Srbin se pomokrio pred džamijom?!

Locked
Mujko

#1 Srbin se pomokrio pred džamijom?!

Post by Mujko »

Image
Trenutak kada muškarac mokri pred džamijom... (Foto: S. Avdić)

TrebinjeBošnjaci šokirani najnovijom provokacijom

Srbin se pomokrio pred džamijom?!

Sve se događalo u vrijeme kada su vjernici dolazili na teravih-namaz * Policija koja je bila u blizini nije reagirala

Uoči teravih-namaza u petak navečer ispred čuvene Osman-pašine džamije u Trebinju dogodio se incident. Kako je za "Dnevni avaz" potvrdio glavni trebinjski imam Husein ef. Hodžić, izvjesni muškarac srpske nacionalnosti je pred početak klanjanja došao na ulaz džamije i pomokrio se.

Prvi momenat

Bilećanin Safet Avdić, koji je iz Australije stigao u Trebinje, krenuo je u džamiju i svjedočio tom gnusnom činu.
- U prvom momentu sam mislio da se radi o mladiću koji je krenuo u džamiju da klanja. No, kada je došao pred ulaz džamije, jednostavno je stao i počeo mokriti. Bio sam šokiran! Shvatio sam da se radi o smišljenoj provokaciji. Uzeo sam fotoaparat i uslikao taj odvratni čin. Prišao sam mu i upitao ga zašto to čini, a on mi se samo iskesio i mrko me pogledao. Nije se previše zabrinuo. Ja sam šokiran da ovako nešto postoji na tlu Evrope. Da se na ovaj način iskazuje netrpeljivost - kazao nam je Avdić.

Burna reakcija

Događaju je svjedočila i povratnica Izeta Habul, koja je burno reagirala na ovakvu provokaciju, ali uzalud. Svjedoci tvrde da su izgrednika iz obližnjeg kafića "Mona" podstrekivali i drugi lokalni Srbi. Tražili su od provokatora i da razbije Avdićevu kameru.
Avdić se obratio policajcima koje je zatekao u blizini džamije, no oni su samo slegli ramenima i kazali "žao nam je" , te da "to nije lijepo". Pripadnici CJB Trebinje napravili su zabilješku o ovom događaju, ali nema informacija da su išta poduzeli. Iz CJB Trebinje jučer nisu komentirali ovaj događaj.

F. VELE

Ef. Hodžić: Ispoljavanje mržnje

Efendija Hodžić kaže da je ovo samo jedan u nizu incidenata i provokacija koji se tokom ramazana dešavaju u Trebinju.
- Ovo je nastavak ispoljavanja mržnje i nepodnošljivosti prema nekom ko je drugačiji, a to su Bošnjaci. Ovo predstavlja i potvrdu odsustva sigurnosti za nesrbe. Vjerovatno zato što su se organi bezbjednosti ranije pokazali neodlučni prema izgrednicima. A ako nešto i urade, onda sudovi i tužilaštva sve to dovedu do situacije da niko ne bude kriv. Tako završavaju sve naše prijave - rekao je efendija Hodžić.

Dnevni Avaz
Mujko

Post by Mujko »

Fuj! To su obicni primitivci.
Ludi Kure

Post by Ludi Kure »

Kakav premijer takvi i gradjani...
Hattab72

Post by Hattab72 »

Hajde sto je on to uradio, ne iznenadjuje me od djubreta...

Ali je jako ponizavajuce da niko od tih momaka i dijasporaca nije ga uhvatio i kosti mu polomio, invalidom ga napravio...Bez obzira na posljedice, ponos treba imati i u ovakvim situacijama ga pokazati...

A nas ponos izgleda nebi se probudio ni da nam uradi goru stvar u mihrab, vec bi ga slikali za novine...

Sto ti ne razbise aparat i ne provodase ko cuku kroz Trebinje...
Mujko

Post by Mujko »

Dobro je ucinio sto ga je slikao i nije ga kaznio zbog toga, jer bi onda krivci bili i Bosnjaci i Srbi.
A ovako neka vide ti cetnici ko su oni.Da su po kulturi ravni barbarima, vandalima.Sram ih bilo! To ni zivotinja na bi uradila!
tempora

Post by tempora »

Hattab72 wrote:Hajde sto je on to uradio, ne iznenadjuje me od djubreta...

Ali je jako ponizavajuce da niko od tih momaka i dijasporaca nije ga uhvatio i kosti mu polomio, invalidom ga napravio...Bez obzira na posljedice, ponos treba imati i u ovakvim situacijama ga pokazati...
A nas ponos izgleda nebi se probudio ni da nam uradi goru stvar u mihrab, vec bi ga slikali za novine...

Malo ti ocigledno znas sta znaci rijec ponos! :oops: Nedavno su barbari zapalili vatru u jednoj pravoslavnoj crkvi i pokakakali se nakon paljevine usred crkve! Ovakvih mentalno neuhranjenih spodoba je uvijek bilo i bit ce, posvuda!
I to je za svaku osudu, ali pozivati na linc i invalidnost takodjer je ravno ovom cinu.Pitam se sta bi bilo da se po tvom receptu lincuju svi oni-( a mnogo ih je u ovoj zemlji)-koji unistavaju okolinu, prosipaju smece po ulici, ruse kante za smece, vandaliziraju stajalista gradskog prevoza, unistavaju parkove.......i tako dalje i tako redom. :oops:
Last edited by tempora on 23/09/2007 11:55, edited 1 time in total.
Hattab72

Post by Hattab72 »

Mujko ne budi naivan...

90% srba ce reci da je ovaj majmun faca i slavice ga...

I trebao ga je dobro izlupati i kosti mu polomiti, da vise ne padne na pamet nikome da to uradi...Jer ionako ovaj tip nece nikome nikad odgovarati, a ja bih bio spreman da ga invalidom napravim, bez obzira na posljedice i sta ce reci neko za bosnjake...

Bosnjaci trpe obavljanje nuzde pred dzamijom i ne reaguju zbog straha sta ce neko reci ako reagujem...

ma dosta te politike vise, vidis da nas i stranci vise ne shvataju za ozbiljno, jer smo mlakonje i uvjek ce se odvaznijem i jacem prikloniti i evropa, jer je vise isplativo...
stardust3003

Post by stardust3003 »

E vidiš to je ta Dodikova policija koju boli k... za takve stvari i zato se i ponavljaju i zato će učiniti još i gore stvari...
A da fino privedu tog majmuna (identitet ja lako utvrditi) i oderu ga malo (makar finansijski), ne bi se takve stvari prečesto ponavljale!

I ova se priča dotiče reforme policije itekako...
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

Hattab72 wrote:Mujko ne budi naivan...

I trebao ga je dobro izlupati i kosti mu polomiti, da vise ne padne na pamet nikome da to uradi...Jer ionako ovaj tip nece nikome nikad odgovarati, a ja bih bio spreman da ga invalidom napravim, bez obzira na posljedice i sta ce reci neko za bosnjake...
Bosnjaci trpe obavljanje nuzde pred dzamijom i ne reaguju zbog straha sta ce neko reci ako reagujem...

ma dosta te politike vise, vidis da nas i stranci vise ne shvataju za ozbiljno, jer smo mlakonje i uvjek ce se odvaznijem i jacem prikloniti i evropa, jer je vise isplativo...
koje politike?! stranci ce nas shvatiti za ozbiljne kad se budemo ozbiljno ponasali, a ne kao da smo na "divljem zapadu".

safeta poznajem i mislim da je ispravno postupio. ti bi mu polomio kosti, on otisao u bolnicu, a ti u zatvor. s napravljenom fotografijom barem se moze dokazati da sta je majmun uradio. premda sudovi po bih jos uvijek ne sude kako bi trebali, treba se truditi i raditi ono sto je po zakonu. ti sto bi majmunima isao lomiti kosti budi siguran da bi se naslo silnih s druge strane koji bi i tebi slomili kosti. i tko je tu sto dobio? treba nastaviti raditi na jacanju pravnog sistema, ali ne uzimanjem zakona u svoje ruke. treba ovakve i slicne privoditi pravdi i suditi po zakonu. inace cemo postati ne "divlji zapad" nego ono sto (za mnoge) vec jesmo - "divlji balkan"...
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

zaboravih dodati...kazes "90% srba ce reci da je ovaj majmun faca i slavice ga..." i mozda si u pravu, ali ne zaboravi onih (bar) 10% srba (a to je vec preko 100.000 osoba) koji ce reci za "facu" da je majmun, ali tebi oni kao da nisu bitni. kao da se sami po sebi podrazumijevaju. ako budes uzimao zakon u svoje ruke, ne bi me cudilo da i neki od tih 10% promijene svoj stav i prikljuce se onima iz grupe od 90%. mada takvima kao ti to izgleda svejedno, jer takvima koji bi zakon uzimali u svoje ruke oni su "svi isti". koliko god taj necovjek zasluzuje kaznu, zasluzuje da mu se sudi po zakonu. upravo zato treba sve ciniti da se ojaca zakon i pravo, a ono sigurno nece ojacati igranjem serifa...
Hattab72

Post by Hattab72 »

tempora wrote:

Malo ti ocigledno znas sta znaci rijec ponos! :oops: Nedavno su barbari zapalili vatru u jednoj pravoslavnoj crkvi i pokakakali se nakon paljevine usred crkve! Ovakvih mentalno neuhranjenih spodoba je uvijek bilo i bit ce, posvuda!
I to je za svaku osudu, ali pozivati na linc i invalidnost takodjer je ravno ovom cinu.Pitam se sta bi bilo da se po tvom receptu lincuju svi oni-( a mnogo ih je u ovoj zemlji)-koji unistavaju okolinu, prosipaju smece po ulici, ruse kante za smece, vandaliziraju stajalista gradskog prevoza, unistavaju parkove.......i tako dalje i tako redom. :oops:

Inace mnogo tojih postova na ovom forumu odise nekom pozitivnom energijom, cak se primjeti velika doza objektivnosti u njima...

Reagovacu samo na tvoje poredjenje sa autobuskim stajalistima, kontejnerima, kantama za smece ,parkovima, sa jednim svetim objektom koji se zove Allahova kuca, dzamija, mesdzid,...

Musliman treba prije da reaguje na uvredu Allaha, nego na licnu uvredu, a kod nas 99% svako bi se potukao za vlastiti cejf i za sitnicu, dok uvreda svetinje i Allaha moze proci nekaznjeno...

Kod mene ne moze...Ja bih mu presudio...
Sto se crkve tice, ja tu nista ne mogu, ako je srbima crkva toliko sveta, neka uhvate te tipove i neka ih polome ili sta vec, nije me briga...

Iskreno receno, jer ne volim glumiti i praviti se ono sto nisam, ja se samo mogu brinuti za dzamiju i sve sto vodi ponizavanju tog svetog mjesta...

Za koga je crkva sveto mjesto, neka se bori za to da ne bude oskrnavljena, a ja kao vjernik nikada ne bih takve stvari uradio crkvi, ma koliko smatrao sljedbenike iste zalutalima ili ljudima koji su nam ucinili zlo...

Dok sa druge strane, bolesnik, psihopata radi to pred dzamijom istih onih bosnjaka koje su poklali, silovali i protjerali 15 god prije...

Ma polomiti ga da vise nikad stojeci to ne uradi...
karanana

Post by karanana »

Bio link za sliku idiota.
Last edited by karanana on 23/09/2007 14:36, edited 1 time in total.
Hattab72

Post by Hattab72 »

WizzardFromBOZ wrote:

koje politike?! stranci ce nas shvatiti za ozbiljne kad se budemo ozbiljno ponasali, a ne kao da smo na "divljem zapadu".

safeta poznajem i mislim da je ispravno postupio. ti bi mu polomio kosti, on otisao u bolnicu, a ti u zatvor. s napravljenom fotografijom barem se moze dokazati da sta je majmun uradio. premda sudovi po bih jos uvijek ne sude kako bi trebali, treba se truditi i raditi ono sto je po zakonu. ti sto bi majmunima isao lomiti kosti budi siguran da bi se naslo silnih s druge strane koji bi i tebi slomili kosti. i tko je tu sto dobio? treba nastaviti raditi na jacanju pravnog sistema, ali ne uzimanjem zakona u svoje ruke. treba ovakve i slicne privoditi pravdi i suditi po zakonu. inace cemo postati ne "divlji zapad" nego ono sto (za mnoge) vec jesmo - "divlji balkan"...

Divlji zapad je vec 15 godina u BiH, ja ne znam gdje ti zivis...

U RS se desilo toliko slucajeva ubistava povratnika, moze li mi neko reci koji od njih se rijesio...
Otidji malo u RS pa vidi sta je divlji zapad, ali tom divljem zapadu evropa, a niti ostali svijet nece nista, jer su bezobrazni, drski, znaju sta hoce i spremni su sve za taj svoj cilj...

Evropa koristi ovo vrijeme da oslabi pozicije bosnjaka, a istovremeno sve vise ustupaka se daje agresorima, teroristima i fasistima, jer oni to nisu za evropu, sa druge strane da su bosnjaci uradili srbima, sto su srbi bosnjacima, do sada bi nas evropa i cijeli svijet zbrisali sa zemlje Bosne, a one prezivjele strpali u evropski guantanamo kao najokorjelije teroriste...

Ali srbi nisu muslimani i nikako ne mogu dobiti tu etiketu terorizma, cak sta vise, najvise ce profitirati iz ovog rata, sto daje poruku da se svaki genocid nad muslimanima moze dobro isplatiti, pa cak i kad vas kao osudimo za genocid, mokrite im ispred dzamija, ne smiju vam nista, jer ako sta urade, odmah im lijepimo etiketu terorizma...

ma lijepi sta hoces, za te licemjerce sam ekstrem cim idem redovno u dzamiju...

A sto kazes neka ga je slikao, da se dokaze...

Kome dokazati??? Onim policajcima sto su sve to gledali i nisu htjeli nista poduzeti...

Bosnjackoj gluposti nema kraja...
Hattab72

Post by Hattab72 »

WizzardFromBOZ wrote:zaboravih dodati...kazes "90% srba ce reci da je ovaj majmun faca i slavice ga..." i mozda si u pravu, ali ne zaboravi onih (bar) 10% srba (a to je vec preko 100.000 osoba) koji ce reci za "facu" da je majmun, ali tebi oni kao da nisu bitni. kao da se sami po sebi podrazumijevaju. ako budes uzimao zakon u svoje ruke, ne bi me cudilo da i neki od tih 10% promijene svoj stav i prikljuce se onima iz grupe od 90%. mada takvima kao ti to izgleda svejedno, jer takvima koji bi zakon uzimali u svoje ruke oni su "svi isti". koliko god taj necovjek zasluzuje kaznu, zasluzuje da mu se sudi po zakonu. upravo zato treba sve ciniti da se ojaca zakon i pravo, a ono sigurno nece ojacati igranjem serifa...

Izvini, ali ti nemas blage veze o cemu pricas...
and

Post by and »

mislim da je covjek pocinio krivicno djelo koje je dokumentovano i treba traziti od policije i sudskih organa da to procesuiraju.
to sto policija pc okrece glavu od takvih stvari je samo jos jedan adut za stvaranje jedinstvene policije jer ocito da policija pc nije u stanju da sprovodi zakon
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Malo malo pa ovakve poruke dolaze iz RS-a sjetite se i primjera iz Vlasenice prosli mjesec na otvaranju dzamije likovi s majicama karadzica i mladica i zacepljenih noseva ispred dzamije medju povratnicima. Pa onda prebijanje gradjanina koji je dosao u posjet Prijedoru itd itd.

Mene zanima gdje su ti Srbi kojima takve stvari smetaju ja niti ih vidim niti ih cujem. Pa ni jedan srbin da kaze stanite ljudi nije u redu crkva u Fatinoj avliji jos dolaze u tu crkvu, niti jedan da digne glas protiv crkve u Divicu gdje je bila dzamija....koliko se srba bunilo na postrojavanju cetnika u Srebrenici....niti jedan....sto dovoljno govori o njihovom mentalnom sklopu...
fukara_tz

Post by fukara_tz »

and wrote: to sto policija pc okrece glavu od takvih stvari je samo jos jedan adut za stvaranje jedinstvene policije jer ocito da policija pc nije u stanju da sprovodi zakon
Slazem se
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Hattab72 wrote:
WizzardFromBOZ wrote:

U RS se desilo toliko slucajeva ubistava povratnika, moze li mi neko reci koji od njih se rijesio...
Otidji malo u RS pa vidi sta je divlji zapad, ali tom divljem zapadu evropa, a niti ostali svijet nece nista, jer su bezobrazni, drski, znaju sta hoce i spremni su sve za taj svoj cilj...

Evropa koristi ovo vrijeme da oslabi pozicije bosnjaka, a istovremeno sve vise ustupaka se daje agresorima, teroristima i fasistima, jer oni to nisu za evropu, sa druge strane da su bosnjaci uradili srbima, sto su srbi bosnjacima, do sada bi nas evropa i cijeli svijet zbrisali sa zemlje Bosne, a one prezivjele strpali u evropski guantanamo kao najokorjelije teroriste...

Ali srbi nisu muslimani i nikako ne mogu dobiti tu etiketu terorizma, cak sta vise, najvise ce profitirati iz ovog rata, sto daje poruku da se svaki genocid nad muslimanima moze dobro isplatiti, pa cak i kad vas kao osudimo za genocid, mokrite im ispred dzamija, ne smiju vam nista, jer ako sta urade, odmah im lijepimo etiketu terorizma...

Kome dokazati??? Onim policajcima sto su sve to gledali i nisu htjeli nista poduzeti...

Kakve veze imaju Bosnjaci s ovim incidentom ?
Hattab72

Post by Hattab72 »

gospodar kuglastih munja wrote:
Hattab72 wrote:
WizzardFromBOZ wrote: koje politike?! stranci ce nas shvatiti za ozbiljne kad se budemo ozbiljno ponasali, a ne kao da smo na "divljem zapadu".

Kakve veze imaju Bosnjaci s ovim incidentom ?

Hajde potrudi se pa opet procitaj, mozda skontas...
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Jad i bijeda.O reakciji prisutnih policajaca bih rekao da su jos jadniji i ne zaslužuju da nose uniformu.Ako ne budu suspendovani, onda to govori o ljudima koji vode tu policiju.
Svako ko i pomisli da direktna reakcija policije nije bila potrebna treba da razmisli o svojim stavovima i da se posveti korjenitoj promjeni istih.
Faust

Post by Faust »

Hattab72 wrote:
Evropa koristi ovo vrijeme da oslabi pozicije bosnjaka
Gdje da je oslabi? Gdje su se to pozicionirali?
a istovremeno sve vise ustupaka se daje agresorima, teroristima i fasistima, jer oni to nisu za evropu, sa druge strane da su bosnjaci uradili srbima, sto su srbi bosnjacima, do sada bi nas evropa i cijeli svijet zbrisali sa zemlje Bosne, a one prezivjele strpali u evropski guantanamo kao najokorjelije teroriste...
Si gledao Acu poštara kad si bio mali? ŠBB KBB A možda i nisi, zaboravih da Aca nije Bošnjak...
Ali srbi nisu muslimani

A jesu li Bošnjaci pravoslavci?
Naravno. čin je ogavan, za ljudsko biće, ne za pripadnika neke nacije.
Gile Šampion

Post by Gile Šampion »

SLAŽEM SE U POTPUNOSTI SA OVIM !!!
Pa svi znamo i dok je rat trajao šta nam je ta bagra radila,a mi sve neka,nećemo mi na njih pucati...
A nas svaki dan ginulo i ginulo...
Pa dok im Mudžahidi nisu počeli glave sjeći ,onda su tek vidjeli šta ih čeka i kako im se vraća...

Jednostavno ne znam više šta da kažem na sve ovo? Pa dokle ćemo ko bekani da šutimo i gledamo,dok nas bagra ugnjetava? Pri tom se bojeći ko će šta reći? I zaista kud te još ne nalupa i ne razbi ti taj aparat kojim si slikao,i ne samo tebe nego sve vas koji ste tamo bili...

Umjesto da ste uhvatili gov.na i sa njim cestu obrisali,vi ste vjerovatno šutili i nijemo posmatrali...
NEKA VAS SRAM BUDE !!! Tako se ne brani ČAST MUSLIMANA I ISLAMA !!!
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Hattab72 wrote:
tempora wrote:

Inace mnogo tojih postova na ovom forumu odise nekom pozitivnom energijom, cak se primjeti velika doza objektivnosti u njima...

Reagovacu samo na tvoje poredjenje sa autobuskim stajalistima, kontejnerima, kantama za smece ,parkovima, sa jednim svetim objektom koji se zove Allahova kuca, dzamija, mesdzid,...

Musliman treba prije da reaguje na uvredu Allaha, nego na licnu uvredu, a kod nas 99% svako bi se potukao za vlastiti cejf i za sitnicu, dok uvreda svetinje i Allaha moze proci nekaznjeno...

Kod mene ne moze...Ja bih mu presudio...
Sto se crkve tice, ja tu nista ne mogu, ako je srbima crkva toliko sveta, neka uhvate te tipove i neka ih polome ili sta vec, nije me briga...

Iskreno receno, jer ne volim glumiti i praviti se ono sto nisam, ja se samo mogu brinuti za dzamiju i sve sto vodi ponizavanju tog svetog mjesta...

Za koga je crkva sveto mjesto, neka se bori za to da ne bude oskrnavljena, a ja kao vjernik nikada ne bih takve stvari uradio crkvi, ma koliko smatrao sljedbenike iste zalutalima ili ljudima koji su nam ucinili zlo...

Dok sa druge strane, bolesnik, psihopata radi to pred dzamijom istih onih bosnjaka koje su poklali, silovali i protjerali 15 god prije...

Ma polomiti ga da vise nikad stojeci to ne uradi...
Ovi M92 su mi najbolji...
Kakav si ti "vjernik" kada ti je samo dzamija sveta, a za ostalo te nije briga?
Nisu svi Srbi cinili zlo i nisu samo pripadnici tvoje religije na pravome putu, a ostali zalutali (kako ti kazes).
Ti bi lincovao, ubijao, pravio invalidom nekoga? Ti mora da si jedan od onih sto bi se sutra opasao eksplozivom i raznio u dzamiji za vrijeme dzume, samo zato sto ti mislis da je tvoja vjera jedina i prava, a da su drugi zalutali? Pun Irak takvih kao ti, pa vidi ih dokle su dogurali uz Allahovu pomoc i na njegovom putu. Pobise se medju sobom, ne trebaju ameri da ih ubijaju.
A za ovog umobolnika i slicne njemu koji vrse nuzdu i rade stvari koje ne bi trebali i smjeli raditi, nadam se da ce ih stici zakon i da ce odsluziti svoje. Postoje snimci, moze se identifikovati ko je to ucinio, ako nece policija RS-a, ima SIPA, ima Tuzilastvo BiH...Pa kada konacno stanu u kraj spodobama sa likovima ratnih zlocinaca na majicama, valjda ce se onda i te spodobe dva puta zapitati da li je ispravno to sto cine i znace sta ih ceka.
Bolesnici.
Shoba

Post by Shoba »

Najgore od svega je da je policija stajala i nije uradila nista. Mokrenje na javnom mjestu, pogotovo ispred vjerskih institucija treba da bude momentalno kaznjivo. u svemu ovome, policajac koji je to gledao i nije nista poduzeo, trebao bi da bude odmah otpusten.

Eto zasto treba jedinstvena policija...ni zbog ceg drugog...... :roll:

(Pored toga, ne dopada mi se naslov teme. Bas je huskacki.)
Locked