Zalosno, a mi sutimo, mi pusimo patriotske foluske, mi i dalje mislimo o tome sta ce reci Dodik, a sta njegov brat Lepi, mi i dalje pricamo o silnim reformama i ko je koga klao, ali niko se ne dotice ovih tema i cak i za ovu predvidjam jako kratak vijek trajanja i mali broj postova, a hiljade je problema poput ovoga sa kojima se svaki dan susrecemo, a niko o njima ne govori. Juce sam otvorio temu o trudnicama i skoro da je propala, jer se nas kao to ne tice, ali tice nas se zato sta je rucao Mile Dodik i guzni mu haver u njega Lepi. Naravno da nas se to treba ticati, ali problem je sto mi od ta dva "medjeda" ne vidimo vise nista i ne bavimo se vise zivotnim stvarima, a prije nekih dvije godine taman smo bili poceli i prica o PDV-u je bila ono cim se trebao baviti nas svijet, a ko sada prica o PDV-u niko, a hiljade je lazi na koje treba podsjetiti kada je bas o PDV-u rijec i pitati gdje su ispunjenja obecanja.
Post Reply