Mutavi Drotovi il: Nije do nas!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

juan

#1 Mutavi Drotovi il: Nije do nas!

Post by juan »

Neshvatljivo:

16.8. od prilike izmedju 19h i 20h na carsiji, ulica Cermerlina, mi je ukraden crni VW Golf 3 njemackih reg. tablica.
Nazvao sam policiju sa lice mjesta, gdje mi je "ljubazan" policajac rekao da ce odmah raspisat potjernicu i prijavit Interpolu!
Otisao sam onda na marin dvor u policijsku stanicu (dezurna sluzba) prijavit. Tamo mi opet potvrdili da je sve poslano Interpolu.

Sve to prodje. Jucer ja otisao ovdje u njemacku policiju da i ovdje prijavim da su mi ukrali auto u BiH (da bi mogao odjavit auto) i rekao im da je vec potjernica u Interpolu od strane bosanska policije raspisana. Medjutim to se nije desilo!! Absolutno nista nije javljeno Interpolu!! Njemacki policajac je trazio na tim Interpolovim stranicama, cak zvao, al moje auto nije objavljeno kao ukradeno kod Interpola!! Sto znaci da je skoro mjesec dana proslo od kradje mog vozila a lopovi su mogli bez problema prelazit sve granice bez ikakve smetnje!!
To me bilo pravo naljutilo, jer sam se bio oslonio na rijeci nasih policajaca da je raspisana potjernica u Interpolu! da bar nisu to rekli, odmah bi se potrudio ovdje da prijavim, medjutim sam se oslonio da nase drotove!

Mislim ne ocekujem ja sad nesto posebno, nit imam nade da ce mi auto ikad vratit, al te dezinformacije i ocite lazi su me jako naljutile!! Tako da sam danas okrenuo broj dezurne sluzbe u pol. stanici na marin dvoru. Da vidim zasto nisu prijavili kradju Interpolu. Kao odgovor sam dobio: Depesa je sa nase strane poslana u Federalni MUP, nije do nas, oni su trebali to ucinit. Mi vam nemozemo nista tu pomoc. Pitam ja: Imate li bar koju kontakt osobu il broj telefona? Kaze nema, pitajte informacije?!!

Bog jedini zna koliko vozila uopste i nije zavrsilo u Interpolovima potjernicama. Bio sam absolutno protiv glasina tipa: ma oni radu sa kriminalcima zajedno, medjutim sad mi je pravo sumnjiva cjela stvar. Jer se sjecam detalja, kad sam bio parkirao auto kod Islam. Fakulteta, prosla je policijska patrola (jeep neki) i pravo su cudno gledali na auto i mjesto gdje sam parkirao!!

Dal da se peglam dalje snjima il da dignem ruke?! Rado bi ovo prijavio nekoj sluzbi da priispita ovaj i siguran sam mnoge druge slucajeve, zasto to odmah ne stizu u Interpolu, al iskreno neznam kome bi se odavde obratio?! Mozda neko od vas uvazenih forumasa zna!
Referent za ONO i DSZ

Post by Referent za ONO i DSZ »

Ima jedna maca sa golemim repom....e pokusaj saciniti kakvu depesu i povezati s repom gore pomenute macke, dobiveni "uradak" razmasi kao da drzis BH zastavu u ruci :-)
supersonic

Post by supersonic »

ja imam jednog prijatelja u policiji, koji radi na odrzavanju racunara, mreze i ostalog. kaze da se ti podaci salju kako je kome qrcu cejf. a znajuci kakvi se sve debili zaposljavaju i interpol, ta prijava ce biti u interpolu za koji mjesec :)
nego kupi novo auto, pa cekaj. sta znas, mozda ti ga vrate za 30 godina, kad bude oldtajmer, pa ces zahvaliti nasoj policiji :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 14:29, edited 1 time in total.
juan

Post by juan »

supersonic wrote:ja imam jednog prijatelja u policiji, koji radi na odrzavanju racunara, mreze i ostalog. kaze da se ti podaci salju kako je kome qrcu cejf. a znajuci kakvi se sve debili zaposljavaju i interpol, ta prijava ce biti u interpolu za koji mjesec :)
nego kupi novo auto, pa cekaj. sta znas, mozda ti ga vrate za 30 godina, kad bude oldtajmer, pa ces zahvaliti nasoj policiji :D
hehe ja bash.. prijavljen je on od njemacke policije sad u interpolu. al ovo potvrdjuje tezu da nasi drotovi ipak imaju svoje ruke umijeshane u ova posla, il?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Ima dobar turistički slogan na http://www.bhserpe.com :
Dodjite, vaš automobil je već ovdje!
:D
juan

Post by juan »

Amazonka27 wrote: Ja da sam na tvom mjestu nebi odustala....pravda je spora ali stize.
p aiskreno ja bi al neznam kome da s eobratim, imal kakva sluzba kojoj bi s emogao obratit da ona priispita kako je kome cejf?
Chischo

Post by Chischo »

pazi,
moj brat je imao neugodna iskustva sa policijom prije pet godina
(brutalno pretucen od strane dva pripadnika jedinice za podrsku MUP-a zato sto su mislili da je maltretirao kcer jednog od njih koja je isla s njim u razred)

moj otac koji je pravnik se obratio uredu ombudsmana pismom i objasnjenjem situacije, oni su se obratili IPTF-u...

epilog svega je da su dva policajca suspenodvana, dosli su se izvinjavati na kucna vrata, i dogovorena je odsteta radi nepodizanja tuzbe...

tvoj problem je drugaciji, najbolje sto se moze desiti je da neki drot dobije suspenziju...
pravde ima i za nju se treba izboriti...
Koshpa

Post by Koshpa »

Zali se svima i svakom IPTF EUPM-u Euforu Ambasadama policiji ovoj policiji onoj ma svima mora negdje upalit, angazuj dobrog advokata i miran si :)
obuca

Post by obuca »

TGSTK wrote:Zali se svima i svakom IPTF EUPM-u Euforu Ambasadama policiji ovoj policiji onoj ma svima mora negdje upalit, angazuj dobrog advokata i miran si :)
IPTF ne postoji, EUPM nadgleda, a EUFOR je vojska koja ti ne moze pomoci.
idi u EUPM i ispricaj situaciju, podastri im imena i neka oni prekontrolisu rad policije, jer zato su tu. nadam se da ces uspjeti. puno srece :-D
juan

Post by juan »

idi u EUPM i ispricaj situaciju, podastri im imena i neka oni prekontrolisu rad policije, jer zato su tu. nadam se da ces uspjeti. puno srece

ovo je dobra ideja, ovo cu i uradit!
JBL

#12 policija

Post by JBL »

Ako imas volju salji zalbu Unutrasnjoj kontroli... Ja sam poslao zalbu, dobio odgovor mjesec dana kasnije. Odgovor je inace bio GLUP al je bio ...
Ostri_Mac

Post by Ostri_Mac »

Ma i u EUPM-u ce ti reci da se obratis Jedinici za profesionalne standarde u Kantonu ili Internoj kontroli, al' to je najdalje sto ces doguradi jer vise nemaju taj "kontrolni" dio u mandatu, doduse postoji ured sa saradnju sa Interpolom...provjerio sam koliko mogu...Elem, idi u kanton jopet i trazi da ti daju na uvid depesu koju su FMUP-u poslali, jer moraju je imati ako su ih obavijestili-kao sto su tebi rekli...Ako vidis, trk u FMUP pa vidi kod njih sta je, tj. kod nekoga iz Krim istraznog- cuo sam i ja da se to eeeeextra sporo i natenane unosi u sistem...

Ako bashka hoces EUPM, saljem ti broj na PM...a ima i ured EUPM-a u FMUP-u...

Valjda ti je pomoglo malo...

Pozdrav
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Buraz vidi se da ne zivis u BiH, pjesma sve govori

http://youtube.com/watch?v=8_duvibqRZY

Zoster - Policija

Policija ove zemlje nikad neće stići na vrijeme
Jer niko se ne drži svoje struke
Noćas uzimam pravu u svoje ruke
U svoje ruke...

Uzet ću pravdu u svoje ruke

Tu nema čestitih građana
Za zaustavljane zločina
A ima ih i previše
Ja nemam vremena za gubljenje

Uzet ću pravdu u svoje ruke

Jednoga dana kupit ću pištolj
I roknut ću te
A i sebe ću...

Rock me baby
Ma, nije važno što me rokno bejbe.

Jednoga dana...
Ostri_Mac

Post by Ostri_Mac »

Cini mi se da je DaysleepeR imao nakiJeh iskustava s EUPM-om, ne'nam sta bi...nedavno, u vezi one motorijade i bahatog i nevjerovatnog ponasanja masniJEh policajaca :lol: , pojeo vuk magarca, jel'de???

Pozdrav!
Neelix

#16 Re: Mutavi Drotovi il: Nije do nas!

Post by Neelix »

juan wrote:

. Jer se sjecam detalja, kad sam bio parkirao auto kod Islam. Fakulteta, prosla je policijska patrola (jeep neki) i pravo su cudno gledali na auto i mjesto gdje sam parkirao!!
jarane, jesil ti 100% siguran da ti auto nije dig'o pauk? :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ostri_Mac wrote:Cini mi se da je DaysleepeR imao nakiJeh iskustava s EUPM-om, ne'nam sta bi...nedavno, u vezi one motorijade i bahatog i nevjerovatnog ponasanja masniJEh policajaca :lol: , pojeo vuk magarca, jel'de???

Pozdrav!
Ukratko, jebe se EUPM-u za ponašanje domaće policije.

Pa zar niko nije primjetio da drotovija malo češće udara po bubrezima nego prije?

Eh sad, koga udara to je predmet diskusije...
Ostri_Mac

Post by Ostri_Mac »

Sacekaj jos koju godinu, dok se malo jos osokole i vide da ih nema vise k'o skidati kao IPTF...tek ce nam onda biti veselje jer disciplinska u vecini slucajeva dr*a qurac i pise, u najmanju ruku, smjesna rjesenja.

Helem, ko danas dodje u sukob s policijom, *ebo je jeza u ledja...tesko da ce ista izganjati...al' opet nije toliko crno koliko je bilo prije par godina...

I da, stoji ona da facama i budzovanima jos uvijek ne smiju ni primirisat' na kilometar a nama, obicnim smrtnicima, mogu podvaljivati stosta...
juan

#19 Re: Mutavi Drotovi il: Nije do nas!

Post by juan »

Neelix wrote:
juan wrote:

. Jer se sjecam detalja, kad sam bio parkirao auto kod Islam. Fakulteta, prosla je policijska patrola (jeep neki) i pravo su cudno gledali na auto i mjesto gdje sam parkirao!!
jarane, jesil ti 100% siguran da ti auto nije dig'o pauk? :D
hehe dobar si.

Zvao sam bio u FMUP da sve provjerim jer stigla depesa itd. Rekao mi taj nadlezni, kako se sam prestavio ko da on sad zna gdje je auto, da je depesa stigla, al da bez broja shasije nisu mogli dostavit dopis Interpolu!!! A ja ih bio i pitao tu noc uredno, ako je hitno za broj shasije zvat cu u GER u nabavit je, kaze drot, ma netreba ovo ce ic u Interpol a ti ka dbudes u GER opet samo nam javi broj shasije!!

eh to me dirnulo pravo u zivac, pa sam mu se pravo dreknuo i napao ga: Zasto mi to nisu odmah rekli u policiju? Pa da odmah iz GER nabavim broj shasije i odmah sutra dan se javi u Interpol to! nego mi se obecava da ce odmah izac depesa u Interpol! znaci lazete i dajete dezinformacije! kaze on: pa ja vas razumijem al mi sad radimo na projektu uvezivanje sa interpolom pa ce se moci uskoro odmah takve stvari prijavljivati Interpolu!
Ma pravo se izivcirao! Kojih kretena, ja skuzio da se sad prebacuje krivica jedni na druge: Mi poslali depesu, nije bilo broja shasije itd.

Medjutim sam se raspitivao kod njemacke policije ovdje i kazu mi: dovoljno su registarske oznake, pomocu njih su svi podatci snimljeni, izmejdu ostalog i broj shasije!! Znam to sto posto, jer kad sam ovdje prijavljivao kradju, onaj drot je samo utipkao reg.oznake i odmah broj shasije, vlasnik auta itd.

sad cu da vidim da dobijem email od EUPM pa im se prvo tako javit pa onda putem telefona.
Kao sto rekoh nemam nadu da ce se auto naci, al ocekujem bar da nasa policiju uradi svoj posao da valja!
juan

Post by juan »

samo kratko da javim:

javio mi se novinar koji je uzeo moju pricu i obecao mi je da ce cackat malo, ko zasto i gdje...
pa da vidimo sta ce bit...
Dori

Post by Dori »

Izvini, ali moram:

absolutno = apsolutno
Amor_dk

Post by Amor_dk »

Pa zar ti ne znas za ono zlatno pravilo koje vazi za dijasporce?

NE IDI AUTOM U BIH AKO NEMAS KASKO!
Image
brina

Post by brina »

broj eupm-a je 033/ 75 25 00. a sto se tice maila moras nekom licno poslati i tek onda @eupm.org. evo ti faks eupm-ovog interpola 033/75 27 22 pa probaj tako.
sto se tice auta tu zaboravi na eupm jer oni nemaju mandat da bilo sta rade. njihov je mandata da nadgledaju AKO si prijavio internoj kontroli ili da daju savjet lokalnoj policiji. u svakom slucaju moras PRVO prijaviti internoj kontorli lokalne policije da bi eupm bilo sta mogao uraditi.
medjutim mozes u svakom slucaju srociti pismo na temu "neznanje nase policije po pitanju interpola" i poslati na ovaj faks pa da ih ovi eventualno poduce i mozda ih tako zapitaju kako ce uopste dozvoliti da se to toliko oduzi...kontas?
zalba na konkretan slucaj nece piti vode ali zalba na neznanje, nestrucnost, nezainteresovanost, nebrigu itd... u sirem kontekstu bi i mogla uroditi plodom
juan

Post by juan »

@Dena,

naravno apsolutno :)

@brina

upravo je to bila moja namjera: "..zalba na konkretan slucaj nece piti vode ali zalba na neznanje, nestrucnost, nezainteresovanost, nebrigu itd..."

da se ubuduce ne desava to vise! ja svakako nemam vise nade da ce mi auto pronaci
Gigolo

#25 Mutavi Drotovi il: Nije do nas!

Post by Gigolo »

Ma nista jarane. Kupis kalauze ili platis nekom kradljivcu auta da te obuci kako se to radi. Zatim lijepo dodjes u Sarajevo i maznes nekom drotu auto. Ofarbas ga i imas fore mjesec dana da ga vozas dok te ne pocne ganjati interpol. Dok se to ne desi prodas auto i doplatis drugi novi i mirna Bosna.
Post Reply