Policajac uhapšen zbog primanja mita od 20 KM

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Troll_Happens

#1 Policajac uhapšen zbog primanja mita od 20 KM

Post by Troll_Happens »

MUP Kantona Sarajevo

Policajac uhapšen zbog primanja mita od 20 KM

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu MUP-a KS reagiralo nakon prijave građanina

Pripadnike Odjeljenja za unutrašnju kontrolu MUP-a Kantona Sarajevo prekjučer je jedan građanin obavijestio da ga je u Bolničkoj ulici u općini Centar Sarajevo zaustavio policajac zbog prolaska kroz crveno svjetlo, te da mu je tražio novac, i to navodno 20 KM, da bi mu oprostio prekršaj.
Pokušao se suprotstaviti

Službenici odjeljenja za unutrašnju kontrolu i za privredni kriminal MUP-a KS, uz konsultaciju s tužiocem Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, sačinili su plan aktivnosti u cilju dokumentiranja prijavljenog krivičnog djela. Provjerama je utvrđeno da se radi o službeniku Policijske stanice Centar T. M. (37).
On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela primanje dara i drugih oblika koristi i sprečavanje službene osobe u vršenju poslova sigurnosti. T. M. se prilikom hapšenja pokušao suprotstaviti službenicima policije.
Kako saznajemo, T. M. je, kada je ugledao inspektore, počeo bježati.
Bježao od inspektora

I mnogi građani ostali su zbunjeni kada su vidjeli uniformisanog policajca kako bježi od nekoliko osoba u civilu, ne sluteći da su u pitanju inspektori. Osumnjičeni je jučer u 15 sati predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.
- Ovo je još jedan od dokaza da će MUP KS u svakom slučaju kada dođe do saznanja o bilo kojoj zloupotrebi položaja, primanja dara ili drugih oblika koristi, poduzeti rigorozne mjere, jer nećemo dozvoliti nijednom pojedincu da ruši ugled drugih policajaca. Zahvaljujemo se ovom građaninu i pozivamo sve građane da prijavljuju ovakve slučajeve - kazao je Jusuf Zornić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Da nije tuzno bilo bi shega haha :lol: :lol:
Da je bogdo on jedan jedini nego ih ima na milion vakih :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

završe levatske škole Z dvojku
niš ne rade
niti ganjaju lopove
plata liježe

ima ona slika gdje spavaju u autu
insajderi pripravnici mi kažu da niš ne rade samo spavaju

i onda još gladan za 20 kerima

fuuuuj
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

:lol:
energIs

Post by energIs »

a levata, pade za 20 maraka ccccc i jos bjezao od inspektora hhihihi :-) :-) :lol:
Last edited by energIs on 07/09/2007 10:47, edited 1 time in total.
zena21

Post by zena21 »

aaaaj... ja samo zamisljam tu scenu... umiformisani drot bjezi od civila koji ga ganjaju... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Pa to ej dobra vijest. Da bogdom svi gradjani imaju toliko mozdanih celija da svaki slican slucaj prijave.
amrino

Post by amrino »

Ma sto je najzalosnije uhapsili su ovog sto je uzeo 20 KM, a oni koji uzimaju po 20 000...setkaju se slobodno.
Ali u svakom slucaju- pozdravljam gradjanina koji je prijavio- i hrabro se suocio sa placanjem pune kazne koja vjerovatno iznosi vise od 20 KM :D
A mozda ce mu neko halalit sto je presao na crvenom i prekrsio zakon zato sto je cinko?!
obuca

Post by obuca »

ja samo čekam da me zaustavi da da dam lovu. čuvam zato 50 KM i 20KM a i kopirala sam :x pa kad uzme ja zoFnem mu nacelnika u njega pa nek ga prerove.

a scenu bjezanja pokusavam da zamislim i pravo mi smješno :lol: :lol:
amrino

Post by amrino »

Ja sam prosli put zahvaljivala na mitu i korupciji...Ne stigoh zakocit...i prodjem kroz crveno :oops: (po zakonu me sljeduje- momentalno oduzimanje vozacke dozvole) ...a ja fino cika- drotu 20 KM- i nikom nista :D .
Kontam - haj nek i ja jednom imam neke fajde od korumpirane nam zemlje!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nemojte se onda zaliti sto plicija ne radi svoj posao...
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:nemojte se onda zaliti sto plicija ne radi svoj posao...
Znam...šejm on mi :oops: :oops: :oops:

al sta bi ja sirota bez vozacke? :sad: :D
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:

isla bi komercijalom...
nestasna

Post by nestasna »

mIRCerka wrote:Pa to ej dobra vijest. Da bogdom svi gradjani imaju toliko mozdanih celija da svaki slican slucaj prijave.
A kome da prijave, toj istoj policiji koja uzima mito, spava na radnom mjestu, i nece nigdje bez dobrog auta? Ma daj, to je smjesno!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nestasna wrote:
mIRCerka wrote:Pa to ej dobra vijest. Da bogdom svi gradjani imaju toliko mozdanih celija da svaki slican slucaj prijave.
A kome da prijave, toj istoj policiji koja uzima mito, spava na radnom mjestu, i nece nigdje bez dobrog auta? Ma daj, to je smjesno!
ž
sve i jednom samostalnom inspektoru koji ima mandat da rjesava takve slucajeve...

procitaj uvodni post...
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:

isla bi komercijalom...
jah...ne bio mi ni bilo toliko tesko kad ne bih svaki dan gledala debile koji voze 200 na sat, prolaze kroz crveno iz fola...skripe i to- i niko im nista.
Jebi ga!
enes-s

Post by enes-s »

Ovo u Bosni je još super. U Bugarskoj šumari u šumskoj uniformi zaustavljaju strance pa naplaćuju kazne. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
amrino wrote: Znam...šejm on mi :oops: :oops: :oops:

isla bi komercijalom...
jah...ne bio mi ni bilo toliko tesko kad ne bih svaki dan gledala debile koji voze 200 na sat, prolaze kroz crveno iz fola...skripe i to- i niko im nista.
Jebi ga!
jebi ga amrino, meni nije bilo mrsko zvat policiju kad parkiraju auta preko cijelog trotuara pa moram cesto hodat i po 20 metara jer im je bilo mrsko setati 20 metara od parkinga do jednog objekta, treba bit uporan...
nestasna

Post by nestasna »

mIRCerka wrote:
nestasna wrote:
ž
sve i jednom samostalnom inspektoru koji ima mandat da rjesava takve slucajeve...

procitaj uvodni post...
I ti stvarno vjerujes da ti samostalni inspektori nisu podlozni mitu, i da ce recimo doci i rijesiti slusaj kada je neko od "velikih" u pitanju? Ja, nazalost, ne vjerujem u to, al ko zna, mozda me oni svojim postenim radom ubjede u suprotno...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

mirci ti si luda :D
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:
mIRCerka wrote: isla bi komercijalom...
Jebi ga!
jebi ga amrino, meni nije bilo mrsko zvat policiju kad parkiraju auta preko cijelog trotuara pa moram cesto hodat i po 20 metara jer im je bilo mrsko setati 20 metara od parkinga do jednog objekta, treba bit uporan...
Kad na kraju saberes...skuplje te garant dodje telefon sto ih zoves- nego da te taxi vozi tih 20 metara svaki dan...
Ma kontam sta hoces da kazes.
Treba se borit protiv bagre. Al mi vazda zao...vidim onog policajca kako po vazdan stoji na +50...niko ga ne jebe ni 2 %, a garant covjek ima djecu....i eto- sta znam. Nisu svi isti.
:D
Area_51

Post by Area_51 »

Ovako nesto raduje. Policijski posao jedan je od rijetkih u kome nema kompromisa. Slusam neki dan na radiju, neko iz Tuzle javlja neki dogadjaj, a onda kao neko replicira, nece se policajac podmetat u vatru za 500KM mjesecno. Bez obzira kakva je plata, ona je nesto veca od 500KM, ako nece policajac da obavlja posao, nogatrans i nek radi nesto drugo. Ima ko hoce bit policajac.

Jest primanje malo, postujem, ali takva nam je drzava, takav standard. Sta u suprotnome dobijamo, »lezece policajce« za 500 KM mjesecno, malo skupa investicija. Zato treba policiju ocistiti od korova, a ima toga koliko volis, pa da ljudi pocnu napokon radit svoj posao, a ne izivljavat se jel neko prosao kroz zuto ili crveno.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
amrino wrote: jah...ne bio mi ni bilo toliko tesko kad ne bih svaki dan gledala debile koji voze 200 na sat, prolaze kroz crveno iz fola...skripe i to- i niko im nista.
Jebi ga!
Kad na kraju saberes...skuplje te garant dodje telefon sto ih zoves- nego da te taxi vozi tih 20 metara svaki dan...
Ma kontam sta hoces da kazes.
Treba se borit protiv bagre. Al mi vazda zao...vidim onog policajca kako po vazdan stoji na +50...niko ga ne jebe ni 2 %, a garant covjek ima djecu....i eto- sta znam. Nisu svi isti.
:D
122 je besplatan poziv...krimolovci as well....
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Kad je levat...time sto je bjezao je sam sebi skocio u stomak!!! Da je ostao i normalno pustio svoje kolege da ga privedu bila bi njegova rijec protiv tog gradjanina...i hajde neka dokaze onda da mu je dao pare...Jos bi taj gradjanin dobio prijavu za klevetu...jedino je mogao obiljeziti novcanicu , npr. da nacrta cvjetic na njoj i da da tom drotu i onda da ode po policiju i da kaze da mu je dao novcanicu od 20 KM sa nacrtanim cvjeticem i kad bi pretresli drot bi automatski pao...Nista nije taj drot naucio za toliko rada u policiji...a mozda je i guster , mislim svjez , pa nije znao kako se to radi... :D :D :D :lol: :lol: :lol:
melb26sa

Post by melb26sa »

DobroJutroKolumbo wrote:Kad je levat...time sto je bjezao je sam sebi skocio u stomak!!! Da je ostao i normalno pustio svoje kolege da ga privedu bila bi njegova rijec protiv tog gradjanina...i hajde neka dokaze onda da mu je dao pare...Jos bi taj gradjanin dobio prijavu za klevetu...jedino je mogao obiljeziti novcanicu , npr. da nacrta cvjetic na njoj i da da tom drotu i onda da ode po policiju i da kaze da mu je dao novcanicu od 20 KM sa nacrtanim cvjeticem i kad bi pretresli drot bi automatski pao...Nista nije taj drot naucio za toliko rada u policiji...a mozda je i guster , mislim svjez , pa nije znao kako se to radi... :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Jah guster sa 37! Pa da je neki od 20tak to uradio pa razumjela bih - ne zna pocetnik - ali ovaj od 37 sumnjam da je pocetnik, vec se ispraksao ali pao na zadnjem ispitu...
Post Reply