Na dole navedenom linku mozete pogledati prvu epizodu "War and Peace" serije Michael Palin's New Europe. Emisija je prikazana veceras na BBC1
Michael Palin u ovoj emisiji posjecuje Hrvatsku. Bosnu, Srbiju i Albaniju
Pogledajte, pa mozete i dati svoje misljenje.
Ima par kontraverznih komentara.
http://www.bbc.co.uk/palin/
Michael Palin's New Europe
Moderator: anex
-
zmijaIzmaj
voooolim palina...u ovom kratkom isjecku, nisam vidjela nista kontraverzno...
- Edin H.
Izvinjavam se. Ja sam gledao cijelu emisiju na televiziji pa nisam ocekivao da ce na website-u dati samo isjecak iz Mostara. Nadam se da ce uskoro dozvoliti da se download-uje i ostatak emisije.
Inace sto se tice BiH posjetio je Medjugorje. Sarajevo i Mostar.
Inace kontraverzno je za mene npr. kada govori o Sarajevu sto je cini mi se pola vremena proveo govoreci o nagaznim minama (ne bas atraktivno za strane turiste). Zatim opservacija o etnickom sukobu u BiH, bez spominjanja umijesanosti Srbije i Hrvatske itd.
Nadam se da cete imati priliku poledati u cijelosti.
Inace sto se tice BiH posjetio je Medjugorje. Sarajevo i Mostar.
Inace kontraverzno je za mene npr. kada govori o Sarajevu sto je cini mi se pola vremena proveo govoreci o nagaznim minama (ne bas atraktivno za strane turiste). Zatim opservacija o etnickom sukobu u BiH, bez spominjanja umijesanosti Srbije i Hrvatske itd.
Nadam se da cete imati priliku poledati u cijelosti.
-
ibro dirka
Stoji. A i onaj deminer objasni situaciju u MP3... Sve je nekako brzopleto, ima i )mada manje) standardnog Palinovog sarma, ali bi bilo bolje nesto kao "jedna epizoda, jedna zemlja", pa nek traje koliko treba. Ovako -- gledljivo, ali oni kojima su se svidjele prijasnje Palinove serije se mogu lako razocarati...
- Edin H.
Takodje me nervira kada nas trpa u Istocnu Evropu iza Zeljezne zavjese (to je i inace problem na Zapadu). Nemam nista protiv Istocne Evrope, ali smatram da ni politicki, ni geografski nismo pripadali Istocnoj Evropi, uostalom kao ni Zapadnoj. Jugoslavija je bila dostupna zapadnim turistima i prije rata stoga zasto Nova Evropavedderedi wrote:Pa dobro, u skladu sa britanskim vidjenjem situacije u nasoj zemlji ja bih rekao. Konstanta koja traje od 90-ih.
Ako nista, bar su isjekli piramide, iako su i tamo snimali.
Neka piramida
-
ibro dirka
Ma i naziv je poglup, cuj "New Europe". Dok oni nesto ne otkriju to i ne postoji, otprilike kao Kolumbova Amerika. Ali sto neko rece, u skladu sa (i) britanskim shvatanjima, ali uopsteno svijeta oko sebe.