"Sloboda"govora- USA
-
ibro dirka
Jbg, nisu ni republikanci sigurno bolji, a tamo se izbor trenutno i svodi na dva zla.
Mene je ovdje jedino (mada ne previse) iznenadilo Kerryjevo ponasanje.
Mene je ovdje jedino (mada ne previse) iznenadilo Kerryjevo ponasanje.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
sloboda govora nigdje ne znaci da mozes druge maltretirati zbog toga niti pljuvati po svemu bez smisla i osnova bez obzira na posljedice, osim na balkanu.
i tema ti je dupla.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=42027
i tema ti je dupla.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=42027
-
ibro dirka
Cime je to nekoga "maltretirao" ili "pljuvao"??
Evo i snimke gdje se vidi i sami pocetak:
http://www.youtube.com/watch?v=w6saJ6VE ... ed&search=
Evo i snimke gdje se vidi i sami pocetak:
http://www.youtube.com/watch?v=w6saJ6VE ... ed&search=
- pitt
pa i sloboda govora ima (i mora imati neke granice). Ovdje mozes otici ispred kongresa, senata, bijele kuce i na glas jebavati kome sta hoces.....al da se nekom tako fizicki priblizis i pocnes nabrajati (pogotovo javnoj licnosti koja ima pratnju) je malo glupo moras i sam priznati.
-
ibro dirka
Sta je nabrajao??? I je li pitanja trebao postavljati sa Marsa, kao da je on postavljao ozvucenje?
pitte, razocarao si me
pitte, razocarao si me
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ma daj, da je postavio pitanje kao ljudsko bice, mirno i jedno po jedno, dobio bi i neki odgovor, nego uhvatio nabrajati kao da ima impulsivno-kompulsivni poremecajibro dirka wrote:Sta je nabrajao??? I je li pitanja trebao postavljati sa Marsa, kao da je on postavljao ozvucenje?![]()
pitte, razocarao si me
-
ibro dirka
Pa i postavio ih je jedno po jedno, Kery fino zapise/zapamti pa tako i odgovara. Jesi li primjetila gdje policija stoji od samog pocetka, i kako ga vuce vec u po frke?dawn_upon_dawn wrote:ma daj, da je postavio pitanje kao ljudsko bice, mirno i jedno po jedno, dobio bi i neki odgovor, nego uhvatio nabrajati kao da ima impulsivno-kompulsivni poremecajibro dirka wrote:Sta je nabrajao??? I je li pitanja trebao postavljati sa Marsa, kao da je on postavljao ozvucenje?![]()
pitte, razocarao si me
Niste mi nikako jasni sa ovakvim rezonima.
P.S. Sto ne odgovori na pitanje upuceno tebi (ono o "maltretiranju" i "pljuvanju"), i izabra ovo za pitta?
Last edited by ibro dirka on 19/09/2007 19:00, edited 1 time in total.
- Hantraga
ovo nema veze sa slobodom govora...Mnogi ljudi nemaju pojma sta je sloboda govora...
Sloboda govora je da imas pravo da napises bilo koji fact koji je istinit, znaci nije kleveta...I takodje pravo da izrazis svoje misljenje...
Dakle sloboda govora je da mozes doci pred bjelu kucu i napisati transparent na kom pise "Bush je najgori presjednik u istoriji Amerike", jel to je tvoje misljenje...
Sloboda govora nije da dodjes i napise ovakav transparent " Bush ubija nase sinove"... ovo nije tvoje misljenje vec kleveta koja nema dokaz...
U ovom slucaju frajer je uzurpirao mikrofon, postavljajuci pitanja kao da je jedini u sali...
Halo, pa ima jos ljudi koji zele da postave pitanje, nije on jedini...
Ako je Keri imao polusatni termin da odgovara na pitanja, fer je da svako dobije priliku da postavi pitanje...A ne da uzmes mikrofon i postavis 6 pitanja, kao da si jedini u sali...
Sloboda govora je da imas pravo da napises bilo koji fact koji je istinit, znaci nije kleveta...I takodje pravo da izrazis svoje misljenje...
Dakle sloboda govora je da mozes doci pred bjelu kucu i napisati transparent na kom pise "Bush je najgori presjednik u istoriji Amerike", jel to je tvoje misljenje...
Sloboda govora nije da dodjes i napise ovakav transparent " Bush ubija nase sinove"... ovo nije tvoje misljenje vec kleveta koja nema dokaz...
U ovom slucaju frajer je uzurpirao mikrofon, postavljajuci pitanja kao da je jedini u sali...
Ako je Keri imao polusatni termin da odgovara na pitanja, fer je da svako dobije priliku da postavi pitanje...A ne da uzmes mikrofon i postavis 6 pitanja, kao da si jedini u sali...
-
ibro dirka
@pitt
Kao prvo, nije tersao nego postavio nekoliko pitanja. Kerry je upravo zbog toga bio tu.
Kao drugo, vidim da se polako kuhate, sto bi danas rekla (neki su izgleda i res peceni
), pa vas i necu puno zapitkivati.
Kao prvo, nije tersao nego postavio nekoliko pitanja. Kerry je upravo zbog toga bio tu.
Kao drugo, vidim da se polako kuhate, sto bi danas rekla (neki su izgleda i res peceni
- Bea_Trix
ne kazem ja nista u vezi sa tim sto je govorio, nego je mogao to mudrije izvesti, ako mu je bilo stalo do odgovora na pitanje, odnosno da ih doceka, uprkos i policiji i pratnji. ovako je ispalo kao da samo zeli da se cuje sta on ima reci, na kraju. za to treba malo iskustva po ovakvim skupovima, debatama, predavanjima. to je sve. frajer ufatio vristati nekim visokim tonom prije nego sto ga je policija i dotakla ba. bezveze ga panika uhvati.ibro dirka wrote:Pa i postavio ih je jedno po jedno, Kery fino zapise/zapamti pa tako i odgovara. Jesi li primjetila gdje policija stoji od samog pocetka, i kako ga vuce vec u po frke?dawn_upon_dawn wrote:ma daj, da je postavio pitanje kao ljudsko bice, mirno i jedno po jedno, dobio bi i neki odgovor, nego uhvatio nabrajati kao da ima impulsivno-kompulsivni poremecajibro dirka wrote:Sta je nabrajao??? I je li pitanja trebao postavljati sa Marsa, kao da je on postavljao ozvucenje?![]()
pitte, razocarao si me
Last edited by Bea_Trix on 19/09/2007 19:05, edited 1 time in total.
-
ibro dirka
Znaci, po takvim ekspertima sloboda govora posta djelimicna sloboda pisanja? Svaka vam cast na logici, vrlo napredno.Hantraga wrote:ovo nema veze sa slobodom govora...Mnogi ljudi nemaju pojma sta je sloboda govora...
-
ibro dirka
Nakon sto su ga dobro "isfatali", te iskljucili mikrofon. Jesmo li i slijepi i gluhi?dawn_upon_dawn wrote:ne kazem ja nista u vezi sa tim sto je govorio, nego je mogao to mudrije izvesti, ako mu je bilo stalo do odgovora na pitanje, odnosno da ih doceka, uprkos i policiji i pratnji. ovako je ispalo kao da samo zeli da se cuje sta on ima reci, na kraju. za to treba malo iskustva po ovakvim skupovima, debatama, predavanjima. to je sve. frajer ufatio vristati nekim visokim tonom prije nego sto ga je policija i dotakla ba. bezveze ga panika uhvati.ibro dirka wrote:Pa i postavio ih je jedno po jedno, Kery fino zapise/zapamti pa tako i odgovara. Jesi li primjetila gdje policija stoji od samog pocetka, i kako ga vuce vec u po frke?dawn_upon_dawn wrote: ma daj, da je postavio pitanje kao ljudsko bice, mirno i jedno po jedno, dobio bi i neki odgovor, nego uhvatio nabrajati kao da ima impulsivno-kompulsivni poremecaj
- Bea_Trix
de sta mene napadas, nisam ga ja ispipalaibro dirka wrote:Nakon sto su ga dobro "isfatali", te iskljucili mikrofon. Jesmo li i slijepi i gluhi?dawn_upon_dawn wrote:ne kazem ja nista u vezi sa tim sto je govorio, nego je mogao to mudrije izvesti, ako mu je bilo stalo do odgovora na pitanje, odnosno da ih doceka, uprkos i policiji i pratnji. ovako je ispalo kao da samo zeli da se cuje sta on ima reci, na kraju. za to treba malo iskustva po ovakvim skupovima, debatama, predavanjima. to je sve. frajer ufatio vristati nekim visokim tonom prije nego sto ga je policija i dotakla ba. bezveze ga panika uhvati.ibro dirka wrote: Pa i postavio ih je jedno po jedno, Kery fino zapise/zapamti pa tako i odgovara. Jesi li primjetila gdje policija stoji od samog pocetka, i kako ga vuce vec u po frke?
-
ibro dirka
Evo da se tuspasim, za sada. 
Jao, kako se slabo vadite
Sad "maltretira", pa "vristi", pa "priblizio se", pa "to je senator" pa ovo pa ono.
Ako ga vec nemate, a da mogu, sada bih vam udijelio americke pasose, zasluzili ste ih.
Jao, kako se slabo vadite
Ako ga vec nemate, a da mogu, sada bih vam udijelio americke pasose, zasluzili ste ih.
- pitt
Nego sta je radio molim te nakon sto mu je vrijeem za pitanje isteklo i nakon sto su mu ukinuli mikrofon?
I jos da dodam zivo mi se jebe i za kerijem i za ovim idiotom....al neka pravila na ovakvim skupovima i debatama se moraju postovati. A sad da li je skolska policija (haman privatna) prestupila svoja ogranicenja je diskutabilno. Sve i da jeste (sto je vrlo lako moguce), ne znam kakve veze to mozes dovoditi sa demokratima. Pa ne kontrolise kerry univerzitetsku policiju.
I jos da dodam zivo mi se jebe i za kerijem i za ovim idiotom....al neka pravila na ovakvim skupovima i debatama se moraju postovati. A sad da li je skolska policija (haman privatna) prestupila svoja ogranicenja je diskutabilno. Sve i da jeste (sto je vrlo lako moguce), ne znam kakve veze to mozes dovoditi sa demokratima. Pa ne kontrolise kerry univerzitetsku policiju.
- Bea_Trix
bjezi bolan ibro,
ja cu meksicki dobiti 
mogao je to malac bolje izvesti, a policija je mogla biti malo normalnija i ne disat mi za vratom
to ja pricam eto. nisam promijenila ja svoje misljenje nista od pocetka threada. policija ce biti policija to je to, kraj.
inace, ja ti ne volim hajke na nacije, pa ni na amerikance. a iskreno, jesmo mi lijepa i uredjena zemlja puna slobode govora i ostalih ljepota pa da im pricamo. ma nema.
vidi s*anja u ruandi - vidi nevolja u raju.
mogao je to malac bolje izvesti, a policija je mogla biti malo normalnija i ne disat mi za vratom
inace, ja ti ne volim hajke na nacije, pa ni na amerikance. a iskreno, jesmo mi lijepa i uredjena zemlja puna slobode govora i ostalih ljepota pa da im pricamo. ma nema.
vidi s*anja u ruandi - vidi nevolja u raju.
- pitt
Ne moras ti meni nista udjeljivati,.....sucur alahu ima ko je zaduzen za to. Al vidio bi da je lakse zivjeti gdje ima kakvo-takvog zakona. Ziv ti meni bio....ibro dirka wrote:Evo da se tuspasim, za sada.
Jao, kako se slabo vaditeSad "maltretira", pa "vristi", pa "priblizio se", pa "to je senator" pa ovo pa ono.
-
ibro dirka
Pravi demokrata bi tu prekinuo i rekao "Pustite ga ljudi, koristi svoje demokratsko pravo, odgovorit cu na postavljena pitanja". Ali sta cu vam ja kada ni Volter nije bio Amerikanac pa ga niste dobro skontali...pitt wrote:Nego sta je radio molim te nakon sto mu je vrijeem za pitanje isteklo i nakon sto su mu ukinuli mikrofon?
-
ibro dirka
Znam, posebno ako zatvoris i oba oka i uha na njegovo krsenje.pitt wrote:Ne moras ti meni nista udjeljivati,.....sucur alahu ima ko je zaduzen za to. Al vidio bi da je lakse zivjeti gdje ima kakvo-takvog zakona. Ziv ti meni bio....ibro dirka wrote:Evo da se tuspasim, za sada.
Jao, kako se slabo vaditeSad "maltretira", pa "vristi", pa "priblizio se", pa "to je senator" pa ovo pa ono.
Hajmo zato svi u jedan glas umjesto ove suplje "Maaaaaj, maaaaaj, dilaaaaajllaaaaaa".
- pitt
i samo reci sta bi sa time postigao? Mislis da policija prima takva naredjenja od jednog senatora? Shvati, Kerry je bio gost tu i nije njegovo da o tome brine...a niti ce bilo koji politicar rizikovati da policiji govori kako da obavlja svoj posao. Ovo samo moze biti greska organizatora i oni treba da snose krivicu....i sto ce s enajvjerovatnije i desiti.ibro dirka wrote:Pravi demokrata bi tu prekinuo i rekao "Pustite ga ljudi, koristi svoje demokratsko pravo, odgovorit cu na postavljena pitanja". Ali sta cu vam ja kada ni Volter nije bio Amerikanac pa ga niste dobro skontali...pitt wrote:Nego sta je radio molim te nakon sto mu je vrijeem za pitanje isteklo i nakon sto su mu ukinuli mikrofon?
- danas
mi smo karikatura...dawn_upon_dawn wrote:
ali smo makar karikatura koja se ne pretvara da nije karikatura... i makar smo karikatura koja drugima ne soli pamet...
pa ako nista drugo, ne moze se prst u nas uprijeti za licemjerje...
- pitt
nemoj o krsenjima molim te.....ibro dirka wrote:Znam, posebno ako zatvoris i oba oka i uha na njegovo krsenje.pitt wrote:Ne moras ti meni nista udjeljivati,.....sucur alahu ima ko je zaduzen za to. Al vidio bi da je lakse zivjeti gdje ima kakvo-takvog zakona. Ziv ti meni bio....ibro dirka wrote:Evo da se tuspasim, za sada.
Hajmo zato svi u jedan glas umjesto ove suplje "Maaaaaj, maaaaaj, dilaaaaajllaaaaaa".