Nek vi ne računate kup, a da ste i tamo pobjedili prsili bi se sada, ali tu je bio Buco i famozna 95' minuta.Sjećate li se???stochar wrote:Tog davnog 6. maja 2000. godine Sarajevo je pobijedilo Želju na Koševu Pitari su slavili, provocirali i kurčili se, govoreći kako će osvetiti Tragediju na Hadisonu '98. I prodje od tad šest godina, a Sarajevo ne pobijedi Želju ni u jednoj prvenstvenoj utakmici. Popušiše tricu na svom stadionu u danu kad su se fudbaleri sudarali, popušiše u aprilu 2004. u jednoj lijepoj fudbalskoj predstavi – što bi rek'o Baho, iskalismo se na njima nasred njihovog stadiona u oktobru 2004. Igrali mi u tom periodu po Evropi, dolazili nam Lillestrom, Newcastle, Malaga... Doš'o i njima Bešiktaš s obrazom i zabio im pet golova...
Kao i svi velikani, i Željo je zapao u trenutnu krizu a Pitari se uzdigli k'o u maju 2000. Neka ih, razumijem da šest godina ponižavanja – kako reče mali majstor – može izazvati teške posljedice kojećemo im mi ako Bog da uskoro izliječiti.
Dalje, u tom periodu od fdamoznih "6 godina" pobjedili ste isto onoliko puta(u ligi) koliko smo mi vas u zadnjim derbijima. Na kraju krajeva u derbijima smo izjednačeni(prvenstevnim), a kad se dodaju kup mečevi, već pocrvenite.
Ali zaboravimo prošlost, pogledajmo sadašnjost, pogledaj tabelu, bruka i sramota.
I još se nadam da ćemo se čuti za koju godinu kada nećete znati ni šta je remi u gradskome derbiju, a još bih volio želju u 1.kolu kupa, da vas odmah utišamo.