Novi oblik sa-x.com
-
samvan
#1 Novi oblik sa-x.com
evo,promjenuli izgled Sa-x com,kako vam se cini?
- Sajo---:
Odlično, napredak svaki dan, doprinosi preglednosti,...
Svaka cast samo tako nastavite,...
I da ne razumijem zasto se npr. u Avazu "reklamiraju" neke druge internet stranice tako sto se predstavi s koje je int. str. vijest stigla, a nikada do sada nisam vidio sa-x.com,...
Da li nesto možete uraditi po tom pitanju jer smatram da ste dovoljno jaki da se infiltrirate medju te "famozne" stranice???
Respect!!!
Svaka cast samo tako nastavite,...
I da ne razumijem zasto se npr. u Avazu "reklamiraju" neke druge internet stranice tako sto se predstavi s koje je int. str. vijest stigla, a nikada do sada nisam vidio sa-x.com,...
Da li nesto možete uraditi po tom pitanju jer smatram da ste dovoljno jaki da se infiltrirate medju te "famozne" stranice???
Respect!!!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Lace wrote:sta su promjenili![]()
- Lace
a to vi citate sarajevo-x?mIRCerka wrote:Lace wrote:sta su promjenili![]()
recimo to da konacno opet mozemo brzinski procitati vijesti vezane za sa i bih i da ne lici na online izdanje azre, glorije i inih...i malo su pretumbali ove sekcije...
-
mIRCerka
pratim vijesti, samo sam u posljednje vrijeme pizdila od silnih zenskih clanaka...Lace wrote:a to vi citate sarajevo-x?mIRCerka wrote:Lace wrote:sta su promjenili![]()
recimo to da konacno opet mozemo brzinski procitati vijesti vezane za sa i bih i da ne lici na online izdanje azre, glorije i inih...i malo su pretumbali ove sekcije...
![]()
![]()
ovako mi se svidja, funkcionalnije mi je...
-
mIRCerka
To sam pitala i ja, tokom dana je strasno preopterecenje, nisam dobila niakkve info o mogucnostima prelaska na novi server, tako da ya sad nemam nikakvih konkretnih informacija...infobrcko wrote:dobro je...a kad ce se rijesit ovaj problem sa forumom? meni bar stalno se javlja se poruka forum nije dostupan itd (mozda sto sam iz distrikta)
-
klixober
Imam primjedbu vezanu za vijesti sarajevo-x.Mislim da nije vrijedno toliko pokretanja nove teme i prepucavanja,pa cu pisati ovdje i nadam se da ce novinari koji rade za sarajevo-x ovo procitati.
Vijesti na naslovnoj stranici su totalno bezlicne,a cesto i nevjerovatno pogresne.Nisam mogao vjerovati da je na sarajevo-x pisalo da je Tolimir uhapsen na granici RS i Srbije.Shvatam da je vijest prenesena iz novinske agencije,ali je valjda zadatak novinara sa sarajevo-x da isprave tu gresku,dorade vijest,jer ta granica ne postoji.Postoji granica samo izmedu BiH i Srbije.Tu je jos mali milion vijesti koje su prenesene iz novinskih agencija i totalno su nedoradene,nezanimljive.Sto se tice sporta,imam veliku primjedbu.Stalno se na sarajevo-x potenciraju vijesti o uspjesima sportasa iz okruzenja.Shvatam da ima vijesti koje stvarno treba prenijeti,ako Djokovic osvoji turnir,ili Blanka Vlasic.Ali me apsolutno ne zanima i totalno je irelevantno ako je Djokovic prosao prvi krug nekog turnira,ili Blanka Vlasic preskocila 192 cm! Ovo je prije svega bh portal i uz malo truda bi se moglo puno vise pisati o bh sportasima.Znam da nemamo previse uspjesnih sportasa,ali nije veliki problem da nakon svakog kola evropskih liga na sarajevo-x izade izvjestaj kako su igrali nasi igraci,ako bude vise prica o Mirzi Basicu,najboljem mladom teniseru Evrope,ili nasim ostalim talentima diljem svijeta.
Dakle potrebno je samo malo truda i htijenja da se vijesti na sa-x ucine zanimljivijim i da sa-x postane prepoznatljiv portal koji nece samo prenositi vijesti novinskih agencija.
Ovo je dobronamjerna kritika,nadam se da cete neke sugestije uvaziti.
Vijesti na naslovnoj stranici su totalno bezlicne,a cesto i nevjerovatno pogresne.Nisam mogao vjerovati da je na sarajevo-x pisalo da je Tolimir uhapsen na granici RS i Srbije.Shvatam da je vijest prenesena iz novinske agencije,ali je valjda zadatak novinara sa sarajevo-x da isprave tu gresku,dorade vijest,jer ta granica ne postoji.Postoji granica samo izmedu BiH i Srbije.Tu je jos mali milion vijesti koje su prenesene iz novinskih agencija i totalno su nedoradene,nezanimljive.Sto se tice sporta,imam veliku primjedbu.Stalno se na sarajevo-x potenciraju vijesti o uspjesima sportasa iz okruzenja.Shvatam da ima vijesti koje stvarno treba prenijeti,ako Djokovic osvoji turnir,ili Blanka Vlasic.Ali me apsolutno ne zanima i totalno je irelevantno ako je Djokovic prosao prvi krug nekog turnira,ili Blanka Vlasic preskocila 192 cm! Ovo je prije svega bh portal i uz malo truda bi se moglo puno vise pisati o bh sportasima.Znam da nemamo previse uspjesnih sportasa,ali nije veliki problem da nakon svakog kola evropskih liga na sarajevo-x izade izvjestaj kako su igrali nasi igraci,ako bude vise prica o Mirzi Basicu,najboljem mladom teniseru Evrope,ili nasim ostalim talentima diljem svijeta.
Dakle potrebno je samo malo truda i htijenja da se vijesti na sa-x ucine zanimljivijim i da sa-x postane prepoznatljiv portal koji nece samo prenositi vijesti novinskih agencija.
-
internet
Produciranje vijesti je jako skup sport. Sumnjam da oni imaju toliko novca da uposle kvalitetne novinare, koji ce znati obraditi agencijsku vijest, napisati autorski clanak ili prevesti/prirediti stranu vijest. A uz to tu je i placanje servera, koji je evo gotovo svaki dan opterecen. Kol'ko para tol'ko muzike...komeba wrote:Imam primjedbu vezanu za vijesti sarajevo-x.Mislim da nije vrijedno toliko pokretanja nove teme i prepucavanja,pa cu pisati ovdje i nadam se da ce novinari koji rade za sarajevo-x ovo procitati.
-
_BosanaC
Ja mogu halaliti doslovno prenosenje agencijskih vijesti, OK... Ali mi zaista nije jasno koji mozak stavi na naslovnu stranu pricu o sredjivanju noktiju (parafraziram) a da se vijest dana u svim mogucim medijima ne nadje u tom trenutku uopste na toj naslovnoj strani?
Kao sto mIRCada rece - online izdanje Azre
Kao sto mIRCada rece - online izdanje Azre
-
Bestilj
Jest vas "konzumente" tesko zadovoljti... Onaj bi manje o noktima, drugi bi više o politici, treci bi o sisama i seksu... Nikad nikome udovoljit! A ja kad god pogledam pogledam medju najcitanije vijesti - uvijek neki seks, vaginalni orgazmi, nacionalna netrpeljivost, krv, pljuvanje po nekom...
by the way, imam pitanje za administratore ili one koji su upuceniji:
Posto sam otisao na impersum Sa-x i vidio tamo da pise kako u redakciji rade samo dvije osobe kao novinari (????!!!!??) pitam se, ako je to tacno, kako uopste stizu ista uraditi i azurirati????
Neko je gore rekao "koliko muzike, toliko para" - vala ako radi samo dvoje, onda im ni 5000 KM ne bi bilo dovoljno, narocito pored ovakvih "nezadovoljnih" konzumenata.
Meni je Sa-x super, a greske koje prave su minorne u odnosu na "slavne i velike" Avaze, BHT, FTV koji na jednom prilogu rade po 5 dana, rad im prodje lekturu i urednistvo pa opet imaju 500 gresaka.
Ljudi budite realni.
by the way, imam pitanje za administratore ili one koji su upuceniji:
Posto sam otisao na impersum Sa-x i vidio tamo da pise kako u redakciji rade samo dvije osobe kao novinari (????!!!!??) pitam se, ako je to tacno, kako uopste stizu ista uraditi i azurirati????
Neko je gore rekao "koliko muzike, toliko para" - vala ako radi samo dvoje, onda im ni 5000 KM ne bi bilo dovoljno, narocito pored ovakvih "nezadovoljnih" konzumenata.
Meni je Sa-x super, a greske koje prave su minorne u odnosu na "slavne i velike" Avaze, BHT, FTV koji na jednom prilogu rade po 5 dana, rad im prodje lekturu i urednistvo pa opet imaju 500 gresaka.
Ljudi budite realni.