zatovrena je cesta preko nadvoznjaka..."aleja sehida"....
bravo za h.smajlovica i ostale na nizim mjestima
razmisaljm kako bi drvenom cuprijeom brzo prosla kola hitne pomoci ili mozda kamion vatrogasaca....koji neozbiljni seljaci upravljaju zenicom
Moderators: _BataZiv_0809, anex
pa kolika će tek sada biti gužva na drvenoj ćupriji,bože sačuvaj i još neko hvali smajloviča adžananaoviću omogućio da na k.polju počne graditi centar a da ne plati 6 miliona marakadr.iver wrote:danas ste mozda bili svjedoci guzvi u zenici
razmisaljm kako bi drvenom cuprijeom brzo prosla kola hitne pomoci ili mozda kamion vatrogasaca....koji neozbiljni seljaci upravljaju zenicom
Mislilac wrote:Joj jeste pogani.. Odmah serete.
Pa PRAVI se cesta, REKONSTRUKCIJA. Normalno da neće raditi. Strpljen - spašen.
A ima alternativa.
1. Na blatušku petlju, pa izići sa magistralnog puta kod kasarne (novi izlaz).
2. Na blatušku petlju, pa produžiti do Perinog hana, okrenuti se na magistralnom putu i izići u Radakovu.![]()
3. Pješobus.
4. Helikopter.
dr.iver wrote:danas ste mozda bili svjedoci guzvi u zenici
I marka¹i koriste cestu...Mahalac wrote:Stvarno je malo beze pricati o haosu u sabracaju Zenice, rekao bih laskavo, jer za one koji poznaju nicaze, pjehaka mozes u 20min s kraja na kraj, evropa-salcinovic 5min...
a tu su i ovi "markasi"![]()
Ko te lozi kralju!!?? Ti sam sebe lozis. Vidis da negdje pise "Zenica" i okidac u glavi proradi... To isto kad bi se sad ja iz nekog razloga javljao na temu o Kalesiji, Kaknji, Zavidovicima... Ma boli me qrac za njih... Ti si taj koji ocito ima problem.to ti mene kao lozis? Very Happy
ako ti je trn u oku ovo sto sam napisao, okreni ba glavu na drugu stranu...
nemoj se mangup pravit ako ne znas kako i sta, s kim i kada....
Kada budem zaduzen za to budi(te) sigurni da se nece desavati ovakav kolaps.trinaesti wrote:driver - kako bi ti to uradio?
1.I na izlasku sa magistralnog puta je guzva. Guzva je i na raskrsnici na odmutu i na raskrnici kod doma penzionera.Joj jeste pogani.. Odmah serete.
A ima alternativa.
2. Na blatušku petlju, pa produžiti do Perinog hana, okrenuti se na magistralnom putu i izići u Radakovu. Very Happy
3. Pješobus.
4. Helikopter.
Vidis nesjecam da si kakio ovako dok je Zakir bio gradonacelnik!dr.iver wrote:Kada budem zaduzen za to budi(te) sigurni da se nece desavati ovakav kolaps.trinaesti wrote:driver - kako bi ti to uradio?
A inace ja nemam ulogu da spasavam Zenicu od politike "daj nama, a ostale ko jebe" kakva se manje vise provodi od zavrsetka rata. Dakle, nineac i ostali ne mijenjajte temu, ja nisam bitan, stvar je do ljudi zaduzenih za saobracaj i grad. Kao sto vec rekoh od gradonacelnika pa nanize po funkcijama.... ako ne znaju, neka daju ostavke na funkciju koju obavljaju. Znate i ja bih vozio avion, ali ne znam, plata jeste dobra pilotima, ali ipak letiš sa 200 putnika. To je malo karikirana situacija u našem malom mistu.
1.I na izlasku sa magistralnog puta je guzva. Guzva je i na raskrsnici na odmutu i na raskrnici kod doma penzionera.Joj jeste pogani.. Odmah serete.
A ima alternativa.
2. Na blatušku petlju, pa produžiti do Perinog hana, okrenuti se na magistralnom putu i izići u Radakovu. Very Happy
3. Pješobus.
4. Helikopter.
2.zakonom je zabranjeno polukruzno okretanje na magistralnom putu
3.da ucinkovito, ako vam ne smetaju izduvni gasovi iz automobila, autobusa, kamiona....
4.da naravno
Saobraćajne gužve su odavno problem u Zenici, samo je to eskaliralo zatvaranjem jedne od dvije glave gradske saobraćajnice.....
ali to rješenje niko ne traži, vjerovatno će sada nineac zahtjevati od mene moje vidjenje toga. Imam par ideja, ali mi ne pada napamet naivno ih iznijeti na forumu-sutra će ih prisvojiti obrenovčanini i ini.
Kad vam neko zakasni u bolnicu i umre ko će onda biti kriv? Nervozni vozači i pješaci? Ili možda pak rukovodstvo grada?
Ima istine u ovome, ali ne bih ja to tako pojednostavljivao. Zeznuto je pje¹obusom do Crkvica... Hajde jednom dnevno, ali dva i vi¹e puta?Chischo wrote:ako uzmemo da su u zenici tri ekstremne tacke:
stanica, kpdom, bolnica
vala sve se moze za po sata prepjesacit
dole s autima!