Buduci da se hranim katastrofalno (zbog nedostatka vremena za planiranje kvalitetnih obroka) ne preostaje mi drugo nego posegnut za magicnim kapsulicama
Dodatci prehrani
Moderator: anex
-
_Jenny_
#1 Dodatci prehrani
Molim sve koji su imali ikakva iskustva sa dodatcima prehrani (vitamini,minerali...) da mi preporuce najbolji.Trziste je puno dodataka,a koji je pravi i koje su kasnije nuspojave to nigdje ne pise...
Buduci da se hranim katastrofalno (zbog nedostatka vremena za planiranje kvalitetnih obroka) ne preostaje mi drugo nego posegnut za magicnim kapsulicama
- sposa0408
Definitivno preporucujem proizvode firme Golden Products koje mozes nabaviti samo preko distributera, a njih mozes naci kako se "mijenjaju" kod Goldenovog skladista na Stupu...
Mozes i sam postati clan i kupovati jeftinije... plus pogodnosti itd...
Stvarno pomaze, ali treba te neko strucan savjetovati da odaberes najbolji koji bi ti odgovarao. Ako se slabo hranis, imas kapsule prehrambene dopune "Formula IV" - preporucujem!! Osjetit ces sam na sebi...
Posjeti njihovu stranicu...
Stvarno pomaze, ali treba te neko strucan savjetovati da odaberes najbolji koji bi ti odgovarao. Ako se slabo hranis, imas kapsule prehrambene dopune "Formula IV" - preporucujem!! Osjetit ces sam na sebi...
-
_Jenny_
Jel to nesto tipa Herbalife u Hrvatskoj?Dodatci na prirodnoj osnovi i neke formule 1,2,3....,shake?sposa0408 wrote:Definitivno preporucujem proizvode firme Golden Products koje mozes nabaviti samo preko distributera, a njih mozes naci kako se "mijenjaju" kod Goldenovog skladista na Stupu...
-
sekretar
Znam trojicu koji su kupovali u tom članskom aranžmanu i svi zahvaljuju Bogu da su izašli iz tog kola.sposa0408 wrote:Definitivno preporucujem proizvode firme Golden Products koje mozes nabaviti samo preko distributera, a njih mozes naci kako se "mijenjaju" kod Goldenovog skladista na Stupu...
Mrežni marekting = otimačina
edit
I kaže se dodaci
-
callmethebreeeze
meni je jedna teta, koja radi kao dijetistkinja, rekla da se dodaci ne moraju koristiti ako se ispravno hranis.
- sposa0408
Znam da vecina proizvoda koji se dobijaju na ovaj nacin (direktnom prodajom), izazivaju kod ljudi reakcije slicne tvojoj.sekretar wrote:Znam trojicu koji su kupovali u tom članskom aranžmanu i svi zahvaljuju Bogu da su izašli iz tog kola.sposa0408 wrote:Definitivno preporucujem proizvode firme Golden Products koje mozes nabaviti samo preko distributera, a njih mozes naci kako se "mijenjaju" kod Goldenovog skladista na Stupu...
edit
I kaže se dodaci
Medjutim opet , kazu da je najbolja reklama "preporuka", naravno ja sam probala Formulu IV, a moj otac je pio Omega -3 pa prema tome i ja bi preporucila isto za ljude sa neujednacenom i neredovnom prehranom. Svaki dodatak ima svoju primarnu i sekundarnu namjenu. Takodje i cijene govore nesto o ovim proizvodima... Probaj!
-
[Amar]
Firma TWINLAB.Korisnik njihovih preparata(vitamina i minerala) duze vrijeme.
Licno iskustvo:osjecao sam stalan umor 2 godine i zamarao se nenormalno brzo.Obisao sve doktore i svi nalazi bili uredu.Kupim od TWINLAB-a vitaminsko mineralnu formulu(negdje oko 70KM al vrijedi svakok feninga) i za 10 sada se preporodim.Pocela i mama da pije jer sujoj ruke trnule od prevelikog napora na poslu.Maloprije mi kaze vise ne trnu.
Imas radnju ako si iz Sarajeva na Pofalicima.Listu proizvoda pogledaj ovdje:
http://www.agram89.com/
Posto sam i sportista pio sam sve i svasta od raznih proizvođača ali Twinlab je neprikosnoven.
Licno iskustvo:osjecao sam stalan umor 2 godine i zamarao se nenormalno brzo.Obisao sve doktore i svi nalazi bili uredu.Kupim od TWINLAB-a vitaminsko mineralnu formulu(negdje oko 70KM al vrijedi svakok feninga) i za 10 sada se preporodim.Pocela i mama da pije jer sujoj ruke trnule od prevelikog napora na poslu.Maloprije mi kaze vise ne trnu.
Imas radnju ako si iz Sarajeva na Pofalicima.Listu proizvoda pogledaj ovdje:
http://www.agram89.com/
Posto sam i sportista pio sam sve i svasta od raznih proizvođača ali Twinlab je neprikosnoven.
-
_Jenny_
sekretar wrote:Znam trojicu koji su kupovali u tom članskom aranžmanu i svi zahvaljuju Bogu da su izašli iz tog kola.sposa0408 wrote:Definitivno preporucujem proizvode firme Golden Products koje mozes nabaviti samo preko distributera, a njih mozes naci kako se "mijenjaju" kod Goldenovog skladista na Stupu...
edit
I kaže se dodaci
Kod nas u hrvatskom su pravilno dodaTci
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Joj ljudi čime se vi sve trujete!
Uzmite meda pravog prirodnog, a ne onaj iz bilo kojeg granapa i osjetićete razliku. Kakvi crni preparati, to je sve čista hemija, med je dokazana stvar. I propolis nije loš, to je prirodni antibiotik samo ga ne trebaju uzimati muškarci kojima je stalo da imaju potomstvo jer negativno utiče na plodnost... 
- NeKi_LiK
#18 Re: Dodatci prehrani
...tako nešto na žalost ne postoji, tj postoji samo nakon Herbalife pranja mozga_Jenny_ wrote:ne preostaje mi drugo nego posegnut za magicnim kapsulicama
Dodaci su, kao što im i naziv kaže, dodaci... pa ako ih nemaš čemu dodati, oni ne djeluju kako bi trebali... a to čemu bi ih trebala dodati je kvalitetna hrana, koja se vjerovala ili ne može spremiti i za 10-15 minuta, a toliko vremena svako ima..._Jenny_ wrote:Molim sve koji su imali ikakva iskustva sa dodatcima prehrani (vitamini,minerali...) da mi preporuce najbolji.Trziste je puno dodataka,a koji je pravi i koje su kasnije nuspojave to nigdje ne pise...
Buduci da se hranim katastrofalno (zbog nedostatka vremena za planiranje kvalitetnih obroka)
Najbolja vitaminsko-mineralna formula u odnosu cijena/kvalitet je Ultra ABC+ od Natural Wealth-a, a najkvalitetnija na našem tržištu su Dualtabs od Twinlaba... mada su doziranja u Dualtabs previsoka za nekoga ko se ne bavi sportom, ali vjerovatno u Twinlabu imaju i neku blažu formulu.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
_Jenny_ wrote:Eh,Romeo....Da bar to tu mogu nac,ali onaj kvalitetni a ne onaj sto je vise od 50 % cisti secer...Ak se vec ochu ubit uzet cu pusku-lakse je:D:D
Ali ako znas nekoga u Sarajevu da ima pcele,molim te adresu da ga potrazim...Tnx...
se bavi time jako dugo vremena. Ja prodajem njegov med mušterijama u Sarajevu, pa ako te zanima nešto konkretno možeš mi se obratiti na P.M. da sad ne razvodnjavam temu...
-
_Jenny_
#20 Re: Dodatci prehrani
...tako nešto na žalost ne postoji, tj postoji samo nakon Herbalife pranja mozgaNeKi_LiK wrote:_Jenny_ wrote:ne preostaje mi drugo nego posegnut za magicnim kapsulicama
Ma cula sam od nekih osoba koje su pile ili kako one kazu "jele" Herbalife da to ne uzimam ni pod razno...Ti ljudi su uzimali to radi smanjenja tjelesne tezine ...i da uspjele su...no kada su prestale s tim Herbalife-om dobile su po 10-ak kg vise nego sto su izgubile...Mozda su neki korak propustile...Tako da ne bi sa tim ni eksperimentirala.Meni ti dodatci trebaju jer kad radim (zna se dogodit i po dvije smjene da se radi ako nekome pozli) nemam vremena ni za jelo ni za ista drugo...međutim poslije osjecam da nemam snage ni za sto (ne samo nakon 2-struke smjene,nego i inace) sto smatram da je posljedica takvog nacina zivota...
- NeKi_LiK
#21 Re: Dodatci prehrani
I previše prostora na forumu je bilo posveceno Herbalife-u, možeš potražiti na Traži ako te zanima..._Jenny_ wrote: Ma cula sam od nekih osoba koje su pile ili kako one kazu "jele" Herbalife da to ne uzimam ni pod razno...Ti ljudi su uzimali to radi smanjenja tjelesne tezine ...i da uspjele su...no kada su prestale s tim Herbalife-om dobile su po 10-ak kg vise nego sto su izgubile...Mozda su neki korak propustile...Tako da ne bi sa tim ni eksperimentirala.
Velike mogućnosti su da je uzrok (ili jedan od uzroka) takav način života, ali nije zgoreg pregledati krvnu sliku jer na osnovu simptoma može vrlo biti lako da se radi o nedostatku željeza. Za početak bez konsultacije sa liječnikom možeš uključiti neku multivitaminsku formulu (preporuka - Daily One od Twinlaba... ona koje se nisam mogao sjetiti u prethodnom postu), i riblje ulje... to su stvari koje bi s obzirom na ritam i način života u današnje vrijeme svi trebali konzumirati.Meni ti dodatci trebaju jer kad radim (zna se dogodit i po dvije smjene da se radi ako nekome pozli) nemam vremena ni za jelo ni za ista drugo...međutim poslije osjecam da nemam snage ni za sto (ne samo nakon 2-struke smjene,nego i inace) sto smatram da je posljedica takvog nacina zivota...
Kad kažeš da nemaš vremena za jelo ni za išta drugo, šta tačno podrazumjevaš pod tim ? Da stvarno nemaš 5-10 minuta vremena da odvojiš za neki manji obrok ? Da li bi pomogao neki obrok u tečnom stanju, ili radiš posao gdje si u stalnom kontaktu sa strankama/mušterijama pa i ne možeš baš jesti, grickati, ispijati obroke ?
-
_Jenny_
#22 Re: Dodatci prehrani
Kad kažeš da nemaš vremena za jelo ni za išta drugo, šta tačno podrazumjevaš pod tim ? Da stvarno nemaš 5-10 minuta vremena da odvojiš za neki manji obrok ? Da li bi pomogao neki obrok u tečnom stanju, ili radiš posao gdje si u stalnom kontaktu sa strankama/mušterijama pa i ne možeš baš jesti, grickati, ispijati obroke ?[/quote]
Pa bas na zalost tako...Stalno u kontaktu sa pacijentima i zaista nemam ni minutu za jesti ili bilo sta (zna se dogodit da cijelo vrijeme trpim i ne idem na wc jer jednostavno se ne mogu maknut od pulta).Znam dosta o tim dodatcima ali ne znam koji su najbolji (ok,po sastavu znam,ali ne iz prakse).Ne zelim da netko stekne dojam da se zalim na svoj posao (farmaceut-apotekar) i da ga ne volim,bas naprotiv.Medutim,ima tu manu sto nemas vremena ni za sto.Nije to slucaj samo sa mnom vec i ostalim kolegicama koje rade sa mnom (po 5 nas je-ali nije dosta jer smo na jakooo "prometnom" mjestu)...
NeKi_LiK zaista hvala na informacijama
Pa bas na zalost tako...Stalno u kontaktu sa pacijentima i zaista nemam ni minutu za jesti ili bilo sta (zna se dogodit da cijelo vrijeme trpim i ne idem na wc jer jednostavno se ne mogu maknut od pulta).Znam dosta o tim dodatcima ali ne znam koji su najbolji (ok,po sastavu znam,ali ne iz prakse).Ne zelim da netko stekne dojam da se zalim na svoj posao (farmaceut-apotekar) i da ga ne volim,bas naprotiv.Medutim,ima tu manu sto nemas vremena ni za sto.Nije to slucaj samo sa mnom vec i ostalim kolegicama koje rade sa mnom (po 5 nas je-ali nije dosta jer smo na jakooo "prometnom" mjestu)...
- Bosanac sa dna kace
#23 Re: Dodatci prehrani
Pa bas na zalost tako...Stalno u kontaktu sa pacijentima i zaista nemam ni minutu za jesti ili bilo sta (zna se dogodit da cijelo vrijeme trpim i ne idem na wc jer jednostavno se ne mogu maknut od pulta).Znam dosta o tim dodatcima ali ne znam koji su najbolji (ok,po sastavu znam,ali ne iz prakse).Ne zelim da netko stekne dojam da se zalim na svoj posao (farmaceut-apotekar) i da ga ne volim,bas naprotiv.Medutim,ima tu manu sto nemas vremena ni za sto.Nije to slucaj samo sa mnom vec i ostalim kolegicama koje rade sa mnom (po 5 nas je-ali nije dosta jer smo na jakooo "prometnom" mjestu)..._Jenny_ wrote:Kad kažeš da nemaš vremena za jelo ni za išta drugo, šta tačno podrazumjevaš pod tim ? Da stvarno nemaš 5-10 minuta vremena da odvojiš za neki manji obrok ? Da li bi pomogao neki obrok u tečnom stanju, ili radiš posao gdje si u stalnom kontaktu sa strankama/mušterijama pa i ne možeš baš jesti, grickati, ispijati obroke ?
ne znam zasto ti uopste treba savjet sa forum kad si vec apotekar?
-
_Jenny_
#24 Re: Dodatci prehrani
Gle lako je po sastavu odluciti koji je najbolji ali da li je i u praksi zaista najbolji?!?Bosanac sa dna kace wrote: ne znam zasto ti uopste treba savjet sa forum kad si vec apotekar?
Imas milion preparata koji su po sastavu super a kada ih probas nisu ni n od najbolji.A tu uvijek ima ljudi koji imaju iskustva s takvima preparatima.
-
WizzardFromBOZ
#25 Re: Dodatci prehrani
neispravnu i neredovnu prehranu ne mogu potpuno zamijeniti nikakve "magicne kapsulice". njih ipak vrijedi uzimati prije svega zato sto nutriciona vrijednost mnoge hrane (prije svega one koja ide pod imenom "fast food") danas je vise nego upitna. i kao sto netko rece, po simptomima koje si spomenula, lako je moguce da se kod tebe radi o pomanjkanju zeljeza. zato, prvo dobro provjeri krvnu sliku..._Jenny_ wrote:Molim sve koji su imali ikakva iskustva sa dodatcima prehrani (vitamini,minerali...) da mi preporuce najbolji.Trziste je puno dodataka,a koji je pravi i koje su kasnije nuspojave to nigdje ne pise...
ipak, od dodataka prehrani od srca preporucujem "spirulina" tablete (ili prah, mada mislim da su tablete prakticnije), koje odgovaraju i vegetarijancima i veganima, a dobro dodje ako je u pitanju pomanjkanje zeljeza u krvi, jer "spirulina sadrzi 58 puta vise zeljeza nego spinat" (tako se barem stoji na kutiji).