Protokol Silajdzic - Dodik

Post Reply
Prayer

#1 Protokol Silajdzic - Dodik

Post by Prayer »

Sta mislite ovo ovom protokolu?

Vec iz prvog pasusa u kojem stoji:

"...buduće lokalne policijske oblasti biti uspostavljene u okviru entitetskih, odnosno kantonalnih linija, te da ostaju Policija Republike Srpske (RS), Policija Federacije BiH i kantonalne policije sa postojećim nadležnostima, strukturama i na istom teritoriju",

za mene ovo ne bi bilo prihvatljivo rjesenje.

Cudno mi je da je Silajdzic uopste pristao na ovakvo nesto.

Koje bi bilo vase rjesenje?
SFSN

Post by SFSN »

Овај пасус нисам видио нигдје....

Најбоље је рјешење за које се договоре сва три народа :oops: 8)
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Tog pasusa nema nigdje u "Protokolu". Zato ima u raznim "saopcenjima" i "pojasnjenjima". Zbog takvih "prevodilaca" je i sve odavno u milojku/miloklizu.

Inace, taj tekst puno bolje odgovara Lajcakovom prijedlogu, kojeg se isti ti "prevodioci" utrkuju da prihvate.
Last edited by ibro dirka on 04/10/2007 01:35, edited 1 time in total.
SFSN

Post by SFSN »

Па, ја се лично и надам да ће то тако бити...али је симптоматично ово цитирање протокола....
SA 071

Post by SA 071 »

ibro dirka wrote:Tog pasusa nema nigdje u "Protokolu". Zato ima u raznim "saopcenjima" i "pojasnjenjima". Zbog takvih "prevodilaca" je i sve odavno u milojku/miloklizu.

Inace, taj tekst puno bolje odgovara Lajcakovom prijedlogu, kojeg se isti ti "prevodioci" utrkuju da prihvate.
Upravo tako.

A sam protokol je samo kupovanje vremena. Nista protokolom nije dogovoreno, vec su sva skakljiva pitanja prebacena za kasnije-kao "uredice se drzavnim zakonom". Dogovoreno je da ce se dogovarati kasnije...

A Lajcakov plan? Pa i Pedi je bio visoki predstavnik i on je bio nadlezan da tumaci tri principa. I on ih je tumacio potpuno drugacije od Lajcaka. Martensov plan je bio usaglasen sa tri EU principa i nacelno su ga prihvatili svi nasi politicari, pa ga je Dodik naknadno odbio. A Martensov plan koji je bio EU plan reforme i Lajcakov plan nemaju veze sem u nekim manje bitnim tackama.

Moj prijedlog - vratimo se Martensovom planu - pravom EU planu.
mostarac

Post by mostarac »

U protokolu jasno i nedvosmisleno stoji da ce BUDUCA ORGANIZACIJA POLICIJE PRATITI USTAVNO UREDJENJE ZEMLJE.
Pametnom dosta da shvati sta to znaci, a glupom koji do sad nije shvatio i provalio lepog i milu ne vrijedi ni objasnjvati.
Post Reply