Ovako pise neupucen novinar

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

sebilj

#1 Ovako pise neupucen novinar

Post by sebilj »

"Balkan kao uzrok porasta nasilja u Švicarskoj " je naslov clanka u "Oslobodjenju" novinarke Amina OVČINA CAJACOB

"U švicarskim medijima posljednih dana vode se brojne debate o strancima i njihovim pravima unutar granica ove države. Pored tih diskusija urađena su i ispitivanja javnog mnijenja, pa tako ankete koje su sproveli ovdašnji dnevni listovi jasno ukazuju da su Balkanci najomraženiji stranci, a naročito „Jugosi“, odnosno narod sa prostora bivše Jugoslavije. "

Citajuci sve medije svicarske nijednom ne naidjoh na ovu konstataciju sto je iznijela novinarka, a i da je ona naisla nije spomenula naslov bar jednog od tih njenih izvora

Balkanci su ti koji stvaraju probleme, oni su sinonim za kriminalce i balkanska omladina je najneodgojenija, Balkanci kradu i izazivaju tuče. To bi ukratko bio švicarski opis i švicarsko javno mišljenje.

i dalje proizvoljna konstatacija bez ikakve osnove, tipa rekla kazala, mozda je naisla ili cula od nekoga misljenje pojedinih svicaraca iz ogromnog kruga rasista koji je u naglom porastu u ovoj tzv zemlji demokratije i ljudskih prava

Državni odjel za statistiku u Švicarskoj ove je godine objavio podatke koji crno na bijelo ukazuju na porast nasilja i kriminala u krugovima omladine ove male države. Statistički podaci se odnose na vremensko razdoblje od 1934. do 2004. godine. Čak i davne 1934. godine, kada je Švicarska zapala u najdublju ekonomsku krizu u svojoj historiji, kriminalitet je bio zastupljen u mnogo manjim granicama nego sada, te je na 100.000 omladine bilo svega oko 200 kaznenih postupaka. Nasuprot tome, 2004. godine kada Švicarska ekonomski cvjeta, ova se cifra popela čak na 1.800 slučajeva kriminala, što znači devet puta više.
Kako Državni odjel za statistiku informiše, radi se uglavnom o deliktima protiv ugrožavanja života, krađama i provalama, drugim riječima o „klasičnom kriminalu“. Mnogobrojni vidovi kriminala dolaze najviše do izražaja u devedesetim godinama, tj. u periodu kada sa prostora bivše Jugoslavije, veliki broj stanovništva traži svoje utočište upravo u Švicarskoj.
Kriminal doseže svoj vrhunac dolaskom „Jugosa“ sa balkanskog prostora. Broj stranih delikvenata je u periodu od 1999. godine u poređenju sa domaćim, dakle, švicarskim, u velikoj mjeri uznapredovao, te statistike ukazuju da 2004. godine na 100.000 mladog stanovništva biva preko 4.000 stranaca sudski kažnjavano, te svega 1.200 Švicaraca. "

ne postoji nikakva informacija o ovim njenim konstatacijama i pomenutim statistikama, naprotiv u vise navrata prilikom organizovanih debata na televiziji doslo je do objavljivanja informacija clanova partije UDC koja igra glavnu ulogu prilikom zaplasivanja svog naroda da su stranci tj. balkanci oni koji igraju glavnu ulogu u kriminalu. Nakon reakcije ljudi iz svijeta politike doslo se do saznanja da ta partija servira vise nego netacne informacije i skinut je plast lazi koji je obavio svicarsku svakodnevnicu.

"Sve je više roditelja u Švicarskoj koji su zabrinuti za vlastitu djecu jer im divlji Balkanci izazivaju strah i ne dozvoljavaju bezbrižno djetinjstvo i mladost u vlastitoj državi. To je dalo povoda Martinu Killiasu, kriminologu na Univerzitetu Cirih i bez sumnje najboljem švicarskom ekspertu za kriminalistiku, da napiše knjigu baziranu na ispitivanju žrtava kriminala u Švicarskoj u periodu 1984-2005. godine. "

Martin Killas clan UDC ( ultradesnicarske partije ciji je predsednik), jedan od ministara, vodja ove partije , koji upravljaju drzavom, direkto je umijesan za "guranje" drzavnog tuzioca da ode s te funkcije i time iskoristio svoj polozaj , jer je pokrenuo istragu protiv jednog od prijatelja pomenutog predsednika-ministra, koji je organizovao kriminal pranja novca steknutog narko mafijskim poslovima, E OVO JE KRIMINAL DRAGA GOSPODJICE OVCINA

"O razlozima porasta nasilja kod omladine se dosta špekulira i krivica se pripisuje medijima, modernizaciji općenito, ali ponajviše Balkanu.
Zakon u svemu tome nastoji da uvede „debele kazne“ stranim delikventima, u koje čak može da se svrsta i oduzimanje švicarskog državljanstva. Time bi balkanski kriminalac izgubio svoj identitet, jer zabranom dvojnog državljanstva švicarskog i nekog balkanskog, ono balkansko je odavno napušteno, a švicarsko će kao posljedica kaznenog postupka biti tek oduzeto."

[/b] jos jedan dokaz o nepoznavanju svicarskog sistema i dokaza koji jasno govore da neko ko uzme drzavljanstvo njihove zemlje ne mora se odreci svog drzavljanstva, ovo je odgovor na to "odavno napusteno drzavljanstvo"

i na kraju me dosta zainteresovalo drugo prezime CAJACOB gospodje novinarke i kad sam proguglao shvatih da je ovo Cirisko prezime i sada mi nije zacudo da neko ovako napucan od strane nekoga, kad kazem nekoga mislim na nekod od onih sto je pripadnik onih sto serviraju lazi i igraju se igrom straha da stvore Svicarsku zemlju rasizma. Vec je Internacionalna liga protiv rasizma u UN u Zenevi zatrazila pod hitno da se uklone predizborne reklame partije UDC koja nema mjere u ljaganju stranaca, mozete i sami vidjeti na linku koji cu postaviti ko stoji iza sveg toga. Mogla bi redakcija "Oslobodjenja" da dobro razmisli u buduce kome povjerava ovako osjetljive teme, jer je u pitanju nesto veliko, nije ovo samo mala zabeljeska jednog novinara.

Image

ovako je predstavljena predizborna reklama te partije gdje se jasno vidi ko je u stvari crna ovca.
Last edited by sebilj on 17/09/2007 10:59, edited 1 time in total.
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Sebilj, idemo na tromjesečni kurs bosanskog jezika. :-)

Glede kriminaliteta, ne znam ko je u pravu, ti ili novinarka, samo ću reći da znam za nekoliko slučajeva deportacije mlađih ljudi zbog akata kriminala ili teških povreda javnog reda i mira.

Nešto te pravo pogodio ovaj tekst...
bice_bice

Post by bice_bice »

bravo sebilj, bravo!
sebilj

Post by sebilj »

postoje sigurno takvi slucajevi, ali ovaj text je produkt nekog svicarskog rasiste napisan perom pomenute novinarke, ima nas uvijek prodatih :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ko dodje u švicu i pravi probleme umjesto da liže podove od sreće

treba ga vratiti tamo odakle je došao
sebilj

Post by sebilj »

komi wrote:ko dodje u švicu i pravi probleme umjesto da liže podove od sreće

treba ga vratiti tamo odakle je došao

hmmm.... nije zlato sve sto sija :)
tempora

Post by tempora »

sebilj wrote:postoje sigurno takvi slucajevi, ali ovaj text je produkt nekog svicarskog rasiste napisan perom pomenute novinarke, ima nas uvijek prodatih :-)
2004te godine publiciran je raport o integraciji pet novijih imigracijskih grupa od strane Ministarstva Pravde Holandije koji prikazuje da su BiH gradjani jedna od najbolje integrisanih migracijskih grupacija ali da su istovremeno i vodeci po pitanju kriminala.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Balkanci su ti koji stvaraju probleme, oni su sinonim za kriminalce i balkanska omladina je najneodgojenija, Balkanci kradu i izazivaju tuče. To bi ukratko bio švicarski opis i švicarsko javno mišljenje.
Balkan nije jednako BiH, i ne znam zasto se uopste palis?

A da to stoji - stoji.
Martin Killas clan UDC ( ultradesnicarske partije ciji je predsednik), jedan od ministara, vodja ove partije , koji upravljaju drzavom, direkto je umijesan za "guranje" drzavnog tuzioca da ode s te funkcije i time iskoristio svoj polozaj , jer je pokrenuo istragu protiv jednog od prijatelja pomenutog predsednika-ministra, koji je organizovao kriminal pranja novca steknutog narko mafijskim poslovima, E OVO JE KRIMINAL DRAGA GOSPODJICE OVCINA
To je kriminal a Albansko-Srpski milje nije kriminalan? Covjece Boziji de malo prelistaj novine u zadnjih 5-6 godina, pa vidi koja imena se hapse i traze po Evropi...

Ako odes nekome u kucu onda se ponasaj po pravilima te kuce. Ako nisi kriminalac nemas cega da se plasis.

A ako ti ne valja u Svicarskoj bujrum odmah se vrati. Ne znam samo sta ces tamo ako je toliko lose?
nezeljeni nadimak

#9 Re: Ovako pise neupucen novinar

Post by nezeljeni nadimak »

sebilj wrote:"Balkan kao uzrok porasta nasilja u Švicarskoj " je naslov clanka u "Oslobodjenju" novinarke Amina OVČINA CAJACOB

"U švicarskim medijima posljednih dana vode se brojne debate o strancima i njihovim pravima unutar granica ove države. Pored tih diskusija urađena su i ispitivanja javnog mnijenja, pa tako ankete koje su sproveli ovdašnji dnevni listovi jasno ukazuju da su Balkanci najomraženiji stranci, a naročito „Jugosi“, odnosno narod sa prostora bivše Jugoslavije. "

Citajuci sve medije svicarske nijednom ne naidjoh na ovu konstataciju sto je iznijela novinarka, a i da je ona naisla nije spomenula naslov bar jednog od tih njenih izvora

i dalje proizvoljna konstatacija bez ikakve osnove, tipa rekla kazala, mozda je naisla ili cula od nekoga misljenje pojedinih svicaraca iz ogromnog kruga rasista koji je u naglom porastu u ovoj tzv zemlji demokratije i ljudskih prava

Državni odjel za statistiku u Švicarskoj ove je godine objavio podatke koji crno na bijelo ukazuju na porast nasilja i kriminala u krugovima omladine ove male države. Statistički podaci se odnose na vremensko razdoblje od 1934. do 2004. godine. Čak i davne 1934. godine, kada je Švicarska zapala u najdublju ekonomsku krizu u svojoj historiji, kriminalitet je bio zastupljen u mnogo manjim granicama nego sada, te je na 100.000 omladine bilo svega oko 200 kaznenih postupaka. Nasuprot tome, 2004. godine kada Švicarska ekonomski cvjeta, ova se cifra popela čak na 1.800 slučajeva kriminala, što znači devet puta više.
Kako Državni odjel za statistiku informiše, radi se uglavnom o deliktima protiv ugrožavanja života, krađama i provalama, drugim riječima o „klasičnom kriminalu“. Mnogobrojni vidovi kriminala dolaze najviše do izražaja u devedesetim godinama, tj. u periodu kada sa prostora bivše Jugoslavije, veliki broj stanovništva traži svoje utočište upravo u Švicarskoj.
Kriminal doseže svoj vrhunac dolaskom „Jugosa“ sa balkanskog prostora. Broj stranih delikvenata je u periodu od 1999. godine u poređenju sa domaćim, dakle, švicarskim, u velikoj mjeri uznapredovao, te statistike ukazuju da 2004. godine na 100.000 mladog stanovništva biva preko 4.000 stranaca sudski kažnjavano, te svega 1.200 Švicaraca. "

ne postoji nikakva informacija o ovim njenim konstatacijama i pomenutim statistikama, naprotiv u vise navrata prilikom organizovanih debata na televiziji doslo je do objavljivanja informacija clanova partije UDC koja igra glavnu ulogu prilikom zaplasivanja svog naroda da su stranci tj. balkanci oni koji igraju glavnu ulogu u kriminalu. Nakon reakcije ljudi iz svijeta politike doslo se do saznanja da ta partija servira vise nego netacne informacije i skinut je plast lazi koji je obavio svicarsku svakodnevnicu.

"Sve je više roditelja u Švicarskoj koji su zabrinuti za vlastitu djecu jer im divlji Balkanci izazivaju strah i ne dozvoljavaju bezbrižno djetinjstvo i mladost u vlastitoj državi. To je dalo povoda Martinu Killiasu, kriminologu na Univerzitetu Cirih i bez sumnje najboljem švicarskom ekspertu za kriminalistiku, da napiše knjigu baziranu na ispitivanju žrtava kriminala u Švicarskoj u periodu 1984-2005. godine. "

"O razlozima porasta nasilja kod omladine se dosta špekulira i krivica se pripisuje medijima, modernizaciji općenito, ali ponajviše Balkanu.
Zakon u svemu tome nastoji da uvede „debele kazne“ stranim delikventima, u koje čak može da se svrsta i oduzimanje švicarskog državljanstva. Time bi balkanski kriminalac izgubio svoj identitet, jer zabranom dvojnog državljanstva švicarskog i nekog balkanskog, ono balkansko je odavno napušteno, a švicarsko će kao posljedica kaznenog postupka biti tek oduzeto."

[/b] jos jedan dokaz o nepoznavanju svicarskog sistema i dokaza koji jasno govore da neko ko uzme drzavljanstvo njihove zemlje ne mora se odreci svog drzavljanstva, ovo je odgovor na to "odavno napusteno drzavljanstvo"

i na kraju me dosta zainteresovalo drugo prezime CAJACOB gospodje novinarke i kad sam proguglao shvatih da je ovo Cirisko prezime i sada mi nije zacudo da neko ovako napucan od strane nekoga, kad kazem nekoga mislim na nekod od onih sto je pripadnik onih sto serviraju lazi i igraju se igrom straha da stvore Svicarsku zemlju rasizma. Vec je Internacionalna liga protiv rasizma u UN u Zenevi zatrazila pod hitno da se uklone predizborne reklame partije UDC koja nema mjere u ljaganju stranaca, mozete i sami vidjeti na linku koji cu postaviti ko stoji iza sveg toga. Mogla bi redakcija "Oslobodjenja" da dobro razmisli u buduce kome povjerava ovako osjetljive teme, jer je u pitanju nesto veliko, nije ovo samo mala zabeljeska jednog novinara.

Image

ovako je predstavljena predizborna reklama te partije gdje se jasno vidi ko je u stvari crna ovca.

Gomila rasistickih stereotipa.
sebilj

Post by sebilj »

_BosanaC wrote:
Balkan nije jednako BiH, i ne znam zasto se uopste palis?

A da to stoji - stoji.
To je kriminal a Albansko-Srpski milje nije kriminalan? Covjece Boziji de malo prelistaj novine u zadnjih 5-6 godina, pa vidi koja imena se hapse i traze po Evropi...

Ako odes nekome u kucu onda se ponasaj po pravilima te kuce. Ako nisi kriminalac nemas cega da se plasis.

A ako ti ne valja u Svicarskoj bujrum odmah se vrati. Ne znam samo sta ces tamo ako je toliko lose?
Ovdje nije uopste prica o tome da li je meni lose ili ne, procitaj malo bolje i samo ces vidjeti da se direktno osvrcem na clanak novinarke koja iznosi misljenja na osnovu netacnih i jednostranih informacije iz izvora jedne ultradesnicarske partije koja je prevrsila mjeru i koristi metod zastrasivanja svog stanovnistva. Vrati se gore i procitaj sta je u stvari uradio ministar i vodja te stranke. Daju netacne onformacije i time stvaraju pogresnu sliku o strancima, konkretno ovdje mi smeta neistina koja je tako naivno prosla kroz redakciju "Oslobodjenja"
Ja ne govorim o tome kako se zivi u ovoj zemlji i daj molim te sa tom izlizanom frazom "ako ti ne valja vrati se..." i sl., procitaj malo bolje i daj komentar posle.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ja prije nego sto dam odgovor na neki komentar procitam ga, sto se za tebe ne bi reklo, jer vjerovatno ne bi napisao to sto si napisao - pogotovo zato sto se osvrnuh na TVOJE komentare.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ovo lici na sistem FATO KOME VJERUJES: MENI ILI SVOJIM OCIMA?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:ovo lici na sistem FATO KOME VJERUJES: MENI ILI SVOJIM OCIMA?
Fato, ne kaki.

Da se on malo makne od Svice i pogleda to sa strane stekao bi i objektivniju sliku o stanju u vlastitoj avliji :oops:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:ovo lici na sistem FATO KOME VJERUJES: MENI ILI SVOJIM OCIMA?
Fato, ne kaki.

Da se on malo makne od Svice i pogleda to sa strane stekao bi i objektivniju sliku o stanju u vlastitoj avliji :oops:
Mujo ne jedi :D
covjek prica jedno ti drugo, i ne kontate se...

al nema veze, ovo je takarenje-x.com :D
sebilj

Post by sebilj »

_BosanaC wrote:Ja prije nego sto dam odgovor na neki komentar procitam ga, sto se za tebe ne bi reklo, jer vjerovatno ne bi napisao to sto si napisao - pogotovo zato sto se osvrnuh na TVOJE komentare.
a stvarno ti zapeo po svome a nisi nista skontao ocito, hajd sad polako sve procitaj pa opet probaj napisat nesto
mozda ti poznajes novinarku, pa... 8)
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

sebilj wrote:
_BosanaC wrote:Ja prije nego sto dam odgovor na neki komentar procitam ga, sto se za tebe ne bi reklo, jer vjerovatno ne bi napisao to sto si napisao - pogotovo zato sto se osvrnuh na TVOJE komentare.
a stvarno ti zapeo po svome a nisi nista skontao ocito, hajd sad polako sve procitaj pa opet probaj napisat nesto
Amina zivi u Zürichu i pise doktorat kod Daniela Süssa o "parasocijalnim vezanam omladine sa pop-zvijezdama". Uopce nije novinarka niti ima kakve politicke connections u Svici, pa ne znam sta uopce ocekujes od nje. U "Oslobodjenju" pise vjerojatno po poznatoj metodi "mala od nenine rodice amidze ujke" zivi u Svici, pa bi mogla biti dopisnik Oslobodjenja. Da Amina poznaje Bosance u Zürichu mogla je odmah dobit interview od Blochera, ovako se provaljuje i vamo i tamo
sebilj

Post by sebilj »

basta sljezove boje wrote:
sebilj wrote:
Amina zivi u Zürichu i pise doktorat kod Daniela Süssa o "parasocijalnim vezanam omladine sa pop-zvijezdama". Uopce nije novinarka niti ima kakve politicke connections u Svici, pa ne znam sta uopce ocekujes od nje. U "Oslobodjenju" pise vjerojatno po poznatoj metodi "mala od nenine rodice amidze ujke" zivi u Svici, pa bi mogla biti dopisnik Oslobodjenja. Da Amina poznaje Bosance u Zürichu mogla je odmah dobit interview od Blochera, ovako se provaljuje i vamo i tamo
ma ono drugo prezime me nesto zabrinulo :-)
dobila ona intervju od nekog zadrtog rasiste koliko ja vidim
basta sljezove boje

mescini da Amina nikad nije cula za Andreju Staku, bivseg mistera Svice koji sad vodi neki fitness, te silne sportase Balkance koji nastupaju za Svicu poput onog malog Kosovara ... ko bi rokao Svicarke da nema Balkanaca?
sebilj

Post by sebilj »

basta sljezove boje wrote:mescini da Amina nikad nije cula za Andreju Staku, bivseg mistera Svice koji sad vodi neki fitness, te silne sportase Balkance koji nastupaju za Svicu poput onog malog Kosovara ... ko bi rokao Svicarke da nema Balkanaca?
hahaha dobar si i vidi se da poznajes pravo stanje u CH :D
basta sljezove boje

postoji studija o tome da je rat u Jugoslaviji izazvao rast na svim trzistima kapitala -

Gerald Schneider/Vera Troeger: War and the World Economy: Stock Market Reactions to International Conflicts, 1990-2000. In: Journal of Conflict Resolution No. 50 August 2006.

za nekoga ko se bavi "parasocijalnim vezama omladine sa pop-zvijezdama" je studija vjerojatno "zu hoch", pa nek potrazi clanak Geralda Schneidera u NZZ za dummies. Sto se tice Svicarske, ona je primila vrlo malo izbjeglica iz BiH i to logorase, pa mi je prilicno degutantno tvrditi u "Oslobodjenju" kako je u Svici porastao kriminal dolaskom izbjeglica.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sebilj wrote:
Ma naravski, guzimo se vazda :D A i mrzim dijasporu, pa zato ja to :D

Jel' ti ovako lakse? :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sebilj wrote:
basta sljezove boje wrote:mescini da Amina nikad nije cula za Andreju Staku, bivseg mistera Svice koji sad vodi neki fitness, te silne sportase Balkance koji nastupaju za Svicu poput onog malog Kosovara ... ko bi rokao Svicarke da nema Balkanaca?
hahaha dobar si i vidi se da poznajes pravo stanje u CH :D
:thumbup:
ninja-san

Post by ninja-san »

Eh, evo jedna mala digresija koja se moze vezati na temu.
Jedan moj kolega neki su mu podaci trebali, skoknuo je na internet stranicu MUP-a Slovenije.

I iz zajebancije otvori da vidi onaj link "potjernice za osobama" i sad i ja stojim tu i gledam sad kontam, izlistat ce se neki Franc, Stefek, Janez itd. kad ma kakvi...
Prva stranica potjernica slovenskog MUPa je kao da si prepisao tel. imenik Kaknja sve neke Huse, Avde, Pere itd.
Prvi Slovenac tek na 15 mjestu.

kome se da neka provjeri
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ninja-san wrote:Eh, evo jedna mala digresija koja se moze vezati na temu.
Jedan moj kolega neki su mu podaci trebali, skoknuo je na internet stranicu MUP-a Slovenije.

I iz zajebancije otvori da vidi onaj link "potjernice za osobama" i sad i ja stojim tu i gledam sad kontam, izlistat ce se neki Franc, Stefek, Janez itd. kad ma kakvi...
Prva stranica potjernica slovenskog MUPa je kao da si prepisao tel. imenik Kaknja sve neke Huse, Avde, Pere itd.
Prvi Slovenac tek na 15 mjestu.

kome se da neka provjeri
moglo je i gore :D

http://www.policija.si/en/criminal/o_prikaz_isk.php
kamen

Post by kamen »

* pomenuti tekst od doticne autorice (nove dopisnice oslobodjenja?) moze se svrstati samo u kategoriju dnevnopolitickih interesa
* stranci su u evropi, znaci i u ch bili samo vazna tema prilikom (pred)izbornih kampanja
* stranke desne orjentacije koristile su strance u ch da bi na njima zaradjivale politicke poene i domogle se glasova biraca
* pomenuti tekst se moze komotno podvesti pod narucenu kampanju nipodastavanja stranaca - vec je u nekoliko navrata dokazano i svicarska javnost obavijestena da kojekakve objelodanjene statistike uopste ne odgovaraju cinjenicnom stanju, tj. da su skroz iskrivljene
* evropsko oslobodjenje je zadnjih godina donosilo afirmativne tekstove i price o obicnim i uspjesnim poslovnim bh. ljudima, kulturnim i sportskim radnicima/ kolektivima i jihovoj integraciji u ch drustvo (istina u pitanju su tekstovi od drugog autora-njega vise nema u oslobodjenju?)
* ambasada bih u bernu je od zvanicnih ch institucija do sada dobijala rijeci pohvale na racun bh. ljudi koji zive i rade u ch - to su zvanicne izjave bh. ambasadora: gospodje jasmine pasalic (aktuelna) i gospodina jugoslava jovicica (bivsi)
* ne postoji tacan izvor koliko je ch ugostila bh. ljudi tokom agresije na njihovu domovinu - procjene su isle do 20 i kusur hiljada osoba i samo je jedan vrlo mali broj imao priznat status izbjeglice (logorasi-njih stotinjak)
* nece biti cudno da uskoro osvanu jos kojekakve "analize" autorice amine ovcina cajacob (relacija zh-chur)
* gdje je doticna bila u junu kada su bas u njenoj sredini clanovi sd mladost chur organizovali susrete bh. dijaspore ch i de - ti susreti okupili su vise od hiljadu ljudi koji se nisu isticali svojim nacionalnim identitetom (susretima je prisustvovala i pomocnik ministra za ljudska prava bih, gospodja ruzmira tihic-kadric)?
* forumas sebilj se osvrnuo s pravom, jer je pritisak udc (svp) za strance u ch postao nesnosan
* zahvaljujuci medijskoj harangi, taj svp je uspio da odradi posao tako da ch sada ima najrigorozniji zakon o strancima i azilu u evropi (evropsko oslobodjenje pisalo o tome, ali ne doticna autorica)
* nece biti nista cudno ako u oslobodjenju uskoro osvanu predizborni plakati, koji su od un-a progalseni rasistickim i koji se ticu stranacke problematike
* mnogo je bosanaca i hercegovaca uspjesnih u ch, balkanaca naravno jos vise i sramota je svrsatavati ih u red najgorih kriminalaca kao sto je to uradila amina ovcina cajacob
* nije na ovom mjestu komentarisati ko je dosao i ko sve radi sada za oslobodjenje (ima vec tema na forumu), ali valjda ce se v.mijovic ili neko drugi zapitati o kvalitetu svojih novinara i saradnika
Post Reply