Naši igrači u inostranstvu

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

rikardoreis

#1 Naši igrači u inostranstvu

Post by rikardoreis »

Džeko protiv Cottbusa postigao svoj prvi gol u Bundes ligi.

Alen Škoro dao gol za Rijeku protiv Hajduka i zabilježio asistenciju. Sergej Jakirović ušao pred kraj utakmice.

Barbarez prvi put u ovoj sezoni počeo utakmicu. Imao sjajnu asistenciju.

Bajramović i Misimović igrali.

Muslimović nije bio ni na klupi Atalante. Pas im mater! :x :D

još da spomenem Terkeša, bivšeg reprezentativca U-21 (bio najbolji u onoj tekmi kad smo razvalili Njemačku), koji odlično igra za Zadar, u vrhu je liste strijelaca HNL-a.

Prošle sedmice, u okviru Lige Šampiona, Saša Papac odigrao na lijevom boku za Rangers-e...naravno, i Rahimić za CSKA.

eto, za ove znam, bujrum ostale pišite :) ...zna li neko kako igraju Obuća, Ihtijarević, Mačkić? nisu ih valjda zaposlili na iranskom nukleranom programu :D

p.s. Ibrahimović 2 gola protiv Livorna :oops: :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

sinoc Salihamidzic dao gol Reggini :-)
elSaik

Post by elSaik »

rikardoreis wrote:jok, u košarkaše... :D
mora da si manijak :D , ev' pitaću i za Ćosića :D ...stvarno, gdje je on sad? da nije u Newcastle-u (portir? :D )...ma, šalim se, i..neg' ne mogu se sad sjetiti nijednog igrača Želje koji je vani.
slabo se ona generacija prodala, Karić u Slobodi... Jahić, kao najveća nada, vratio se, a, navodno, tražio ga Deportivo...
Bešlija, Gušo, Džeko, Vladavić, Zeba... :roll: pola repke...
rikardoreis

Post by rikardoreis »

elSaik wrote:
mora da si manijak :D , ev' pitaću i za Ćosića :D ...stvarno, gdje je on sad? da nije u Newcastle-u (portir? :D )...ma, šalim se, i..neg' ne mogu se sad sjetiti nijednog igrača Želje koji je vani.
slabo se ona generacija prodala, Karić u Slobodi... Jahić, kao najveća nada, vratio se, a, navodno, tražio ga Deportivo...
ok, lose sam se izrazio... mislio sam na onu generaciju iz LS...bio je beslija i guso koliko se sjecam...
cyprus

Post by cyprus »

rikardoreis wrote:
elSaik wrote:
ok, lose sam se izrazio... mislio sam na onu generaciju iz LS...bio je beslija i guso koliko se sjecam...
Kakav ba Gušo? Ne mogu da vjerujem da se ni jedan ni drugi niste sjetili Hasagića, ubjedljivo najboljeg igrača nakon rata kojeg je izbacio Željo u Evropu (mada je njega više izbacila repka nego Željo).
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

elSaik wrote:
Vidim kitimo se tudjim perjem. :lol:
elSaik

Post by elSaik »

Crvena Tifoza wrote:
elSaik wrote:
Vidim kitimo se tudjim perjem. :lol:
pa igrao je i u Želji... samo sam nabrajao ko je bio kod nas a sada igra u inostranstvu... ništa više :D
Virtual X

Post by Virtual X »

mora da si manijak :D , ev' pitaću i za Ćosića :D ...stvarno, gdje je on sad? da nije u Newcastle-u (portir? :D )...ma, šalim se, neg' ne mogu se sad sjetiti nijednog igrača Želje koji je vani...
Ma nisam ni jedan od navijača domaćih ekipa, nema se tu za koga navijat, sve neki "nazovi" fudbaleri, koji nisu prošli fudbalsku školu, a talenat je 10% uspjeha. Nema ljutnje, ali stvarno se u domaćoj ligi nema šta pogledat osim da se čovjek nasluša psovki i gluposti na tribinama i po svlačionicama :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Virtual X wrote:
mora da si manijak :D , ev' pitaću i za Ćosića :D ...stvarno, gdje je on sad? da nije u Newcastle-u (portir? :D )...ma, šalim se, neg' ne mogu se sad sjetiti nijednog igrača Želje koji je vani...
Ma nisam ni jedan od navijača domaćih ekipa, nema se tu za koga navijat, sve neki "nazovi" fudbaleri, koji nisu prošli fudbalsku školu, a talenat je 10% uspjeha. Nema ljutnje, ali stvarno se u domaćoj ligi nema šta pogledat osim da se čovjek nasluša psovki i gluposti na tribinama i po svlačionicama :D
slazem se s tobom, minimum j ekvalitetnih igraca, ne pamtim kad sam pogledao domacu ligu, jedino u evropskim kupovima nase timove...al' eto, to kakvi su igraci, moze se raspravljati danima, al' nije mi to bio cilj na temi...kakvi su - takvi su, nasi su, nemamo drugih...
Koshpa

Post by Koshpa »

Misimovic dao go danas za izjednacenje 2-2 i konacan rezltat
Koshpa

Post by Koshpa »

Edin Dzeko postigao danas pobjedonosni gol protiv Hanse 1-0
Majstorinho

Post by Majstorinho »

TGSTK wrote:Edin Dzeko postigao danas pobjedonosni gol protiv Hanse 1-0
Evo,Dzeko vec poceo da trese mreze u bundesligi...A sjecam se,jedan clan saxa...ga je psovao,rekao je da nece nista postici tamo..Da je smlata od igraca...To je rekao niko drugi,nego Nosferatu....
elSaik

Post by elSaik »

Majstorinho wrote:
Evo,Dzeko vec poceo da trese mreze u bundesligi...A sjecam se,jedan clan saxa...ga je psovao,rekao je da nece nista postici tamo..Da je smlata od igraca...To je rekao niko drugi,nego Nosferatu....
ccccc... uvijek nekakvo prozivanje drugih po forumu... patetično...

nego, da se vratim on-topic...
što se Džeke tiče - imamo mi na stotine takvih 8-)
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

elSaik wrote:
Majstorinho wrote:
ccccc... uvijek nekakvo prozivanje drugih po forumu... patetično...

nego, da se vratim on-topic...
što se Džeke tiče - imamo mi na stotine takvih 8-)
i tih stotine i stotine koji igraju u bundesligi, ili sta :D
elixiaboy

Post by elixiaboy »

Koshpa

Post by Koshpa »

i da zaboravih reci da je i alen skoro dao prvi gol za pobjedu rijeke nad zadrom od 2-0
Edoxxx

Post by Edoxxx »

Evo sad gledam rezultate U21 repki i vidim Belgija - Svedska 1 - 5 ... nista vrijedno paznje odim da je jedan bosanas u zutom dresu zabio 2 komada ... ime mu je Denni Avdic i rodom je iz Bosanskog Novog ... treba li mladic postati novi Zlatan pa da shvatimo sta smo (opet) izgubili ...
Edin H.

Post by Edin H. »

Edoxxx wrote:Evo sad gledam rezultate U21 repki i vidim Belgija - Svedska 1 - 5 ... nista vrijedno paznje odim da je jedan bosanas u zutom dresu zabio 2 komada ... ime mu je Denni Avdic i rodom je iz Bosanskog Novog ... treba li mladic postati novi Zlatan pa da shvatimo sta smo (opet) izgubili ...
:x
Virtual X

Post by Virtual X »

Ni prvi ni zadnji koji ce ovom "do boga sposobnom" FSBiH promaci!

Bitno da njima fotelje ne promaknu!
klixober

Post by klixober »

Edoxxx wrote:Evo sad gledam rezultate U21 repki i vidim Belgija - Svedska 1 - 5 ... nista vrijedno paznje odim da je jedan bosanas u zutom dresu zabio 2 komada ... ime mu je Denni Avdic i rodom je iz Bosanskog Novog ... treba li mladic postati novi Zlatan pa da shvatimo sta smo (opet) izgubili ...
Nije tu nista cudno.U jednom momentu za Svedsku u-21 je igralo cak 9 igraca porijeklom iz BiH.Siguran sam da nasi u savezu nemaju pojma o njima,kamoli da su ih kontaktirali i pokusali pridobiti.Pa oni su za Pjanica prije 3 mjeseca pitali "ko je taj?".
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Trebamo se mi zamislit koliko je ovakva reprezentacija BiH uopšte zanimljiva nekom ko igra za U21 selekciju neke evropske zemlje...

Ja znam da ja nebih igrao za ovakvu BiH a da sam U21 reprezentativac, da idem iz rahatluka jedne Svedske u mafijasku repku BiH.

Nikad

Dokazivao bih patriotizam na neki drugi nacin
elSaik

Post by elSaik »

Vidjet ćete jednoga dana kada dođu Osim, Halilhodžić, Sušić i ostali tamo gdje trebaju biti. Kada budemo imali stručni štab koji je stručan. Kada selektor pozove 20 igrača za A reprezentaciju i to budu sve mladi momci sa par iskusnih. Kada budemo imali reprezentaciju koju će sve ostale poštovati. Eh, tada ću i ja biti na Grbavici :D i navijati za fudbalsku/nogometnu repzentaciju Bosne i Hercegovine. Jednoga dana, ako Bog da... 8-)
komadinamujo

Post by komadinamujo »

elSaik wrote:Vidjet ćete jednoga dana kada dođu Osim, Halilhodžić, Sušić i ostali tamo gdje trebaju biti. Kada budemo imali stručni štab koji je stručan. Kada selektor pozove 20 igrača za A reprezentaciju i to budu sve mladi momci sa par iskusnih. Kada budemo imali reprezentaciju koju će sve ostale poštovati. Eh, tada ću i ja biti na Grbavici :D i navijati za fudbalsku/nogometnu repzentaciju Bosne i Hercegovine. Jednoga dana, ako Bog da... 8-)
Kad sličice vlasnika kafića
budu sakupljala djeca
kad velika četvorka budu Zvezda
Hajduk Partizan i Trepča...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

elSaik wrote:Vidjet ćete jednoga dana kada dođu Osim, Halilhodžić, Sušić i ostali tamo gdje trebaju biti. Kada budemo imali stručni štab koji je stručan. Kada selektor pozove 20 igrača za A reprezentaciju i to budu sve mladi momci sa par iskusnih. Kada budemo imali reprezentaciju koju će sve ostale poštovati. Eh, tada ću i ja biti na Grbavici :D i navijati za fudbalsku/nogometnu repzentaciju Bosne i Hercegovine. Jednoga dana, ako Bog da... 8-)
Captain's Log - Star Date 09282006....

SF majstore, SF...
cyprus

Post by cyprus »

A šta te navodi na ideju da Osim, Halilhodžić, Sušić i ostali (posebno ovaj prvi) žele i u najidealnijim uslovima biti "tamo gdje trebaju bit"? :-) :-)
Post Reply