U Srebrenici počela nastava na Pravnom fakultetu

Post Reply
Karadoz

#1 U Srebrenici počela nastava na Pravnom fakultetu

Post by Karadoz »

U Srebrenici počela nastava na Pravnom fakultetu
26.9.2007.

Za 65 studenata, upisanih u prvu godinu Pravnog fakulteta - Univerzitet Sarajevo, odjeljenje Srebrenica, danas je počela redovna školska godina.

Predavači bit će redovni profesori s Pravnog fakulteta iz Sarajeva.

Brucoši su plaćali samo upisninu i obrasce u iznosu od 120 KM, a stručna literatura i korištenje interneta bit će besplatni.

Nastava za studente druge godine počet će poslije obavljenih ispita u septembarskom ispitnom roku. (Fena)

Nakon Gorazda sad i Srebrenica..nastavlja se sprdacina sa visokim skolstvom u BiH ... ako ste mladi i sutra se upitate zasto bam diplome nisu vrijedne u svijetu pomislite samo na to da skoro svako "selo" sa preko 25.ooo stanovnika ima fakultet.
Ipak BiH treba da bude u necemu poznata u svijetu ... a da to nije rat.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jedva cekam da se u Srebrenici i Univerzitet osnuje :roll:
Bumbar

Post by Bumbar »

Sarajevski pravni ima samo 2 ispostave...ovo je trca...koliko je meni poznato...

u svakom slucaju...za srebrenicu su se trebali mnogo ranije skontati svi... definitivno podrzavam ovaj slucaj.
mostarac

Post by mostarac »

_BosanaC wrote:Jedva cekam da se u Srebrenici i Univerzitet osnuje :roll:
I ja sam bas to pomislio. Postovanje za zrtve i sve ja razumijem, ali ljudi moji osnivanje fakulteta u Srebrenici. Pa ima li iko normalan u ovoj zemlji? Da li treba naredni fakultet da otvorimo u Trnovu, a univerzitet u Prachi uz svo postovanje prema tim mjestima? Dajte pa ovo je skandalozno sta mi radimo sa naukom i kako devalviramo instituciju univerziteta.
Karadoz

Post by Karadoz »

Bumbar wrote:Sarajevski pravni ima samo 2 ispostave...ovo je trca...koliko je meni poznato...

u svakom slucaju...za srebrenicu su se trebali mnogo ranije skontati svi... definitivno podrzavam ovaj slucaj.
Tebi nije nista poznato prije svega to da je Srebrenica u RS pa tako Sarajevski Univerzitet nema nista sa Pravnim fakultetom u Srebrenici.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Institut za lingvistiku i elektrotehniku Cajnice :oops: :D
mostarac

Post by mostarac »

I jos da kazem da ce nam se kao nastavni kadar na fakultetima poceti pojavljivati konobarice i cistacice, ali ne cudi obzirom da je u ovoj zemlji cistacica Seada Palavric dosla do sudije vrhovnog suda, a svako gura svoje. Ja da sam univerzitetski radnik ja bi popizdio na ovo sve i definitivno bi se poceo baviti necim drugim, jer ne mozes sa svakim bit kolega.
obuca

Post by obuca »

a u kalinoviku nek kasapini studiraju medEcinu :x
Bumbar

Post by Bumbar »

Karadoz wrote:
Bumbar wrote:Sarajevski pravni ima samo 2 ispostave...ovo je trca...koliko je meni poznato...

Tebi nije nista poznato prije svega to da je Srebrenica u RS pa tako Sarajevski Univerzitet nema nista sa Pravnim fakultetom u Srebrenici.
inteesantno jeste mi poznati...a ako je istocno sarajevo u pitanju to se napise :P
Karadoz

Post by Karadoz »

Nemojte zaboraviti i Medicinski fakultet u Foci...
Karadoz

Post by Karadoz »

Bumbar wrote:
Karadoz wrote:

inteesantno jeste mi poznati...a ako je istocno sarajevo u pitanju to se napise :P
Vidis zaboravio sam posebno naglasiti tu visokopriznatu ustanovu ... iz Tilave ..pardon Lukavice.
obuca

Post by obuca »

mostarac wrote:I jos da kazem da ce nam se kao nastavni kadar na fakultetima poceti pojavljivati konobarice i cistacice, ali ne cudi obzirom da je u ovoj zemlji cistacica Seada Palavric dosla do sudije vrhovnog suda, a svako gura svoje. Ja da sam univerzitetski radnik ja bi popizdio na ovo sve i definitivno bi se poceo baviti necim drugim, jer ne mozes sa svakim bit kolega.
e mostarac vecina profa na nasim faxovima je za bacit. ko ce se bunit kad su svi isti. cast pojedincima, ali toliko napuhanosti, frustriranosti, netrepeljivosti i ostalog, a nikom se ne pravdaju. sto da se bune i rade nesto drugo. njima je dobro jer dolaze kad hoce na fax, rade sta hoce i kako hoce i jos imaju hamale (ass.) i to njih vise za jedan predmet. :x
mostarac

Post by mostarac »

Karadoz wrote:Nemojte zaboraviti i Medicinski fakultet u Foci...
Naravno i slicne pizdarije kakve se pojavljuju, tipa 50 fakulteta na 2 univerziteta u Mostaru, a prijeratni Mostar kojem je gravitirala cijela Hercegovina imao snage samo za 4 fakulteta. Ovo je fuj sta se radi s naukom, a u svrhu ostvarivanja sitne politicke koristi. Ionako je ova zemlja otisla u intelektualnu propast, a jedina stvar gora od nemanja intelektualnog kadra je imanje retardiranog intelektualnog kadra kakav mi danas stancamo kao na traci. Nazalost ti ljudi koji studiraju na taj nacin su najvece zrtve toga svega, a nisu ni krivi ni duzni.
Karadoz

Post by Karadoz »

Ovu temu sam postavio cisto za mlade ...koji se skoluju i ocekuju da ce im neko jednog dana priznati diplomu u EU... treba im napomenuti da se ne zavaravaju ...
mostarac

Post by mostarac »

Karadoz wrote:Ovu temu sam postavio cisto za mlade ...koji se skoluju i ocekuju da ce im neko jednog dana priznati diplomu u EU... treba im napomenuti da se ne zavaravaju ...
ja mislim da je vecini mladih nazalost svejedno :(

Da nije tako umjesto poljoprivrednika onde pred skupstinom bi danima boravilo nekoliko hiljada mladih trazeci skalpove onim debilima unutra zbog mase problema sa kojima se mlada populacija susrece, a za koje poslanike boli neka stvar.
obuca

Post by obuca »

na filozofskom faxu u SA, odsjek pedagogija, su profesori podjeljeni u tabore. imamo SDA i HDZ. toliko svade izmedu profesora, a sve se lomi preko studenta, nisam nigdje vidjela. kad jedna priglupa ass. moze sa zaprđuje jednom profesoru kojem nije ni do koljena sta onda ocekivati. otjeraše sve one koji valjaju. kaze mostarac ode nauka u helac. otisla je davno jer stancaju ko na traci, a proizvodi su isfrustrirani mladi ljudi koji su na zivcima obolili i samo se ne rokaju inzulinom. a ponasanje pojedinih profesora na gore navedenom odsjeku je uzasno, a profesori kao da su ulicari. :x
atko

Post by atko »

Predpostavimo da iza otvaranuja ovog pravnog faxa stoje najolje namjere, budimo maksimalno optimisticni i patriote itd itd....

Mene zanima samo jedno, sta ce Srebrenica za 4 godine sa 65 dipl. pravnika???
_BosanaC

Post by _BosanaC »

atko wrote:Predpostavimo da iza otvaranuja ovog pravnog faxa stoje najolje namjere, budimo maksimalno optimisticni i patriote itd itd....

Mene zanima samo jedno, sta ce Srebrenica za 4 godine sa 65 dipl. pravnika???
Poslace ih u Sarajevo da traze posao pa ce te iste Sarajlije koje im k'o valjadose da bi kupili sebi politicke poene pljuvati po njima kako su doslje, kako im ne trebaju i kako zbog njih cestita Sarajevska djeca posla nemaju :-)
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

_BosanaC wrote:Institut za lingvistiku i elektrotehniku Cajnice :oops: :D
fakultet za primijenjene humane nauke omarska. :D
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

osnivac i (pr)dekan: dr milokliz podrig
Post Reply